Planý poplach nebo se pomalu rozbíhá porod?
Ahoj holky, 2 týdny zpátky mi dr řekl, že malá naléhá dolů a mám ležet, ležet a ležet - jsem dnes 33+1. Jenže se 4 letým šídlem se toho moc nenaleží, chlap musí do práce, jinak to nejde.. A teď k mému dotazu - snažím se odpočívat jak jen to jde, ale pořád mám pocit, že se počurávám (ale močovinu necítím, spíš nic), párkrát denně mám na kalhotkách kapky + můj výtok, který mám neustále.. To je ještě v pohodě, ale od rána mám neustálé nutkání čurat a občas i tlačit (jako když se vám utrhne šňůrka od tamponu a chcete jej dostat ven).. Kromě tvrdnutí břicha, tak 20x denně, žádné poslíčky ani nic podobného nemám. Co myslíte, nechat věci plynout, anebo vyhlásit poplach? Abych nezapomněla, můj dr má dovču..
K doktorovi, HNED!!! Lepší planý poplach, než velký průšvih.
Podle popisu ti může klidně odtékat plodová voda a to je pro mimčo dost nebezpečné - právě možnost, že ti odteče velmi pomalu, že si toho ani nevšimneš.
Jsem taky za to,abys jela radši hned k doktorovi.Mohla by Ti odtékat třeba plodovka a to by nebylo dobré nechavat jen tak.
Souhlasím s holkama, v porodnici tě prohlédnou a třeba to nic nebude. Je to pořád lepší než začít rodit sama doma. Navíc miminko je ještě maličké a mohlo by potřebovat lékařskou pomoc a vybavení.
Holky, tak jsem za blbce.. Zase.. 😀 prý jen dráždivá děloha.. Na monitoru "kontrakce" 40 - víc mi dr nespecifikoval.. Dostala jsem injekci magnézka, takže břicho bolí ještě víc a přidala se k tomu i noha.. 🙂
Ja pri porodu mela na monitoru kontrakce max.15.:-) Zkus se soustredit na pocit co ti rika miminko.Poznas jestli je to v poradku nebo mas plasit.Pri zhorseni a castejsich kontra tam zajed znova.🙂 Hlavne nestresuj...plodovka se dotvari nova takze pomaly unik neva a infekce se vetsinou zavlece tim vysetrovanim.Tak se neboj.🙂 Snad jeste par dni vydrzite.
Me pri porodu kontrakce monitor vubec nezaznamenal. Takze timto se ridit je nesmysl.
@medinka13 Za blbce ne 🙂 lepší než nečekaně porodit doma, jako to měla kamarádka, která nestihla ani dojet a porodila nedavno doma zdravou holčičku. Pořád lepší 10x zbytečně, než pozdě. Bolesti nezávidím, já je měla od 2. měsíce těhotenství a můj dr. to zprvu neřešil, než jsem skončila v nemocnici s tím, že se otevírám ve 20tt. Tak ty už to máš za pár, tak se hezky donoste a dopečte do růžova 🙂
Teprve teď jsem se dostala k tomu, abych si v klidu přečetla zprávu - víte, co znamená čípek na phal.? Že by se už otevíralo?
@medinka13 jen 40?No ja měla až do porodu ktery byl nakonec vyvolany slabych 20.... pak se to zvyšilo to je jasne ale jak pišou holky raději 10x zbytečně než 1x pozdě... držim palce ať se mimi ještě drži a jste ty i mimi v pořadku
"čípek na pohmat"
důležitá je informace za tím
a pak případně i Cervix skore (CS)
@medinka13 pri prvnim jsem mela taky drazdivou delohu a pri monitoru v 29tt jsem mela i 90😃jen me ale tvrdlo bricho.pri porodu v 37tt me vysplhali kontralce na 120 tusim ale bylo to dobry .deloha cely tehotenstvi tal trenovala ze porod skoro nebolel
tedy pardon - zaměnila jsem "palp" = pohmat a "phal." = článek prstu (phalang)
takže ano - začíná se čípek otevírat
já se začla otevírat (u 2. dítka) ve 20.tt a nakonec jsem donosila, i když od 36.tt už Dr. říkal, že "je vše připravené k porodu a příští kontrolu si půšu s otazníkem...."
takže pokud možno odpočívat a vydržet (doporučovali mi podložit si v leže pod zadek polštář, aby mimčo zas "zacouvalo")
PS: já moc odpočívat nemohla - doma mi už řádila jedna tříletá cácorka
@medinka13 to si umím představit...
Ale šetři se, jak jen to jde. Vše ostatní počká. Hrajte hry "v leže" (pexeso na zemi, člověče nezlob se....), zkuste Logico Primo (moje dcerka u toho vydrží dlouho), pust pohádky, nech muže, aby nakoupil hotovky k jídlu (aspoň jako rezervu, kdyby bříško bolelo)...
Určitě to znáš 😀
Taky jsem chodila s dcerkou na obecní trampolínu - ona se sama unavila a já odpočívala na lavičce.
Pokud Ti bříško netvrdne (moc často), tak by to mělo být OK. Já byla od 36.tt otevřená na 6cm a porodila až po 38.tt. Ale porod byl pak celkem dobrý a rychlý.
A možná Tě uklidní i tento článek: http://www.prirozeny-porod.eu/mytus-vaginalni-v...
Tak se drž a vydrž 😉
To je dobře. Můžeš ještě využít možnosti, že Ti Dr. napíše pro muže OČR na dcerku (zůstane s Váma doma a dostane asi 60% platu) a Ty si odpočneš - záleží na tom, jak se cítíš.
Já taky byla na planý poplach v porodnici: bolesti už byly docela pravidelný, otevřená na 8cm (máme to asi 30 km a nechtěla jsem rodit v autě). Než mě napříjmovaly, tak to docela ustalo. Nechali si mě tam přes noc a ráno propustili: "Sice je vše připravený k porodu, ale bez kontrakcí to nepůjde." 😀
Tak ať vše dobře dopadne
Ahoj holky, už několikátý den mám na kalhotkách takový jakokdyž sopel - bílošedé barvy. Dr na kontrole nad tím jen mávnul rukou (jako bych ho obtěžovala), jen mi sdělil, že čípek na prst, hrdlo na špičku.. Že by to byla zátka? Už od včerejška je malá víc než aktivní, břicho bolí celé, o kříži a kyčlích radši ani nemluvím. Šílené tlaky na "spodní" kosti téměř bez přestávek.. Co myslíte?
hlenová zátka bývá s příměsí krve
důležité je sledovat kontrakce (jak často "tvrdne" břicho)
ale podle všeho se už tělo připravuje (a od 36.tt už to je normální donošený miminko)
sbalila bych tašku a domluvila se na případném odvozu, kdyby se to už "rozjelo"
@lajla to není překlep
v porodnici jsem nechtěla vyvolávání.... a bez kontrakcí bylo zbytečný tam zůstávat
tak jsme jeli domů, vyplela jsem záhony a v noci se kontrakce rozběhly - kolem 2. asi po 10 min, tak jsem vzbudila muže, udělala mu kafe a pak jsme jeli
v 5 mě přijali a v 7 byl malej na světě

@medinka13 zajeď si do porodnice na kontrolu, raději..to tlačení se i moc nelíbí