Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?
Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji
@lenbenn u bourek praskaj vod prece! Porodnice jsou plne. Hod se do pohody a miminko si da rict. Zbytecne si blokujes porod, kdyz jsi vynervovana a neklidna. A neboj! Vsecko dobre dopadne! 🙂
@lenbenn gynekolog mi udelal Hamiltona v 39+4 a hned se mi rozjely nepravidelne kontrakce. Od pulnoci pravidelne a odpoledne v 39+5 se kluk narodil. Udelal mi ho pri kontrole v poradne. Ze pry miminko "takhle trochu postrci"....no mela jsem se ozvat dopredu, ze Hamiltona nechci. A na porodnim sale se ve mne PA vrtala tedy dost hrube, myslela jsem, ze ji ukopnu hlavu. Co delala ale nevim.
@ivatko0406 To je hrozny. Člověk, aby si raději vse nastudoval. Jinak asi jsem trochu zablokována. Jsme po stěhování a porad to není ještě perfektní 😄 tak jestě nejsem tak v klidu a uvolněna, abych si řekla, že už muže ven.....ale verim, že do toho týdne to zvládneme. Ted gruntuji, nejake dodelavky a pak hodim relax bylinky sprchu a tak.....
@snehurka38 tyjo, taky mam podobnou zkusenost.
Rano mi odesla zatka, pak mi dopoledne udelali Hamiltona a nasledne mi do prasknuti vody(cca 12hodin od hmatu) bylo dost spatne, vcetne bolesti bricha. ale porodila jsem a vlastne mi pomohl...
Tak u nás bez bouřky 😄😄😄
Vše se dělá, až je miminko připravené. Mě praskl jeden vak plodové vody a další mi praskl na monitoru a taky mi nabízela doktorka, že mi ho praskne sama, ale jen kdyby to bylo nutné.
Občas se z těch doktorů dělaj takový "sadisti", jako věřím, že někteří takoví jsou, ale berte to z jejich stránky, taky byste nechtěli, aby vám někdo kecal do práce. Hlavně při představě, že si ještě příjdete s nereálným plánem porodu.
Mela jsem Hamiltona u druheho porodu. Dr i ho udelala pote, co se me zeptala, zda ho chci. Byla jesm 40+2 a souhlasila. Rikala mi,ze pokud telo neni pripravene, tak sjetne nepomuze. Samotny hmat me vubec nebolel a do 8 hodin se maly narodil (kontrakce a porod byly pouhe 2 h).
@lenbenn Horší nevím, ale srovnatelně bolestivý. Ale ta mudra mi po provedení toho hmatu řekla "bude se vám dobře rodit, já jsem to tam rozvolnila..." No a měla pravdu, šlo to rychle.
Mě udělala doktorka při dceři Hamiltona a řekla mě, že bude přesně na termín. Voda mi praskla 6.5.večer ve 20 hod a malá se narodila 7.5.v 00.45 hod. A navíc, doktorka se mi ani nezeptala a udělala to automaticky
@astyna nechtěla bych aby mi někdo kecal do práce, ale to proto, že ji vykonávám skvěle, ovšem to se o spoustě doktorů, a kdejakých dalších vlastně asi všech profesích říct nedá. Když blbě vykopu příkop tak co z toho, ale když jsem "doktor sadista" tak to je fakt děsný ☹( ☹(
Já to mám asi trošku zkreslené, protože máme v rodině primáře gynekologa. A ten prostě ty porody vidí hlavně z druhé strany - nespolupracují matky, které tlačí s otevřenýma očima a pak řvou po sestřičkách, že je bolí oči a co jim to píchly, že je mají oteklé atp.
Dnes se místo porady s lékařem píše do diskuzí a věří tomu více 😔
@astyna mas pravdu, jen asi je tak trochu vina na obou frontach. oni ani lekari nemaji dostatek casu na tehotne, moc informaci nepodaji tak se zeny ani neptaji a ptaji se pak na forech..ja jsem vzdycky u doktora tak 10minut maximalne, to i vic casu stravim v cekarne nez u doktora..bohuzel...
@astyna no sakra koho by to napadlo rodit s otevřenýma očima ??? 😀 😀 přece když ukrutně seru tak taky nemám oči dokořán...nebo ano 😀 😀 to mě baví.
Holky, tak od pondělí jsem vyzkoušela snad všechno. Korenene čaje s koralkou, míč, vanu, svarak, schody....a porad nic. Zítra mam doktora a poslední možnost je nakonec asi Hamilton. 😕
@lenbenn stejne si myslim, ze mas jeste cas, kor kdyz mas pravidelne cykly a podle ms si mela termin v pondeli. Male proste jeste neni pripravene, to ani ten hamilton nezabere. Uvolni se, aby male vedelo, ze muze.
@myjusiatko Já se vazne snažím. Mluvim na ni a tak. Ale to vyvolání me děsu vic jak Hamilton. Nevím už co.
nikdo se mne neptal, zda mi ho mohou ci nemohou udelat....udelali a porodila jsem za tyden....takze fakt neresim, vedi co delaji , ne?
hamiltona nedoporučuji, mluvili jsme o tom na kurzu hypnoporodu.... nejenže lékař může zavést k miminku infekci, ale může také protrhnout vak blan... vím, že je to těžké, když na člověka tlačí doktoři, ale miminko samo ví nejlépe, kdy je připraveno přijít na svět....
@lenbenn hele, ten termin podle UTZ je hadani. Jestli se ti to proste nelibi, odmitni hamiltona i vyvolavani. At ti to udelaji az 41+5, ale toho MS terminu. Ale to se musis rozhodnout ty.
@odula neni? A co infekce? A co kdyz male proste jeste neni pripravene jit ven?
@myjusiatko nemaji rukavice?

@snehurka38 Hodně ženských rika, že je to horší, než pak samotný porod. 😕