icon

Jak zvládnout konec těhotenství?

skarma007
18. črc 2021

Ahoj holky, jsem v 31.tt a už od začátku těhotenství to bylo nic moc. První tři měsíce mi bylo zle celý den, nemohla jsem jíst, trpěla nechutenstvím, přesto měla děsný hlad, takže jsem trpěla často hlady. Do toho jsem v práci mívala křeče v podbřišku a řezání, proto jsem pak od 4. měsíce zůstala na nemocenské. Druhý trimestr byl parádní, ale ke konci jsem začala mít silné bolesti v kyčle, kdy jsem musela mít berli, abych se vůbec postavila, do toho mě chytala vyhřezlá plotýnka, takže celodenní silné bolesti. Převalit se na bok sem vždy skučela, jak to bolí. To vše se dalo přežít. Jenže teď? Jelikož už nemůžu chodit na procházky kvůli bolestivému tvrdnutí břicha, tak nemůžu už skoro nic...Nejhorší jsou noce, nemůžu spát, břicho je dost nafouklý, tvrdý, bolestivý, nemůžu dýchat, každé přetočení mě dost bolí. Přes den se to nelepší, jsem unavená, nevyspalá a cejtim se jak prase před porážkou. Ještě mi zbývají 2 měsíce a já fakt nevím, jak to mám zvládnout psychicky? V noci mě chytá trochu panika, abych se neudusila...
Beru Magnosolv max 1x denně (víc nemohu), už nemůžu ani normálně uklízet kvůli tomu břichu, protože to v noci pak nedám...Takže sedím, čumím a jsem naštvaná. Nejhorší je, že to je ještě doba než porodím.
Jak jste to měly Vy? Taky jste už byly psychicky vyčerpaný? Přítel staví barák a chodí do práce, takže mi nemá kdo pomoc, o to ale nejde....Mě nepomáhá už ani nic nedělání...

Strana
z2
surikata131
19. črc 2021

@skarma007 na tom balonu myslim spis treba krouzive pohyby, dopredu dozadu, do boku, ab se uvolnila panev, ne skakat...

verca46
19. črc 2021

@skarma007 já mám sice už jen 4-5tydnů do porodu.Ale začaly mě kyčle a pánev a spodek zad bolet až teď.No ale ty noci jsou pro mě náročné ty vedra ,otočit se s břichem je vážně mazec.Ale dluho na jednom boku nevydržím.Takze se pořád točím,ráno jsem úplně unavená nevyspaná.A to mě každý říká musíš nabrat energii a sílu na porod a 6nedeli...no ale jak že jo 😁. Přeji aby vám se udělalo brzy lépe ❤️...a bohužel nic jiného nezbývá než odpočívat a s úklidem poprosit i kamarádku, tchýni,maminku.Držím pěsti 😊

treasurka
19. črc 2021

@skarma007 Jsem 39 týden, a taky padám na ústa. Doma mám tři děti, z nichž nejstaršímu je 7, takže si vždycky vzpomenu na tu hlášku, že když si člověk myslí, že už nemůže, má si představit, že ho honí medvěd, a pak se ukáže, kolik má sil...

pexi
19. črc 2021

@skarma007 já jsem na tom v podstatě dobře. V 37. týdnu nemám žádné zásadní potíže, ale i tak si připadám jak tank. Nic neujdu. Jsem hned unavená, v noci toho moc nenaspím, cokoliv doma udělám, musím si pak odpočinout...ten konec je tady asi od toho, abychom se o to víc těšili na miminko...a na konec těhotenství..jinak zkusila bych se taky nějak zaměstnat. Já jsem teď dávala dohromady fotoknihu, u toho se dá i sedět/ležet.

skarma007
autor
19. črc 2021

@jjasmina bože můj, takhle dlouho zle ti bylo? No to můžu bejt ještě ráda, za to břicho 😔 právě vydržet...to je to nejhorší, když vím, že ještě 2 měsíce..

skarma007
autor
19. črc 2021

@surikata131 já teda na něm skáču a plus teda ještě do boků a sem tam atd.. (radila mi to fyzioterapeutka kvůli plotýnce). Večer před spaním jsem na tom byla minimálně 30 min a troufnu si říct, že to asi i zabralo, asi i to že jsem vydržela 2 dny fakt nic nedělat, protože v noci mi břicho nějak splasklo a netvrdlo, asi zázrak 😲

skarma007
autor
19. črc 2021

@verca46 tak to máme stejný :D to převalování je mazec...moc děkuji 🙂 Na noc mi to břicho povolilo, asi tím míčem nebo nic neděláním, každopádně je to obrovská úleva. To pnutí, napínání, jako když máte rupnout a to je celou noc i den, to se fakt moc vydržet nedá (zlatá bolest vyhřeznutý plotýnky)...Ale teď něco zabralo a zatím se to drží, tak ťuk ťuk...

skarma007
autor
19. črc 2021

@treasurka mazec, máte můj obdiv, opravdu 👍 Ženská toho vydrží hodně....Zajímavá hláška, zkusím si jí v nejhorším stavu představit :D 🙂

skarma007
autor
19. črc 2021

@pexi taky to tak mám...já si už venku když jdu přijdu jak chodící vorvaň a každej na mě civí :D. Dneska jsem byla na vyšetření, pak po obchodech, servaná sem byla z vedra, ale člověk zaměstnal mozek a psychicky je člověku fakt lépe....Nesmím to zase přehánět, zkusím se zaměřit i na něco na PC. Děkuju 🙂

skarma007
autor
19. črc 2021

Všem moc děkuji za rady! Pomohlo mi, že v tom nejsem sama a že to je opravdu normální se takhle na "nic" cítit a že opravdu pomáhá zaměstnat mozek. Děkuji ❤

jjasmina
19. črc 2021

@skarma007 jj porod byl prakticky vysvobozeni, ikdyz po porodu bylo zase něco jiného, no vyzrala jsem si to pěkně

holkaokomodra
20. črc 2021

@skarma007 ahoooj, no vubec v tom nejsi sama, me kolem toho 30tt taky zacalo byt ouvej a mela jsem presne stavy, ze uz to nedam a ze urcite bude jeste hůř.. no nastesti hur neni, trochu si i zvyknes na ten nekomfort, ja uz dva mesice poradne nesedela, jak me prcek neustale boda pod zebra, dech ani nemluvim, takze jsem tak nejak presla na to, ze bud delam vse ve stoje, nebo polehavam... a jak pisou holky, zabavit se, kazdej den male rozptyleni a najednou to utika 😊 nesnasim nicnedelani fakt u toho trpim, takze te uplne chapu, ze je to prisernej handicap najednou jen sedet a cucet 🙄 jo a jeste poslouchat některé chytre jak si to uziiivali 😂🙈 no budiz jim to prano, ze, ale to je to posledni co clovek potřebuje slyset 😂

Strana
z2