icon

Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?

lenbenn
8. črc 2016

Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji

lenbenn
autor
11. črc 2016

@snehurka38 Hodně ženských rika, že je to horší, než pak samotný porod. 😕

ivatko0406
11. črc 2016

@lenbenn u bourek praskaj vod prece! Porodnice jsou plne. Hod se do pohody a miminko si da rict. Zbytecne si blokujes porod, kdyz jsi vynervovana a neklidna. A neboj! Vsecko dobre dopadne! 🙂

ivatko0406
11. črc 2016

@lenbenn gynekolog mi udelal Hamiltona v 39+4 a hned se mi rozjely nepravidelne kontrakce. Od pulnoci pravidelne a odpoledne v 39+5 se kluk narodil. Udelal mi ho pri kontrole v poradne. Ze pry miminko "takhle trochu postrci"....no mela jsem se ozvat dopredu, ze Hamiltona nechci. A na porodnim sale se ve mne PA vrtala tedy dost hrube, myslela jsem, ze ji ukopnu hlavu. Co delala ale nevim.

lenbenn
autor
11. črc 2016

@ivatko0406 To je hrozny. Člověk, aby si raději vse nastudoval. Jinak asi jsem trochu zablokována. Jsme po stěhování a porad to není ještě perfektní 😄 tak jestě nejsem tak v klidu a uvolněna, abych si řekla, že už muže ven.....ale verim, že do toho týdne to zvládneme. Ted gruntuji, nejake dodelavky a pak hodim relax bylinky sprchu a tak.....

hz
11. črc 2016

@snehurka38 tyjo, taky mam podobnou zkusenost.
Rano mi odesla zatka, pak mi dopoledne udelali Hamiltona a nasledne mi do prasknuti vody(cca 12hodin od hmatu) bylo dost spatne, vcetne bolesti bricha. ale porodila jsem a vlastne mi pomohl...

hz
11. črc 2016

@lenbenn Hamilton boli, protoze je zenska pri smyslech a ne v "rausi" jako priporodu 😀

lenbenn
autor
11. črc 2016

Tak u nás bez bouřky 😄😄😄

astyna
11. črc 2016

@lenbenn

Vše se dělá, až je miminko připravené. Mě praskl jeden vak plodové vody a další mi praskl na monitoru a taky mi nabízela doktorka, že mi ho praskne sama, ale jen kdyby to bylo nutné.

Občas se z těch doktorů dělaj takový "sadisti", jako věřím, že někteří takoví jsou, ale berte to z jejich stránky, taky byste nechtěli, aby vám někdo kecal do práce. Hlavně při představě, že si ještě příjdete s nereálným plánem porodu.

lenbenn
autor
11. črc 2016

@astyna Já mám plán porodu dost reálný, takže jsem v klidu. A jde hlavně o to, že doktoři dela ji rádi Hamiltona bez vědomí pacientky. A to me vytáčí.

jge
11. črc 2016

Mela jsem Hamiltona u druheho porodu. Dr i ho udelala pote, co se me zeptala, zda ho chci. Byla jesm 40+2 a souhlasila. Rikala mi,ze pokud telo neni pripravene, tak sjetne nepomuze. Samotny hmat me vubec nebolel a do 8 hodin se maly narodil (kontrakce a porod byly pouhe 2 h).

lenbenn
autor
11. črc 2016

@jge To jsi mela štěstí. Nebo možná to bylo tim, že jsi byla druhorodicka.

jge
11. črc 2016

@lenbenn To je take mozne. 🙂

snehurka38
12. črc 2016

@lenbenn Horší nevím, ale srovnatelně bolestivý. Ale ta mudra mi po provedení toho hmatu řekla "bude se vám dobře rodit, já jsem to tam rozvolnila..." No a měla pravdu, šlo to rychle.

pamich
12. črc 2016

Mě udělala doktorka při dceři Hamiltona a řekla mě, že bude přesně na termín. Voda mi praskla 6.5.večer ve 20 hod a malá se narodila 7.5.v 00.45 hod. A navíc, doktorka se mi ani nezeptala a udělala to automaticky

jirinka1989
13. črc 2016

@astyna nechtěla bych aby mi někdo kecal do práce, ale to proto, že ji vykonávám skvěle, ovšem to se o spoustě doktorů, a kdejakých dalších vlastně asi všech profesích říct nedá. Když blbě vykopu příkop tak co z toho, ale když jsem "doktor sadista" tak to je fakt děsný ☹( ☹(

astyna
13. črc 2016

@jirinka1989

Já to mám asi trošku zkreslené, protože máme v rodině primáře gynekologa. A ten prostě ty porody vidí hlavně z druhé strany - nespolupracují matky, které tlačí s otevřenýma očima a pak řvou po sestřičkách, že je bolí oči a co jim to píchly, že je mají oteklé atp.

Dnes se místo porady s lékařem píše do diskuzí a věří tomu více 😔

hz
13. črc 2016

@astyna mas pravdu, jen asi je tak trochu vina na obou frontach. oni ani lekari nemaji dostatek casu na tehotne, moc informaci nepodaji tak se zeny ani neptaji a ptaji se pak na forech..ja jsem vzdycky u doktora tak 10minut maximalne, to i vic casu stravim v cekarne nez u doktora..bohuzel...

jirinka1989
13. črc 2016

@astyna no sakra koho by to napadlo rodit s otevřenýma očima ??? 😀 😀 přece když ukrutně seru tak taky nemám oči dokořán...nebo ano 😀 😀 to mě baví.

astyna
13. črc 2016

@hz

Tohle nesnáší snad úplně nejvíc - málo informací, ženský, prostě se ptejte! 🙂 radši zbytečně a na blbosti, ale ptejte se, ono to i trošku potěší to lékařské ego 😀

lenbenn
autor
14. črc 2016

Holky, tak od pondělí jsem vyzkoušela snad všechno. Korenene čaje s koralkou, míč, vanu, svarak, schody....a porad nic. Zítra mam doktora a poslední možnost je nakonec asi Hamilton. 😕

myjusiatko
14. črc 2016

@lenbenn stejne si myslim, ze mas jeste cas, kor kdyz mas pravidelne cykly a podle ms si mela termin v pondeli. Male proste jeste neni pripravene, to ani ten hamilton nezabere. Uvolni se, aby male vedelo, ze muze.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@myjusiatko Já se vazne snažím. Mluvim na ni a tak. Ale to vyvolání me děsu vic jak Hamilton. Nevím už co.

mr_falko
14. črc 2016

nikdo se mne neptal, zda mi ho mohou ci nemohou udelat....udelali a porodila jsem za tyden....takze fakt neresim, vedi co delaji , ne?

odula
14. črc 2016

@lenbenn jejda. Dyt ten hmat vážně nic není. A jestli to pomůže rozjet porod, proč ne?

paulittav
14. črc 2016

hamiltona nedoporučuji, mluvili jsme o tom na kurzu hypnoporodu.... nejenže lékař může zavést k miminku infekci, ale může také protrhnout vak blan... vím, že je to těžké, když na člověka tlačí doktoři, ale miminko samo ví nejlépe, kdy je připraveno přijít na svět....

myjusiatko
14. črc 2016

@lenbenn hele, ten termin podle UTZ je hadani. Jestli se ti to proste nelibi, odmitni hamiltona i vyvolavani. At ti to udelaji az 41+5, ale toho MS terminu. Ale to se musis rozhodnout ty.

texetka
14. črc 2016

@astyna jak kecal do práce ? Všechny úkony musí ze zákona oznámit a musíš souhlasit - pokud to není životzachranující a ty nejsi v bezvědomí.

Nechápu kam, se spěchá . Pokud není přenášení nad 42 tt a mimčo je v pohodě, tak si nenechám udělat nic co by uspíšilo porod.

myjusiatko
14. črc 2016

@odula neni? A co infekce? A co kdyz male proste jeste neni pripravene jit ven?

lenbenn
autor
14. črc 2016

@mr_falko Mne by teda vadilo, aby mi dělalo něco bez mého vědomí. Nejsem člověk, který si necha jen tak něco líbit.

mr_falko
14. črc 2016

@myjusiatko nemaji rukavice?

Strana