icon

Jak se vám v 8. a 9. měsíci uklízí? Co zvládáte, co ne?

karlajasmine
4. zář 2015

Dnes jsem uklízela celý byt a musím říct, že je to čím dál těžší! Hlavně tahat se s vysavačem, vysávat různě pod/za skříněma a hlavně umývat koupelnu, záchod, ohýbat se... už mi to trvá minimálně 2x tak dlouho jako na začátku těhotenství. Manžel samozřejmě pomáhá, ale teď už jsem na mateřské, tak jsem uklízela sama... Co vy, jak to máte? Uklízíte, zvládáte to nebo na to už trochu kašlete?

ckei
4. zář 2015

Zvládala jsem vše, ještě 14dní před porodem (rodila jsem 40tt), jsem si sama lepila 2pásy tapety, stála jsem na štaflích a lepila.....Úklid též až do konce a bez problémů, nijak mě těhotenství v tomto neomezovalo. Je pravda, že jsem ale uklízela malý byt, nicméně problém to fakt nebyl 😉

mandala
4. zář 2015

Nezvládala jsem už mnohem dříve, byla jsem ráda, že dcerky za mě udělají alespon to nejnutnější. A přišlo mi k smíchu, když jsem si vzpoměla, jak jsem si slibovala, že před porodem umyju okna, abych to trochu rozhýbala- jsem nebyla schopná ani na tu židli vylézt. 😀 Podotýkám, že první dvě těhu byla úplně v pohodě a kromě toho, že jsem se špatně ohýbala, jsem zvládala naprosto všechno. 😉

miskazbudejc
4. zář 2015

Zatím zvládám vše, ale je to těžší a těžší 😀 😀

shine2015
4. zář 2015

Při třetím tehu už moc dobře ne 😀

lenbela
4. zář 2015

V prvním těhotenstvi (29 let) šlo všechno a v pohodě. Zato teď (36 let) je to podstatně horší 😒

lucule
4. zář 2015

Čekám třetí dítě a od 32.týdne mě těhotenství přijde již opravdu náročný. Snažím se uklízet, zvládám vše uklidit ale trvá mi to strašně dlouho. Navíc mám doma 5leté a 2leté dítě, takže je to záhul a jsem hodně unavená. První 2 těhotenství mě přišly o hodně víc v pohodě... Ale za 3-4 týdny už budu mít konečně po porodu, tak už to musím vydržet 🙂

alboo
4. zář 2015

Zvladala sem se vse az do konce, rodila sem az 11 dni po terminu a dva dny pred sem vse uklidila a tak, jelikoz sem potrebovala porodit, myla okna, podlahy a tak. Ale zase prvni mesice sem nebyla schopna temer niceho. Kazdej to ma jinak

kaalla
5. zář 2015

Já měla těhotenství celou dobu naprosto bezproblémové a i těsně před porodem jsem zvladala vše celkem dobře. Na konci 8. měsíce jsem umyla okna, dva dny před porodem uklidila celý byt. Dokonce jsem do poslední chvíle chodila do práce, sice jen na pár hodin denně zaucit novou kolegyni, ale chodila. Jediný problém byl s ohýbáním. Zavázat si boty byl nadlidský výkon. A když se mi jednou rozsypaly cheery rajčata a zakutalely se pod lednici nedokázala jsem je vyndat. To musel udělat manžel když přišel z práce 😀

veronika182
5. zář 2015

Záleží jak se zrovna cítím 🙂 včera jsem třeba super tak jsem uklízela (myla koupelnu a záchod), dneska budu taky utírat prach a chystat něco pro návštěvu. Ale předevčírem a den před tím mi bylo děsně, zmohla jsem se akorát na ležení. Je fakt, že dělám jen ty lehčí věci /neluxuju atd, to u nás dělá muž/, ale i tak už se u toho člověk zapotí a když se nemůžeš ohýbat, jde to pomaleji 🙂 Ono už ani to ohýbání se do myčky není super.

mysonek
5. zář 2015

Poprvé jsem zvládala v pohodě, dokonce jsem po nástupu na MD umyla okna, i když teda tempem jedno až dvě okna za den, ale umyla. Podruhé to bylo horší, navíc jsem už měla ani ne dvouleté dítě. Ale luxování, vytírání (mopem, takže bez ohýbání) se dalo. V obou těhotenstvích jsem měla problém s ohýbáním k myčce, to musel dělat partner, nebo jsem si musela přidřepnout.

mysonek
5. zář 2015

@veronika182 ohýbání se k myčce bylo pro mě to nejhorší, to mi nešlo. Pračku jsme v tu dobu měli vrchem plněnou, naštěstí. Teď máme předem plněnou a malou koupelnu, tam bych se s břichem nevešla 🙂

veronika182
5. zář 2015

@mysonek jo o malé koupelně mi povídej..když se musím ohnout pod pult s umyvadly, abych hodila prádlo do koše, to je nadlidskej úkol 😀 nedejbože, když se netrefím a musím to sebrat

adji
5. zář 2015

Já jsem vařila denně/obden a každý den jsem se snažila něco uklidit. I když jsem teda vytírala dva pokoje na třikrát, tak jsem pak ze sebe měla radost 🙂 Manžel se mi snažil pomáhat, jak to šlo, ale ty běžný práce jsem dělala sama, když byl v práci 🙂

pipi02
5. zář 2015

Přenáším a nemám problém celý den gruntovat byt a to ani když lezu po čtyřech a podobně. Takže 1x týdně celodenní úklid celýho bytu a mezitím výlety a tůry apod. Ale ještě v 6. měsíci jsem si malovala pokoje a pokládala podlahy, takže mě těhotenství nijak neomezovalo...možná naopak.

simdan
5. zář 2015

Já úplně v pohodě,minulý týden jsem myla ještě všechny okna,uklízím snad ještě víc než je u mě normální 😀 spíš mi dělá problém spánek,protože mě každé přetočení s břichem probudí a teda holení-tam dole 😀 😀 😀 je teda komedie a zavazování tkaniček mi dá pěkně zabrat,ale jako běžné práce všeho druhu zvládám perfektně 😉

pipi02
5. zář 2015

@simdan jj s holením souhlasím 😀 myslím, že ze mě bude díky tomu gymnastka 😀 a ta noc...u mě je problém zas ten, že malá se rozhodla, že močák je kopačák 🙂

simdan
5. zář 2015

@pipi02 ano i já jsem měla období,kdy mě budilo wc,ale už je to lepší,zítra mám TP,tak pak budu mít jiné budíčky 😀 😀 😀 😀

pipi02
5. zář 2015

@simdan já už TP měla před pár dny a nic 😀 takže stále gruntuji 😀

veronika182
5. zář 2015

@pipi02 na holení doporučuju zrcátko...takhle dobře si tam nevidim ani normálně 😀

pipi02
5. zář 2015

@veronika182 ano...zrcátko je můj nejlepší přítel 😀 ale kdyby mě u toho někdo viděl asi by se počůral smíchy 😀

karlajasmine
autor
5. zář 2015

Taky uz jsem presla k zrcatku :D.. jinak to uz neslo..

metallico_mondo
5. zář 2015

Taky jsem zvládala pokaždé vše až do porodu ale trvalo to 3x tak dlouho 🙂

welunka
7. zář 2015

Ahojky, take delam uplne vsechno, dodelavame domecek takze maluju, pokladam dlazbu, myji uklizim - okna, steny, podlahy.... Je pravda, ze mi to trva dele, obcas se zadycham a misim treba casteji odpocivat. Take se nemohu ohýbat pres bricho a pupiskovi vadi drep takze kdyz musim na zem tak jedine v klece. A jinak..... ja se holim opatrne poslepu 😊