Ukončení kouření ve 3. trimestru

calvac
12. pro 2017

Ahoj,nepisi o sobe,ale davam prispevek za kamosku,ktera zde neni registrovana a moc me prosila o tuto diskuzi. Kamoska je tehu a kourila 5-10 cigaret denne do 29. Tt, pak uplne prestala. Zajimalo by ji,jestli i takto muze mit po narozeni mimi abstak,nizkou vahu atd. Proste rizika. Nejradeji by byla za prispevky tehu kuracek,ktere treba takto prestaly nebo rady odborniku. Diky za ni.

barumat
12. pro 2017

Dvě moje kamarádky a sestry kolegyně kouřily celé těhotenství. Všechny tři děti byly velké normálně a abstinenční příznaky nebyly. Nikoho nenabádám, sama jsem nekuřačka, ale kamarádce bych vzkázala, ať se nestresuje.

calvac
autor
12. pro 2017

@barumat dekuji,vzkazu ji to,mimoradne diky za to,ze ji hned neodsuzujete,to se malokdy vidi 🙂

barumat
12. pro 2017

@calvac Samozřejmě. Je to ošklivý a škodlivý zlozvyk, ale není snadné s ním bojovat, a útočné poznámky o ubohým dusících se miminkách ničemu nepomohou. Stres může podle mě být i horší, než kouření, záleží na intenzitě obojího. Navíc kamarádka přestala, což samo o sobě je super. Moc přeji, ať vydrží.

A jen tak mimochodem, do konce 80. let se hulilo jako o závod, děti - neděti, těhu - netěhu. Tím chci říci, že kamarádka si nepočínala zrovna nejzdravěji pro miminko, ale v porovnáním s dobou minulou to ještě jde. Proto ji uklidněte, a držte palce.

sunnurse
12. pro 2017

Já myslím, že je super, že přestala a abstinenční příznaky by prcek mít nemusel. Moje maminka kouřila celé těhotenství se mnou a podle výpovědí očitých svědků 😀 jsem měla absťáky několik měsíců. Řešili je flaškou se sunarem, takže mě zase pěkně rozjedli a už jako kojenec jsem byla širší než delší a zůstalo mi to celý život. Tak ať vydrží alespoň do porodu a že jí přeju hodně sil (sama jsem přestala kouřit před dvěma lety)

zvedavec2
12. pro 2017

Hele, je super, ze prestala. Zkusenost mam taky jen z druhe ruky, ale znama to resila. A bylo ji receno, ze jestli prestane, dokud je dite jeste v brise dostatecnou dobu, aby se ona i jeji (a potazmo jeho) krev "vycistila", tak vlastne ten abstak si da jeste v brise s ni. Tj bez nejakych problemu.

Je jasne, ze ty latky v tele budou jeste mesice/roky, ale nikotin jako takovy se vycisti relativne rychle. Takze by to melo byt ok.

Ji se narodilo dite mensi, ale zdrave. Ted ma 2r a nejake alergie coz muze, ale nemusi souviset.

Takzeto dulezite je, ze prestala a hlavne - po porodu nezacit. Sekundarni koureni (pasivni) je pro dite horsi, nez v brise, protoze je mu obvykle vystaveno dele. Takze ji podporit, ze je skvela, ze to dala. Dite bude v poradku, hlavne at to zvladne udrzet. Jde to - to vim z vlastni zkusenosti tezkeho kuraka😉))

Drzim palce.

calvac
autor
12. pro 2017

@barumat dekuji,jste laskava.

calvac
autor
12. pro 2017

@sunnurse dekuji,z tech abstaku ma prave dost strach.

calvac
autor
12. pro 2017

@zvedavec2 dekuji,prave otazkou je,jestli na abstinovani zbyva do porodu dost casu.

zvedavec2
12. pro 2017

@calvac at si nedela starosti, nikotin se vyplavuje rychle, v radu dnu. Samozrejme, abstaky trvaji dele, ale pak je to spis psychika. Ty s.acky kolem dele, ale nikotin je ten, co tvori zavislost. Dva mesice je dost dlouha doba, bude urcite v poradku.
Zdrave jist, oddychovat, nestresovat 😉))

kristyn.g
12. pro 2017

@calvac každá cigarita ubere kyslík z krve prý na docela dlouhou dobu, kdy se dítě dusí... představ si že někdo dusí svoje dítě a přemýšlí o výmluvách proč s tím nepřestat... to jsou podle mě ty řeči o absťácích, tak bych se nebála a jestli bude mimi nějak poškozené, tak jedině z toho jaké poškození už má způsobené dosud.

ginnyweasley
13. pro 2017

@calvac Přestat s kouřením má cenu v jakoukoliv chvíli. Kamarádka ať se zaměří na pozitivní stránku věci = zvládla přestat, přečte si třeba něco solidního a jestli ji to bude trápit, ať vyhledá pomoc.
https://www.odvykani-koureni.cz/novinky/devet-m...
Nikotin se z těla vyplavuje v řádu hodin.

@kristyn.g Už přestala, nemá cenu ji teď deptat ;) .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru