icon

Jsem nešťastná z pohlaví mého dítěte :/

linda766
25. čer 2016

Ahojky cítím se kvůli tomu hrozně špatně, ale jsem po třetí těhotná, termín nám stanovili okolo 10. října a už mám doma dva kluky, nyní nám doktor s jistotou potvrdil, že třetí bude taky kluk. Když jsem otěhotněla měla jsem pocit, že by se mi mohla narodit holčička, opravdu moc jsme si to s manželem přáli. Když se narodil nejstarší, tak nám bylo celkem jedno, jestli to bude kluk nebo holčička, i když já jsem si víc přála holčičku, po druhé jsme doufali v holčičku, chtěli jsme mít páreček, to už jsem obrečela, ale pak jsem se rychle vzpamatovala,, ale teď? Jsem z toho celkem zoufalá, malej se nám dlouho nechtěl ukazovat, takže tady byla šance, ale teď se nám ukázal celej. Přitom jsme si od začátku říkali, že k tomu budeme přistupovat, že s enám narodí princezna, a tak jsme i pořídili pár růžových věcí, a vymýšleli jméno jedině pro holčičku.
Já vím, že je to malicherný, hlavně ať je zdravé, a já se kvůli tomu cítím šíleně. Máte některá podobné zkušenosti?
PS. teď mám pocit, že se rodí samej kluk. Linda.

Strana
z5
lajla
27. čer 2016

Objednala bych si pár konzultaci u psychologa, hlavně jak poslat tchýní do určitých mist...když to neumite sama a doufala že se mi narodí zdravé dítě a že i já sama budu v pořádku..

drzticka81
27. čer 2016

@anetka1701 mam syna a dceru a zatim si spolu rozumi a pekne si spolu hraji (se vsemi hrackami, s panenkami i a auticky), rada bych jeste jedno, je mi jedno co, priklanela bych se ke klukovi........jo a ja mam brachu a meli jsme vzdycky pekny vztah- taky jsme si spolu vyhrali nebo jsem si hrali vedle sebe -takze jen k tem stejnym pohlavim -i ruzna pohlavi si spolu muzou rozumet 🙂))

pampeliska1
27. čer 2016

@urtica já to znám naopak s tím, kdy se víc rodí holek a kluků 😅 Prý v době války se rodí víc kluků - že jsou potřeba do boje a také že jich dost v boji zemře, tak aby "nechyběli" a lidský rod mohl pokračovat. Často jsem to slýchávala od starých babiček, když bylo někde moc holek..říkaly "to je dobře, válka nebude". To jen taková poznámka mimo 😉

urtica
27. čer 2016

@pampeliska1 🙂 To je trošku jinak - když se rodí hodně kluků, říká se, že bude válka...tj taková pověra mezi babičkami 🙂, taky ji znám.
Ale jinak je to opravdu statisticky tak, jak jsem psala...má to i biologické příčiny - holčičí plod je odolnější...když je chudoba a bída, ženy častěji potrácejí a ve větší míře to odnášejí chlapečci - už v děloze jsou křehčí. Holčičky jsou větší "držáci".

pampeliska1
27. čer 2016

@urtica Joo, takhle jsi to myslela, tak to jooo 🙂) To máš pravdu 😉

linda766
autor
27. čer 2016

@lajla Tak psychologa jsem navštěvovala, když se mi měl narodit č.2. Protože č.1 byl přes IVF tchyně nevěřila, že dítě je jejího syna(stále nevěří) A bohužel pro klid doma jí někam poslat nemůžu, naštěstí bydlí v Belgii, a tak jí navštěvujeme jen sporadicky, ale když už tak je to něco. Manžel bohužel za svou mamá stojí, a tak neřiká nic i na to, že neustále má kecy typu, že ho podvádím kdekoliv a jediné, proč jsem ho uhnala byly jejich peníze, které jsou ovšem ošetřeny předmanželskou smlouvou. No před dětma a před manželem se docela krotí, ale když je semnou sama nebojí se mi říct, že se stejně brzo rozvedeme, nebo že se o to postará a nejstaršího syna prý v životě neuvidím. Když jsem to řekla manželovi, tak mi řekl, že jsem paranoidní, a že jsem jí asi zřejmě nerozuměla. Taky tchyně dělá velké rozdíly mezi dětmi a to mě štve nejvíc kvůli malýmu, je dost citlivej, a tak ke staršímu se chová hezky, kupuje mu všechno, co chce, což mi teda dělá naschvál, a ještě mu říká věty typu: "No to ti doma v "československu!" (ví moc dobře, že už to tak není) rodiče nekoupí, měl by ses líp tady, my ti můžeme dát všechno." A tak je pěkně zblblej, je to teprv dítě, takže když má u babičky televizi v pokoji a a doma nemá, tak se vzteká a je protivnej. No a tak na staršího při každým příjezdu čeká hromada novejch hraček, každý rok nový telefon nebo tablet, i když moc dobře ví, že si nepřeju aby děti telefon měly. Takže potom jsem já ta zlá, co mu to zakazuje. No a její chování k tomu mladšímu? Většinou ho ignoruje, ale nejhorší je že ho ponižuje, je mu 5 let, a občas se počurá, je pořád naučenej na dudlík, takže hned že je to jasný že nemůže bejt manžele protože je podle jejích slov nějakej opožděnej retsrdovanej a takovéhle slova si neodpustí ani před malým, což mě mrzí nejvíc. KDyž jí chce mladší něco vyprávět tak ho neposlouchá nebo ho přeruší a jemu nekoupí skoro nic s tím, že to vysvětluje tak, že on je zlobivej hloupej kluk zatímco jeho bráška byl hodnej a je chytrej po tatínkovi zatímco on asi blbej po mě. Malej to strašně špatně nese, já už jsme si na to celkem zvykla, ale pokud to nebude řešit i manžel nic se s tím nestane. Ten jen řiká že jeho máti má různý pravidla a že i když on byl malej tak každýho jeho bratra vychovávala jinak. No a to tam budu kluky posílat na týden až budu rodit, úplně samotný je tam nechám, takže se toho děsím. Takže asi tak je to s mojí tchyní.

lajla
27. čer 2016

@linda766 upřímně...ať se Vám to bude zdát jakékoliv...divim se že jste si s takovým a do takové familie pořizovala další dítě...zkuste si to po sobě přečíst, a ještě když za mnou manžel nestojí...to je konečná, taky mám tchýní nic moc,ty kecy co jsem si vyslechla...ale manžel za mnou stál a stojí a už si to nedovolí...i dopisy srdceryvné nám domů chodily....já už bych byla dávno pryč...pokud nemáte podporu doma,je to špatné...snad se Vám to nevymsti,lec tomu nevěřím...
Tady Vám žádná nepomůžeme, jen se můžete vyzpovídat...ale vše se odvíjí od Vás...ale podle toho jak a jakým stylem pisete jste hodně submisivní,poddajna...a to je špatně,zacit byste měla u sebe a už teď je pozdě,hodne štěstí

marton
27. čer 2016

@linda766 vím že nic není černobílé, ale tohle bych nikdy nedovolila. Jsou to moje děti a srdce by mi rvalo, kdyby se k nim někdo takto choval. A pokud ano, nestýkala bych se s ním. Jak to můžeš dovolit? 😒

chris_n
27. čer 2016

@lajla jestli jsem to správne pochopila, manzel je cizinec = jiné návyky a spol... a hřeší se tam na jazykové bariery... no jo, nevesta z vychodu :_(

linda766
autor
27. čer 2016

@marton bohuzel musim jednou dvakrat do rika jedeme do Belgie. Tchyne nas vzdycky "chce" videt. A taky se mi to nelibi dost se hadame bohuzel jsme na nich tedka celkem zavisli co se tyce financi :/ takze nezbyva nez pretrpet

marton
27. čer 2016

@linda766 tak ještě že je tak daleko. Škoda, že ten tvůj za tebou víc nestojí.

rozarka1550
27. čer 2016

Myslím, že pohlaví dítěte není tvůj jediný problém. Náhodou, nebojíš se, že tchýně bude mít dalšího, kterého bude ignorovat? Těžko někomu mluvit do výchovy, ale cítím, že se ti nelíbí, jaké dělá madam rozdíly mezi tvými syny ( nedá se to přehlédnout, z tvých řádku).
Asi bys měla začít ve své hlavě, sepsat si co se ti líbí/nelíbí. Potom to prodiskutovat s manželem. Musíš mít ovšem pádné důvody a potom si společně zvolit strategii. Tchýně ubližuje oběma chlapečkům. Ten starší bude mít v hlavě také pěkný guláš. A mladší se bude honit za uznáním. Holka jednou se postavit musíš🙂🙂🙂

horsiee
28. čer 2016

Tak takhle se někdo chovat k mým dětem tak už mě tam neuvidí. A finančně závislý? Copak manžel nepracuje? Je lepší mít málo než aby dětem někdo ubližoval. To že ti manžel nevěří a nechrání ani svoje děti taky není normální. Příště si zkus nějaký ten rozhovor nahrát a když ti to neuvěří tak ať ti to přeloží teda správně. Třeba mu to otevře oči. A určitě bych chodila k psychologové, aby ti pomohl najít sebevědomí a mohla ses postavit za sebe a své děti když to evidentně nikdo jiný neudělá. A upřímně máš můj obdiv, protože já bych takhle žít nevydržela.

laskavice
6. črc 2016

@linda766 to snad neni pravda.clovek dobu bojuje aby mel aspon to prvni,a zatim..no moje blbost,nemela jsem na to klikat..🙂

brendamonique
6. črc 2016

Já vám nevím maminko 🙂 ... přišlo mi trochu jako příklad u sousedů, co mají dvě holčičky - paní je teď po třetí těhotná a meldovala pořád, jak kdyby to byl chlapeček ... tak by se tchán s tchýní zbláznili radostí a jak si připadá jinak (přitom sama mám dva kluky a u jednoho mi bylo šíleně zle a u druhého vůbec, takže vím dobře, že to doopravdy měřítkem pohlaví není) ... no asi se nad nimi cosi smilovalo :D doopravdy se jim do třetice kluk povedl ... z okolí co vidím a vím se hodně stává, že když mají rodiče jedno pohlaví, ty další děti mívají stejné jako to první ... ale nikdo to tu neřeší ...
Když jsem sama čekala druhé, manžel si přál holčičku už jen pro to, že jak sám říkal - kluka už doma máme - ale nijak na tom nelpěl - pouze při otázce, zda by rád holčičku či kluka. Já si potají přála z finančních důvodů opět kluka, kvůli poschovávaným bedýnkám plných klučičího oblečení, jelikož mi bylo jasné, že vše růžové bychom museli nakoupit, protože to jsme neměli jediné dupajdy ... ale to jsou malichernosti ... jinak nám pohlaví bylo zcela ukradené a proč ? Protože jak tu všichni přede mnou již zmiňovali, že zdraví, je měřítkem toho nejcennějšího a tak i pro nás. Raději budu mít doma 10 zdravých kluků než oplakávat nesplněné s prominutím dětinské nesplněné přání. Komplikace s tchýní celkem chápu a potajmo doufám, že sama jednou nebudu taová "babka nepříjemná" pro své budoucí snachy 😀 ... když se první narodil a mademoiselle zjistila, že má studánkově modré oči (jež má dodnes) a my oba čokoládové a nedej bože ještě jiný Rh faktor 😀 než my oba ... musel být zákonitě kukaččí 😀 ... došlo to tak daleko, že na to mám i papír, protože když jsme se s bývalým po 2 letech rozešli - nechtěl se přiznat k otcovství, tak teď už na to má chytrák i lejstro s 99% pravdivosti, že je jeho 😀 ...inu jsou lidé různí ...
Takže nezoufat ! Nevymýšlet blbiny mamko ! a věřit, že váš třetí princ bude jednou třeba doktorem a sám pak bude mít doma 3 malé princezny, které bude babička- vy s láskou víkend co víkend hlídat 🙂

beachlovercz
Odpověď byla odstraněná
puhelin
16. únor 2019

No a proto nechceme pokazde znat predem pohlavi miminka. Manzel i ja mozna mame nejakou o trochu vetsi "preferenci" (radeji to vyslovujeme nahlas), a tak jsme si proste pockali az do porodu. Kdyz vykoukla dcerka, bylo to uzasne a po tom dlouhem porodu byla tak velka uleva, ze si nikdo ani nevzpomnel, ze by chtel treba druhe pohlavi 🙂 Proste to tak je a stejne se to nezmeni.

pipapi
3. čer 2019

@sammaelka každý chce to co nemá :D

Strana
z5