Finanční dilema: Těhotenství s partnerem, který nepřispívá
Ahoj. Mám takové smíšené pocity, končí.mi RD, dítě mi vezmou teď do skolky na zkoušku, nemá jeste 3. Partner ma svoji flexibilní práci kde bere když je dobre 30.000cisteho a jeste mu zbyva dost času na jeho koníček,cyklistiku. Během RD mi moc nepřispíval,max nakup jidla,sunar,pleny ale vše zpětně,dokladala jsem uctenkami. Sam nic. Ani oblečení, hračky, boty. Vše jsem sháněla a.kupovala ja. Plus z rodicaku jsem řešila i sve vydaje. Takže po zaplaceni pulky nájmu a energii,telefonu mi z rodicaku zbylo cca 3000. Partner porad omilal jen jak se .muisime uskromnit a dva tři roky žít z ruky do pusy. Ze pak nastoupim do práce a bude zas vše ok. Zatímco on ze svych uspor utratil minimum a stale platil svojí půlku nájmu jako předtím,ja bralsvých abych mohla synovi a sobě zaky neco navíc koupit. Ted semela karta obrátit, bohužel jsem zjistila že jsem zcela neplánovaně s pritelem otěhotněla. A řeším dilema,chci být nezávislá.diorat Synovi.navrat do prace by mi to umožnil,pritel druhé nechce.zasahlo by to do jeho zousobu života, tvrdí ze na druhé nemáme.oenize ale na jeho účtu je dostacena rezerva, kterou ale nechce pustit,kdyby došlo na jinou horší udalost, šetří na byt. Tak ted nevim. Zda druhe dítě s pritelem na kterym uz nechci být závislá,zase mam uz svuj vek a druhe dítě treba za rok by mohlo uz byt ohroženo. A biologicky bych to dala ale finančně? Bydlime v pronajatem 1+1a uz ve 3 se tisnime. S dalším ditetem bCh byla zase min. 3 roky doma, neměla zadny prijem, už žádné uspory,chlap by mi opět nedaval nic extra
Chlapa bych poslala do oběhu a šla na potrat. Sama píšeš, že vaše finanční situace není růžová. Mzda 30.000 čistého je sice pěkná, ale nic úplně závratného to také není. Extra vysoké výživné nečekej. Bydlíte v pronajatém 1+1, takže "zpeněžit" a koupit si jiné bydlení také nepřipadá zrovna v úvahu.
To ma penis zo zlata, ze si sa takto dokazala ponizit?
Blocky?
Tvoja rezerva?
A on si zije ako by ste neboli?
A setri na svoj ci vas domov? Z coho by si ty usetrila, ked idete 50:50aj nadalej
A proto jsem se pred snazenim o dite vdala a vzala si chlapa, co by se urazil, kdybych zaplatila najem a kdyz chci zaplatit jidlo, musim ho u kasy premlouvat. Ziveni sve zeny a rodiny povazuje za prednost, je hrdy na to, ze je o me diky nemu postarano.
Podotykam, ze pracuju na plny uvazek, financne zavisla na nem nejsem, ale vetsinu vyplaty davam do ruznych sporeni a investic, to se pak bude hodit treba pri koupi baraku. Ze sveho platim vetsinou akorat tak kdyz jsem nekde sama a platim si ze sveho mobil.
Ale to uz ti ted moc nepomuze.
Driv jsem taky tolerovala kdejakeho kretena, ale ted jsem rada, ze jsem se jednoho dne po rozchodu s nevernikem zdrave nas**** a nasadila si latku poradne vysoko. My zeny si casto az moc nechavame kalet na hlavu.
Já bych šla na potrat. Postavila se na vlastní nohy a šla raději o dům dál.
@katula94 ale taky máš potřebu dělit moje tvoje podle toho co píšeš. Já tohle fakt nechápu, říkat ze svého nebo s manželova .my když se sestehovali tak sme brali že máme všechny peníze společně. Žádné hádání u pokladny,protože je úplně jedno se kterého účtu se to zaplatí, ty peníze co zbydou jsou společné
@bara88 ja o tom tak mluvim vzhledem k tomu, co se tu resi, a jen z toho pohledu, ze kazdemu z nas chodi "jeho" vyplata. Jinak v realite to u nas funguje tak, ze manzel dostava vyplaty na ruku a platime z toho co je treba, ale kdyz chci treba neco objednat online, klidne to objednam za penize co mam na ucte, jen mi tech penez dost zbyva, tak je ukladam. A samozrejme pocitam s tim, ze vsechny ty uspory jednoho dne vezmu a dam je treba na spolecny dum. Takze ano, teoreticky mame finance stale kazdy zvlast, protoze jsme tak fungovali cely zivot a prislo nam zbytecne to menit, ale prakticky mame kazdy v mobilu kartu toho druheho a pristup k hotovosti, takze ve vysledku jsou to jen spolecne penize na dvou uctech.
Ale rozhodne tu po mne nikdo nechce uctenky a neprispiva mi na jidlo a nenechava me platit moji pulku vseho. A to je prece to, co tu resime. To je ponizujici.
Už jste si odpověděla. Tísníte se v 1+1 a chcete být nezávislá. Navíc nechápu jak s takovým mužem můžete žít.

@daruna ani to by bohužel nebyl první případ 😥 Záleží z jaké země je, v některých zemích děti patří otci, tam by to hrozilo.