icon

Je bezpečné jít na pohřeb na konci těhotenství?

msgracia
1. říj 2022

Holky zazil nekdo potřeb ke konci tehu? Nam dnes zemřel stryc a váhám jestli mam jit nebo ne. Jsem 35tt. Diky za odpověď

Strana
z2
msgracia
autor
1. říj 2022

@zuzkasim ta rakev byva mezi lavicemi vepredu. A rodina sedava v lavicich vedle rakve

tasimia
1. říj 2022

@msgracia hele je to jednoduché, buď chceš jít nebo ne. Nevidím v tom rozdíl, těhotná/netěhotná. Byla jsem v 32tt a vnímala jsem to stejně, jako když jsem těhotná nebyla 🤷🏻‍♀️.

j.a.n.i
1. říj 2022

@msgracia Tak když tam jet nechces, tak tam nejezdi, ale nevymyslej milion duvodu pro to, aby ti okoli reklo, ze tam jezdit nemas.

zuzkasim
1. říj 2022

@msgracia Tak bych si nesedla ke kraji co směřuje doprostřed, ale ke kraji co směřuje na strany. Jako já bych to vyřešit uměla, ostatně nic by se mi nestalo, ani kdybych seděla vedle otevřené rakve, ale ty si to zhodnoť sama. Už ti tu holky píší, ať nehledáš výmluvy, ale jednoduše se rozhodneš.

skarma007
1. říj 2022

@msgracia ja sla na pohřeb tchana a bylo to priserny. Bulela jsem tam nejvíc ja a byla z toho i nejvíc ja hotova jeste nekolik dní.... Nešlo se mi moc ovládat...seděla jsem s přítelem vepředu a uprostřed. Pokud nechceš jít, tak nechoď, je to velký stres, kor v těhotenství se to prožívá, alespoň dle mě, ještě hůř... Ale já jsem chtěla jít, tchana jsem měla moc ráda.

ada22
1. říj 2022

Byla jsem na pohřbu manželovi babičky. V noci před pohřbem jsme byli na kontrole v porodnici, protože jsem měla podezření na odtok vody a tvrdlo mi břicho, ale to mi celkem tvrdlo celý poslední měsíc. Na pohřeb jsem pak šla, ale seděla jsem v zadu. Přeci jen jsem úpně nebyla přímá rodina. Pak setkání s příbuznými bylo příjemné posezení, teda půlka jich byla trochu v pozoru jestli jim tam neporodím už jsem byla v 38 tt (-:. Je fakt, že babička umřela v požehnaném věku a prožila hezký život, takže nešlo o nic extra stresujícího.

madamas
1. říj 2022

Byla jsem na pohřbu mého dědečka, seděla jsem v první řadě u rakve. Smuteční řeč obsahovala i zmínku o miminku které jsem čekala, že se velmi těšil na pravnučku ale už se bohužel nedočkal. Dostala jsem šperk pro dceru který měl pro ni připravený. Bylo to velice emotivní ale věděla jsem že je to tak správně. Byla jsem si jistá že to bude v pořádku a bylo. Trpěla jsem velice na tvrdnutí břicha a poslíčky ale v ten den jsem žádnou změnu nezaznamenala, že by to bylo třeba horší.

oplatecka
1. říj 2022

Byla jsem na pohřbu týden před porodem. Zemřela nejlepší kamarádka mojí mamky, kterou jsem znala celý život, vyrůstala jsem s jejími dětmi. Byla to taková moje druhá maminka, měla jsem ji strašně ráda. Spousta lidí mě od toho odrazovala, jsem ráda, že jsem se s ní mohla rozloučit.

mandala
3. říj 2022

Myslím, že pohřeb zažilo hodně těhotných... Já byla asi třikrát, naopak mě to ostatní rozmlouvali, ale já hrozně chtěla, tak jsem šla... Jinak poslíčky jsem měla dva měsíce před porodem, břicho tvrdlo téměř od začátku, ale pro mě to důvod nebyl zůstávat doma, jaký je rozdíl sedět hodinu doma nebo hodinu v kostele ? A stres ti určitě porod nerozjede, toho se bát nemusíš...

pettypet
3. říj 2022

@msgracia když jsem čekala druhého syna, zemřela náhle moje milovaná tchyně, myšleno upřímně, měla jsem ji hrozně ráda, byla skvělá. Mohla jsem být tak 20tt.Účast na pohřbu mi kdekdo rozmlouval, ale ja si nedovedla představit, že bych se s ní nerozloucila. Bylo to strašný, ale kdybych v dobu toho pohřbu byla jinde, určitě bych se necítila o nic lépe. I zpětně jsem ráda, že jsem tam šla, bylo svým způsobem krásný vidět, kolik lidí ji mělo rádo. Rozhodni se podle sebe. Jak se cítíš, jaký jsi k němu měla vztah, jestli se s ním radši rozloučí v duchu v klidu doma nebo zda ten pohřeb zvládneš. Myslím, že ti nikdo nemůže vyčítat žádné rozhodnutí.

petrasipkova1
3. říj 2022

Byla jsem v nějakém 32.týdnu když zemřel dedeček, náhle, při operaci. Nejhůř jsem nesla, že jsem se s ním šla před operací rozloučit a nebyl doma, takže už jsem ho nikdy neviděla. Na mrtvého jsem se podívat nešla, chci si ho pamatovat živého. Sedla bych si až dozadu, nebo stála u dveří. Pohřeb jsem zařizovala a jsem za to ráda. Nijak jsem se tedy nehroutila, poplakala, ale tak nějak zdravě.

dizi
3. říj 2022

Já jsem nešla na pohřeb babičky, bylo to 14 dní před termínem, 2,5 hodiny daleko, otevřená rakev. No prostě jsme se v rodině domluvili, že nepůjdu. A nelituju toho. Babičku jsem měla ráda, rozloučila jsem se s ní, zapálila svíčku. Vím, že by to pochopila.

msgracia
autor
3. říj 2022

@dizi ja byla vcera za tetou a ta mi rekla ze nemsm jezdit v tomto stavu a kor kdyz budu mít ještě otevřený zub kvůli zánětu. Abych to nemela ještě horší.

martiniquest
3. říj 2022

Ano, byla jsem na pohrbu jako tehotna v dosti pokrocilem stadiu a vubec jsem nepremyslela, zda se to nejak hodi, nehodi nebo tam snad nebudu rodit. Chces jet? Tak jed. Vlastne tomu dotazu uplne nerozumim. Tehotenstvi neni nemoc a pokud kvuli tomu necestujes pres pul Evropy, tak nevidim problem.

klaari
3. říj 2022

@msgracia taky mi umrel otec, byla jsem 38tt, narovinu jsem se zeptala lekare, poradili mi vzit si ten den magnezium, tasku do porodnice s sebou, rodila jsem za 3 dny. Bylo to naposled co jsem se videla s pribuznyma.

ivivi
3. říj 2022

Nám loni umřela v září babička, švagrová v té době byla těhotná v 6 měsíci. Na pohřbu nebyla hlavně teda kvůli covidu. Tehdy toho bylo víc. Jako asi bych šla podle situace a to jak se cítíš. Hlavně bych to nelámala na sílu. Rozloučit se můžeš i v duchu z domova nebo pak zajít na hřbitov. V klidu a bez emocích všude okolo

luckawm
7. říj 2022

@knuffel no s tebou bych chtěla mít dvojdomek 😂🙈

knuffel
17. říj 2022

@luckawm To nechceš zažít, takovou hororovou sousedku 😘

Strana
z2