icon

Vyvolání porodu a málo plodové vody. Šly byste na vyvolání?

23. zář 2020

Ahoj,
mám dotaz, jak byste postupovali vy.. Včera jsem byla na kontrole u doktora, dělali.monitor a ultrazvuk. Vše bylo ok, jen mi opět kleslo množství plodové vody na AFI 4. S tímhle problémem se potýkám už od 28 TT. Zítra mám jit opět na kontrolu, kdy se mám s doktorkou pobavit o možném vyvolání porodu. Z řeči doktorky jsem pochopila, že tam není ani tak medicínský důvod, jako moje vzrůstající nervozita (často jsem na pohotovosti, že necítím pohyby). Taky se poslední dobou bojím, zda mi tak neselhává placenta, nebo si mimčo nepřimáčkne pupečník...
Šly byste na vyvolání porodu?
Pokud jste takhle rodilý, tak jaký to mělo průběh? Na internetu jsem četla, že je větší šance na akutního císaře a porod vexem.🤬
Díky za každý.nazor.

Strana
z3
klokanka31
25. zář 2020

No na praxi bych se neohlížela... Moje známá měla doktora co to dělal 35-40 let, no a zanedbal jí péči. A mě by s mimoděložním snad nechali umřít, vzali mě fofrem na sál jen díky tomu, že jsem začala kolabovat. Taky měli času dost...

autor
25. zář 2020

@klokanka31 Když tam už je výš jen primář a ten tam prý ve čtvrtek nebyl. 🤬
To je hrozné, že by to jinak řešili pomalu? 😱 Úplně se ve mně ta důvěra vytratila. 😢

klokanka31
25. zář 2020

Hlavně se nenervuj, nechci tě strašit... Ale ze svých zkušeností vím že není dobré vždy doktory poslouchat 😒

autor
25. zář 2020

@klokanka31 Tak proto jsem sem psala, kvůli zkušenostem. 😉 Ono jak já ani nikdo v mém okolí nemá s tímhle zkušenosti, tak je pro mě těžké argumentovat a odolávat nějaké "kapacitě".
Teď jsem zrovna rozhodnutá jet dneska nebo zítra na pohotovost, aby to radši ještě překontrolovali...

klokanka31
25. zář 2020

Tak ať ti to dopadne dobře, a dej vědět... Třeba bys zítra už mohla držet svůj uzlíček štěstí v náručí 😉

jsme
26. zář 2020

S druhým jsem měla oligohydramnion nevím jakého stupně, dr mi ale hned řekl že by doporučil vyvolání. Přirovnal to k stupnici od jedné do pěti kdy pět je nejhůř. Podle něj byl prcek na 3. Možná by se prý narodil do týdne sám, ale nemusel by to zvládnout páč by nemusel mít sílu na ten stres při porodu. Že je rizikové i vyvolání mi taky řekl. Pro mě to ale vyšlo na stejno, čekat a skončit na císaři a nebo druhý den vyvolat a případně skončit na císaři. No vyvolali trvalo to 12 hodin než se porod rozjel a pak bylo během 10 minut hotovo. To že jsem málem porodila ve sprše je už chyba sestřiček a ne vyvolání. Moc nechápu proč vám v podstatě nic neřekli, tomu opravdu nerozumím 😔

martaskaaa
26. zář 2020

Tak co ty?

journals
26. zář 2020

Vyvolávali mi porod právě z takového důvodu (4 dny před termínem začali, den před termínem se syn narodil). Celý třetí trimestr jsem byla sledovaná pro menší velikost miminka. Když to syn začal nabírat, tak přišlo zase hraniční množství plodové vody. Takže za dva dny nástup do porodnice na vyvolání. Vlastně se mě ani nikdo neptal, ale ani na chvilku jsem neuvažovala nad tím, že bych nešla. Věřila jsem tomu, že lékaři ví víc než já, nezkušená prvorodička. A jednala bych tak znovu. Bohužel, vyvolávali 3 dny a porod opravdu skončil akutním císařem. To asi trochu posr..li, všichni v mém okolí jsou přesvědčení o tom, že vyvolávání trvalo až moc dlouho a bylo to špatně. Já popravdě nevím. Těch faktorů při porodu je tolik, že nemůžu říct. Pravda je, že znovu bych to zažít rozhodně nechtěla, to raději císař hned bez debat, než tohle. Ale žádné trauma si z porodu nenesu. Mám zdravého syna, porodem jsem si nepotřebovala nic dokazovat.

