icon

Odmítly jste Hamiltona? Jak jste to řešily dále?

lenbenn
8. črc 2016

Zdravím, je tu někdo, kdo odmítl Hamiltona? Jak jste to resily dále? Děkuji

everunka
15. črc 2016

@lenbenn a co sex? Nebo pupalkovy olej? oboje obsahuje postaglandiny, co pomahaji porodnim cestam..Nebo jeste zkusit v pondeli, co jsem udelala ja, pokud budes vic otevrena, nechat si jen pichnout vodu a pockat, jestli telo nezacne samo reagovat, pak muze mit prirozeny porod bez hormonu a dalsikh masivnich zasahu. hodne stesti , snad hic z tono uz nebude potreba;)

lenbenn
autor
15. črc 2016

@everunka Sex jsme zkouseli v noci dvakrat a ceou noc jako menstruacni bolesti. Nevim, jestli to bylo tim, ale urcite budem jeste o vikendu zkouset....Pupalkovy olej neznam, ale dekuju, podivam se po nem 😉 a na to otevreni se taky zeptam, diky za tip 🙂

hz
15. črc 2016

@everunka jenze, kdyz si necha pichnou vodu a porod se nerozebehne, je to cele pak na pytel. uz bude jen v rukou lekaru a jejich zasahu...

everunka
15. črc 2016

@hz hádám, ze to by byla i tak v pondělí, pokud se nerozhodne mimco dřív nebo do nemocnice nepřijde..?!

hz
15. črc 2016

@everunka 🙂 yes... 😉 ale prasknout vodu bych si ja nenechala, nic se stresem nerozjede a hrozi sekce. radeji toho hamiltona nez vodu, tam je vetsi sance, ze porodi vaginalne nez akutne...

everunka
15. črc 2016

@hz tak já mluvím z vlastní zkusenosti, Hamilton mi 3x nepomohl, jela jsem přes termín,až kam jsem "mohla", ale prostě, když už všechno možné i nemožné (včetně ricinoveho napoje) selhalo,tak než si rovnou nechat dat tabletu na vyvolání, nechala jsem si raději píchnout vodu a hle,moje tělo proste začalo fungovat samo a já měla přirozený porod a dokonce do vody,tak jak jsem si to přála a doufala celé tehotenství, takže za mě, jako poslední možnost rozhodne ano;)

hz
15. črc 2016

@everunka tady je videt, jak jsme kazda jina-me za pomohl Hamilton...

lenbenn
autor
15. črc 2016

@everunka Takže muzu tabletu odmítnout a zeptat se, jestli mi pichnou vodu? A to jsi mela porodní cesty pripravene? Pořád musím počítat s tim, že připravena teda nebudu. Takže pak tabletu nebo vodu?

mialagia
15. črc 2016

@lenbenn já jsem odmítla, ale stejně by to nešlo, páč tam bylo zabetonováno..vyvolávali tabletou 3dny a vůbec nic, takže u mě 3.den sekce, ale ne akutní v klidu..😏

@everunka prosímtě tobě píchli jen tak vodu?to slyším poprvé, to se dělá až při rozjetém porodu ne?a porod do vody?tam hrozí infekce když odteče voda..já tedy vím od kamarádek, kterým píchli při rozjetém porodu vodu, že to bylo hrůza a vždy pak akutní sekce kvůli ohrožení dítěte..to ani náhodou😨

lenbenn
autor
16. črc 2016

@mialagia koukám, že sekci to konci celkem často 😕

myjusiatko
16. črc 2016

@lenbenn ano, pretoze ked to nezaberie, mimino tam je bez vody a mozu sa zhorsovat ozvy. Ja by som si byt tebou nedala nic. Nech si ta tam nechaju na pozorovanie, ale nech este pockaju. Pokial je inak vsetko ok.

myjusiatko
16. črc 2016

Mala statistika

eficenka
16. črc 2016

@lenbenn
fyziologický je porod 40tt +/- 2 týdny,
takže by měly něco začít podnikat po 42tt.
za mě bych si hamiltona ani vyvolání nenechala.
jsou i ženy, které porodí samy přirozeně 43tt
( nechej si zkontrolovat množštví vody, jsteli cítíš pohyby, průoky pupečníkem) a pokud je vše ok, s díky odmítni!

everunka
16. črc 2016

@lenbenn já úplně neměla šanci odmítnout, ale měla jsem štěstí, že má doktorka plně podporuje přirozený porod a navrhla mi tohle řešení s tím, že počkáme par hodin a pokud me tělo nezačne spolupracovat, pak se přistoupí k normálnímu postupu vyvolání. Je fakt, že jsem měla porodní cesty nachystané. Užívala jsem od 38tt homeopatika a navíc ten pupalkovy olej (tablety) posledních par dni orálne i vaginálne na noc (což má podpořit otvírání porodních cest- hojně používané a doporučované porodními asistentkami v UK -primrose oil-dá se vygooglit ),takže ani ne do pul hodiny jsem začala mít kontrakce,které zintenzivnovaly a nemuseli mi už nic podat, do 5,5h jsem porodila

everunka
16. črc 2016

@mialagia prosím tě,pichli🙂 A věř nebo ne, není to kontraindikace k porodu do vody (a ze jich je jinak hodne), každopádně jsem měla štěstí rodit v porodnici, která podporuje přirozený porod, hypnoporod i porody do vody a jsem opravdu ráda, že i přes strašáka "indukce" jsem měla porod, na který můžu vzpomínat v dobrém. (Protože ano,jakmile přijdou na řadu hormony, s největší pravděpodobností skončí s epiduralem, na lůžku napojena na monitor a pravděpodobnost akutní sekce se zvyšuje )

lenbenn
autor
16. črc 2016

@eficenka 42+0 budu ve stredu a bylo mi receno, ze to uz musim mit porozeno 😒

everunka
16. črc 2016

@myjusiatko mimino tam není bez vody, ta voda všechna neodteče, protože miminko zablokuje cesty hlavičkou, tudíž tam část vody zůstane, i po prirozenem odtoku vody se dá ještě minimálně 24hod počkat, což v nemocnici už většinou nepockaji ...

lenbenn
autor
16. črc 2016

Poslední dva dny me boli podbrisek. Hlavně ve stoje. Muže to něco znamenat?

mialagia
16. črc 2016

@everunka to čtu fakt poprvé tyo a měla jsi spíš štěstí, je to dost riskantní a rozhodně ne standardní postup.. Můžu se zeptat kde jsi rodila?v Čechách se snad aktuálně do vody rodit nedá nikde pokud se nemýlim..to ty tablety prostaglandinů, které zavádí při indukci jsou podle mě daleko menší riziko..ale na mě nezabraly a porod se prostě vůbec nerozjel..😐

mialagia
16. črc 2016

@lenbenn poslíčci?já jsem taky přenášela a ač jsem měla představu o přirozeném porodu, jde to prostě logicky postupně stranou, páč jsem se docela pak už bála o mimi i když všechno vypadalo OK..člověk nikdy neví..takže odmítat s díky indukci to bych si netroufla..

myjusiatko
16. črc 2016

@lenbenn ale tys psala, ze ms termin mas pozdejsi, ne? To budes v pondeli jen 41+0

myjusiatko
16. črc 2016

@everunka ano ano, tak to myslim, ze doktori nepockaji.

mialagia
16. črc 2016

@myjusiatko doktoři berou za stěžejní termín dle utz z 11-12.týdne..

lenbenn
autor
16. črc 2016

@myjusiatko Já už jsem z toho zmatena. Co vím, tak podle MS druhý termín 11.7. A v pondělí budu 41+5. Není to spravne?

myjusiatko
16. črc 2016

@mialagia to je pekne nahovno. Protoze @lenbenn psala, ze ma cyklus pravidelny 28 dni, takze velmi pravdepodobne otehotnela dle ms.

myjusiatko
16. črc 2016

@lenbenn jedtli tp podle ms byl 11.7. Tak v pondeli budes 40+5 a mas jeste tyden cas do prenaseni.

myjusiatko
16. črc 2016

@myjusiatko oprava, budes 41+0

lenbenn
autor
16. črc 2016

@myjusiatko Ale to jim nevysvetlim....

myjusiatko
16. črc 2016

@lenbenn jestli mas proste o miminko strach, radsi jdi, kvuli psychice. 🙂 ale jestli se citis silna na to, je odmitnout, muzes proste rict, ze vyvolani jeste nechces.

mialagia
16. črc 2016

@myjusiatko to jo..mě brali taky ten dřívější termín dle utz a v ČR je to tak, že v tom 42. týdnu by mělo být dítě venku, páč se prý pak zvyšují rizika..takže s indukcí začínaj už v předstihu tak ve 41+3-4..já jsem měla císaře ve 41+6 po 3 dnech v porodnici a malá byla tedy prokazatelně přenášená - suchá pleť, ručičky a nožičky takový vrásčitý..museli jsme pak hodně mazat..ale hlavne že ok😊
@lenbenn

Strana