Jsem nešťastná z pohlaví mého dítěte :/

linda766
25. čer 2016

Ahojky cítím se kvůli tomu hrozně špatně, ale jsem po třetí těhotná, termín nám stanovili okolo 10. října a už mám doma dva kluky, nyní nám doktor s jistotou potvrdil, že třetí bude taky kluk. Když jsem otěhotněla měla jsem pocit, že by se mi mohla narodit holčička, opravdu moc jsme si to s manželem přáli. Když se narodil nejstarší, tak nám bylo celkem jedno, jestli to bude kluk nebo holčička, i když já jsem si víc přála holčičku, po druhé jsme doufali v holčičku, chtěli jsme mít páreček, to už jsem obrečela, ale pak jsem se rychle vzpamatovala,, ale teď? Jsem z toho celkem zoufalá, malej se nám dlouho nechtěl ukazovat, takže tady byla šance, ale teď se nám ukázal celej. Přitom jsme si od začátku říkali, že k tomu budeme přistupovat, že s enám narodí princezna, a tak jsme i pořídili pár růžových věcí, a vymýšleli jméno jedině pro holčičku.
Já vím, že je to malicherný, hlavně ať je zdravé, a já se kvůli tomu cítím šíleně. Máte některá podobné zkušenosti?
PS. teď mám pocit, že se rodí samej kluk. Linda.

veruka
25. čer 2016

Poslední 3 mám kluky a moc jsem chtěla holčičku,když jsem se dozvěděla,že to bude 3. kluk bylo mi v tu chvíli jedno,že je zdravý já prostě chtěla holčičku a ne kluka,no ale do večera jsem se vzpamatovala a bylo to časem lepší a lepší a teď jsem šťastná,že ho mám- vlastně to už jsem byla hned po porodu.🙂

eldrag
25. čer 2016

@linda766 ja myslim, ze se s tim "smiris" sve deti určite milujes bez ohledu na pohlaví... zklamani je asi normalni reakce, pokud jste si prali holcicku hodne.. zkus si to v sobe proste nejak srovnat a vyrovnat se s tim, cim driv tim lip... hlavne to neotočit v nějakou depreeezi 😉

janinkan
25. čer 2016

@linda766 Moc ti přeju, aby ses s pohlavím miminka co nejdříve vyrovnala. Já osobně bych v tuto chvíli brala klidně 10 kluků. Bohužel se už tři roky snažíme marně a naše šance jsou minimální..... Proto tyhle rozmary moc nechápu. Ale šanci na změnu ještě máš. Kamarádce na 100% tvrdili, že bude mít kluka. Nakoupila vše modré a je to holka.

drzticka81
25. čer 2016

kamaradka si vzdycky prala dceru -no a osud ji nadelil 4 krasne a sikovne kluky- nerikam, ze ji to neni lito, ale zase si na tom nasla pozitivum -o velikonocnim pondeli ma cely den jen pro sebe 🙂)) manzel bere vsechny kluky pryc na smigrust a ona si uziva svuj den, hahaha-ne to bylo pro odlehceni 🙂)) do porodu neni nic jiste...........a nakonec, kazda kralovna ma tri prince nebo princezny -takze budete jako v pohadce!!!

linda766
autor
25. čer 2016

No kéžby se spletli, stále ještě doufám, ale měli jsme 3D ultrazvuk, a všechno bylo vidět. Problém je, že já jsem s radostí každému oznamovala, že budeme mít Dianku, všichni jsou natěšení na holčičku, děti na sestřičku, manžel se chluví, že bude mít dceru, ani nevím jak jemu to mám říct, vím že bude zklamaný. DOkonce mě napadaly i myšlenky na adopci, ale to jen v těch nejtemnějších okamžicích.
Jinak, když mi bylo asi 18 gynekolog mi zarytě tvrdil, že budumít problémy s početím, různé mykózy, záněty, srůsty, když jsem se ve 28 letech poprvé pokoušela otěhotnět trvalo nám to taky 3 roky, nakonec až druhý pokus IVF, myslela jsem, že už pravděpodobně nikdy neotěhotním, přestali jsme se soutředit a nakonec jsem nečekaně otěhotněla ještě dvakrát. Hlavně se nestresovat, podle mě hromadu neúspěšných pokosů dělají lékaři.

sammaelka
25. čer 2016

Vzdy jsem rikala, ze nechci mit holku, ani za nic.
Prvni dceru jsem od nalezeni // tusila, manzel o tom byl presvedcen a moc si ji pral. Mame dceru.
Druhe tehu prislo samo, necekane a i neplanovane a ja byla presvedcena, ze je to kluk. Manzel tvrdil, ze bude holka, ale bylo na nem videt, ze precijen by toho syna uvital.
Zatim nam uz 5x rekli, ze je to holka. Kdyz nam to rekli, mrzelo me to, protoze bych fakt prisahala, ze nosim kluka. I se mi zdaly sny o miminku a byl to vzdy kluk.
Do toho mne maximalne stvaly kecy "jeezis zase holka? Chudak tata! To neumite chlapecky? Tak treti bude urcite uz ten kluk!" A podobne.

Ale pochopila jsem velmi rychle, ze je to vlastne super, mit dve holcicky, princezny, sestry. Budou k sobe mit bliz nez s brachou. A uz se na nasi druhou dceru moc tesim.

No a pro utechu - ja mam tri bratry a ctvrta jsem ja holcicka 😉 Takze to nevzdavejte 😉

berus1000
25. čer 2016

To je důvod, proč jsem si pohlaví nikdy nenechala říci. Přiznávám taky, že jsem si přála holku a vím jistě, že bych byla zklamaná, kdybych od lékařů slyšela něco jiného. Byla jsem na to pohlaví dost fixovaná a všude jsem rozhlašovala, že chci holku. Ale věděla jsem, že když už prcka budu držet v náručí, bude mi naprosto jedno, jestli tam pinďour je nebo není. Sama jsem si obě děti chytala a dávala na sebe..to bylo to nejúžasnější a v tuto chvíli mi pohlaví už bylo opravdu jedno. P.S. u druhého jsem si přála pro změnu kloučka, ale tady už to nevyšlo. Přeji vaší rodince štěstí a zdraví a tiše vám zavidím, že vás bude pět 😅

terezapetrova
25. čer 2016

@linda766 ja vim, ze muj příspěvek sem asi patřit nebude ale ja to proste pochopit nedokážu :( dala bych vsechno za to aby mi dva kluci byli oba zdravi, bohužel jeden z nich ma diagnozu. :( buďte šťastná, ze čekáte zdravého chlapečka uz kvůli němu 🙂

ivular
25. čer 2016

@linda766 Já myslím, že byla docela hloupost vsugerovávat si, že jde o holčičku, kupovat růžové, vymýšlet dívčí jméno.. Tím jste si to zbytečně udělali těžší.

konik_mischel
25. čer 2016

@linda766 vždycky jsem chtěla jako mladá páreček, pak jsme se manželem 3 roky snažili marně, teď čekáme miminko, které se zatím nechce pochlubit, jestli je chlapeček nebo holčička a já jsem vůbec ráda za to, že se nám povedlo (snad vše dopadne dobře) to jedno a je mi úplně fuk, jestli holka nebo kluk. Hlavně ať je zdrav a to upřímně. Jediné, co by nám v případě holčičky odpadlo je 4 měsice debat na téma jméno - protože na chlapečkovi se neshodneme. 😉 Vím, že to zní asi tvrdě, ale buďte ráda za to, že máte zdavené děti a buďte k tomu, že je máte pokorná. Stejně jako @janinkan nechápu, že to někdo takto řeší tím, že je zklamaný. Přeju vám, abyste brzy pochopila, že kluci jsou stejně prima jako holky a jak velké štěstí máte. 🙂

bordeaux_zuzka
25. čer 2016

@linda766 Ja Vas chapu a myslim, ze byste si tu holcicku po dvou klucich "zaslouzila". Samozrejme ze nejdulezitejsi je zdrave dite, ale chapu vase zklamani, kdyz prochazite tretim tehotenstvim (a s tim spojenymi starostmi a radostmi) a projdete porodem, ze proste by si clovek "zaslouzil" mit to, co si preje.

80marge
25. čer 2016

Nic si z toho nedělej uvidis kolik ti kluci jednou domů přivedou princezen 😉

emisekkk
25. čer 2016

děti jsou dar a je jedno, zda je to holka nebo kluk. Já mám první 2 kluky a čím jsou starší tím víc si to s nimi užívám. Jsou to pohodáři do nepohody, žádné hysterické baby 😀 . Je jim 14 a 17 let. Právě prožíváme první lásky a je to super. A jsme si hodně blízko. Ano třetí mám dceru, byla jsem šťastná, že je to holka, ale myslím, že v pubertě vztah matka/dcera mnohdy není ideální...uvidíme

pampeliska1
25. čer 2016

Nezlobte se na mě, ale psát toto, co píšeš, je pro mě rouhání nejhoršího kalibru. Nikomu nepřeju nic zlého, ale aby se ti to někdy nevrátilo..........

lukza
25. čer 2016

Mam dva kluky a dalsi ditko na ceste co to bude mame stale 50:50 a je me uplne jedno zda to bude klucina nebo holcina hlavne at je mimi zdrave a jedine co me stve tak ty kecy okolo" vi jste dalsi ditko delali aby jste mely holku,a bude tedka holka holky jsou super to jako by kluci nebyly ja to citim jinak a toto me fakt uz leze krkeme je fakt jedno co to bude kluci jsou super a pokud to bude tedka kluk tak bude aspon dalsi do party pokud to bude holka tak bude stejnak jak kluk s kdyz bude vyrustat s dvouma klukama 🙂

slunickova123
25. čer 2016

@linda766 Lekari se snazi pomoct neplodnym parum. Nejak nevim, jakym zpusobem dle tebe mohou za neuspesne pokusy? Jsem lekarka a tento tvuj nazor se me dotyka. Proc jsi k nam tedy sla pro radu, kdyz jsi nemohla otehotnet, kdyz mas tento nazor?

zuzineckah
25. čer 2016

@linda766 no vidíš, já chtěla kluka a bude holka 😉 každý chce to, co nemá 😉 máme už holku i kluka, tak nějak podvědomě jsem si přála kluka (i z praktických důvodů přiznám 😀 ), navíc jsem přesvědčená, že kluci to mají v životě jednodušší. Ale teď se už na princeznu moc těšíme, i když upřímně musím říct, že trvalo asi 2 týdny, než jsme si s manželem zvykli (taky si víc přál syna). Nicméně je jasné, že tu naši cácorku budeme milovat stejně jako kdyby byla kluk 😀 Nemyslím, že je důvod cítit se špatně, zdraví je samozřejmě prvořadé, ale každý tak nějak vnitřně po něčem touží a když to nevyjde, cítí na chvíli "zklamání" 😉

marton
25. čer 2016

@lukza jj, to jsou nejčastější otázky...chtěli jste třetí, aby to byla holka? Nemám občas síly na to odpovídat a hlavně mám pocit, že stejně lidi nevěří, prostě mají svoji pravdu. Neumím posoudit jaké je to mít holku, ale s jisotou můžu říct, že kluci jsou prima. 🙂 .

pampeliska1
25. čer 2016

@zuzineckah to co píše zakladatelka tématu mi nepřijde jako chvilkové zklamání..psát, že uvažovala o adopci (i když jen chvíli) a že se bojí říct manželovi, že to bude "zase" kluk?! Já nevím, mě to prostě hlava nebere a snažím se být slušná, ale zakladatelka by se měla rychle vzpamatovat a začít řešit důležitější věci.

oplatecka
25. čer 2016

Taky tyhle příspěvky nechápu! Jako by ten chlapeček za to mohl ☹ Smutné je, že jste se těšili na holčičku, a ne na miminko... A to, že zakladatelka, byť jen na okamžik, zauvažovala nad adopcí, protože se jí narodí další kluk, je k pláči. Je mi vašeho miminka líto ☹

babanci
25. čer 2016

Mpjí dceři řekli 3 x,že to bude kluk. A má Anežku,takže....aby jste se nedivili.

urtica
25. čer 2016

Ono se teď opravdu rodí víc kluků - prý je to dané tím, že je blahobyt, všeho dostatek apod., v době války a chudoby se rodí víc holčičky. To ale jen tak na okraj.
Zakladatelko, já myslím, že je dobré si především uvědomit, že dítě bude vždycky svoje a nikdy takové, jaké si ho vysníme my....je nesmysl přistupovat k tomu tak, že se nám narodí princezna (nebo kdokoliv jiný) - protože i kdyby to holka nakrásně byla, možná by to byl větší rošťák než oba starší kluci dohromady a sukni byste na ni nedostali ani omylem (jednou takovou nekřehotinkou disponujeme a naši kamarádi se dvěma syny jen zírají, co se nám to "urodilo"). Prostě - cokoliv od svého dítěte očekávat - ať už ve smyslu vlastností, schopností nebo úspěchů (nebo pohlaví) je cesta do pekel...
Mimochodem, viděla jste tu relativně novou pohádku Sedmero krkavců od Alice Nellis? Od 0:11:53 do 0:14:20 tam je taková pěkná pasáž....

rotterovamichaela
26. čer 2016

Cože? Jste neštastná, že budete mít kluka? Děláte si srandu? Přece to NEJDŮLEŽITĚJŠÍ je ZDRAVÍ!!! Já jsem chtěla holčičku, mám holčičku, ale není zdravá!! Má hydrocefalus!! Klidně bych měla radši kluka, jen aby to maličké bylo zdravé! Nechápu, jak tohle vůbec můžete napsat :( A adopce? Vy podle mě nejste dobrá matka, nezlobte se na mě.. :(

eva267
26. čer 2016

Odsuzovat vás nebudu. Při prvním těhotenství jsem byla také trošku "zklamaná" že je to holčička a ne kluk. Teď si samozřejmě nedokážu představit, že by to bylo jinak. No teď mám za sebou dva potraty a věřte, že už je mi pohlaví totalně jedno. Radu mám jedinou, zajít někam pro KVALIFIKOVANOU radu. Ne na koníka, kde vás většina odsoudí. Být na vašem místě a přijít na mě myšlenka o adopci, tak vážně někam zajdu.

no_title
26. čer 2016

Kdysi jsem byla taky ve fázi, kdy jsem zarytě chtěla holčičku a kdybych otěhotněla v té době, asi bych byla z kluka taky smutná. Vzhledem k tomu, že se ale snažíme 3/4 roku a vím, že kvůli mojí diagnóze bude mít dítě malý zázrak, tak jsem tohle hodně přehodnotila a budu ráda za kluka i za holku. Je mi to už vážně jedno, hlavně když to dítě někdy přijde.
Do adopce bych být Tebou nešla... Pokud Tě rozhodí pohlaví dítěte, jak budeš snášet třeba to, že adoptovaná holčička bude v pubertě blbnout, třeba nechodit v noci domů a podobně? (měla jsem 2 adoptované kamarádky a obě kolem puberty začaly docela solidně blbnout)

chris_n
26. čer 2016

všechny, co tady zakladatelku odsuzujete, jste táááák chytré... Fakt.... Ježiš, tak se těšila na holčičku a je ted smutná, že to nevyšlo. Myslím, že v takovém stavu je spousta žen, jen to nepřiznají nahlas. Přávě kvůli takovým hlasům, jako se tady objevují.

Všichni si jistě uvědomujeme, že to nejdůležitější je zdravé dítě. ALE, každý máme nejaké své tužby a přání. A když se nenaplní, máme právo být smutní nebo zklamaní.

Zakladatelko, s tou adopcí nevím přesně, jak to myslíš? jako že by si kloučka dala k adopci? nebo že by jste si adoptovali jeste holčičku. Klid, máš rozbouřené hormony, ono se to usadí 🙂

pav_la
26. čer 2016

@linda766 Já jsem máma 3 kluků. Když jsem byla těhotná poprvé, také jsem si přála holčičku. Dvojčata - kluci se narodili jako extremně nedonošení a bojovali o život. V tu chvíli člověk fakt své postoje a malicherná přání přehodnotí. Při druhém těhotenství jsem také tajně doufala v holčičku, ale nejdůležitější pro mě bylo donosit zdravé dítě, což se mi naštěstí splnilo. Když jsem se dozvěděla, že budeme mít třetího kluka, zklamaná jsem nebyla, měla jsem po předchozí zkušenosti jiné priority. Ty svoje 3 rošťáky bych nevyměnila za žádnou holčičku na světě.
Tvému chlapečkovi přeji, ať se jeho maminka brzy vzpamatuje, až má milující rodiče a ať nikdy nepocítí ani se nedozví, jak jsi o něm před jeho narozením smýšlela. To miminko si to nezaslouží.

zuzineckah
26. čer 2016

@pampeliska1 takové úvahy jsou sice trochu drsné, ale připsala bych je spíš hormonální bouři než serióznímu uvažování...

berenika777
26. čer 2016

Chápu Vás, také jsme si přáli holčičku a bude to kluk,obrečela jsem to, ale 4 roky jsme čekali a teď už se na něj těšíme. Doma máme už 22 kluka a 18holku. A ve 40 jsem chtěla třetí a vyšlo to.
Hlavu vzhůru, třeba se Vám to povede po čase, počtvrté. 😉

koordinatorka_odboje
26. čer 2016

@linda766 je, tri kluci 😃 to bych taky chtela. Take jsem si prala holcicku, nenechali jsme si to rict, pak doktorka ho v brise olsovila v muzskem tvaru, tak jsem z toho byla trochu spatna, pak jsem si na to postupne zvykala a tesne pred porodem jsem si zas neumela predstavit, ze to bude holcicka. Ted jsem rada, ze to je chlapec a druhe chci taky kluka 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru