Streptokok ve 37 tt - je potom miminko v pořádku?
Ahoj holky jsem v 37tt prvorodička a dnes mi Dr.rekla,že mám poz.nalez na strepkoka a že mi před porodem nasadí atb.Mela jste to některá a bylo mimi v pořádku?
@vnoucek2 Mají to mnohé, není to nic hrozného, v porodnici před porodem (rozmezí několik hodin před samotným tlačením) dávají antibiotika z kapačky. Ale např. já ho měla 2x z testů ale porody docela rychlé, tak mi to napíchli na 10 min jelikož na víc nebyl čas a ono to na tak krátkou dobu ani nemá smysl, antibiotika se nedostanou tam, kam potřebují 🙂. Jedná se víceméně jenom o okamžik, kde dítě leze porodními cestami. Ale u normálně probíhajícího porodu je riziko nízké. Akorát pak mi děti asi hlídali v porodnici trochu víc protože mám to uvedené ve zprávě o rodičce a také ve zprávě o dítěti. Takže žádný stres, nic se neděje. Paradoxně, na tyto věci normálně nikdy netrpím ale v těhotenství jsem měla.
Neboj, nic to neni, mela jsrm u obou tehotenstvi. U prvni se nestihlo dat atb pred porodem(byl strasne rychlej) a to jsem rofila konec panevnim(hlavicka sla jako posledni), dceru vice hlidali, ale vse v naprostem poradku, u druheho porodu mi dali atb asi hodinu pred porodem,mozna ani to ne,taky byl strasne rychlej(tento krat porod hlavickou),malou taky vice sledovali, ale kdyz mela tri tydny tak dostala impetiko,dr mi rekla,ze to bylo z toho streptokoka,ze jsem ji nakazila. Nastesti ho mela u podpazfi,do tydne to zmizlo a mala je uplne zdrava. Takze niceho se neboj,vse bude vporadku. Preji hezky zbytek tehotenstvi a zdrave detatko
@vnoucek2 Atb se u tohoto nalezu davaji,az kdyz jedes rodit,proto mas jet drive.Ja to mela u syna a ted u dcery ne.
Moc holky děkuji za podporu a příspěvky😅
@vnoucek2 a to ti tvuj gyndar nerekl,co tento nalez znamena a co s tim souvisí dale?🤷♀️
Ahoj jj řekla mi to Dr.,že musím dřív do porodnice,abych nenarazila mimi jenže já ji mám cca 50km tak se bojím a kdyby mi odtekla plod.voda tak je riziko nákazy větší tak proto jsem se ptala asi hned jak mi začnou kontrakce pojedu a k tomu všemu se opravuje silnice tak mám opravdu obavy ,abych to stihla😙
@vnoucek2 Oki.Aspon,ze tak.Ja totiz jeste neslysela,aby se diteti neco stalo.Je to takova prevence.Ale ze me.prave zarazi,ze to vypadalo,jako kdyby gyndarka dostatecne nevysvetlila o co jde.
A není lepší, pokusit se toho streptokoka přeléčit a jít rodit bez něj? Být několik hodin zbytečně navíc v porodnici, absolvovat zbytečná vyšetření a mít zbytečně kanylu, což jsou vše faktory ovlivňující porod a můžou vést k císaři, který by bez toho všeho cirkusu nebyl nutný, mi nepřijde úplně ok a v pohodě. Just saying.
@korneliusa Ja zadne navic vysetreni neabsolvovala.Proste byly stahy,odesla zatka,jelo se.Dali kapackou atb a bylo.Ja teda nevim,ale dneska je doktor snad kazdy na netu.Informovanost je dobra,ale trochu bych lekarum verila,od toho taky studovali cele roky...Uz mi to dnes opravdu prijde az silene
@katka_nedo Ty možná ne, jiné ano. Hlavně, když nejdřív prdne voda a nic se neděje, tak je pak mnohdy spousta zbytečného rýpání a popohánění. Lékaři sice studují celé roky, ale o fyziologickém porodu toho moc neví. Není to totiž jejich obor.
@korneliusa Mozna by to chtelo trochu klidu a nechat to na lekarich a tolik necist na netu.🤦♀️
@vnoucek2 Taky mi vyšel streptokok. Když praskne voda, musíš do porodnice, dají ti kapačku s atb. Přeléčit dopředu nemá smysl, ten neřád se vrátí. Atb streptokoka jen oslabí, aby se nenakazilo mimčo. Nezbavíš se ho. Teda té bakterie. Já rodila dlouho, takže jsem si dala rovnou 2 kapačky. Neměla jsem fyziologický porod, ale z porodnice jsem si odnesla zdravého chlapečka. V listopadu rodím znovu, tak se těším na kapačku. 😉 A doktoři toho +streptokoka uvádějí v každém papíru a pořád se na to ptají. Přijde mi, že to berou dost vážně. Nestresuj z bakterie, od toho jsou doktoři, aby se postarali. Ty se soustřeď na sebe a těš se na drobečka. Hodně štěstí.
Měla jsem, rodila jsem překotné doma takže žádné ATB se nedávali a malý naprosto ok
@vnoucek2
kamoska mela streptokoka B,nasadili ji pred porodem v nemocnici ATB,po porodu ji i mimcu,byli tyden v nemocnici a vsechno dobry
@katka_nedo Tak můj 2.porod je reálný příklad, že není radno streptokoka podceňovat. Syn se během porodu nakazil a prodělal novorozeneckou sepsi, první dny doslova bojoval o život na novorozenecke JIP. Ťuk ťuk, vše dobře dopadlo.
@katka_nedo Pokud je někdo rozhodnutý ve všem slepě důvěřovat doktorům a o nic se nezajímat, pak nemá smysl, se kohokoliv jiného na cokoliv ptát. Pokud někdo ty otázky přeci jen pokládá, tak logicky předpokládám, že chce slyšet i jiný názor.
@vnoucek2 Při třetím porodu jsem jej měla taky. Kvůli překotnému porodu nestihli ATB vykapat. Chlapeček v pořádku, nenakazil se, ale jak holky píší, taky ho vice sledovali, hned mi ho odnesli a první nic mi ho ani nedali a pediatrička ho taky více sledovala. Pokud stihnou vykapat ATB, tak se není čeho bát. U mě sice nestihla vykapat, ale i tak se nic nestalo.
Měla jsem taky, pred porodem mi nechali vykapat kapacku s antibiotikama a bylo to 🙂 kdyby porod trval dele tak daji jeste jednu, ale to se mi nestalo. Vse v poradku 🙂

@vnoucek2 mimi v pořádku bude, jen mi nesedí to nasazováni atb. Takhle se to nedělá, protože to nema skoro žádný efekt na vyléčení streptokoka protože se klidně muže vrátit. Proto se při porodu musí driv do porodnice na vykapani kapacky s atb, ta efekt má.