Jak zvládnout závislou fenku v těhotenství?
Prosím potřebuju poradit. Moc mě to trápí a psychicky deptá. vůbec kvůli tomu nejsem v těhotenství v pohodě..
Máme rok a půl starou fenku. Už od malinka byla prostě klíště a závisláček, co se neumí zabavit sama. Ale byla štěňátko, člověk se jí samozřejmě věnoval, trénoval ji, mazlil. Jenže já jsem teď na konci 7 měsíce těhotenství a zjišťuju, že mi to prostě vadí. Vždy mi to vadilo, v tomhle jsme si nesedli, raději bych vyklidněného psa, nezávislého, co pořád nekouká kam jdu, co dělám, jen se pohnu ona hned kouká, chodí za mnou. Snažím se jí celou dobu trénovat v samostatnosti ( povel volno, běž, pochválím když zůstane atp). Ale teď, zřejmě těhotenstvím a nervy, už jsem na ni hodně přísná. Popravdě bych ráda byla někdy prostě sama, sama sedět v obýváku, aniž by na mě cítila, sama si vařila v kuchyni aniž nebyla opodál a CIVĚLA. Nebo mi pořád ale opravdu pořád nosí hračky!!! Už jsem na ni přísná/ zlá. Odcházím jí od sebe. Pohraju s ní pomazlím ji tak 3x denně po 15 minutách a pak máme společnou hodinovou procházku. Na víc prostě nemám chuť a energii a ve zbytku času jsem ji už začla odmítat aby pochopila, že mi to opravdu VADÍ, když za mnou všude chodí, pořád civí atp. Brzy bude miminko a neumím si to s takovým psem závislákem vůbec představit. To jako budu kojit, ústím konečně miminko, budu si chtít z posledních sil zdřímnout. .a ona mě nenechá?? Bude mi nutit hračky atp?? Nebo budu se věnovat miminku a ona bude vyžadovat pozornost?? Nebudu jí chtít v blízkosti, když bude mimi na zemi, no tak jí mám zavírat?? Prosím nebuďte mě, opravdu nevím, co si tím. Jako bych v sobě pro ni přestala mít dost chuti po společném času, dost energie, dost lásky...spíš mě otravuje.. asi to vše chci dávat hlavně miminku a na závislačku nemám kapacitu...vím, že je to chyba páníčků, bohužel manžel rozmazané a omlouvá jí..
Ahoj
Ja jsem v 8. mesici, konkrétne 34tt a mame pejska take, ale už staršího…bude mu 9
Mame hodne maly byt 2kk a on s nami vždy a vsude spal v loznici
Každý večer se automaticky zvedl a odesel spat do loznice, na misto kde ted bude postylka. Loznici mame opravdu maličkou, takze jsem vedela že ho to musíme odnaučit protoze se tam vsichni proste nevejdeme. Navic pes šíleně chrápe 🫣🤣
Už v 1. trimestru jsme ho učila že tam spat nebude, a opravdu to trvalo…jeste ted občas v noci přijde a nakoukne, nebo si chvíli lehne k nám na podlahu ale vicemene už to pochopil…pomohlo mi k tomu i to, že mi v 1. trimestru chudák strašně smrděl až mě z toho napínalo takze jsem nejaký čas pomalu nesnesla jeho blízkost
Ono psa rychleji neco naučíš spíš než odnaucis
Asi bych se připravila na to, že ta vaše bude žárlit že začátku
Ale jestli je aktívni a nosí ti hračky, tak ji to mozna bude s miminkem bavit a nakonec budeš jeste rada 😇
Popřípadě pomuze mozna ignorace
Každopádne držím palce
Ahoj
Ja jsem v 8. mesici, konkrétne 34tt a mame pejska take, ale už staršího…bude mu 9
Mame hodne maly byt 2kk a on s nami vždy a vsude spal v loznici
Každý večer se automaticky zvedl a odesel spat do loznice, na misto kde ted bude postylka. Loznici mame opravdu maličkou, takze jsem vedela že ho to musíme odnaučit protoze se tam vsichni proste nevejdeme. Navic pes šíleně chrápe 🫣🤣
Už v 1. trimestru jsme ho učila že tam spat nebude, a opravdu to trvalo…jeste ted občas v noci přijde a nakoukne, nebo si chvíli lehne k nám na podlahu ale vicemene už to pochopil…pomohlo mi k tomu i to, že mi v 1. trimestru chudák strašně smrděl až mě z toho napínalo takze jsem nejaký čas pomalu nesnesla jeho blízkost
Ono psa rychleji neco naučíš spíš než odnaucis
Asi bych se připravila na to, že ta vaše bude žárlit že začátku
Ale jestli je aktívni a nosí ti hračky, tak ji to mozna bude s miminkem bavit a nakonec budeš jeste rada 😇
Popřípadě pomuze mozna ignorace
Každopádne držím palce
@anonym_39a5ce jeste doplním že jsem celé tehu PN a v podstate cely čas sama doma se psem…a taky mi leze na nervy už. Nemám na nej nervy a vse okolo me rozčiluje i kdyz za to chudák nemůže a ja ho miluju
Chudak pes, mozna mu bude lip jinde s timto pristupem.
Mame 5 psu a od miminka jsou vsude s malym, ma je rad.
@anonym_autor Buďto z tebe mluví hormony, nebo sis neměla pořizovat psa. Je to tvrdý, ale je to tak. Člověk si pořizuje psa, že chce společníka. A že kouká? A co má dělat? Dívat se do zdi? Je to němá tvář a ty jsi její spasení.
A teď lehce odbočím - představ si, že tvé miminko bude stejné jako ten dosavadní pes - nebude chtít být samo, bude vyžadovat tvou náruč, nebude mu stačit tě vidět, ale budeš ho muset nosit, do toho krmení apod.. Uvědomuješ si, že miminko ti může sebrat i možnost se jít v klidu najíst, na wc, do vany či spát?
Doufám, že z tebe mluví hormony.
Tak se psychicky příprav až porodiš.To dítě nebude jenom koukat ale bude i řvát a v noci té nenechá spát.Hodne síly ❤️
Psa bych dala raději pryč než tohle. Jinde mu bude lépe.Hledala bych mu domov, což nebude tak jednoduché. Jinak souhlasím viz výše...
U miminka s tím počítám a to je prostě mateřství, totální ztráta svobody...ale musím toto zažívat kvůli psovi? Ne nemyslím si to. Myslím, že náš pes je extrémně závislý a neustále nás potřebuje, se psy před tím jsem to nikdy neměla. Uměli si i dělat svoje..
@anonym_autor Ja nechápu proč si člověk jako ty pořídil psa? Kdo zná psí duši tak ví, že pejsek chce být se svým pánem, kdekoliv a kdykoli, je jim to přirozené. Dvakrát dene 15 minut mazleni a jedna hodinová procházka a pak očekáváš,že bude ležet v pelíšku? To asi plyšák na baterky by splnil tvé očekávání. Možná by jsi fence měla najít jiný domov, kde ji budou milovat.
U miminka s tím počítám a to je prostě mateřství, totální ztráta svobody...ale musím toto zažívat kvůli psovi? Ne nemyslím si to. Myslím, že náš pes je extrémně závislý a neustále nás potřebuje, se psy před tím jsem to nikdy neměla. Uměli si i dělat svoje..
@anonym_autor Chudák pejsek. Naše fenka byla před mým těhotenstvím něco jak naše dítě, všude se mnou, a to samé i v těhotenství, v noci s námi spala v posteli, nosila mi hračky, když jsem seděla na gauči, tak si opírala hlavu o moje bříško a dívala se na mě. Bylo to kouzelné, a od narození naší dcery ji bezmezně miluje, chodila ji pořád k postýlce hlídat...Pes je nejvěrnější přítel člověka, pes ví že čekáš mimi, že jsi křehká, tak tě teď prostě neodkopne...
Me to prijde jako normalni psi chovani. Mozna mas ponorku z toho,ze jsi doma porad a s pejskem. Ale rozhodne ten pes nemuze za to,ze ti chce byt na blizku. A on jeste ke vsemu citi,ze jsi tehotna. Ta zmena pro neho nebude jednoducha,az se miminko narodi. Potrebuje citit,ze ho milujete,je to neco jako prvorozene dite,sourozenec. Nemenila bych mu podminky,nestresovala bych ho. At se neciti miminkem ohrozeny. No a holt budes kojit a druhou rukou mazlit psika. A promin,ty si myslis,ze si ve volne chvili s miminkem zdrimnes? Dobre....Ehm...Treba jo...Ale rozhodla ses mit psa a je to proste zavazek. Evidentne je pes hodne kontaktni a hraci a potrebuje se vyradit. Musis ho utahat. Jestli te otravuje pes,pockej,jak te bude otravovat dite. A tim,ze psa budes odhanet si zadelavas na pekny pruser. To vam proste doma pak nebude fungovat. Smutny,vystresovany,nemilovany pes,co jen prekazi a otravuje. A z ditete se poprdite. Az si poridite druhe dite,taky te to starsi zacne obtezovat? Protoze si bude chtit s tebou hrat,povidat,nenecha te spat? Snad to jsou jen hormony. Protoze sama jak pises,citis,ze tve chovani a neni ok. Uvidis po porodu,po sestinedeli,jestli si to sedne. Ale zkus se trochu hecnout a psa neodstrkovat,vic mazlit a treba az se ujisti v tve lasce,tak se i pes srovna. Ted vyciti,ze ho pomalu, ale jiste odsoupavas na druhou kolej. A to neni dobre. On byl proste prvni.
@anonym_autor Neni to border kolie?
Pes se musi vyradit a unavit venku, jinak to nejde. Proste se nudi, hodinova prochazka neni nic a doufam, ze neni za den jedina ale jen jedina s tebou.
@anonym_autor někteří by si neměli pořizovat psa..
