icon

Maliníkový čaj/lněné semínko, kdy jste začaly pít/jíst?

claircatherine
18. bře 2016

Ahojky, od kdy jste začaly popíjet a jíst tyto urychlováky porodu? Pomohli opravdu někomu?

Děkuji 🙂

pety91
18. bře 2016

Mě maliník asi spíš nepomohl a lněné semínko pomohlo k pravidelné stolici 😉 😉 😉 . Maliník jsem pila asi od 33 týdne, to semínko dlouhodobě.

trif
18. bře 2016

Ja oboje jedla i pila ve velkem (hrozne mi to chutnalo, zvlast lnene seminko) nekdy od 7. mesice a porod mi vyvolavali dva dny po terminu, pote, co mi praskla voda a nic se dal samo nedelo. Nejsem si jista, jestli to pojidani seminka a piti maliniku pri samotnem porodu pomohlo, ale bylo to docela rychle (ale s oxytocinem) a bez poraneni (trenink s Aniballem).

koordinatorka_odboje
18. bře 2016

Maliník nemá sloužit proti přenášení, ale na změkčení porodních cest, aby se lépe a rychleji rodilo

mika251
18. bře 2016

@koordinatorka_odboje presne tak a to isté platí o lneném semínku, ten sliz stimuluje zvlhčovanie porodných ciest. Na termín porodu to nemá žiaden vplyv.

saaralota
18. bře 2016

@claircatherine na porodním kurzu nám radili od 36tt.

gosa22
18. bře 2016

maliník na nic...za to homeopatika...ty doporučuju! začala jsem měsíc před a vzala jsem si při začátku kontrakcí a jelo to jak po másle a rekonvalescence taky... 😉

anakolut
18. bře 2016

@gosa22 A které konkrétní homeopatika, jaká síla a v jakém množství?

gosa22
18. bře 2016

@anakolut Arnica Montana 15 CH - měsíc před TP 5 granulí denně (pro přípravu porodních cest a proti únavě a poranění) - u mě tedy všechno zajistilo
až budou stahy pravidelné po cca 5 min (nebo když odteče plodovka), podat A.Montanu 5 kuliček
(někdo radí i namíchat si nápoj - tam ale patří jiné množství - ale já u porodu neměla na pití ani pomyšlení, pomohlo mi prostě podat jednorázově 5 kuliček a břícho pod teplou sprchu...a jelo to jak po másle - sice to bylo podruhé, ale od prvního píchnutí zhruba 4 hodky a byla malá během pár minut venku)... zatímco maliník - táhnoucí se 10 hod porod, poranění, fáze tlačení hodinová...
po porodu pomáhá A.Montana na rekonvalescenci
akorát snad na císaře se dává něco jiného - v případě, že je plánovaný...
nejsem homeopat, jen uživatel, věřím v to, protože na děti mi to funguje a ty v tomto lhát nedokážou...a já si to taky ověřila...
taky mi pomohlo na podporu mléka Ricinus Communis 5 CH

anakolut
18. bře 2016

@gosa22 Díky za tip. Asi to vyzkouším.

martiniquest
18. bře 2016

To přece není možno posoudit. Buď tyhle věci člověk použije nebo ne, nemůže mít srovnání. A srovnávat s jiným porodem je naprostá hloupost, protože každý porod je unikátní.
Ale jsou to všeobecně doporučované věci, tak proč je nepoužívat. Ublížit nemůžou, naopak.

ladyhacek
18. bře 2016

lněné semínko jsem nebrala - čaj pila > vyvolávali mi porod 14 dní předem a porod byl rychlý zda k tomu dopomohl nebo s kombinací Aniballu > kdo ví ? 🙂

lenbenn
23. bře 2016

Ten malinikovy caj prodavaji sypany nebo se piji ty tehotenske, ktere nejaky ten malinik obsahuji? Diky za rady 🙂

barumat
23. bře 2016

@gosa22 Tohle mi doporučila taky jedna maminka, taky s pozitivní zkušeností, a tý to zase radila PA na předporodním kurzu. Už mám koupelno, ale maliník asi taky přihodím, však to ničemu neuškodí, tak co 😉