Termín porodu podle početí, proč je nespolehlivý?

gabikina
27. led 2017

Zdravím maminky na noční 😄 Od různých zdrojů se ke mě doneslo, že určení termínu porodu podle oplozující soulože je nejméně spolehlivé. Ale už jsem se nedozvěděla proč. Vlastním "zkoumáním" jsem usoudila, že když spermie přežívají různě a doba uhnízdění se také může lišit, tak to může být nespolehlivé. Ale to je plus minus par dnu. Zato výpočet podle poslední MS je prý přesnější ale tam se to může lišit i o týdny! Tak by mě zajímalo jestli máte některá i jiné vysvětlení proč je termín dle početí nespolehlivý NEBO jestli jste některá rodila (+-par dnu) podle výpočtu od oplození nebo s tím máte zkušenost.

luska__
28. led 2017

Ja treba vim, ze poslední MS byla 7.12.2016 , ale ovu určitě nebylo do 18dc, moje cykly bývají občas i 50denni ..zatímco ma nejlepší kamaradka shodou okolnosti měla ms taky 7.12. S tim, ze cykly ma 27denni, takže ovu proběhla asi kolem 20.12. Zatímco u me si myslim, ze klidně 26.12 což nas dělí skoro týden, takže ze zacatku budeme mit asi TP stejný kvůli ms, ale ja budu mit embryo/plod menší a upraví mi to dle velikosti. Jejich tabulky ať jdou k čertu! U gynekologa pokud jsem měla vajíčko 13mm 14dc, tak mi rekl , ze nic a narval me léky ..

gabikina
autor
28. led 2017

@luska__ no jo ale kolikateho bylo poceti vis? Jamela prvni tehotenstvi TP podle MS (na prvnim ultrazvuku sem nebyla takze to nemeli jak jinak zjistit) a myslim si prave ze i po HA byla ovulace rozhozena takze TP byl aspono o 14 dni driv nez mel byt. Sla sem na vyvolani a bylo to na prd.

no_title
28. led 2017

Termín porodu podle data soulože je nepřesný spíš z toho důvodu, že je dost subjektivní. Málokdo souloží jen jednou za měsíc, aby fakt věděl, který je ten den D 😀
Nicméně, pokud by to tak někdo měl, tak by to mohlo být celkem přesné, protože spermie přežijí obvykle max 2 dny, čili pokud je styk 2 dny před ovulací nebo v den ovulace, je početí možné, po ovulaci už ta šance hodně klesá. Od oplození do uhnízdění trvá embryu obvykle 5 dní. Není moc reálné, aby embryo putovalo vejcovodem 14 dní aniž by se uhnízdilo, to by nepřežilo.
Ale nejpřesnější výpočet termínu porodu je podle ultrazvuku, já jsem podle MS 8+3 a podle včerejšího UTZ jsem 8+1.

luska__
28. led 2017

No ja chtěla říct 🙂 doktor se me ptal, ale my to taky nevíme. Vime, ze 23.12 rano( protože jsme meli dovolenou) 24 nic, a 25 po par sektech( tomu to usuzujeme, navíc pod křížem , kde jsem se rozcilovala) 😄 Takze uvidíme , co mi doktor řekne. Hlavně jestli spermie počkaly treba do 27.. kdo vi 🙈

gabikina
autor
28. led 2017

@no_title no ja prave vim presne to datum, bylo to tento mesic jen jednou (z vice duvodu). Jeste teda nevim jestli sem test sem si zatim nedelala a s tou ovulaci to je u me dost divne pac pokud ted budu tak jsem otehotnela dva dny pred MS, ktera pak nedorazila. Takze ani nevim kdy si ten test mam vlastne udelat. Ale asi s nim jeste pockam....

gabikina
autor
28. led 2017

No a pokud by se pak u me termin vypocitaval od posledni menstruace tak to bylo skoro mesic pred otehotnenim a to se mi zda uz hooooodne nepresne. Pak by to mohl jedine osvetlit ten prvni ultrazvuk.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru