icon

V jakém týdnu přijde třetí dítě na svět?

ronja55
24. zář 2023

Hezký den, čekám třetí miminko. Bude to třetí porod během 6 let, tak že mám děti dost blízko sebe. První syn se narodil 40+5 tt, druhá dcera 39+4 tt a teď jsem 37+0 tt. Zajímá mě jestli jste rodily třetí dítě dřív nebo je možné i přenášet? 😄. Já musím porodit do termínu, jinak budou vyvolávat a ráda bych se tomu vyhnula.

Strana
z2
fatal_error
30. zář 2023

@ronja55 Treti dite jsem rodila po necelych 5 letech od nejstarsiho (porody 9/2017, 12/2019 a 6/2023) a to 38+4 (dle poceti dokonce 37+5).
Jeste 3 hodiny predtim, nez jsem ho drzela v naruci, jsem absolutne netusila, ze ten den porodim, to jsem totiz jeste vyzvedavala kluky ze skolky a rikala ucitelce, ze jasne ze zitra prijdem na zahradni party. 🙂 Vlastne jeste necelou hodinu predtim, nez jsem ho drzela v naruci, jsem na sestru, ktera rika "jdeme na sal! volejte chlapa, ale honem!" cumela jakoze proc na sal, z jakyho duvodu. 🙂 a pro povzbuzeni zaver porodu vypadal tak, ze jsem uz zacala panikarit, ze to zacina fakt hodne bolet, sestra vysetrila a slo se tlacit. 👌🥳 pul hodiny predtim jsem posilala manzelovi selficka, ze haha hihi, jsem na sale, lol. 🙂

rebe
30. zář 2023

Asi budu působit jako blázen, ale druhé a třetí dítě se mi narodily v termínu, který jsem si přála. Jako kdyby poslechly, když jsem je o to prosila. Takže bych zkusila miminku vysvětlit, proč se má narodit před termínem. Zároveň cítím potřebu zdůraznit, že o tom, jestli vyvolávání bude a kdy, rozhoduješ jen a pouze ty, lékaři ti mohou pouze radit a doporučovat. A taky že fyziologické těhotenství tvrá 38-42 týdnů, takže o přenášení se jedná až 42+1.

Strana
z2