icon

Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?

lenbenn
8. črc 2016

Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji

lenbenn
autor
14. črc 2016

@mr_falko Ano. Infekce hrozí. A o rukavice vůbec nejde 😉

mr_falko
14. črc 2016

@lenbenn kolik % je sance, ze tu infekci dostanu?

odula
14. črc 2016

@myjusiatko nepripravene ve 42. týdnu? A co degradace placenty po 42. týdnu? Podívej, Hamilton neni "udělám hmat, za hodinu rodim". Riziko infekce je, pokud nedojde k protržení vaku blan, minimální. A pokud se to stane (o čemž jsem tedy osobně ještě neslyšela) tak te určitě neposlou domů a nenechaj potencionalní infekci rozjet. Hamilton může pomoct, rozhodně lepší než vyvoláváni oxytocinem.

texetka
14. črc 2016

@myjusiatko to nikoho nezajímá. Dle tabulek je termín a zdar. :-/ Je zázrak najít lékaře co používá i něco víc než tabulková data ☹
Na jednu stranu je chápu - potřebují se mít něčeho chytit, dle čeho jednat . Ale měli by vědět, že není každá žena a dítě stejné .

lenbenn
autor
14. črc 2016

@mr_falko Já o infekcí ani začít nechtěla a nezačala jsem 😉 te se tak nebojím. Jen jsem konstatovala, že o rukavice nejde. ...😉

elu
14. črc 2016

Jak by se to asi řešilo jinak než porodem 🙂, nechapu 🙂

babanci
14. črc 2016

Moje dcera ho odmítla. Rodila v 41+3. Osobně vůbec nechápu,proč do toho mudři zasahují. Za nás byly dva termíny, podle menstruace a podle prvních pohybů. Rodila jsem 3 x, týden po druhém termínu a nikdo nic nenamítal a žádná hysterie kolem toho nebyla. Bílé pláště si dnes myslí,že vśemu poručí....i přírodě.

myjusiatko
14. črc 2016

@odula ale ona neni po ukoncenem 42tt. Nperenasi a jeste tyden prenaset nebude.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@elu Protoze mnoho doktorů ho dělají rady bez vědomí pacientky. Tak jsem se raději informovala předem. A co ja vím, jake jine alternativy jsou. Kolikrát se muže odmítnout atd atd....Tot vse. Je samozrejme, že jednou porodit musím. 😉

hz
14. črc 2016

@lenbenn pokud ani hlenova zatka neodesla, tak bych se urcite nenechala nikam tlacit...

Jinak k te infekci. Mam zkusenost, ja GBS pozitivni, odesla zatka, doktorka se ve me posourala a udelala H. hmat. Nehledela na to, zda mam ci nemam streptokoka a zda jej muze posunout k miminku... hlavne ze vsechny musi vysetrit.. 😒

babanci
14. črc 2016

@lenbenn Ty jsi matka a můžeš si rozhodně říct... Hamiltona si nepřeji,nechám to na přírodě. Oni Ti pak řeknou...jenže děťátku už by se tam nemuselo dobře dařit a matka se vydêsí a se vším souhlasí. I když to nakonec nemusí být vůbec pravda. Jsem u toho hodně blízko,takže vím,jak to chodí.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@hz Neodesla no 😕 ale v pondělí mam nástup na vyvolání. Tak si rikam, jestli není lepši zkusit ještě tohle jako posledních možnost. Vyvoláno fakt nechci. ....

odula
14. črc 2016

@myjusiatko no, Hamilton taky není k okamžitému vyvolání. Může pomoct nebo se nestane vubec nic nebo az za pár dní.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@babanci V pondělí mam nástup na vyvoláni

babanci
14. črc 2016

Pokud chtějí udělat Hamiltona,mají povinnost to pacientce předem vysvětlit a požádat o souhlas.

odula
14. črc 2016

@lenbenn a v pondělí budeš v kolikatem?

lenbenn
autor
14. črc 2016

@odula To budu 41+5

myjusiatko
14. črc 2016

@odula ano a taky za par dni muze porodit i bez neho. Proste kravina.

eva118
14. črc 2016

@lenbenn Snad tě trochu uklidním - mě Hamilton nebolel. Dělali mi jej po termínu, s mým vědomím, protože mi hrozně stoupl tlak. Jak mi to řekli, tak jde s hrůzou očekávala, co to bude za bolest, protože jsrm o tom četla taky v diskuzích. Bylo to jako dlouhé vyšetření, dost hluboko a jakoby doktor občas luskl prsty. Nebolelo to ale. Jenom jsem potom byla dole rozbolavěná. V noci začaly kontrakce a v poledne byla malá na světě.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@hz Já bych ji dala....

lenbenn
autor
14. črc 2016

@eva118 A byly porodní cesty aspoň trochu pripravene? Protoze ja vůbec nevím, jak na tom dole jsem. A jak dlouho to trvalo?

odula
14. črc 2016

@hz streptokok se k mimu nedostane anzto je chranene vakem blan. Riziko je zhruba stejný jako když se týdny pred porodem oteviras a odešla ti zátka. 😲

odula
14. črc 2016

@myjusiatko a taky nemusí.

babanci
14. črc 2016

@lenbenn Nikdo Tě nemůže donutit ani na to vyvolání. Ale ...já tuším,že to se už bojíš odmítnout. Moje nejstarší dcera byla taky na vyvolání /před dvěma měsíci/ ,ráno v 7.00 nástup a v 16.05 dítě na světě. Na první dítě to není dlouhé. Všechno dobře dopadlo a máme zdravou holčičku. Držím palce.

astyna
14. črc 2016

@texetka

Pokud nejsi lékař taky, tak těžko posoudíš jako laik, co je za čárou a co na místě. V případě Hamiltona se doktor MUSÍ zeptat, zda ho provede. A to se týká všech zákroků, při kterých si při vědomí. Ale někdy nelze smlouvat, protože v momentě překročení prahu nemocnice je za tebe zodpovědná právě ona.

Já jsem rodila den před termínem a už jsem měla plodovou vodu zkaženou, takže za 5 min 12.

hz
14. črc 2016

@odula diky za objasneni. ja ted teprve se zacinam vzdelavat v oblasti porodu.. ale jak vidis, je to dusledek neinformovanosti zen, bohuzel lekari informace jen tak neposkytuji..

mr_falko
14. črc 2016

@lenbenn jak nevis jak na tom dole jsi? kolik mas posledni CS na v prukazce?

astyna
14. črc 2016

V nemocnici je tolik infekcí 😀 To byste se pak museli být i porodní asistentky, když rozšiřuje porodní vchod, např.

eva118
14. črc 2016

@lenbenn ano, už se to asi připravovalo, jeli jsme do porodky, protože jsem začala krvácet, navíc jsem měla placentu necelé 2 cm od branky a můj gynďař mi řekl, i kdybych jenom špinila, tak šup do nemocnice. Tam to úplně ustalo, vyšetřili mě a změřil tlak. Byl dost vysoký a ne poprvé, že bych třeba byla nervózní. A toho streptokoka jsem měla taky, vše bylo v pořádku.

babanci
14. črc 2016

@hz Neposkytují a měli by. Já osobně je nemusím,ani jim nedůvěřuji. Mám k tomu velmi vážný důvod.

Strana