Očkování proti černému kašli ve 3. trimestru?

mery96
5. únor 2016

Zdravím,
nabízeli Vám na gynekologii očkování proti černému kašli? Že je to vhodné ve 3.trim., aby mělo mimčo po porodu protilátky a nenakazilo se? A šly jste/půjdete do toho?

eficenka
5. únor 2016

NE! nechod do toho - není to dostatečně testovaé, navíc se ukazuje, že očkovaný jedinec dostane černý kašel také - ale má trošku lehčí průběh a tak nakazí dítě daleko lépe ( nikdo na něm totiž nepozná že se o černý kašel jedná)
v těhotenství se pomalu nesmí ani sprej do nosu, ale očkovat věci z pěstování na opicích, kuřecích zárodcích, hliníku se povolí??? fuj , ještě že ho moje gyn nebaízí

tady je článek psaný lékařem
http://www.vitalia.cz/clanky/proc-si-cerny-kase...

další články najdeš na očkovacím webu vakciny.net kde se nedoporučuje....

sara84
5. únor 2016

Ja jsem se ptala sveho obvodaka, kojim, a rekl mi, ze ano urcite, ale az dokojim.Pak v kombinaci s tetanem ano!

joslin
5. únor 2016

cokoliv v těhu a při kojení neočkovat! při těhu si musíš dávat pozor na léky natož ještě očkovat? raděj počkej...dokonce i se říká, že před plánovaným těhu máš očkovat nejpozdějc 3 měsíce před plánovaným otěhotněním, ale lepší je půlrok čekat

suzina08
5. únor 2016

V těhotenství určitě ne. Byla jsem u své obvoďačky a ta mi řekla, že by mě nejradši naočkovala teď, ale další mimčo by mi doporučovala až tak dva roky po tom očkování. Takže do toho asi půjdu teď, když už nekojím a pokud budeme chtít dalšího prcka, tak nejdřív za dva roky.

melis7
11. únor 2016

Já bych do toho šla. Nechej si to pořádně vysvětlit a uvidíš, že to nebezpečné ve 3. trimestru není. Navíc ten černý kašel je u nás teď dost rozšířený a nejvíc riziková jsou miminka před prvním očkováním. u nich probíhá ten černý kašel nejhůře.A ty jej můžeš nakazit.
Když tě oočkují domnívají se, že nejen ty, ale i miminko bude před ním více ochráněné, před jeho prvním očkováním.
U nás ta studie taky probíhá. Její součástí je i konzultace s odborníkem na očkování, alespoň na ní bych šla a pak se rozhodla. Někteří obvodní lékaři (a nejen oni by v těhotenství nepodali ani Paralen). I po té konzultaci můžeš od toho couvnout. Šla bych tam a pak se rozhodla.

lenam
11. únor 2016

Také bych do toho nešla. Je to každého volba, ale jako těhotná nemůžeš skoro nic brát, když jsi nemocná. Můj gynekolog řešil i mastičku na opary a očkování nevadí? Pokud se budeš bát hodně černého kašle, tak dáš hexu ve 2. měsíci (já to tedy u synů odkládala). S dětmi stejně skoro nikam ze začátku nechodíš, takže riziko nákazy je podle mne malé. Nevím, příjde mi to jako vydělávání na strachu...

anetka1701
11. únor 2016

ty kráso!! očkovat v těhotenství???? NE NE NE NE, nikdy!! Jestli jsi byla očkovaná, máš protilátky už... sakra co to je za blbost??

milena_v
1. bře 2016

Mně už ho vemlouvala moje doktorka podruhé. Prý to není ještě povinné, ale do půl roku se to tak může stát. Dokud v tom nebudou mít odborníci (pediatr, gynekologové apod.) jasno, tak na žádné očkování nejdu.

craki
1. bře 2016

Taky bych nesla... Jak pisou holky, v tehotenstvi nesmis ani sprej do nosu, natoz takovou zatez jako je ockovani... A co za zatez to musi byt pro prcka... Jeste se ani nenarodil a uz do neho neco "cpat"

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru