Tvrdé břicho x hodin téměř neustále. Je to v pořádku?

bustedka
12. srp 2023

Ahoj, vím že se sleduje tvrdnutí břicha a počet denně. Jak je to ale v případě, že je břicho tvrdé vlastně neustále? Stačí stát a trochu se hýbat a někdy i vleže. Nebolí to, nemám pocit stahů, jen je to strašně nepříjemné. Je to ok? Magnesko beru a nelepší se to. Jsem 28tt. V pondělí jdu na kontrolu, ale doktor je trochu laxní, tak ať vím, co mám vyžadovat.
Je to už třetí těhotenství (první 2t před termínem xhodinový - druhý překotný týden po termínu) a nepamatuju se, že bych něco takového měla před tím.

elesse
12. srp 2023

Neni to v pohode… co vyzadovat, asi kontrolu🙂 podle pocitu bych klidne jela na kontrolu do nemocnice hned, kdyz ti to neprijde ok

emillyhk
12. srp 2023

@bustedka Mě to taky úplně v pohodě nepřijde. Buď zvýšit příjem magnesia (jestli to jde) nebo zvolit jiné (vím, že některé je lépe vstřebatelné). Pokud to nepomůže, je otázka, jestli bys neměla dodržovat víc klidový režim. Pokud se ti zdá tvůj gynekolog laxní, možná bych si i zavolala do porodnice na ambulanci, jestli je to OK nebo se přijet ukázat. A nebo zítra je neděle, tak sjet do porodnice rovnou se ukázat. Ale to už si musíš vyhodnotit sama, jak moc se ti to nezdá.
Držím palce, ať je vše v pořádku 🍀

palja
12. srp 2023

@bustedka určitě bych se nechala zkontrolovat dr. Mně natáčeli ktg aktivitu dělohy a musela jsem pak doma jen ležet, měla jsem neschopenku bez vycházek až do porodu. Magnesium 8x denně do 36tt.

lenerka1
12. srp 2023

Nejste ve stresu? S někým pohádaná nebo tak něco? Já měla břicho jak šutr, když jsem byla naštvaná na manžela. Když jsme si vše vyříkali, potíže pominuly.

marianarem
12. srp 2023

@bustedka Mne vo vyssich stadiach tehotenstva tiez niektore dni tvrdlo brucho kazdu chvilu, boli to desiatky stvrdnuti za den a tiez aj v lahu, aj pocas spanku. U mna to nebol ziadny problem, vsetko bolo v poriadku. Ale urcite by som sa na to na poradni pytala.

aarriel
13. srp 2023

Takhle jsem to mela od 20tt. Jela jsem na gyndu na pohotovost a nechali si me tam a sledovani. Dali mi kortikoidy na dozravani plic. Byla jsem tam asi tyden a pak doma jako @palja

majka4a
13. srp 2023

@bustedka Taky mi velmi tvrdlo brisko pri tretim tehotenstvi, nevenovala jsem tomu pozornost,… Nevim, zda to souviselo, ale 29 t mi praskla voda, aniz by se rozbehl porod. Nastesti vse dobre dopadlo. Jen dnes vim, ze bych to vic resila, ale hlavne proste lezela, pr to asi nejvic pomuze.

bustedka
autor
13. srp 2023

Moc děkuju. Sice jste mě moc neuklidnily, ale zítra ráno hned vše zkontrolujeme. Jsem 27+5 a už to takhle mám nějakou chvíli. Tak snad to bude ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru