Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?
Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji
@astyna Musí se ptát u všech zákroků. Jenže mnohdy se neptají - to je ten problém. A nesmí na tebe vyvíjet nátlak, což se také mnohde děje.
Pokud si žena Hamiltona přeje, je to v pořádku. Pokud ne a je proveden bez jejího vědomí nebo je na ni vyvíjen nátlak, tak to v pořádku není . O to jde.
Takže jaké smlouvání ?
Ono všechno má svá rizika - minusy a plusy . Problém je v komunikaci mezi lékařem a ženou.
@astyna zodpovedna za sebe jsi jen a jen ty!
A co se tyce zkazene plodove vody. Hodne jsem ted o tom cetla. V podstate je to pokakana voda od smolky a dite to "pusti", protoze je ve stresu a to prave z ruznych zakroku. Zaroven to znamena, ze uz je ready a tim pade by jsi porodila v rozmezi par hodin tak jako tak. Takze vse je to jen o tom, ze se rodicky neinformuji a nehledaji informace.
@myjusiatko pravdu dis, zeno.... muzu se prosm zeptat, z ceho cerpas? co doporucujes k nastudovani?
@hz az budu u pocitace, poslu. Ale hodne na fb v skupine domaci porod OT a pak tady na koniku jedna holka preklada odborne zahranicne clanky a dava to na blog. Poslu ti to.
@lenbenn v pohode, kazda jsme nastesti jina. Ja ted mudrcuju a az v zime prijde nato, taky se jim nejspis podvolim, ikdyz se ted snazim vzdelavat, lekari jsou proste autorita, jak je nam od mala predkladano a oni se tak i citi...v podstate za to nemuzou, to spolecnost nas v tom vychovava, zadne partnerstvi, jedine autorita...bohuzel..
@lenbenn neptej se. Oni to stejne nepoznaji. Cipek se muze naprosto zmenit v prubehu hodiny. Nezjisti nic. Jen do tebe budou zbytecne hrabat.
@myjusiatko to bys byla hodna, nejradeji bych rodila doma, ale nemam na to bohuzel odvahu... proto se alespon vzdelavam, aby porod dopadl lepe nez prvni...
@myjusiatko Oni me ani do toho Hamiltona nenutí. Je to me rozhodnuti. Proto se právě ptám, či ho raději podstoupit nebo čekat, jestli se mala do neděle umoudři a když ne ,tak pak už bohužel vyvolavacka. Proto si zase rikam, že by třeba mohl pomoci.
@lenbenn asi mas nejaky blok v hlave, coz je pochopitelne... mozna by nebylo od veci na par dni vypadnout od toho vseho, vim, ze je treba mozna porod na spadnuti, jen o tom jeste nevis. telo potrebuje se uklidnit, prestat se na porod soustredit a stresovat se tim..pak se zacne neco dit...
@hz
@lenbenn hokly, tady jsou vsechny jeji clanky:
https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/?post_type=3
@myjusiatko Díky,vrhnu se na to. Zajímám se velmi,i když se to mě osobně už netýká,ale mâm dcery. A doktory za autoritu nepovažuji. Měla jsem totiž tři dcery a díky chybám mudrů mám jen dvě.
Ahoj, mně Hamiltona(na konci 38.tt) doktor udělal tak, že to zaobalil, že tam je něco odchlíplého, atd. a jestli to může dát pryč. No nic příjemného to nebylo(ale né k nevydržení), každopádně pak mi došlo, že to bylo co to bylo a i to mudr potvrdil. Že kdyby mi to řekl na rovinu, tak si to nenecham udělat...každopádně bylo pondělí odpoledne, celý den v pohodě, lítání po městě až do 22 hod večer a v 0:30 praskla voda a malej se po 3.hod narodil...takže na mě zafungoval až až...

@lenbenn hele - ale super ze čekaj tak dlouho, slyšela jsem, ze někde ženou na vyvoláváni po 40+n. Neboj se, fakt. Miminko se určitě ven dostane, at tak ci tak. 🙂 Hamiltona mi taky dělali, bylo to trochu nepříjemny ale ze by bolel to taky ne. Fakt zrovna tohle není podle me důvod ke stresu 🙂