icon

Skončila jsem s kouřením v 33. tt. Nebude mít mimčo po porodu abstinenční příznaky?

verca09865
20. bře 2021

Ahoj holky mám dotaz píšu anonymně protože se za to staráme stydím. Byla jsem silná kuřácka když jsem otěhotněla měla jsem těžké a dost stresové období které trvalo vlastně až do tohoto měsíce tedy března celou dobu jsem kouřila tak jak kdyby jsem nebyla těhotná. Malý se vyvíjí jak má žádné problémy nemám ale sekla jsem s tím definitivně ve 33tt a už týden nekouřím myslíte že tím můžu něco zachránit ještě? Nebude mít abstinenční příznaky po porodu? Děkuji za reakce

Strana
z8
ajuse21
21. bře 2021

@juliemichal chudáci děti,já sem sama kouřila krabičku denně a co jsem zjistila,že jsem těhotná tak jsem hned přestala.Proste buď chceš nebo ne a ženská, která kouří v těhotenství a nedonutí ji přestat ani to,že je těhotná,tak je pro mě sobecká krava...🤦

gracinka7
21. bře 2021

@juliemichal já tenhle termín vážně četla poprvé

juliemichal
22. bře 2021

@nikinelinaty bože holka,já se po třech sekcích cítím moc dobře.dokonce v císařovnách na fb,holky píšou,že měly i 5 a 6 císařů.jsem pevně rozhodnuta,že si to mimi nechám,když přišlo samo,dám mu šanci žít,než abych mu vzala život.. ano kdyby náhodou můj zdravotní stav,třebas v 15tt,byl hodně špatný a musela bych dát to mimi pryč,tak ho dám,ale budu moc dobře vědět,že jsem mu nebo jí chtěla dát život.
je to mé rozhodnutí a budu si za tím stát,,že si to nechám...

nikinelinaty
22. bře 2021

já mysleli i do budoucna po zdravotní stránce, tady je to škoda mluvit.

handulkak
22. bře 2021

Je zvláštní, ze dr řekl, neprestavat.
Každopádně já kuřák nejsem. A dr říkala, ze jak u první, tak u druhé vidí na placente změny, které jsou vždy u kuřáků. Takže
@juliemichal ono to klidně muže být i z toho.

madamas
22. bře 2021

Já jsem přestala kouřit s pozit. testem a manžel semnou (kouřil 30 - 40 denně). Přestali jsme ze dne na den. V listopadu to bylo sedm let co nekouříme. Vyčítám si že jsme to neudělali dříve. Syn se narodil ve 36 TT s váhou 2000 g. Jsem ráda že syn vyrůstá v nekuřáckém prostředí, kuřáků se štítí. Když vidí někoho kouřit tak je znechucený, doufám že mu to výdrží co nejdéle ale iluze si nedělám že to někdy nezkusí. Každopádně kuřáci ve většině případů vychovávají budoucí kuřáky. Není to jen o škodlivosti v prenatálním věku. Kouření rodičů má sociální a výchovný dopad na děti celý život.

nikinelinaty
22. bře 2021

@madamas naprosto z tebou souhlasím. Mama kourila i babička. Babička méně a mamka mi taj tím lezla na nervy, a to koupila venku. A oak mi smrdelo vse i pokoj. Ja to nikdy nezkusil a nemíním.je mi 38 let a fakt ne. Takže výjimka, ze i u rodin kuřáků ne, ale babička si přála at nekouřím
,ze je to hrozný zlozvyk a leze to jen do peněz a zdravý.

Strana
z8