Jsem nešťastná z pohlaví mého dítěte :/
Ahojky cítím se kvůli tomu hrozně špatně, ale jsem po třetí těhotná, termín nám stanovili okolo 10. října a už mám doma dva kluky, nyní nám doktor s jistotou potvrdil, že třetí bude taky kluk. Když jsem otěhotněla měla jsem pocit, že by se mi mohla narodit holčička, opravdu moc jsme si to s manželem přáli. Když se narodil nejstarší, tak nám bylo celkem jedno, jestli to bude kluk nebo holčička, i když já jsem si víc přála holčičku, po druhé jsme doufali v holčičku, chtěli jsme mít páreček, to už jsem obrečela, ale pak jsem se rychle vzpamatovala,, ale teď? Jsem z toho celkem zoufalá, malej se nám dlouho nechtěl ukazovat, takže tady byla šance, ale teď se nám ukázal celej. Přitom jsme si od začátku říkali, že k tomu budeme přistupovat, že s enám narodí princezna, a tak jsme i pořídili pár růžových věcí, a vymýšleli jméno jedině pro holčičku.
Já vím, že je to malicherný, hlavně ať je zdravé, a já se kvůli tomu cítím šíleně. Máte některá podobné zkušenosti?
PS. teď mám pocit, že se rodí samej kluk. Linda.
@urtica
Přesně tak🙂🙂🙂 nenechat se hecovat a užívat si, co nám život dává🙂🙂🙂
@rozarka1550 To je furt něco "Už máš chlapa?" "Kdy bude svatba?" Kdy bude dítě?" "Kdy dooděláš školu?" Kdy dostavíte ten barák?" "Kdy bude druhé dítě...?" ...by se z toho jeden musel zcvoknout 🙂
@urtica byla jsem v porodnici s prvním a prý....kdy bude druhé🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
Mela jsem 3 dcery a u 4 miminka jsme si pohlaví nenechali říct, mělo byt ale spis menší a počítali jsme všichni opět s holkou. Chvíli jsem se s tím smirovala,pak jsem dokonce na miminko v bříšku v duchu občas mluvila jako na holčičku no a prd ho,máme kluka🙂 a byl to celkem sok,jak jsme se přesvědčili o te holčičce. Chápu prvotní rozčarování,ale myslím,ze si to rychle sedne a především kluci brachu ocení!
Ano přesně tak, myslela jsem si, že když budu přesvědčená o tom, že budu mít dceru tak se stane. Četla jsem mnoho knih o ovlinění světa vlastní myslí. Zřejmě ptákovina, vím, že to zní nehorázně naivně. Já jsem prostě jen doufala, a tak jsem se uplnula k jakékoliv i iracionální metodě. A okolí je šílené, neustále rýpe s tím, že snad konečně holka. Hlavně tchýně ta reje jak do tchána tak do manžela, že oni v rodině holky neumí. Ona i ta statistika je neúsprosná 100 holčiček na 105 kluků. Já už se s tím snažím vyrovnat, vím, že ho budu mít ráda, jen zkrátka ta tužba byla obrovská.
@lamia S manželem jsme si původně "plánovali" tři dcery. 🙂) No tak možná, když se zadaří na po čtvrté, ale nevím je mi 40, třetí dítě na cestě, 30 kg na hoře. Děti jsou s tím překvapivě úplně v pohodě, ten starší tedy neustále říkal, jak bude mít sestřičku, jak se těší, a od včerejška se zase těší na brášku, mladší má jen strach o hračky. Tak snad je to třeba jen těma hormonama. Já měla pokaždé velmi "zajímavé" těhotenství, především co se týče nálad.
@rozarka1550 Se ptal nějakej chlap, ne? Já teda bezprostředně po porodu řekla manželovi, že už NIKDY žádné další dítě nebude ...😀
@linda766 no tak třetí se vám ještě nenarodilo a už myslíš na čtvrté a to jen kvůli pohlaví? Šup, šup ať je ten kluk venku a zkusíme to znova ☹ .Možná jsem ironická, ale raduj se, že máš to štěstí mít dva zdravé kluky,třetí na cestě, šťastné manželství a žij za sebe, ne pro okolí 😉 .
Holky,moje matka toužila po synovi,narodila jsem se jí já. Několikrát si kvůli tomu postěžovala a mě to dost bolelo. Já porodila tři dcery,toužila jsem po dcerách hodně moc a už mám i dvě vnoučata -holčičky. 😀Moje máti je na oplach a já jsem ráda, její mánie klučičí mě štve.
@jaya O tom osudu...když moje prostřední dcera porodila první vnučku,moje matka řekla,že je to bída a že ta nejstarší /byla vždy babičkou protěžovaná/,ta nám to ukáže,ta bude toho kluka mít.Moje prostřední dcera z toho byla smutná. Před 4 lety zemřela. Před dvěma měsíci její sestra porodila....holčičku. Přijde mi to takové správné,kdyby tu byla,zasmály bychom se tomu.
Hele řeknu to tak, buďte ráda za zdravé dítě ať je to chlapeček nebo holčička, ať je to jedno dítě nebo čtvrté, sama bych si dítě velmi přála, osud nám nepřeje- první potrat a od té doby to prostě nejde. Jenom vím, že ani potvrzení pohlaví od lékaře není 100% moje teta čekala chlapečka-aspoň to tvrdili lékaři dokonce tři a nezávazně na sobě..Měl to být Ondřej- všechno modrý koupený atd.. V den porodu mi přišla smska ahoj,máme Veroniku. Zůstala sem na to koukat říkám co?? A šlo se do obchodu. Takže nezoufejte může to být třeba úplně jinak a ženy co děti chcou by dali cokoliv i za čtyři chlapečky- důležité je aby byly děti zdravé né pohlaví. Třeba můžete mít čtvrté dítě a zrovna to bude holčička..!! 🙂 Já jsem sama měla být chlapeček, jsem žena, po mě byla ještě další holčička a do třetice aniž to kdokoliv čekal je kluk. 🙂
Do další těhotenství už určitě nepůjdu. Ani tenhle drobek nebyl plánovanej, takže nemáme ani jméno. Mimochodem, věříte na to, že jméno dokáže ovlivnit osud dítěte? Podle čeho vybíráte jméno? Žíjeme už v ČR, ale příjmení české není, ale chtěla bych teď nějaké typicky české jméno.
Tak jsem ráda, že tu čtu i o opačným případu, vážně jsem měla pocit, že je to teď samej kluk a nebudou mít nevěsty. 🙂
@linda766 u nás je jasno, chlapeček bude po tatínkovi, aspoň tatínek si to tak přeje a já to respektuju. Má hezký jméno tak proč ne.. Mě se třeba líbí i takový Tadeášek ale je do dost tvrdé k našemu příjmení takže nic a vítězí Pavlík 🙂 Pro holčičku vybírám jméno já a taky mám jasno 🙂 jen teď ještě aby bylo komu je brzy přidělit.
já to taky vcelku chápu, mám za sebou příšernou anamnézu ztráty miminka a pak dlouhého snažení a přesto, že jsme si s mužem řekli, že je nám úplně jedno, co nás čeká, stejně ve mně vyvolává velké emoce to očekávání, jaké barvičky budeme nakonec kupovat ... (btw- zatím to vypadá, že taky modré 🙂 ) Víš ale ... ono vše je v životě jak má být, třeba u vás přichází kluci, protože jsi žena , která bude jednou dobrou a hodnou tchyní svým snachám ( a to ne každá zvládne...) a vnučky Ti touhu po holkách později bohatě vynahradí 😀.
@martinkamoj Jaké jméno pro holčičku, jestli se mohu zeptat?
Určitě se zadaří, mě lékaři nedávali téměř žádnou naději při prvním IVF, podařilo se až na po druhé. No a poslední dva kousky úplně neplánovaně. 🙂 Vím, že to moc nejde ale zkuste se nesoustředit tolik na to těhotenství, někdy přichází jen tak.
Ja Vas chapu a je mi lito, ze pote, co jste se tu sverila se do Vas nektere navazi. Urcite jste skvela maminka a budete skvela maminka i pro tretiho kluka. Ale to, ze jste konecne chtela kupovat tricka s kotatky a ne s autickama a cesat copanky, to byl proste Vas sen, ktery nevysel a mate pravo byt zklamana, emocim prece clovek neporuci... My s mamkou jezdime i v me dospelosti na kratke dovolene, chodime na kavicky a nakupovat spolu obleceni a uprimne, asi jsem jeste nevidela treba petadvacetileteho kluka, ktery by tohle s mamkou podnikal. Zkuste si rikat, ze vse ma svuj duvod, a ze lepsi tri zdravi kluci nez nula deti. Drzim palce, at jste zdrava a stastna rodina.
@linda766 Já věřím že člověk dává význam a charakter svýmu jménu, ne jméno člověku.
@linda766 pro holčičku chceme Lily. Snažím se na to co nejméně soustředit, dokonce jsem jako zásadní rozhodnutí odešla ze staré práce do nové, hodila myšlenky za hlavu a čekáme co bude.. Začala jsem chodit za paní Fyzioterapeutkou- cvičit Mojžíšovou. Uvidíme zda aspoň to co můžeme udělat k něčemu bude 🙂 a ještě vám řeknu jak tady někdo vzpomínal snachy.. Mojeho máma má dva syny a vnuka.. Já jí nahrazuji dceru, kterou nikdy neměla, má mě strašně ráda, já jí taky, kupuje mi takových věcí, i když jen drobnosti z každé cesty kam jedou. To druhou snachu zas tak v lásce nemá.. Hold i takový je osud přízně a třeba zrovna vy budete mít snachy, které budete milovat 🙂
@linda766 Můj kolega se zabývá výkladem jmen a tvrdí,že např. moje jméno je jméno z karmickou zátěží a nemělo by se vůbec dávat. Je pravda,že se se mnou osud nemazlí. Jinak mi vybírali česky znějící jméno,máme české příjmení,které,ač je v kalendáři,dává se ojediněle. A je trochu jiné,takže se nebude masivně dávat nikdy. To jsmexsi mysleli,ale v jednou příoadě se spletli. Máme třicetiletou Adélu,to bylo vyjímečné a dnes není,dvacetiletou Johanku a nyní čerstvou Violku.
@elinkal A to je přesné, u kluka by to asi bylo na pováženou. Po těch autíčkách, autodrahách, hokeji, fotbalu a klukovských věcech jsem chtěla mít parťačku pro holčičí věci. Byla jsem z toho tak unešená, že teď nám přijde miminko do úplně růžového světa, nevím co mě to popadlo ale jednoho dne jsem nakoupila úplně novou výbavičku v růžové.
@elinkal moje sestra mela takovy vztah se synem (ted uz je zenaty, ma malou dceru a zije v jinem meste)-chodili spolu na kavicky a nakupovat (ma dva syny a holka ji nechybela 🙂)) ja jen, ze takovy pripad znam 🙂))
jinak ja na jmena a jejich charakter verim-zabyvam se duchovnem, zajima me numerologie, astrologie atd. -takze jmena jsem resila, ale ne domrte- urcite bych svym detem nedala vylozene karmicka jmena.........
@martinkamoj Tak to je krásné jméno. 🙂 Tak přeju mnoho úspěchů, a zatím zkoušíte přirozeně? To cvičení by určitě pomoci mělo. Hlavně být v klidu, nestresovat a užívat.
To já jsem se setkala vždycky u potencionálních tchyní s tím, že moc snachy právěže nebraly. Mám pocit, že většina tchyní se tak nějak brání, zvlášť když jde o jedináčka. :D Ten můj je sice ze 4 dětí, ale tchyni mám příšernou, není to češka, žije ve Francii, a je strašně háklivá na čistou francouštinu a téměř nikdo ji není dost dobrý, pokud přijedem jednou, dvakrát do roka, je to jen samá hádka, že děti nemluví francouzsky..V čr nebo, se snaží stále připomínat manželovi, že si zkazil život tou chudinkou z východní evropy. Takže já jen doufám, že já takhle odporáná tchyně nebudu. 🙂
@drzticka81 MOhu se zeptat jaká jména jsou karmická? Já o tomhle jenom slyšela, když jsem pojmenovala svého druhého syna, tak mi kamarádka řekla, že jsem nezvolili správné jméno, že bude mít těžký život, tak mě to docela zaskočilo.

@linda766 "I proto jsem si myslela ze kdyz presvedcim telo o Tom ze cekame holku bude to tak." Člověče, čekáš už třetí dítě, prošla sis umělým oplodněním, takže nějaký teoretický základ asi máš, a přesto předpokládáš, že tvé tělo může ovlivnit pohlaví plodu?