icon

Jsem nešťastná z pohlaví mého dítěte :/

linda766
25. čer 2016

Ahojky cítím se kvůli tomu hrozně špatně, ale jsem po třetí těhotná, termín nám stanovili okolo 10. října a už mám doma dva kluky, nyní nám doktor s jistotou potvrdil, že třetí bude taky kluk. Když jsem otěhotněla měla jsem pocit, že by se mi mohla narodit holčička, opravdu moc jsme si to s manželem přáli. Když se narodil nejstarší, tak nám bylo celkem jedno, jestli to bude kluk nebo holčička, i když já jsem si víc přála holčičku, po druhé jsme doufali v holčičku, chtěli jsme mít páreček, to už jsem obrečela, ale pak jsem se rychle vzpamatovala,, ale teď? Jsem z toho celkem zoufalá, malej se nám dlouho nechtěl ukazovat, takže tady byla šance, ale teď se nám ukázal celej. Přitom jsme si od začátku říkali, že k tomu budeme přistupovat, že s enám narodí princezna, a tak jsme i pořídili pár růžových věcí, a vymýšleli jméno jedině pro holčičku.
Já vím, že je to malicherný, hlavně ať je zdravé, a já se kvůli tomu cítím šíleně. Máte některá podobné zkušenosti?
PS. teď mám pocit, že se rodí samej kluk. Linda.

Strana
z5
lenka3p
26. čer 2016

Sama zakladatelka pise, ze vi, ze je to malicherne, ze je rada za zdrave dite, tak ji neodsuzujte, kazdy ma nejake sny. Ja ji chapu.

kvakuska
26. čer 2016

@zuzineckah když někdo nakupuje růžové věci a tvrdí okolí že bude mít holčičku a dokonce ji nazývá jménem, aniž by si byl jistý že to tak bude, tak to fakt není hormonální bouře 😒

iva27
26. čer 2016

@linda766 nic si z toho nedelej,stejne to neovlivnis a akorat se budes trapit.Musis si na to zvyknout,ze to bude proste dalsi kluk😉My mame v rodine same holky,bracha ma 3,my 1 a ted cekame konecne kluka😃 takze i po klukach je poptavka😂

kvakuska
26. čer 2016

@linda766 zakladatelko máš problém, který asi sama nevyřešíš, zajdi si za psychologem ... bojíš se že bude chlap zklamaný? že budou děti zklamané? No jasně že budou, když jim tvrdilas, že to bude holka ... teď budeš muset snášet reakce okolí na to, že to najednou bude kluk ... sama sis zavařila ... nenech to dojít tak daleko, že budeš dítě po porodu odmítat jen proto, že je to kluk ... to dítě za to nemůže ... problém je právě to, že tys to od začátku nebrala tak, že čekáš "dítě", ale že čekáš "holku"
Mmch manželovi to normálně řekni, o tom že to bude kluk nerozhodlo tvoje vajíčko, ale právě jeho spermie ...
To co sis dovolila napsat o lékařích je velký nevděk z tvé strany, pomohli vám k prvnímu dítěti a ty na ně pliveš? Možná otěhotnělas posléze 2x přirozeně jen díky tomu, že ti lékama na stimulaci správně nakopli tvůj cyklus ... ale tohle si asi ve svém sobectví vůbec nepřipouštíš .......

amazonka.k
26. čer 2016

Má teta je maminkou 3 dospělých kluků, všichni tři jsou super a mají spolu krásný vztah, mít 3 zdravé děti je samo o sobě obrovské štěstí. Uvažujete tak proto, že jste na tohle štěstí zvyklá, ale pro každého není samozřejmé, zkuste nad tím uvažovat takhle. Že to co máte vy, o tom si nechávají jiní zdát. Mě upřímně nikdy na pohlaví u dítěte nezáleželo , vždycky mi spadl kámen ze srdce, když jsem věděla, že jsou zdraví a mají se k světu. Na každém jsem si našla to pozitivní, kluk by byl pro syna super parťák a holčička zase parťačka pro mě 🙂

amazonka.k
26. čer 2016

@linda766 Já teda jenom nechápu proč jste každému tvrdila, že čekáte holčičku, když Vám to nikdo nepotvrdil. Myslím, že v přírodě neexistuje žádné pravidlo, které říká : máš-li dva kluky, do třetice budeš mít holčičku 😀 Takže, taky si myslím, svou slepou touhou jste si zavařila sama, tak si to teď budete muset holt s rodinou vyřešit. Ale myslím, že se nic tak hrozného neděje 🙂

urtica
26. čer 2016

@iva27 U nás zrovna tak - brácha má tři dcery, my zatím jedno dítko - taktéž holčičku (nicméně jak jsem psala výše - holčičku ve značných uvozovkách)...rodina se ptá po klukovi, naše společná dětská lékařka po narození dcery jen suše konstatovala , že naše rodina dělá jen holky... 🙂

linda766
autor
26. čer 2016

Wow dekuju za odpovedi. Ja jsem nad tim hodne premyslela, vcera jsem ukazala rodince video z ultrazvuku a prekvapive to celkem vzali. Deti byly uplne v pohode manzel trochu preslej. Jen jsme se Pak docela chytli na Tema ze vsechno musi byt podle preferenci okoli. O ty adopci jsem uvazovala tak, ze bychom si adoptovali holcicku. Ale to se hned zavrhlo, je to beh na dlouhou ttrat a je to slozity, navic by mohla trpet tim, ze neni "nase". IVF otehotnet Nam neslo pri prvnim tehu, ale mela jsem to v hlave ze to nejde, ze jsem neplodna, ze gynekolog mel pravdu. Takze uz I u toho snazeni jsem mela pocit, ze to nevyjde a nrbylo to moc dobre obdobi, sex na povel pri ovulaci asi to mozna I znate. A po prvnim tehu jsem se smirila s jedinackem bylo Nam receno ze prirozene uz neotehotnim.. takze jsme se vykaslali na ochranu a najednou dalsi dve tehu. Nerikam ze doktori neodvedli dobrou praci, jen si myslim ze za to muze I psychika. I proto jsem si myslela ze kdyz presvedcim telo o Tom ze cekame holku bude to tak.

luj89
26. čer 2016

Tyhle příspěvky nerada čtu... Byla bys radši za nemocnou holčičku než za zdravého chlapečka? Proč si tak přeješ holčičku? Aby měla růžový pokojíček, sukýnky s kanýrky, culíčky a hrála si s panenkama? Co když ale tohle nebude chtít? To budeš taky zklamaná a budeš jí chtít dát k adopci??
Upřímně, měla by ses naučit některé věci přijímat tak, jak jsou a ne si je dopředu NĚJAK vysnít a pak být zklamaná z opaku. Nevím proč jste šli do třetího dítěte, když máte skoro až odpor k dalšímu chlapečkovi - to vás nenapadlo, že je 50% šance na dalšího chlapečka??

urtica
26. čer 2016

@linda766 No, o psychice je spousta věcí, tj fakt - se mnou ležela v nemocnici jedna paní, které doktoři kdysi rovněž řekli, že nikdy neotěhotní, ať se smíří se svou neplodností. Byla o tom tak skálopevně přesvědčená, že ještě když byla v pátém měsíci těhotenství, tak absolutně nicnetušící skončila na klinice pro redukci váhy - jelikož nezadržitelně tloustla a nevěděla proč 😀. Nakonec byla taky těhotná celkem třikrát...🙂.
Ale tohle je přece jen jiná kapitola - navíc o pohlaví dítěte je rozhodnuto v okamžiku početí...a v tom okamžiku přece jen málokterá budoucí maminka vůbec tuší, že je těhotná... 😉 ... no, a kromě toho - o chlapečkovi či holčičce - jak možná víte - nerozhoduje matka (vajíčko), ale otec (spermie) 🙂

jaya
26. čer 2016

Taky cekam tretiho kluka. Taky v rijnu. Nejvic jsem se bala o jeho zdravi. Vse ostatni je burt! Kecy ostatnich jsou desny. Soucitne pohledy - jakobychom nezvladli mit tu holcicku... Ve stylu hele, to jsou loseri, pokusili se jeste znova o holku a ono to zase nevyslo. Nebyt tech kecu ostatnich, tak ani nevim, ze mi neco nevyslo 😀 Ale vazne. Jsem stastna, ze se mi podaril muj sen a budu mit tri deti. Je to nadhera, stesti a veliky dar!!! Kazdy den za to Bohu dekuju a prosim, at vse vyjde, jak ma.

lenka3p
26. čer 2016

Psychika je mocna. My jednou hrali takovou tu debilni hru s prstynkem na retizku, kolik komu "vyvesti" deti a jakych. U mamy to sedelo, u tety... a mne tenkrat bylo receno, ze ja deti mit nikdy nebudu. Pitomost, ale vite, jak moc to ovlivnilo muj vztah k materstvi, detem a vubec k odhodlani mit vlastni deti? Mimochodem mam tri, dve holky a kluka, a vsichni rikaji "tak se vam to konecne povedlo", jak kdyby snad byly holky menecenne. Okoli dokaze psychiku rozbit i silne povaze....

andreaandrejka
26. čer 2016

@linda766 Já tedy nerozumím jedné věci, když čtu tvé příspěvky..Proč jste proboha každému říkali, že budete mít holčičku, když vám to žádný doktor nepotvrdil? Když se pracuje na dítěti, musí se počítat s tím, že to bude holčička neb chlapeček 🙂 Je to milionkrát ohrané klišé, ale bud ráda, že čekáš zdravé dítě. Nevím, mě osobně tyhle příspěvky, neštastná z pohlaví dítěte, přijdou strašně malicherné až sobecké. Nemyslím to zle, ale chce to trochu se zamyslet selským rozumem 🙂

rozarka1550
26. čer 2016

Já maminku docela chápu. Z psychologického hlediska, všude od mala slyšíme...holka a kluk...v pohádkách, normální rodina rodiče, kluk holka.... ale z mého hlediska... bude chlapeček zdravý? Buďte ráda. A víte co? Právě toto dítě může být pro vás ta největší opora. Děti je potřeba přijímat takové, jaké k nám přijdou. Tak prostě hned začněte na miminko mluvit jinak a hotovo. Ono se vám to i v hlavě přehodí. A lidi kolem vás? Co je jim do toho?🙂🙂🙂 kluk nebo holka, je to jedno. Stejně až se na vás koukne poprvé, budete nejšťastnější máma pod sluncem a až vám přinese první užmoulanou kytku, roztřesou se vám kolena🙂🙂🙂🙂

linda766
autor
26. čer 2016

@andreaandrejka Ja jsem dala strasne na sve pocity a rikala jsem si ze kdyz budu zasadne mluvit o svem jeste nenarozenem diteti v zenskym rode tak se tak stane. Hlavne I okoli to byly porad otazky, tak co vyrobite uz nejakou tu babu ? Hlavne z manzelovi strany on Sam ma 4 bratry a tak hlavne tchyne byla natesena na vnucku.

urtica
26. čer 2016

@rozarka1550 Tohle hecování ze strany příbuzných znám a brala bych to s velkou rezervou...většinou to doopravdy nikdo moc neřeší - řekla bych, že je to spíš takové rýpání, aby řeč nestála...

andreaandrejka
26. čer 2016

@linda766 To je pořád dokola...okolí, rodiče, příbuzní, čtu to tady dnes a denně 🙂 Co je komu do toho, co budete mít, jestli kluka nebo holku, at si každý říká co chce, at si každý rýpe jak chce, je to váš život, vaše dítě a na okolní řeči příbuzných bych se z fleku vyprdla.

dzogobela
26. čer 2016

Kamarad je ze 4 deti, kluku 🙂 rodice meli 2 kluky, chteli holcicku a narodili se dvojcata kluci 😀 ale ted maji uz 3 vnucky, tak se tech holcicek dockali v dalsi generaci. Tak hlavu vzhuru 🙂

zuzineckah
26. čer 2016

@kvakuska myslím, že zakladatelka to v dalším příspěvku docela objasnila i vysvětlila, jak adopci, tak další svůj postoj, který se někomu zdá být extrémní. U mě by bylo extrémní /a na psychologa/, kdyby tady prohlásila, že čekají 3. kluka a z toho důvodu jde na potrat... Nic takového se ale nestalo a věřím, že ta jejich situace se srovná a do rodiny přijde další vítaný člen 😉

urtica
26. čer 2016

@zuzineckah No, pohlaví je obvykle známo v době, kdy už potrat není možný...já bych toho psychologa úplně nezavrhovala - nepovažuji to za nijak ostudné a mohl by s tím srovnáním se a těšením se na nového člena pomoct...

irennn
26. čer 2016

Mam dva kluky a chtela bych jednou třetího , po holčičce netoužím .... Ale at uz mas jakékoli pocity , az se to miminko narodí a prisaje se a pak na tebe bude odevzdane hledět očima , budes ho milovat .treti miminko jste chteli a nemůžeš prece litovat ze je to chlapeček ,proste příroda to tak chtela

madrilena
26. čer 2016

@chris_n naprosto souhlasím; ta odsouzení naprosto nechápu...

zuzineckah
26. čer 2016

@urticanám jak kdy, u třetího nám doktor řekl odhad pohlaví podle hrbolku už v 9tt a nemýlil se 🙂 Kdyby to někdo opravdu chtěl hrotit a bylo by pro něj to pohlaví natolik strašidelné, že by zvažoval extrém jako je potrat, tak si to může nechat zjistit a potvrdit dřív než bude pozdě...
Ale souhlasím, kdyby sama cítila, že s tím není smířená, tak by rada psychologa nebyla marná. Ale přijde mi, že se s tím srovná docela dobře sama.

frndafrrr
26. čer 2016

Zajímavý myšlenkový pochod-příjde ti blbý, že okolí řekneš, že to nebude holka, ale pak tě napadne adopce?To by to bký nepřišlo, holka to nebyla, tak je v kojenáku? :-O Nadruhou stranu chápu, že chce matka od kluků holčičku, sama jsem po kkukovi toužila po holčičce, ikdyž s epak jen smála, že zase kluk (a nebyla z toho v depce, občas si posteskla) no narodil se chlapeček č.2 a zemřel..teď čekáme prý holčičku a mně pořád vrtá hlavou, že jsem chtěla holku zezačátku a proto tu třeba Matýsek není. Takže nejsem věřící, ale nerouhej se. Doufej ve zdravé dítko a těš se.

zuzineckah
26. čer 2016

@frndafrrr tu adopci vysvětlila... bylo to myšleno, že by si adoptovali holčičku, ne že dá syna k adopci

urtica
26. čer 2016

@frndafrrr Tazatelka zvažovala, že adoptuje holčičku , ne že dá své dítě k adopci...

frndafrrr
26. čer 2016

@zuzineckah
@urtica Pardon, to jsem nedočetla. To není špatná myšlenka, každopádně teď by se měla těšit a užít si chlapečka, věřím, že to tak nakonec i dopadne.

zuzineckah
26. čer 2016

@frndafrrr já si to taky myslím 😉

terezapetrova
26. čer 2016

@linda766 chapu to dobre tak, ze jsi si myslela, ze pokud budes mluvit o svém nenarozenem, ze pindik nenaroste?

terezapetrova
26. čer 2016

Tyhle veci se mluvenim neovlivňují ;)

Strana
z5