evsi88
26. zář 2020

Vlastne upozornila😀z pohledu jedné sestry na příjmu jsem vycetla “ další hysterka co se mic pozoruje” a druhá mě spadla, ze jedu pozde (přijela jsem v 9 večer) a ze pak jim tam maminky breci🤷🏻‍♀️Za mě těžko odhadnout tu latku “normalna”🙈 jinak je mi dodnes záhadou kam mi plodovka zmizela, protože se to muselo stát mezi 37 (ležela jsem 3 dny na riziku kvůli susp. Monitoru) a 39 tt kdy mi to zjistili🤷🏻‍♀️ Když to tak čtu tak jsem asi měla celkem z prdele kliku.

autor
27. zář 2020

@klokanka31 Skoro jsi se trefila. 😁 V pátek (den po terminu) jsem měla na legínách flíček velikosti padesátikoruny. Jelikož jsem nevěděla, kolik vody při oligohydramnionu odteče, tak jsem si vzala vložku a jela. Byla to plodovka. V sobotu odpoledne se nic nedělo, tak doktorku napadlo, že mám ještě jeden plodový obal s plodovku... Ten mi prdla a zase nic. Malý se narodil včera v noci po jedné tabletě prostinu. 😍 Musím říct, že ty kontrakce byly strašně, strašně intenzivní a rychle za sebou. 😢😢 Zase to trvalo "jen" pět hodin...

klokanka31
27. zář 2020

Tak móóc gratuluju 😉 jsem ráda že to dobře dopadlo ❤

jjasmina
28. zář 2020

Zak to sme ten porod měli asi stejnej 🙂

autor
28. zář 2020

@jjasmina Těším se na dobu, kdy člověk tu bolest zapomene. 😁

jjasmina
28. zář 2020

Po šestineděí, až budeš tak nějak v cajku 😀

martaskaaa
28. zář 2020

Juuu gratuluji, taky 5hodin. Jak se chlapeček jmenuje? 🙂

autor
28. zář 2020

@martaskaaa Toník 😍. Vlastně je těch pět hodin v pohodě, že? 😁

martaskaaa
29. zář 2020

😂 mě to přišlo nekonečný, ale když pak slyším jak někdo rodil 12 hodin nebo 2dny, tak to byla brnkačka, žejo. Hlavně, že už to máte za sebou a vše dopadlo dobře 🙂🍀

klokanka31
29. zář 2020

@martaskaaa Já rodila dohromady kolem 30 hodin, ale co jsem zjistila že je to porod, tak pak v porodnici bylo asi za 4 hodinky hotovo. A někdo by mohl říct že je to strašně dlouhá doba, ale mně to ani tak nepřišlo. Já v porodnici naopak byla smutná, že to nějak moc rychle uteklo ☺

martaskaaa
29. zář 2020

@klokanka31 Já byla na vyvolání právě. I když bolesti teda byly už od 1 ráno z preindukce, nepravidelné, tak ten čas nepočítám... Ale od podání vyvolávací tabletky to bylo přesně 5hodin, po podání mi praskla za půl h voda a už to frčelo. Ve čtvrtek to budou 2 roky 🙂
V porodnici jsem byla od neděle do pátku, pro mě to bylo teda dost dlouhý 🙄

klokanka31
30. zář 2020

@martaskaaa To by bylo dlouhý pro každýho, tolik dní v porodnici 😲

Strana
z3