icon

Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?

lenbenn
8. črc 2016

Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji

odula
14. črc 2016

@lenbenn hele - ale super ze čekaj tak dlouho, slyšela jsem, ze někde ženou na vyvoláváni po 40+n. Neboj se, fakt. Miminko se určitě ven dostane, at tak ci tak. 🙂 Hamiltona mi taky dělali, bylo to trochu nepříjemny ale ze by bolel to taky ne. Fakt zrovna tohle není podle me důvod ke stresu 🙂

lenbenn
autor
14. črc 2016

@mr_falko V nemocnici mi vnitřních vyšetření nedělají. Nemam v prukazce zadne CS

texetka
14. črc 2016

@astyna Musí se ptát u všech zákroků. Jenže mnohdy se neptají - to je ten problém. A nesmí na tebe vyvíjet nátlak, což se také mnohde děje.
Pokud si žena Hamiltona přeje, je to v pořádku. Pokud ne a je proveden bez jejího vědomí nebo je na ni vyvíjen nátlak, tak to v pořádku není . O to jde.
Takže jaké smlouvání ?
Ono všechno má svá rizika - minusy a plusy . Problém je v komunikaci mezi lékařem a ženou.

hz
14. črc 2016

@lenbenn ty jo, tak to je nejaka tolerantni porodnice, kdyz nedelaji vysetreni. Me ho delali pokazde.... kde budes rodit, muzu li se zeptat?

texetka
14. črc 2016

@astyna A ano, v porodnici je mrtě bakterií . Proto by zásahy měly být jen pokud jsou opravdu nutné a nehrabat se zbytečně v ženě.
Nenutit ji k vyšetřením. Nechat ji rodit přirozeně, v klidu.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@eva118 A jak dlouho to trvalo?

lenbenn
autor
14. črc 2016

@hz V Teplicích.

mr_falko
14. črc 2016

@lenbenn na posledni strance pod tim grafem vahy jsou kolonky, tam by to melo byt....by ti tvuj mudr mel rikat, jak je na tom tvuj cipek kazdou prohlidku....

lenbenn
autor
14. črc 2016

@mr_falko Jakym grafem? 😄 Já snad nemam ani ten 😄 od začátku července chodim už jen dochazim do nemocnice na ozvy a tim to konci. Akorát ještě tlak a moc.....

hz
14. črc 2016

@lenbenn hele, ber to tak, ze jsme tu s Tebou a tak nejak stojime za Tebou. Kazdopadne dej na svuj pocit, je vse ok, citis se ok? ustojis natlak a straseni lekaru? podle toho bych se rozhodovala...

myjusiatko
14. črc 2016

@astyna zodpovedna za sebe jsi jen a jen ty!

A co se tyce zkazene plodove vody. Hodne jsem ted o tom cetla. V podstate je to pokakana voda od smolky a dite to "pusti", protoze je ve stresu a to prave z ruznych zakroku. Zaroven to znamena, ze uz je ready a tim pade by jsi porodila v rozmezi par hodin tak jako tak. Takze vse je to jen o tom, ze se rodicky neinformuji a nehledaji informace.

texetka
14. črc 2016

@mr_falko já v průkazce taky nemám váhový graf 🙂 někde jsou a někde nejsou .

lenbenn
autor
14. črc 2016

@hz Dekuju. Je to takove dilema no ☺

mr_falko
14. črc 2016

@texetka jo ahaaaa, ja myslela, ze mame vsechny stejny, to v tom pak mame bordeeeeel ale...

hz
14. črc 2016

@myjusiatko pravdu dis, zeno.... muzu se prosm zeptat, z ceho cerpas? co doporucujes k nastudovani?

myjusiatko
14. črc 2016

@hz naprosto souhlasim.
@lenbenn dulezite je aby jsi ty byla v klidu, my te podporujeme. Ale hlavne je aby jsi dala na svuj pocit. Taky bych mela strach a hodne premyslim uz ted, co budu delat, kdyz se male nebude chtit ven a budou na me delat natlaky. Je to tezke.

myjusiatko
14. črc 2016

@hz az budu u pocitace, poslu. Ale hodne na fb v skupine domaci porod OT a pak tady na koniku jedna holka preklada odborne zahranicne clanky a dava to na blog. Poslu ti to.

eva118
14. črc 2016

@lenbenn ten hmat, nebo než se rozjel porod? Ten hmat, to je chvilka, asi tak minutka.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@mr_falko No, proto se chci první zítra zeptat, jestli se dole něco připravuje a podle toho se asi rozhodnu. ...pro me je prioritní vyhnout se vyvolavacce. Ale psychicky se připravují na vse.

hz
14. črc 2016

@lenbenn v pohode, kazda jsme nastesti jina. Ja ted mudrcuju a az v zime prijde nato, taky se jim nejspis podvolim, ikdyz se ted snazim vzdelavat, lekari jsou proste autorita, jak je nam od mala predkladano a oni se tak i citi...v podstate za to nemuzou, to spolecnost nas v tom vychovava, zadne partnerstvi, jedine autorita...bohuzel..

lenbenn
autor
14. črc 2016

@eva118 Jj to vyšetření

myjusiatko
14. črc 2016

@lenbenn neptej se. Oni to stejne nepoznaji. Cipek se muze naprosto zmenit v prubehu hodiny. Nezjisti nic. Jen do tebe budou zbytecne hrabat.

hz
14. črc 2016

@myjusiatko to bys byla hodna, nejradeji bych rodila doma, ale nemam na to bohuzel odvahu... proto se alespon vzdelavam, aby porod dopadl lepe nez prvni...

lenbenn
autor
14. črc 2016

@myjusiatko Oni me ani do toho Hamiltona nenutí. Je to me rozhodnuti. Proto se právě ptám, či ho raději podstoupit nebo čekat, jestli se mala do neděle umoudři a když ne ,tak pak už bohužel vyvolavacka. Proto si zase rikam, že by třeba mohl pomoci.

hz
14. črc 2016

@lenbenn asi mas nejaky blok v hlave, coz je pochopitelne... mozna by nebylo od veci na par dni vypadnout od toho vseho, vim, ze je treba mozna porod na spadnuti, jen o tom jeste nevis. telo potrebuje se uklidnit, prestat se na porod soustredit a stresovat se tim..pak se zacne neco dit...

lenbenn
autor
14. črc 2016

@hz Ono je tezke na to nemyslet 😄 je fakt, že to třeba moc resim a mela bych tomu dát volny průběh. Možná už se ani nesnazit ji vystrnadit....

myjusiatko
14. črc 2016

@hz
@lenbenn hokly, tady jsou vsechny jeji clanky:
https://www.modrykonik.cz/blog/katyxq/?post_type=3

babanci
14. črc 2016

@myjusiatko Díky,vrhnu se na to. Zajímám se velmi,i když se to mě osobně už netýká,ale mâm dcery. A doktory za autoritu nepovažuji. Měla jsem totiž tři dcery a díky chybám mudrů mám jen dvě.

babanci
14. črc 2016

@lenbenn Do pondělí času dost. To se ještě rozjede. Určitě dej vědêt,až budeš mît špunta v náručí.

dixi86
14. črc 2016

Ahoj, mně Hamiltona(na konci 38.tt) doktor udělal tak, že to zaobalil, že tam je něco odchlíplého, atd. a jestli to může dát pryč. No nic příjemného to nebylo(ale né k nevydržení), každopádně pak mi došlo, že to bylo co to bylo a i to mudr potvrdil. Že kdyby mi to řekl na rovinu, tak si to nenecham udělat...každopádně bylo pondělí odpoledne, celý den v pohodě, lítání po městě až do 22 hod večer a v 0:30 praskla voda a malej se po 3.hod narodil...takže na mě zafungoval až až...

Strana