icon

Jak poznám porod?

lucinkaab
22. čer 2018

ahoj holky,
jsem prvorodička jsem v 34+6tt minuly týden14.6. mi doktor rekl, že se můžu do dvou týdnů rodit ale že mám přijít na kontrolu příští týden 28.6. a že se bude modlit abych přišla na kontrolu v celku, že by byl rád kdybych malou podržela aspoň týden 😀😀😀 což je mu se řekne....asi tím myslel že bude zázrak když vydrží ještě týden....když jsem sem se ptala čím to je tak řekl že do nemocnice posílá při otevření 3cm, a já mám kolem 28mm....tak že ještě stále čekám kdy bude chtít malá na svět.......ale proč píšu chtela bych nakonec poradit jak poznam příznaky porodu nebo tak? nechci abych něco zanedbala, ale zas nechci příliš brzy do nemocnice ale zas ne pozdě.....tak snad mi holky trošku pomůžete....předem Vám děkuji

nemocnice posilia

Strana
z2
lucinkaab
autor
23. čer 2018

@bartakova_veronika tak pak dej vědět jak jsi v úterý dopadla😉

lucinkaab
autor
23. čer 2018

já se na jednu stranu nemůžu dočkat a na druhou stranu mám obavy, nevím proč....

mku
23. čer 2018

@bartakova_veronika nas v 11m se plazi a zacina se zvedat kolem nabytku... taky to moc neresim...

lucinkaab
autor
23. čer 2018

tak hlavne aby rostla v pohodě a dobře 😉

alischkar
23. čer 2018

@lucinkaab Myslím, že Contraction Timer. Mělo to hodně jednoduché ovládání.

podaji
24. čer 2018

@alischkar jj je to Contraction Tuner teď jsem ho ve čtvrtek používala 😀😀

podaji
24. čer 2018

@podaji timer

lucinkaab
autor
25. čer 2018

@podaji a vše v pořádku?

podaji
25. čer 2018

@lucinkaab jasně apka splnila účel jen mě neupozornila že budu mít obrika a pan doktor si dá pulhodinku vyšívání 😀😀

lucinkaab
autor
25. čer 2018

@podaji tak to je dobry, a jeste blba otazka jak porod probihal?

amoretspes
25. čer 2018

Jj uplne vidím sebe ja se nebala porodu,ale toho ze zo nepoznam.me hlen.zatka odesla uz ve 33tt cela a pak jsem mela klidový rezim.a Dr rikal kazdy den bude k dobru. Od 35tt na 2cm otevrena. A 38tt (37+5) porod a jsem rada ze jsem si prvni dobu porodni prozila doma.
Kontrakce poznas,me spis bolelo brisko pravidelne po 7min jako pri Ms ov 2h rano,dala jsem si teplou vanu a povolily bolesti,tak jsem sla odpocivat a bylo vse nepravidelne do 11h to zavalo byt krutesti a uz jsem rozdychavala a chodila a vasy porad všelijaké a najednou pravidelne po 3min a v aute uz po 2min ;D a do porodnice jsem prijela uz na 6cm otevrena.Vodu mi pichali ;)
Takze fakt zo poznas a opravdu snaz se si to co nejvic uzit doma,mas klid a jsi ve svem.ja jsem za zo srasne rada.

lucinkaab
autor
26. čer 2018

@amoretspes ja mam spis obavy aby mi nepreskla voda jako prvni, pak musi uz clovek rychle do nemocnice ze? Ale tak uvidim co mi ve ctvrtek rekne doktor na kontrole

lucinkaab
autor
26. čer 2018

@lucinkaab jeste by me zajmalo, jak dlouho treba trva jedna kontrakce? nebo je to ruzny?

bartakova_veronika
26. čer 2018

@lucinkaab tak jsme dopadly dobře 🙂 malá sice vyrostla za 2 měsíce jenom o 1 cm .. měří tedy teď v 8 měsících 63 cm a přibrala za 2 měsíce 1 kg takže váží 6540 gramů 🙂 dokonce jí pochválila což se jen tak nevidí, když nás pořád hnaly na vojtovku ... 🙂

bartakova_veronika
26. čer 2018

@lucinkaab zas tak horké to není po odtečení plodové vody .. jen by mimčo mělo jít do 24 hodin ven ... mě odtekla voda, sice jsem byla v porodnici ale na sál jsem šla až za 5 hodin .. akorát tedy já musela císařským řezem takže se ani nečekalo zda se otevřu a na kolik atd ... čekalo se jen kvůli tomu, že jsem se zrovna najedla :D

lucinkaab
autor
26. čer 2018

@bartakova_veronika jeee tak to dobre, tak tedka poroste jedna basen 😉 budu drzet palecky

amoretspes
26. čer 2018

@lucinkaab s delkou konzrakce je to ruzne ze zacatku treba jen par vterin.I kdyz praskne voda tak vse v poho.pokud nebude zakalena nebo mit spatnou barvu,tak v klidu opravdu staci mit pravidelne kontrakce 3-5min a jinak doporucuji spat a podlozkou (na prebalivani) a i do auta kdyby ti ta voda rupla,at nemas oak jeate praci s cistenim ;)
A opravdu neboj vse poznas a hlavne nestresuj a uzivej si vse

bartakova_veronika
26. čer 2018

@amoretspes přesně tak 🙂 s tím čištěním jsem naštěstí měla bez problému ... akorát uklizečka v porodnici měla práci :D mě odtekla naštěstí na podlahu ale ne doma ale již už v porodnici 🙂 já tam byla už 14 dní před plánovaným císařským řezem ... tedy původně to nemělo být 14 dní ale ještě týden mě chtěli poslat domu, kdy už zjistili že mám úbytek plodové vody tak se rozhodly na 25.9.2017 ale malé se zachtělo o den dříve kdy mi právě odtekla voda takže se narodila 24.9.2017 🙂

pucmelinka
26. čer 2018

@lucinkaab po prasknuti vody jsem mela kontrakce strasne slaboucke, ale po cca 3-4minutach,za 20 minut v porodnici po 2,5 minutach...zhruba hodinu po prasknuti uz to zacalo mit ty spravny grady...

lucinkaab
autor
28. čer 2018

Tak dnes jsem byla na kontrole...a doktor rikal ze od 36tt muzu kdykoliv rodit 😀😀😀 ale jinak v utery jdem na ultrazvuk a poprvy na monitor

Strana
z2