Poradíte nějaké babské rady, když přenáším?

zdenamestan
6. dub 2018

Dobrý den, poradíte nějaké babské rady, když přenáším? žádné bolesti nemám. Děkuji za rady

lovet5
6. dub 2018

@zdenamestan kamosce pomohl sex 🙂

leniczka23
6. dub 2018

Je toho plny internet..ale.me.nepomohlo nic..

ivisss
6. dub 2018

taky jsem přenášela, měla jsem rodit 27. a nakonec to přišlo 31., což není moc rozdíl, ale musím říct, že u nás zabral ananas. večer jsem snědla celý (čerstvý), ve dvě ráno mě probudil děsný průjem s křečemi v břichu, které přešly do kontrakcí..

packaf
6. dub 2018

přenášení je diskutabilní. Stanovený termín doktorem/dle UTZ se může lišit až o 3 týdny oproti realitě. Ani podle menzes to nelze stanovit přesně na týden. Určitě bych si nenechávala porod vyvolat s tím, že je tam miminku už těsno, špatně ... cokoliv si lékař obkecá. Choďte na kontroly, ptejte se, zda je vše OK (dítě, plodová voda) a nenechte se vmanipulovat do vyvolávání, často to končí akutním císařským řezem. :-/

jana_toula
6. dub 2018

Já rodila až 41+6 a vyvolavane. Dělala jsem všechno možné ( horká vana, červené víno, umyta okna, vytreno, uklizeno,2x mi dělali Hamiltonuv hmat, sex jsme provozovali) a nic. Takže porod vyvolávaný.samozrejme preferuji přirozený porod, ale pokud to prostě nejde, tak musela jít na řadu chemie. Jinak kamarádka byla už taky 41+... a jeden den se lékařům nezdály ozvy. Společně se domluvili na dalším dnu . Bohužel druhý den už bylo pozdě. Takže pokud lékaři řeknou vyvolat hned, neváhala bych. Jinak celé těhotenství měla bez komplikací.

ilonne
6. dub 2018

@packaf Mate nejakoi statistiku nebo vystudovanou medicinu? Myslim, ze lekari vedi, co delaji

verusky
6. dub 2018

ja bych sla do ricinoveho napoje, je tady o tom debata... pomohl mi dvakrat porodit a nevyvolavat. neposlechla jsem teto rady od svagrove u druheho porodu a vyvolavany porod byl sileny... takze treti a ctvrty porod uz s "ricinakem" 🙂

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz
monina1210
6. dub 2018

Mně taky zabral ricinový koktejl, do dvou hodin po vypití se rozjely kontrakce. Prod ale samozřejmě musí být nachystaný. Já jsem přenášela osm dní, devátý mě chtěli na vyvolávačku.

rebe
6. dub 2018

@ilonne Je potřeba mít vystudovanou medicínu, aby člověk věděl, že těhotenství netrvá vždycky přesně 40+0, ale plus minus dva týdny, nebo že každá žena nemá ovulaci přesně 14. den cyklu?

dancamich
6. dub 2018

Delka tehotenstvi trva zpravidla 38-42 tydnu. Nelze mluvit o prenaseni, pokud uderilo 40+0.

alcikamar
6. dub 2018

@rebe termín je vesměs daný,po terminu se to proste musi hlidat,i kdyz je odchylka dvou týdnů,pokud neno treba,alespoň u nas nevyvolávají,ale i me řekli,ze tam male uz není dobre,podle toho co píšete,sem se nemela nechat okecat,ale to by mala nebyla mezi námi! Lékař ma mit hlavni slovo ne hormony poblaznena maminka,pokud rekne vyvolat tak proste vyvolat,stejne tak CS

rebe
6. dub 2018

@alcikamar Podle čeho, co píšu? Já jsem někde napsala cokoli o tom, kdo má rozhodovat o vyvolávání?

zelenaesmolda
6. dub 2018

Proc chcete porod vyvolat? Termin porodu prece nezname,ze musite ten den hned porodit.Lekari vedi co delaji a ohlidaji si to

ilonne
6. dub 2018

@rebe To byl reakce "nenechte se vmanipulovat do vyvolani porodu, casto konci CS". Doktor snad dle kontroly pozna jestli je dite a placenta v poradku, ci uz by bylo lepsi tehotenstvi ukoncit. Samozrejme vim jako vsichni, ze normalni tehotenstvi trva 40+2 tydny. To nezpochybnuju, nicmene kazdy zase vi, ze po tom 40 ukoncenem tt je dobre to vice hlidat.

rebe
6. dub 2018

@ilonne Nezlob se, ale reagovat na mě tím, že reaguje na komentář někoho jiného, mi přijde docela mimo. Nebylo by lepší reagovat na to, co daný člověk napsal, a nevyjíždět na něj kvůli něčemu, co napsal někdo úplně jiný?

ilonne
6. dub 2018

@rebe Me by proste zajimala statistika, ze vyvolani casto konci CS. Nerikam, ze tak skoncit nemuze, ale kdyz uz tohle napisu, tak to necim podlozim. A ze se to pise casto, jen tu statistiku k tomu jeste nikdo nedal. Navic kdyz tu ctu jak se lita cele tehotenstvi "s kazdym pichnutim" po doktorech, ale jak dojde na tema prenaseni-vyvolani, tak se najednou doktorum neveri....

rebe
6. dub 2018

@ilonne Ta statistika je k dohledání na Cochrane.org. Je tam veškerá evidence lékařské péče a z ní plynoucí statistiky, můžeš si tam vyfiltrovat, co potřebuješ. Tu statistiku nikdo nezpochybňuje, tak není třeba na ni pokaždé odkazovat. Nemyslím si, že by ti, kdo odmítají vyvolávání ještě před vlastním přenášením, tedy před 42. týdnem, byli stejní lidé, kteří běhají po doktorech celé těhotenství, ale budiž, to ponechme stranou. Podstatné je "najednou se nevěří doktorům", o kterém píšeš. Nic takového jako nevěří se doktorům neexistuje, protože ani náhodou ne všichni doktoři berou 40+0 jako začátek přenášení a navrhují indukci z důvodu přenášení. Velká spousta lékařů pokládá za začátek přenášení až 42+0 a do té doby zvažuje absolutní rizika nejen prodlouženého těhotenství, ale i vyvolávaného porodu.

mandyn
6. dub 2018

Hamiltnův hmat, šalvějový čaj, procházka, sex a úklid, několikrát za den masáž bradavek a vecer mi praskla voda, porod jak z filmu.

ilonne
6. dub 2018

@rebe o.k. , diky

oveckaluky
6. dub 2018

Počkat, až se miminko umoudří, nespěchat na něj, samo ví, kdy má přijít 🙂 A vyvolávat ze zkušenosti jen pod dohledem doktorů, jedna kamarádka zkoušela mýt okna a dělat dřepy a o miminko málem přišla (uzel na pupečníku), druhá taktéž - po ricínovém nápoji...

alcikamar
Autor odpověď smazal
Zobraz
petulkanono
7. dub 2018

Tyjo, ja zkousela vse a nakonec mi pomohl az Hamilton, ale kdo vi, jestli bych neporodila i bez nej, rodila jsem 40+4 🙂 ale myslim, ze tomu pomohla i masaz bradavek, asi 5 min po ni mi rupla voda 🙂

absintka19
7. dub 2018

@oveckaluky uzel na pupecniku nezpusobi myti oken ani drepy ale aktivita miminka...a po ricinovem napoji se maximalne pose*e a ma krece v zaludku.

kejt29
7. dub 2018

Nepomuze nic kdyz se miminku nebude chtit ven 😊 Mam za sebou dva vyvolavane porody a super, nemuzu si stezovat.

oveckaluky
7. dub 2018

@absintka19 To si jen myslíte...

lucajda17
9. dub 2018

Já měla naplánovaný porod 41+6,nastup v 7 hodin ráno a malá se narodila tentýž den jen ráno v 6 a bez vyvolání,nedělala jsem vůbec nic,jenom jsem ležela a jedla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru