Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?
Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji
@myjusiatko nepripravene ve 42. týdnu? A co degradace placenty po 42. týdnu? Podívej, Hamilton neni "udělám hmat, za hodinu rodim". Riziko infekce je, pokud nedojde k protržení vaku blan, minimální. A pokud se to stane (o čemž jsem tedy osobně ještě neslyšela) tak te určitě neposlou domů a nenechaj potencionalní infekci rozjet. Hamilton může pomoct, rozhodně lepší než vyvoláváni oxytocinem.
@myjusiatko to nikoho nezajímá. Dle tabulek je termín a zdar. :-/ Je zázrak najít lékaře co používá i něco víc než tabulková data ☹
Na jednu stranu je chápu - potřebují se mít něčeho chytit, dle čeho jednat . Ale měli by vědět, že není každá žena a dítě stejné .
Jak by se to asi řešilo jinak než porodem 🙂, nechapu 🙂
Moje dcera ho odmítla. Rodila v 41+3. Osobně vůbec nechápu,proč do toho mudři zasahují. Za nás byly dva termíny, podle menstruace a podle prvních pohybů. Rodila jsem 3 x, týden po druhém termínu a nikdo nic nenamítal a žádná hysterie kolem toho nebyla. Bílé pláště si dnes myslí,že vśemu poručí....i přírodě.
@odula ale ona neni po ukoncenem 42tt. Nperenasi a jeste tyden prenaset nebude.
@lenbenn pokud ani hlenova zatka neodesla, tak bych se urcite nenechala nikam tlacit...
Jinak k te infekci. Mam zkusenost, ja GBS pozitivni, odesla zatka, doktorka se ve me posourala a udelala H. hmat. Nehledela na to, zda mam ci nemam streptokoka a zda jej muze posunout k miminku... hlavne ze vsechny musi vysetrit.. 😒
@lenbenn Ty jsi matka a můžeš si rozhodně říct... Hamiltona si nepřeji,nechám to na přírodě. Oni Ti pak řeknou...jenže děťátku už by se tam nemuselo dobře dařit a matka se vydêsí a se vším souhlasí. I když to nakonec nemusí být vůbec pravda. Jsem u toho hodně blízko,takže vím,jak to chodí.
@myjusiatko no, Hamilton taky není k okamžitému vyvolání. Může pomoct nebo se nestane vubec nic nebo az za pár dní.
Pokud chtějí udělat Hamiltona,mají povinnost to pacientce předem vysvětlit a požádat o souhlas.
@odula ano a taky za par dni muze porodit i bez neho. Proste kravina.
@lenbenn Snad tě trochu uklidním - mě Hamilton nebolel. Dělali mi jej po termínu, s mým vědomím, protože mi hrozně stoupl tlak. Jak mi to řekli, tak jde s hrůzou očekávala, co to bude za bolest, protože jsrm o tom četla taky v diskuzích. Bylo to jako dlouhé vyšetření, dost hluboko a jakoby doktor občas luskl prsty. Nebolelo to ale. Jenom jsem potom byla dole rozbolavěná. V noci začaly kontrakce a v poledne byla malá na světě.
@myjusiatko a taky nemusí.
@lenbenn Nikdo Tě nemůže donutit ani na to vyvolání. Ale ...já tuším,že to se už bojíš odmítnout. Moje nejstarší dcera byla taky na vyvolání /před dvěma měsíci/ ,ráno v 7.00 nástup a v 16.05 dítě na světě. Na první dítě to není dlouhé. Všechno dobře dopadlo a máme zdravou holčičku. Držím palce.
Pokud nejsi lékař taky, tak těžko posoudíš jako laik, co je za čárou a co na místě. V případě Hamiltona se doktor MUSÍ zeptat, zda ho provede. A to se týká všech zákroků, při kterých si při vědomí. Ale někdy nelze smlouvat, protože v momentě překročení prahu nemocnice je za tebe zodpovědná právě ona.
Já jsem rodila den před termínem a už jsem měla plodovou vodu zkaženou, takže za 5 min 12.
V nemocnici je tolik infekcí 😀 To byste se pak museli být i porodní asistentky, když rozšiřuje porodní vchod, např.
@lenbenn ano, už se to asi připravovalo, jeli jsme do porodky, protože jsem začala krvácet, navíc jsem měla placentu necelé 2 cm od branky a můj gynďař mi řekl, i kdybych jenom špinila, tak šup do nemocnice. Tam to úplně ustalo, vyšetřili mě a změřil tlak. Byl dost vysoký a ne poprvé, že bych třeba byla nervózní. A toho streptokoka jsem měla taky, vše bylo v pořádku.

@mr_falko Ano. Infekce hrozí. A o rukavice vůbec nejde 😉