Skončila jsem s kouřením v 33. tt. Nebude mít mimčo po porodu abstinenční příznaky?
Ahoj holky mám dotaz píšu anonymně protože se za to staráme stydím. Byla jsem silná kuřácka když jsem otěhotněla měla jsem těžké a dost stresové období které trvalo vlastně až do tohoto měsíce tedy března celou dobu jsem kouřila tak jak kdyby jsem nebyla těhotná. Malý se vyvíjí jak má žádné problémy nemám ale sekla jsem s tím definitivně ve 33tt a už týden nekouřím myslíte že tím můžu něco zachránit ještě? Nebude mít abstinenční příznaky po porodu? Děkuji za reakce
@nikinelinaty Promiň, ale z tvého příspěvku jsem nepochopila nic. Vůbec nic.
@letalnica to spis souviselo s dizkusi od bi na profilu, ze prijde o miminko, ze ma hematom. Vzdyt ma doma 6 mesicbi uzlicek a ma za s sebou 3 certsve cisare.
@letalnica ja obcas klikam vyjmecne ;)) asi sem mela se ucit prirodopis ;))
@nikinelinaty a to má to miminko dát pryč nebo jak to myslíš? Že má doma miminko přece neznamená, že nemůže mít strach o to děťátko, co čeká teď? A jinak teda se to nedá moc číst, promiň.
@krtcice chráníme se ne? Kdyz je nekdo po tretim cisari, aby to snad zdravotně zvladla
@nikinelinaty no tak už se stalo, to miminko už existuje
V pohode, ja pisi z mobilu, ja nemam stolni pc pusteny na konika.
Ono lekari 3 povoli kourit, ale i 4 cisar se ni zda, co to bylo.za mudrca.
@krtcice no mne by manzel.hnal, by se zblazdnil ze zemru po siti. Ne ten by mne nadopoval... ale my leky brat nemuzeme.
V poho...ja spis mne celkive zajimalo.zda je to normalni. Ja se bala 2 cisaru a nezdaru a nastesti byl 1 a pak sem.maleho v klidi pprodila
@nikinelinaty ahoj, už jsme si hodněkrát psaly, že je lepší se někdy plácnout přes prsty, než psát🙂. V dobrém🙂
@nikinelinaty My léky brát nemůžeme? Jako kdo vy?
@berenika39 ja vim a diky za odvoz muze, uz je foma v patek operace a v pondeli doma. Ve stredu stehy. Luxus. A uz si plánuje parky;))
@berenika39 hele, to je trénink na rozbor šifer,kdyby náhodou 😁 by se ještě němci divili, jak rychle by jim holky z MK rozlouskly enigmu 🤣
@letalnica ja ...protrombinova mutace holky klid mame novy miminka andulek syn bude miz asi 30 sourozencu;))
@nikinelinaty tak to jsem ráda, že jsem pomohla, i když se ti to třeba nezdálo! Prima, a víš co, žádné párky! Držím palce!
@berenika39 normálně sem mu dala kureci sumku! On je sileny. Přišel se seznamem, ze videnske ma povolene ;)) dnes dostal zlucnikovou omacku ;)) ale uz dobry. Je jestr na neschopence a az bude moc zacit, tak zase pracuje doma. Je to programátor;))
@nikinelinaty tak mě by manzel mohl hnát, ale já bych na potrat nešla. Každý to má jinak a já jsem ta, co může soudit nejméně, jelikož syna máme taky absolutně neplánovaného a nečekaného. Prostě chtěl být s námi a přišel 🙂
@nikinelinaty i z mobilu se dá psát tak aby se to dalo aspoň pochopit
@krtcice kdybysi měla riskatní těhotenství a císaře v 6 měsíci těhotenství a k tomu další 2 jako paní mluvila by si jinak. Asi to tu někdo nepochopil.
my bysme to v našem případě nechali...ale stres možná do konce života.
nebot naše děti stojí dvojnásob.
my máme bezlepkovou dietu.
Takže my nemůžeme nikde jíst, my nemůžeme sníst obyčejný rohlík za 2 kč.
Takže to prsotě roste do peněz.
Ale v našem případě by si miminko určitě nechal, já bych mohla mít 2 císaře, ale my bysme byly na trhí a nervu až do porodu.
my už nechceme chcemem si naopak s dětmi užívat.
Ted je zoperovanej, tak nebude sedět tak často na záchodě chudák po jeho smaženicích.
Snad začne jíst co nejzdravěji 🙂
holky v pohodě, já jsem spíš to točila směr, zda je rozumný mít 4 císaře.
V řadě.
A já tenkrát se bála a brečela mu, že jeslti se mi nepodaří budu mí 2 císaře a pak se budu modlit at nám to povolí.
Tady v tomto směru jsem jela 🙂)
píši ze stolního, ten umí háčky i čárky 🙂 a mězi věty i čárky 🙂)
a kouření určitě nesouvisí s váhou děti.
Já jsem nekuřák do narození manžel též.
naše Nikolka měla 2700 gramů Nelča 2740 gramů obě těhotenství velice rizikové v poradnách pro možný předčasný porod, nebot je malo vyživovala placenta obě narozené na pokyn lékařůl kvůli malo plodové vodě ve 38+
Syn byl ukázkový 3510 gramů, takže i vlastně sem dokázala odrodit macka.
Porod stejný den jako o hulek.
Zde v pířpadě byl porod už ukončený, aby se miminku nestalo neštěstí a nezemřel v děloze.
nám tedy řekli, že to bude genetické, nebot se divili, že naše další miminko je snad ještě menší. Mělo odhad 2500gramů a dcera ji trumfla o 40 deka.
Tak nevím, spíš to tam celé špatně fungovalo.
našli mi protrombina pak a syn chodil všude od hematologie, až po rizikovou poradnu od 14týdne a každý týden hormony na udržení.
Těhu vitamíny jsem brala vždy každé těhotenství od začátku do konce.
vlastně mi našli důležitou zprávu pak po umrtí 2 děti -ž e mám celiakii. TAkže vlastně možná, proto ty děti byly tak malé a neprospěšné, ale jinak ted jsou skoro větší než já.
A obě holky sdědili celiakii. Tu jsme nechali testovat u malého jak jsem ho čekala.
Malý zatím testován není byl 1x jako malý a nic nenašli, a ted do něj ten lepek nemůžeme dostat jako jí, ale hrozně málo.
@nikinelinaty můj manžel má taky celiakii. Jestli bych mluvila jinak nech prosím na mě, já se znám nejlépe 😉 mám vadu srdce a každé těhotenství pro mě bylo rizikové. Ale i přesto mi stálo za to mít děti. A kdyby přišlo dalších nevím kolik dětí, nechám si je.
@nikinelinaty jako jo, ségra je nekuřák a obě děti pod 2,5kg ale ona sama byla prcek, že musela mamka na těch nejmenších dupačkách dělat uzle. Za to já skoro 4kg pořez a chlap měl 3,5kg. V těhu jsem nabrala 24kg a celou dobu to vypadalo, že syn bude mít přes 3kg. Narodil se 38+6 a měl dle mě pouze 2,66 ,za to v 8měsících nařízena dieta,že je prý lehce obézní. Teď má 21měsíců, 14kg a nějakých 90cm a šijou s ním všichni čerti
@nikinelinaty nízká porodní váha je jeden z nejčastějších důsledků kouření matky v těhotenství. Není to samozřejmě u každého miminka, ale opravdu to spojitost má.
@krtcice to my samozřejmně též. Ale snažíme se už o ně neusilovat a chráníme se. VYnecháváme plodno možné dny.
Vážím si svého života. Utrhla se mi placenta se synem a proto mi zemřel a musel být císař.
mám z toho respekt a víš co, syn je neskutečně štastný i děti, že funguju.
já jsem tehotná ležák.
Ale nic ve zlém v tomto směru to beru, já sem poukazovala spíš, že kdybych věděla, že mně 4x můžou zašít, tak jsem možná klidnější. TEn strach byl velký, kdybych přišla o další uzlíček, co nedokáže přežít bez dělohy.

Ja uz si vazim zivota
Mam.za.s sebou 1 cisar
Easy rodit dite cisarem
Nez rodit 4x bez cisare
Ale uz bxch neriskovala.zivot, cisare muzu mit klidne dalsi
Budu pani.sledovaty zda rozrrzani prezijr
Cetla se jsem.ze muze byt 2x a to sem melas.obavy, zda se mi.miminko nezdari,.tak at se vubec dockam a neležím v nemocnici sama
Ja uz bych hematomy a nervy nevyměnila za radost meho syna, jak si svoji mamu.uziva naplno.
Je to nesktecne sikovmy syn mluvi snad v 8 slovech ve vete a prozi.h9lkam se uci hrozne.rychle
Drzim palve az jste zdravotně ok na poctu deti nezáleží zdravy je.jedno