Už poslíčci se nedají vydržet - jaký je pak porod?

natysnovec
5. zář 2018

Holky mam sileny poslicky..kdyz me to chytne tak je to masakr ale fakt radnej podle Dr.jsem pro prst.
Ma otazka zni jak dlouho na to jste rodily??Ja totiz umiram😂😂😂😂

crejzy
5. zář 2018

Já jela s poslicky do porodnice 2dny před porodem. A bolelo to stejně silně jako porod. Takže když jsem doopravdy rodila, myslela jsem ze to jsou zas poslicci a většinu času profuněla doma. Držím palce

pavca1982
5. zář 2018

@natysnovec Co teplá sprcha nepomáhá?

natysnovec
autor
6. zář 2018

@pavca1982 ulevi ale po chvilce zacnou kriz.bolesti....

elwe
6. zář 2018

@natysnovec z pondělí na úterý mi odešla hlenová zátka a poprvé přišli poslíčci, ale ještě se dali zvládat a nějakým způsobem pokračovali až do porodu. Ve středu ráno jsem jela do porodnice, ale planej poplach a pořád zavřená. Noc ze středy na čtvrtek byla hrozná, spala jsem 10 minut a pak letěla do sprchy, která jediná trochu pomohla, ale pořád byly kontrakce nepravidelný s dlouhým intervalem. Naštěstí jsem byla domluvená na čtvrtek ráno na vyvolání, a tam už jsem přijela částečně otevřená a vyvolání nebylo potřeba. Malá se narodila po páté odpoledne.

bonulinka
6. zář 2018

3 týdny před porodem, vždy tak 2 h v noci křížové bolesti. Ale v den porodu měly trošku jiný charakter, jeli jsme tedy do porodnice, kde to zhodnotili jako poslíčky, poslali nás domů a za necelé 2 h poté už byla malá na světě

jerou
6. zář 2018

No o posliccich bych mohla napsat prirucku. Mela jsem je asi dva tydny pred terminem denne. Nekolik hodin. Vana zabrala na chvili. Vzdycky
V noci presly. Jsem myslela, ze vubec nepoznam az budu fakt rodit. Az kdyz me to jednou vzbudilo v noci tak jsem si rikala, ze by to mohlo byt ono. Ale stejne jsem si myslela, ze me poslou domu. Nakonec od prijmu za dve hodky byla mala na svete. No tak treba priste to uz poznam 🙂

priefi
6. zář 2018

@natysnovec pokud to jsou poslicci, pomuze Ti tepla sprcha, nebo lehnout na levy bok a schoulit se do klubicka, pokud to jsou neucinne kontrakce, ktere nejde zahnat a porad jedou, vyzadej si injekci pravdy, po rupnuti plodovky Ti muzou pichnout oxytocin. Teda pokud chces medikace. Ja chtela prirozeny porod a pak jsem teda po x hodinach neucinnych kontrakci chtela zminovanou injekci pravdy (kterou mi uz driv nekolikrat doporucily sestry), oxitocin jsem dostala az na zaver, ale to uz mi otvirali manualne branku a po 30h byl konecne prcek na svete. Ted jsem opet tehu a nechci se tak dlouho trapit, takze bud to pujde rychle samo a prirozene, anebo budi chtit uz pomoct.

priefi
6. zář 2018

@bonulinka a kde jsi rodila? Doma?

priefi
6. zář 2018

@natysnovec jeste k te injekci pravdy, pokud to jsou kontrakce, rozjedou otvirani, pomuze, aby ses uvolnila a otevrela, pokud to jsou poslicci, uvolni telo a zastavi poslicky a Ty si aspon odpocines. Mi teda zafungovaly tak, ze bych spala a budily me kontrakce, ktere byly porad stejne. Akorat cim jsem byla vycerpanejsi, tim jsem je snasela hur. V porodce se na to taky tvarili jako na poslicky, ale jen proto, ze mrsky neotviraly, jinak jely nonstop a sprcha nepomahala, akorat se ta bolest v teple sprse lepe snasela.

bonulinka
6. zář 2018

@priefi Ano 🙂. Je pravda, že na monitoru se jim neukázala ani jedna kontrakce, i intenzita do zad byla mírná, takže jsme odjeli domů, šla jsem spát, ale po chvíli to zase začalo, takže jsem se šla naložit do vany, kde to byla pohoda a když jsem z ní tedy vylézala, tak mi bylo jasné, že to už nestihneme, neb se drala už hlavička ven. Krásný porod za odměnu 😉.

priefi
6. zář 2018

@bonulinka jejda... mi se kontrakce na monitoru ukazaly, ale prdlajs delaly, nechali si me na hekarne pro jistotu a slibovali, ze do vecera to bude a prdlajs 😅 tim, ze porod byl az po 30h s pomoci dr.tak ani nevim, zda bych poznala, ze se dere hlavicka. Proste me z 4 cm otevreli a pak se hned tlacilo. Takze takovy blby dotaz, jak se pozna, ze hlavicka uz se tlaci? A kdo Te odrodil?

jenny91
6. zář 2018

@natysnovec Mně na poslíčky přímo navazoval porod, vlastně ani netuším, jak dlouho trvala která část. Kontrakce po pěti minutách jsem měla celkem 44 hodin, otevírat jsem se začala asi po dvanácti a šíleně pomalu (to jsem přijela do porodnice, asi na jeden centimetr). Horkou vodou by se to nejspíš rozehnalo, ale jak jsem už byla v porodnici a brali to, že rodím, tak mě kvůli tomu ze sprchy vyháněli, protože tam mi kontrakce slábly a prodlužovaly se intervaly. Po 43 hodinách jsem byla na čtyři cenťáky, přemluvili mě k oxytocinu a to se konečně rozjelo rychle.

natysnovec
autor
6. zář 2018

@elwe kolikaty tt

elwe
6. zář 2018

@natysnovec porod byl 41+3

bonulinka
6. zář 2018

@priefi Byl to už můj 4. porod. Ten 3. byl vlastně podobný, jen jsem už kvůli odtoku vody zůstala v porodnici, po sprše nabral porod spád, že jsem si chytala dítě sama, PA nestihla doběhnout, takže ten tlak a pocit mi byl už známý. Když jsem tedy u toho 4. porodu vylézala z vany s vědomím, že se tedy nic neděje a jsou to zase poslíčci a najednou začala jedna kontrakce za druhou, tlak, tak už jsem jen křičela na manžela z koupelny, že rodím. Přiběhl rozespalý ve chvíli, když už byla hlava venku a pomáhal mi miminko přidržovat. Na další kontrakci bylo venku 🙂.

priefi
6. zář 2018

@bonulinka wow 😉 jste dobri 😊 hlavne,.ze to slo krasne bez komplikaci 😊 Moje babicka odrodila svoje 3.dite sama - moji mamku, ale mamka nedychala. Pak ve snehu po kolenou sla k sousedum a prosila o pomoc, at zajdou pro porodni babu, ale kdyz se vratila, mamka uz nastesti dychala.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru