icon

Miminko ve 30. tt je menší. Měla jste to tak některá?

deniskakubicek
19. pro 2011

Ahoj maminky...Náš druhý syn Matyasek je cile miminko, ktere ma uz 1140g, ale bohuzel je o 14 dni mensi a porad se zmensuje, doktor rikal, ze je to zatim v norme, ale 1.12 byl termin dle mereni 7.3 a nyni je 13.3 ☹ pry Maty bude pripraven k porodu 2.3, ze bude plne vyvinuty, ale bude malinke miminko...pry mam jist vic nez ted, ze se o vanocich nemam hlidat, ale ja mam nejaky blby pocit ☹ vzali mi krev na protilatky, cukr byl v poradku... prvni syn mel vahu pomalu 4kg a 51cm... jinak vim presne datum poceti a terminek tudiz vychazi podle MS i podle 1.creeningu a to na 2.3... mam jen obavu o to, ze za 19 dni se "zmensil" o 7 dni, jako kdyby prestal rust...mela jsem to nektera taky tak? Doktor rikal, ze to nechame do ledna a pak se uvidi...jinak jsem 30.tt a Maty ma hrudnicek na 26.tt ☹ a zbytek telicka mu odpovida na 28.tt Diky vsem za odpovedi, asi potrebuju jen uklidnit, je toho na me moc......

Strana
z2
elana
20. pro 2011

@veruska007 u nás je gynekologická pohotovost v rámci porodnice...jasněže jsem ji neposílala na praktickou pohotovost 😅 To jsme si jen nerozuměly.

prcekverunka
15. lis 2013

@deniskakubicek Ahoj, jak Ti to, prosím tenkrát dopadlo s mimčem? Já jsem teď na začátku 27tt a prý je mimčo menší tak o 2 týdny ☹

bora21
29. lis 2013

Ahojík,no jsem na tom trošičku podobně.Čekám první mimuško a včera v poradně mi doktorka řekla že zaprvé mi nařizuje klid a ležet že se malá moc tlačí dolů a pak jsem se zeptala kolik váží.Takže jsem 31+2 a malá má 1320 gramů.Takže taky menší i když všechno ostatní vyšetření bylo v pořádku říkala doktorka.No celkem mě to vyděsilo mám o malou strach,ale snad to do ledna kdy mám termín dožene a poroste.Takže tě naprosto chápu taky jsem nervozní,ale držím palce aby bylo vše v pohodě a bez komplikací a prcek rostl 🙂.

ckei
29. lis 2013

@prcekverunka
@bora21
já takový problém měla též,když mi ve 34tt řekli, že mimčo odpovídá 31-32tt, měli i podezření, že malej už neroste a bude muset jít ven, dali mi 10dní, pak jsem přišla znovu, to už se dorovnávalo, a za další týden už zase mimčo ukázkově odpovídalo, takže ono se to může stát. Mám zcela zdravého, téměř 14měsíčního chlapečka, s porodní váhou 3,16kg a narodil se ve 40tt (a to jsem od 27tt měla čípek 2,5cm). Určitě to mimča doženou 😉

vercaflorinda
30. lis 2013

@deniskakubicek Nebojte miminko to všechno dožene 🙂 mě ve 33 týdnu řekli doktoři, že malá má menší hlavičku a jednu nožičku než by měla mít a že je o týden a půl opožděná. Ve 38 týdnu mi řekli, že je naprosto vyvinutá a ještě větší než by měla být 🙂 nestresovala bych se a užívala si prozatím pohodu i když vím jak vám je taky jsem z toho byla vyhouklá 🙂

carolineg1
3. pro 2013

@prcekverunka mě už v první trimestru vychazelo menší o dva týdny a ted je to tak vícemene taky, ono je to treba i tím, že jsi menší ty a partner....to se dorovná, ony prý ted v tomhle týdnu ty hodnoty kolísají

barunkaw
18. led 2014

ahoj...jsem 27 tt a mimčo je menší o dva týdny. Hlídají mě všude možně a strašně se stresuji...hlídám pohyby a vůbec si neužívám těhotenství.
K tomu mám přídatnou placentu! Každá návštěva lékaře je pro mě utrpení... ☹

travnickova
16. únor 2014

@deniskakubicek Dobrý den, nyní mám stejné problémy, ale zatím poprvé to změřil tak,že je tělíčko o 3týdny menší jinak hlavička a stehenní k., je jak má být.Po týdnu tj.,ve středu jdu na 3D utz a zatím se nemám stresovat.Mělka jsem virózu a můj první syn je déle nemocný,tak třeba to je stresem,ale mám i vysoký tlak lékama tlumený.Tak snad poroste, jak jste dopadla vy?Děkuji za odpověď

travnickova
16. únor 2014

@katzi Dobrý den, tak také nyní máme hrudníček ve 30tt o 2-3tt menší.Od poslední kontroly s enezvětšil,tak jdu do týdne na velký utz.Jinak krev, dopler,mozek atd vše bylo v pořádku.Nemám se stresovat do středy,ale bojím se,že to ukončí.Můj první syn byl vyvolávaně ve 38tt kvůli tlaku a měl 2970g, jsme vysocí i syn a tak snad teda to malá dožene.Snad se bude vyživovat v bříšku a ne v inkubátoru☹

monihart
16. únor 2014

@travnickova Pokud jsou průtoky v pohodě, tak si myslím, že to bude dobré. Vždyť 2-3 týdny nic není! Měli jsme stejný problém. Pořád zmatkovali, že má větší hlavu a malé tělo a rodila jsem kvůli tomu o 3 týdny dřív. Narodil se úplně v pořádku. Je teda drobnější, ale to je tak vše. Hlavu vzhůru!

travnickova
16. únor 2014

@monihart Děkuji. Ono ty průtoky nejde řádně vyšteřit,ale doplera mám ok.Navíc se to stává kvůli tlaku.Ale třeba se jen špatně hla je aktivní hodně a neměl nejlepší utz ve středu se rozhodne.

monihart
16. únor 2014

@travnickova Určitě to bude dobré. Mně to právě taky úplně blbě měřili a to se tím zabývali 3 doktoři v nemocnici. V odhadu se hodně sekli a pak sami byli překvapení, že je docela veliký. Každopádně držím palce, ať to dobře dopadne!

travnickova
16. únor 2014

@monihart Děkuji.Mě to měřil jeden doktor,ale je to velká kapacita.Ale jak se hýbe a malá je aktivní hodně mohlo se stát proto mě chce vidět brzo.Tak hlavně,že Vám to dopadlo dobře dopadlo.ALe snad tělíčko doroste je divné,že jen tělo a ostatní je jak má,tak to snad dožene....

andreakusa
16. únor 2014

..pridam muj pribeh. Ve 30tt jsem byla v Genetu Liberec na velkem ultrazvuku, lekar mi jen rekl, ze je chlapecek mensi, ale ze se nemam znepokojovat, ze budu mit aspon lehci porod.. A ze uz na dalsi kontrolu nemusim. Vysledky z teto kontroly jsem donesla moji doktorce, ktera mi take rekla, ze je vse ok a at neplasim, ze ma miminko mesi brisko oproti hlavicce cca. o dva a pul tydne a nozicky o dva tydny.. Ale ze to dozene! Tak at relaxuju a uzivam si tehu! Nicmene v 34tt jsem se necitila moc dobre, tak jsem jela do nemocnice aby me zkontrolovali... Kdyz me lekar zkontroloval, tak mi zdelil, ze jsem uplne v poradku, no ale kdyz uz jsem tam, tak ze se podiva i na miminko. No a tim to vse zacalo.. Doktor nameril rozdil mezi hlavickou a telickem ctyr tydenni rustovy rozdil a mezi nozickama a hlavickou tri tydenni rust. rozdil.. Okamzite si me tam nechali na monitorovani.. Porod mi naplanovali na 38tt. Ve 37+5 uz melo miminko namale, stale horsi odezvy a podle mereni bylo telicko mensi oproti hlavicce o 6 tydnu!! Chlapecek se narodil za 5 minut 12!! O den dele a... Vubec nechci domyslet co by bylo!! Po narozeni ho museli rozdychavat a pres noc zustal v inkubatoru. Takze jsme meli oba kliku! Kdybych nejela do nemocnice s tim, ze mi neni dobre, tak tady asi ta moje mala ratolest ted neni. Na koho jsem ale jeste stale nastvana, tak to je doktor z libereckeho Genetu, vubec se nezabyval tim, ze by mohlo byt neco spatne!! Takze mile maminky, pokud mate sebemensi pochybnosti, tak se nenechte odbit s tim, ze bude vse ok! Nejspis je vse ok, ale co kdyby...

travnickova
18. únor 2014

@andreakusa Tak to je opravdu špatný doktor,že to nehlídal.ALe hlavně, že jste v pořádku.Když se mimi nevyživuje právě může umřít.Můj doktor mi to řekl na rovinu,co se může stát a že nikomu nic nazamlčuje.Jsem ráda, i když je to o nervy.Ale i mě řekl,že se uvidí za týden a ať jsem zatím v klidu.Snad se bude zvětšovat hrudníček.Můj doktor je opravdu kapacita a vše hlídá a dá hodně i na pocity a vše kontroluje.Musím ho chválit do nebe.U prvního těhotenství jsme hodně hlídali tlak a léčím se s ním i nyní a věřím,že kdyby nebyl tak poctivý, tak to také mohlo dopadnout špatně.

barunkaw
18. únor 2014

Zítra budu 32 tt. Jedu také zrovna do Gennetu do Liberce...
Na průtoky...opět strašný stres. A doufám,že jistý pan doktor bude mít lepší náladu než minule...

pisisvori
18. únor 2014

Byla jsem ve čtvrtek u své dr. tak řekla, že je vše OK, miminko měřila a odpovídalo...šla jsme do Gennetu na UTZ ve 20tt včera a tm dr. že má hlavičku protáhlou a malou až o 11 dní menší a celkově je taky menší než má amá málo plodové vody....prý možná špatně funguje placenta.....letěla jsem dnes na konziliární UTZ k Apolináři a podle nich je vše jak má a vše odpovídá stáří...jen té vody je na dolní hranici normy. Budu chodit častěji na kontrolu. Tak jak se v tom člověk má vyznat a komu věřit??? Někdy si fakt říkám, že by bylo lepší, kdyby nic nebylo🙂. Všem držím palce ať jsou všechna miminka zdravá a všichni doktoři dobří a pečlivý.

travnickova
19. únor 2014

@pisisvori I Vám držím palce,ať donosíte a ty nervy k tomu patří a když se mimi narodí pokračuje to při nemocech dětí.Holt mateřství má dvě strany.....Já jdu dneska na 3D ultrazvuk a také se dozvím, jak to bude dál zda roste nebo hrozí porod☹

adelinkkaa
25. únor 2014

@pisisvori
@travnickova Holky muj malí měl taky hlavičku větší jak tělíčko o cca 3 tydny .a nikdo to neřešil.narodil se jako zdraví kluk který ma doted větší hlavu 😀 určitě budete mit zdrava miminka.moc držím palečky

luisa28
29. zář 2015

Holky, prosím o radu. V pátek jsem byla na kontrole, to jsem byla 35+3 tt, dělali mi utz a dle utz mudr. říkala, že je malá o trochu menší, cca odpovídá 33+4tt a váží dle utz cca 2,3 kg. Za 14 dní jdu na velký utz na dopplera a mám strach. Za prvné mám strach, jestli se tedy malé u mě dobře daří a aby se za těch 14 dní něco nestalo, přijde mi to dlouhá doba a jsem jak na trní. Nechápu teda, proč mě tam neposlali rovnou:-/

Strana
z2