V 33tt je koncem pánevním, otočí se ještě do porodu?

radkamatyskova
22. říj 2015

Ahojda všichni, jsem 32+5 tt a Adelku máme koncem pánevním. je to druhé dítko. První dcera šla normalně hlavičkou ale byla větší než se počítalo. 4,12 kg a 53 cm a přirozeně, žadné kleště nic, jen menší nástřih. U prvního jsem přibrala 19 kg a ted u druhého mám nahoře 9 kg a bojím se, že budu muset na císaře. kterého opravdu nechci, ale nechci nějak ohrozit miminko. Má šanci se otočit ještě do porodu? Má někdo zkušenosti?

apacheee
AMBASADORKA
22. říj 2015

@radkamatyskova Ahoj, ještě je strašně brzy na to, aby ses stresovala, je spousta času na otočku🙂 Já teda KP rodila, normálně, a byl to krásný porod. V případě, že by se mimčo neotočilo, není císař jedinou volbou, obzvlášť, když už jedno dítko tvými porodními cestami prošlo. Já rodila jako prvorodička.
Pokud víš, jak je mimčo v břiše stočené, tak se doporučuje spát na takovém boku, aby bylo mimčo nahoře a mohlou udělat dolů kotoul🙂

evulina77
22. říj 2015

@radkamatyskova šance je. Mě se druhá dcera obrátila až po 36. týdnu, myslím že 36+2 a třetí taky až po 36. týdnu. Bude to dobrý, věř sobě i mimču 🙂

jaja01k
22. říj 2015

Taky si myslím, že má ještě čas se otočit. Jinak porodu koncem pánevním se vůbec nemusíš bát. Já tak rodila druhého syna a všechno šlo rychleji a snáz než u prvního 🙂 Ale taky záleží, jak bude mimčo velké, čtyřkilové dítě tě asi nikde rodit nenechají.

apacheee
AMBASADORKA
22. říj 2015

@jaja01k druhorodička má limit pro odhad 3800 gramů🙂

katyxq
22. říj 2015

Třeba tě to povzbudí - není to teda z ČR, ale je to úplně přirozený porod KP (v porodnici s asistencí porodních asistentek) a to mělo miminko 5kg: http://birthwithoutfearblog.com/2014/09/25/fran...

jaja01k
22. říj 2015

@apacheee Díky za upřesnění, já si nebyla jistá, kolik to je. Měla jsem odhad 3.500, tak mi jen řekli, že dobrý 🙂

melis7
22. říj 2015

@radkamatyskova Jak pisou holky,i miminko KP se da porodit spontane.Jen bych vybrala porodnici,kde to umi a bezne mimca KP rodi.Ale fakt mas jeste spostu casu na otocku.

radkamatyskova
autor
22. říj 2015

Děkuji za názory a odpovědi. Trochu jste mě uklidnili. Jen bych prostě nechtěla císaře a u prní dcery, ta se mi otočila hlavou dolu na 20 tt a tak zustala do porodu. tak proto mám trochu obavy. ta druhá byla také hlavičkou dolů a teď na 30 tt ultrazvuk a otočená KP. Doktor také říkal, že když bude menší tak by nemusel být problem rodit normálně. Tak uvidíme... 😀

jhhd
22. říj 2015

Na otočení má ještě čas. Když se mu nebude chtít ani do konce 35.-36. tt, tak můžeš zkusit obrat vnějšími hmaty. Když ani to nezabere, tak KP se dá při splnění pár podmínek (poloha, váha, stav dítěte a matky) úplně v pohodě porodit, kord když jsi druhorodička. Prošla jsem si vším výše popsaným jako prvorodička a zvládly jsme to s dcerou úplně nádherně. Jen je důležité, abys byla ty v pohodě. Nenech se tím stresovat. KP není žádná katastrofa.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru