Jak poznám plodovou vodu?

martikmacik
29. lis 2018

Ahojky mam mozna hloupy dotaz ale zkousim. Dnes dvakrat kdyz jsem si sedla ze me vytekla cira tekutina bez zapachu.Sla jsem na zachod a tam znovu. Muze to byt plodova voda nebo jsem se tak hodne trikrat za sebou po...😒 od te doby zatim nic jsou to tak dve hodiny. Diky za odpoved

hezz17
29. lis 2018

Může a nemusí. To zkontroluji v porodnici.

klaarusa
29. lis 2018

Nepodcenovala bych situaci a řešila bych to raději s porodnici. Popsat situaci a poradit se jak dál postupovat. Oni jsou zvyklý určitě se nebát a nestydet. Mě když praskla voda tak odcházela pomalu a vypadalo to prave jako kdybych se '' pocuravala''.

martikmacik
autor
29. lis 2018

@klaarusa takze to muze byt jako odtece trochu pak nic a pak zase trochu? Nebo by tekla porad. Vsude se pise kde co nechci byt zase uplne plasan

preiba
29. lis 2018

@martikmacik může odtekat postupně. Jdi i s vložkou do porodnice, oni ji poliji roztokem a zjisti, zda se jedná o plodovou vodu. Nebo zda máš doma lakmusove papírky, tak můžeš zkusit PH.

martikmacik
autor
29. lis 2018

@preiba a ty se daji sehnat v lekarne? A jaka by byla barva kdyby slo o plodovku dekuji.

preiba
29. lis 2018

@martikmacik musíš si najít hodnotu pH plodové vody, já si to nepamatuji... Dají, ale většinou jen na objednání... Já bych nečekala zbytečně 🙂

martikmacik
autor
29. lis 2018

@preiba dekuji za info ted sem koukala a nikde v mb je nemaji. Tak uvidim zda se jeste neco bude dit kdyztak zajedem do porodky.

sudylichozrout
29. lis 2018

@martikmacik byt tebou bych jela hned. Oni jsou na to zvykli, neukousnou te. Budes mit jistotu. V jakem jsi tydnu?

martikmacik
autor
29. lis 2018

@sudylichozrout no ono od odpoledne uz nic vlozka sucha. Malo 30+5tt 😒 vaham protoze od toho posledniho odtoku nic jsem z toho zmatena.

klaarusa
29. lis 2018

@martikmacik může i pomalu odchazet. Já měla právě celou dobu za to, že jakmile praskne voda tak pak je to ficak... Ale u mě fakt pomalu, že jsem ani nevěděla že to je plodovka, ale v porodnici mě vyvedli rychle z omylu...
V tvém případě samozřejmě nemusí jít o plodovku, ale chtělo by to mit tu jistotu, že je vše v pořádku. Jiné '' problemy ''nemáš?

martikmacik
autor
29. lis 2018

@klaarusa jen me obcas popichne v podbrisku a u pupiku .

klaarusa
29. lis 2018

@martikmacik opravdu těžko radit. Každý to má jinak. Neboj se aspoň zavolat, poradit se s nimi po telefonu...ať ses v klidu.

katchkak
30. lis 2018

Taky mi odtékala pomalu, začalo to v 11 v noci a až druhý den ve dvě mi zbytek praskli. Určitě bych to nepodcenovala a vyrazila do porodnice.

merope
30. lis 2018

Vím o případu, kdy takto odtekla plodovka tak, že si toho maminka ani nevšimla kdy. Do nemocnice jela pak v sobotu s tím, že cítí slabě pohyby. Jenže v UK jaksi o víkendu v porodnicích ultrazvuky nedělají a poslali ji domů s tím, že má přijít v pondělí. No, dítě to naštěstí přežilo.

Takže ano, plodovka může odtéct i tak, že si vůbec nevšimneš kdy a jak a raději plašit 3x zbytečně než přijít o dítě. V porodnicích mají ty spec. vložky, takže tam to zjistí okamžitě, o co jde.

jennyska
3. pro 2018

Ahoj @martikmacik a ostatní těhotné maminky. Už nějakou dobu máme na koníkovi Online poradny s odborníky - nyní se tedy můžeš optat i porodní asistentky v naší poradně https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn...

Všechny otázky jsou u nás v poradnách zdarma a anonymní a každý z odborníků odpovídá téměr denně 🙂 Navíc, Tvoje otázka pomůže i dalším maminkám, které něco podobného řeší také.

Věřím, že Ti naše porodní asistentka dobře poradí a pomůže.
Hezký den přeji! 🙂
Jennyska
Modrý koník team

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru