Váha ve 31tt - doktorka mi vyčítá 10 kg?
Ahoj,
jsem ve 31tt a před třemi dny mi doktorka na kontrole strašně vynadala za mou váhu.. Repsektive za to, kolik jsem do nynějška přibrala... Jsem z toho strašně zklamaná, protože se cítím jako bych selhala ve snaze moc nepřibrat a mit dobré těhu.. Už ale před těhu jsem nebyla žádná modelka a celý život s váhou bojuju... Přibrala jsem přesně 10 kilo... Jaké máte zkušenosti s přibíráním vy??
@jarmarca no, muze jist, co chce, ale samozrejme ta kila, ktera nabere tim, ze zacne nerizene tlaskat, pak nejdou dolu tak snadno jako ta klasicka tehotenska. Ta sunda, ta z tlaskani zustanou.
Pokud tvoje startovaci vaha byla 100kg tak se nedivim... ja pribrala 22 ale zacinala sem na 52kg
Asi měla dr poněkud blby den a byla jsi hromosvod v prvním tehu jsem přibrala celkem 14kg a do dvou měsíců jsem to měla pryč ve druhem 11kg a taky zachvili pryč, důležitý je jestli jsi ty i mimi zdravé zbytek je fakt zbytečne řešit
Ono je něco jiného začít na 60kg a přibrat 10kg a něco jiného je začít na 80kg se 164cm, to už je mírná nadváha a přibrat 10kg. Každopádně to mohla Dr říct šetrně.
Já začla na 64kg při výšce 167cm ve 28tt mi taky Dr trochu vynadala, že mám moc +12kg , že těch 12kg má být za celé těhu. Každopádně jsem se neurazila, vím, že jsem nakynula.
Mám těh.cukrovku, tak jsem 2týdny na dietě, teď ve 30tt jsem +11,5kg. Byla bych ráda, kdybych už moc nenabrala, budu se i cítit líp.
Nechapu jak.vam muze vynadat,je to strasne individualni. Ja pri prvnim tehu zacinala na 62 kg a rodila s vahou 82kg. Ted pri druhem (s dvojcaty) jsem zacinala na 75 kg, zhubla na 61 kg, zvracela jsem hodne i jsem byla hospitalizovana,celych 6 mesicu jsem prozvracela,ted jsem 31tt a je mi spatne znova, vahu mam ted 83kg. Takze Vasi dr.nechapu,hlavni je ze jste oba v poradku bez komplikaci.
Tak to opravdu ziram... Řešila bych ne ani tak váhu, ale jak se maminka cítí fit, protože na porod bude potřebovat síly.
Sama jsem nabrala 15 kg, na konci šestinedělí jsem je díky kojení shodila. A jak jsem odstavila, bylo zase deset kilo nahoře. :D
Netrapte se tím!
Ja sem pribrrala pri prvni 30kg s 72 na 105kg a pak pri 98kg sem pribrala na 125 kg pri porodu...a ted to davam vse dolu..🙂uz sem za pulkou vysnene vahy.
Vůbec bych tady neřešila, jak kdo přibral a nepřibral. Doktorka se prostě zachovala neempaticky a neprofesionálně a bylo to za hranicí toho, co jsi ochotná snášet. Nejlepší by bylo od ní odejít a přejít k nějaké jiné. Když se člověk nechce hádat, ale nechce si nechat všechno líbit, dělá se to tak, že se řekne "děkuju, nashledanou" a v klidu se odejde. V ten moment z ordinace i celkově🙂. Pokud máš alespoň trochu možnost, změň doktorku. Je to důležité i pro tebe, aby ses z toho svého uvažování "je těch mých deset kilo hodně?" posunula na "tohle si ke mně nikdo dovolovat nebude."
kopla by som ju do prdele, ktovie kolko ona pribrala pocas tehotenstva ak vobec tehotna bola
moja sestra je chudsia a pri vsetkych troch tehu nabrala po 20 kg a nikto jej nikdy nic nevycital
Začínala jsem na váze 64,5, rodit jsem šla s váhou 72,5kg. Dnes 5,5mesice po porodu mám váhu 59,5kg. Ale držím "dietu" a cvičím
@martiniquest díky. BMI je dobrý statistický nástroj pro svoji jednoduchost, ale o jedinci zrovna moc nevypovídá. Já osobně mám ideální váhu u horní hranice "normálního" BMI, kdy mi vychází dobrý poměr tuku a kdy se osobně cítím a vypadám nejlíp. S váhou 70 a míň se už při svých 170 necítím zdravě ani přitažlivě. Přes 80 na váze taky nevidím ráda, ale klouby si fakt nestěžujou. A vedle mne si může stoupnout nějaká, která bude mít taky 170 a míň rozložitou kostru a ta se stejnou váhou bude koule. Obezita se fakt nedá diagnostikovat podle výšky a váhy přes fórum na netu, kor podle váhy v tehotenství. A už vůbec ne léčit moudrem běhej a nežer.
@inssomnia Já se v životě taky nejlíp cítila se 70 kily, výšku mám 171. Když vidím, že mají stejně velké ženy i 54, je to pro mě poměrně alarmující, tím spíš, že dnešní trend Instagramu k tomuto ženy nabádá. Mám i stejně vysokou kamarádku, sportuje celý život, postavu má pěknou, vysportovanou, velikost 38...a váží 71 kilo 🙂
@daggg to si dělá srandu ta doktorka ? V tehotenstvi mas byt hlavne v pohode prece a ne se stresovat nejakou vahou, ja merim 166 cm a zacinala sem na vaze 72 s tim teda ze mam hodne svalů a na váhu kterou sem mela opravdu jsem si nepripadala obezni. Nyni jsem ve 31 tydnu tehotenstvi, mam + 9 kilo, ale ani to na me neni videt. Tehotenstvi mam ,,vysněné,, v prvnim trimestru a po cele tehotenstvi mi nic nebylo, zadne nechutenstvi, brisko mam male, problemy nemam zadne, jim zdrave jako pred tim, chute nemam a stejnak pribiram primerene a pry se drzim v krivce, a to mam +9 , tak nevim co ta doktorka rika, jeste te stresovat sakrys, ze mas kila nahore 🙄 a to jeste vlastne uplne v norme si myslim