Maliníkový čaj/lněné semínko, kdy jste začaly pít/jíst?
Ahojky, od kdy jste začaly popíjet a jíst tyto urychlováky porodu? Pomohli opravdu někomu?
Děkuji 🙂
Ja oboje jedla i pila ve velkem (hrozne mi to chutnalo, zvlast lnene seminko) nekdy od 7. mesice a porod mi vyvolavali dva dny po terminu, pote, co mi praskla voda a nic se dal samo nedelo. Nejsem si jista, jestli to pojidani seminka a piti maliniku pri samotnem porodu pomohlo, ale bylo to docela rychle (ale s oxytocinem) a bez poraneni (trenink s Aniballem).
Maliník nemá sloužit proti přenášení, ale na změkčení porodních cest, aby se lépe a rychleji rodilo
@koordinatorka_odboje presne tak a to isté platí o lneném semínku, ten sliz stimuluje zvlhčovanie porodných ciest. Na termín porodu to nemá žiaden vplyv.
@claircatherine na porodním kurzu nám radili od 36tt.
maliník na nic...za to homeopatika...ty doporučuju! začala jsem měsíc před a vzala jsem si při začátku kontrakcí a jelo to jak po másle a rekonvalescence taky... 😉
@anakolut Arnica Montana 15 CH - měsíc před TP 5 granulí denně (pro přípravu porodních cest a proti únavě a poranění) - u mě tedy všechno zajistilo
až budou stahy pravidelné po cca 5 min (nebo když odteče plodovka), podat A.Montanu 5 kuliček
(někdo radí i namíchat si nápoj - tam ale patří jiné množství - ale já u porodu neměla na pití ani pomyšlení, pomohlo mi prostě podat jednorázově 5 kuliček a břícho pod teplou sprchu...a jelo to jak po másle - sice to bylo podruhé, ale od prvního píchnutí zhruba 4 hodky a byla malá během pár minut venku)... zatímco maliník - táhnoucí se 10 hod porod, poranění, fáze tlačení hodinová...
po porodu pomáhá A.Montana na rekonvalescenci
akorát snad na císaře se dává něco jiného - v případě, že je plánovaný...
nejsem homeopat, jen uživatel, věřím v to, protože na děti mi to funguje a ty v tomto lhát nedokážou...a já si to taky ověřila...
taky mi pomohlo na podporu mléka Ricinus Communis 5 CH
To přece není možno posoudit. Buď tyhle věci člověk použije nebo ne, nemůže mít srovnání. A srovnávat s jiným porodem je naprostá hloupost, protože každý porod je unikátní.
Ale jsou to všeobecně doporučované věci, tak proč je nepoužívat. Ublížit nemůžou, naopak.
lněné semínko jsem nebrala - čaj pila > vyvolávali mi porod 14 dní předem a porod byl rychlý zda k tomu dopomohl nebo s kombinací Aniballu > kdo ví ? 🙂
Ten malinikovy caj prodavaji sypany nebo se piji ty tehotenske, ktere nejaky ten malinik obsahuji? Diky za rady 🙂

Mě maliník asi spíš nepomohl a lněné semínko pomohlo k pravidelné stolici 😉 😉 😉 . Maliník jsem pila asi od 33 týdne, to semínko dlouhodobě.