icon

Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?

lenbenn
8. črc 2016

Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji

lenbenn
autor
14. črc 2016

@babanci Dekuju ☺urcite dam.

lenbenn
autor
14. črc 2016

@dixi86 Tak to je krásný ☺

lenbenn
autor
14. črc 2016

@dixi86 Teda az ten jeho přístup. ...

dixi86
14. črc 2016

@lenbenn taky mě to šokovalo, ale udělal to tak rychle, že se ani zareagovat nedalo. Ale je to PAN doktor a asi to tak mělo být. Měla jsem těhu cukrovku. Malý je naštěstí v pořádku, sice drobnější byl, ale zdravej jak řípa. Po 4 letech snažení. Akorát se děsím toho, jak bude rychlý další porod, pokud se zadaří 🙂

lenbenn
autor
14. črc 2016

@dixi86 Tak to Velká gratulace. Čtyři roky 😮 no a příští porod bude ještě rychlejší 😄

dixi86
14. črc 2016

děkujeme 🙂 no, o moc doufám, že ne, porodnice jsou od nás poměrně daleko 😀 a tentokrát bych ráda u toho měla i manžela. I když moje sestra byla k nezaplacení a jela jako drak a nechala mě tiše trpět 🙂

lenbenn
autor
14. črc 2016

@dixi86 Tak to chápu. S přítelem to ted taky resime. Dnes mu konci dovolena, tak musíme vymyslet, jak to udělat. Nevím koho jiného bych si vzala.

horsiee
14. črc 2016

@lenbenn myslím, že na přítomnost u manžela u porodu nemusí mít dovolenou, ale nejsem si jistá

lenbenn
autor
14. črc 2016

@horsiee U nás je to trochu složitější. ☺ je spoluvlastnik směnárny a kolegovi zítra začíná dovolena. Samozrejme se při nejhorším zavře. Ale promyslet se to musí. ☺

babanci
14. črc 2016

@dixi86 Takže Ti lhal. Tak to je síla.

horsiee
14. črc 2016

@lenbenn tak to jo 😊

dixi86
14. črc 2016

@babanci řekl to zaobaleně, takže tak 😠

babanci
14. črc 2016

Kamarádka mi vyprávěla,že na ozvech říkala personálu,že už se těší,až porodí a doktor hned...my Vám pomůžeme. Aniž by upozornii,co bude dělat,provedl Hamiltona. Měla bolesti celý den,odtekla voda a porod se nerozjel,po 18 hodinách provedli císařský řez.

babanci
14. črc 2016

Nakonec jí vlastně jako zachránili,že?Kdyby to ní nevrtali,mohla porodit v pohodě spontálně.

myjusiatko
14. črc 2016
astyna
14. črc 2016

@myjusiatko

ale u mě to nebylo jen z pokaděné vody, to vím taky 🙂 Jenže já neměla skoro žádné ozvy, tep mého syna byl jen 100, místo klasických 160. A klesal. Takže vyvolání bylo na místě. A to ještě čekali 3 hodiny, jestli se něco začne dít. Nezačalo. Stejně byl přidušený, ale druhý den byl v pořádku 🙂 Kamarádky syn měl něco podobného a ten chytl i infekci, protože smolku vdechl v břiše, to můj Honzík ne.

PS: mě Hamiltona nikdo neprováděl, druhý vak blan mi praskl na monitoru.

astyna
14. črc 2016

@texetka

Ono je to tak, že než by se ženská zeptala, tak si sedne ke googlu a kliká a kliká a pak se třeba dozví takové věci...Já jsem huba nevymáchaná, pořád se na vše ptám, dokud mi něco není jasné, a tak by se mi nemohlo stát, že se se mnou bude dít něco, co nevím, co to je nebo co se bude dít dál 😉

texetka
15. črc 2016

@astyna já taky googlim, čtu články a hledám různé možnosti. Lékařky se samo ptám také - na poradně . Ale chci vědět více názorů , ne jen jeden.
Nevidím nic špatného na tom, když žena má více zdrojů a pohledů na vec. Pak se může rozhodnout. Na základě jednoho pohledu se těžko dělá závěr 🙂

astyna
15. črc 2016

@texetka

jenže právě ta dostupnost informací jě často zavádějící, to máš jak názor na hliník ve vakcinách - už se málokde dočteš, že jedna věc je množství ve vakcíně a druhá vstřebatelnost do organismu. Taky mě zajímá víc informací, ale hledám je spíš po konzultacích - jako malou mě srazilo auto a já ochrnula. Jeden doktor mi řekl, že už nikdy nebudu zvládat jemnou motoriku, další mi řekl, že bez problémů se naučím znovu chodit. A vidíš, dokonce i píšu všemi 10 🙂 Také jsem obešla s mamkou mnoho odborníků, ne "odborníků", kterých je plný internet...

texetka
15. črc 2016

@astyna
ano, ale snad má člověk rozum a dokáže si informace třídit 🙂 Srovnávat třeba postupy v různých státech , důvody použití technik atd atd .
Lékaři jsou jen lidé a navíc cizí, ve stresu, mnohdy unavení, blbě placení...

Takže pokud se jedná o něco tak cenného jako je moje zdraví, natož život mého nenarozeného dítěte, budu vždy hledat informace i jinde abych mohla být připravena se ptát na různé možnosti .
Ono i ten přístup je pak jiný . Vidím to třeba i u veterináře - když vidí, že o věci něco vím , mluví hned jinak a má jiný přístup . Jistě je nutné komunikovat slušně a ne arogantně a myslet si, že vím všechno lépe. Ale poučený pacient je lepší, než tupá ovce, co neví nic a jen kývá a nechá se sebou manipulovat , alespon si myslím.

babanci
15. črc 2016

@astyna Obešla jsi opravdu odborníky -lékaře a ti mêli každý jinou prognozu a naštêstí ten. který tvrdil,že nebudeš mít jemnou motoriku byl odborník na pytel,protože se spletl. Já kolikrát od nich slyším tak protichůdné názory,že už jim vůbec nevěřím... té naší bílé armádě.😀

astyna
15. črc 2016

@texetka

Ono v důsledku je to stejně jedno a záleží spíše, na koho narazíš. Každá PA nebo lékař ti porod povede třeba jinak a porodní plán je pak na jednu věc...

astyna
15. črc 2016

@babanci

Když on nepočítal s tím, že jsem prostě koza rohatá a půjdu si za svým 😀 Kdybych poctivě necvičila, tak jsem na vozíku, ale hýbala jsem alespoň dvěma prsty, takže prognoza byla "nějaká".... V tomhle hodně záleží na povaze člověka.

texetka
15. črc 2016

@astyna Proto chápu víc a víc ženy, co se rozhodnou rodit doma. Ta ignorace ze strany lékařů a PA je otřesná ☹ Navíc povedou porod - rodí žena, ne personál nemocnice . Ten má přihlížet a případně zasáhnout, když je průser. Jinak má být potichu a poradit na žádost rodičky.

lenbenn
autor
15. črc 2016

Mam po vysetreni a jelikoz se nic nedeje, CS 2, tak ani Hamiltona mi nemohli udelat. V pondeli v sedm nastup...... ☹ ☹ ☹

babanci
15. črc 2016

@lenbenn Porodíš o víkendu. Nějak so to myslím. 😀

lenbenn
autor
15. črc 2016

@babanci Kez by.....z vyvolavacky mam panickou hruzu

babanci
15. črc 2016

@texetka Já je taky naprosto chápu. Dnes bych už nechtěla být těhotná ani rodit. Zažila jsem to nyní s mou prvorozenou a byl to horor. Celá ta prenatální péče...pořád s něčím strašili, genetický screening špatně, podozření na DS.cukrovka jednou jo a tisíckrát ne,pak,že bude dítě podměrečné.... nabrečely jsme se hrozně. Výsledek -naprosto zdravá Violka s porodní váhou 4 120 g.

odula
15. črc 2016

@lenbenn dej si svarak se zázvorem a zkus relaxovat. 🙂 ja jsem druhé dítko prenasela a osobně s odstupem si myslim ze to bylo v hlavě, pacto jsem byla vynervena. Neboj se, o víkendu se toho fakt může stát hodně (a cervix se může změnit z hodiny na hodinu). Tak hodně štěstí!!!

babanci
15. črc 2016

@lenbenn My jsme se taky bály. Ale... přišla bez bolestí l,dlouho bez nich byla,do dvanácti ještě pohodička a za 9 hodin měla dceru. Kéž bych já jí porodila za 9 hodin.

Strana