A myslis, ze te dite necha v klidu varit/ jist/ spat/ sedet v obyvaku? Zlaty pes oproti tomuhle 😂
@anonym_autor jako pejskař ti upřímně napíšu. Je mi z tvého příspěvku na blití. Víš, co? Najdi pejskovi nový domov, kde ho budou mít skutečně rádi.
Aby ses nezbláznila, že ti štěně nosí hračky.
@anonym_autor jako pejskař ti upřímně napíšu. Je mi z tvého příspěvku na blití. Víš, co? Najdi pejskovi nový domov, kde ho budou mít skutečně rádi.
Aby ses nezbláznila, že ti štěně nosí hračky.
@macik84 Já nechci vidět až bude mít dítě, to bude mazec...
@anonym_autor No asi by si mela zacit resit tvůj celkovy postoj.... protože uz ted vycitas svemu diteti svou "totalni ztratu svobody" a to se chudak jeste ani nenarodilo. Tvuj postoj k psovi,ktereho máte sotva par mesicu je fakt mimo. A radej ho nekomu daruj. Protoze u tebe bude po narozeni ditete jenom vic a vic trpet. Pes ma byt součástí rodiny a u tebe je pouze a jen přítěží.
@macik84 Já nechci vidět až bude mít dítě, to bude mazec...
@klokanka31 pes ji bude obtěžovat čím dál tím víc..... Fenka bude akorát smutná. Nejlepší by bylo, kdyby jí rovnou našli nový domov.
Ona by si to po sobě měla 3x přečíst, třeba ji dojde, co zde o ní napsala. Opravdu smutné čtení.
Tohle na hormony těžko hodíš, tu lásku ke zvířatům v sobě buď máš nebo ne. My jsme kočičí rodina a ve všech těhotenstvích jsem doma měla kočičího závisláka, který se mnou chodil i na záchod. A nikdy by mě o něm nenapadlo smýšlet tak, jako smýšlíš ty o svém psovi. Daruj psa do rodiny, kde se mu dostane řádné péče a lásky, které si zaslouží. A už si nikdy žádné zvíře nepořizuj.
No a začni přemýšlet i tom, zda je v pořádku tvé smýšlení o vlastním dítěti, které už teď považuješ za kouli u nohy...
Proc sis ji porizovala?
Proc jsi ji nenaucila samostatnost, odpocinek?
Proc jsi na ni zla, za to ze ona neumi neco, cos ji nenaucila?
Proc, proc, proc??
Chudak pes a ditko to asi taky nebude mit lehke.. preju ti klidne samostatne ditko, jinai to bude taky chudak..
A uprimne? Je mi z toho co pises fakt zle..
Mozna by chtelo si nejdriv o psovi neco zjistit a pak az poridit.. a pokud nezvladam psa, neotehotnet do toho...
Nejsi člověk, co měl mít psa. Daruj ho prosím někomu, koho potěší, že mu nosí hračky a projevuje mu svojí náklonnost a že ho má rád. 3xdenne 15 minut a hodina procházky. To není žádný terno a až do toho budeš mít mimino, tak se pose*eš
Pes je závazek na klidně 10-15let i více a péče o štěně je ještě v pohodě oproti péči o psího seniora, dobře si rozmysli, jestli na to máš a případně fakt najdi lepší domov, kde se ví o čem to je mít psa..
Přitom vztah pes a dítě může být tak krásný. Vzpomínám jak naše jezevcice hlídala dceru když byla miminko a jaké byly parťačky když dcera povyrostla, uplne se zbožňovaly. Cele těhotenství se ode mě nehnula na krok,spala se mnou v posteli u břicha a když se mala narodila, automaticky se přesunula v posteli k nohám, uvolnila místo miminku.
Přitom vztah pes a dítě může být tak krásný. Vzpomínám jak naše jezevcice hlídala dceru když byla miminko a jaké byly parťačky když dcera povyrostla, uplne se zbožňovaly. Cele těhotenství se ode mě nehnula na krok,spala se mnou v posteli u břicha a když se mala narodila, automaticky se přesunula v posteli k nohám, uvolnila místo miminku.
@izz76 presne tak.. dcera se narodila do psi boudy a je to nejlepsi rozhodnuti.. mam teda bozskeho psa, ale i tak to obcas zaskripalo.. ale dulezite je hledat cestu, spolecnou..
Ale ne s pristupem zadavatelky, tam vidim.jedinou stastnou cestu do noveho domova..
Souhlasím s ostatními, najdi mu nový domov a další zvíře už si nepořizuj.
Domů sis donesla štěně, trávila s ním čas, mazlila, hrála si s ním a teď už to vypadá, že se ti nehodí "do krámu", protože zabírá místo a hlavně tvoji pozornost pro miminko.
Jestli ti tohle vadí, tak na sobě zkus zapracovat - mimino z domu nedáš, až to bude náročné. Třeba takové cca 3 roky si nezajdeš sama ani v klidu na WC, když budeš na rodičáku. 🤔

*sama sedět v obýváku, aniž by na mě civěla
Ještě dodám, že mám home office, což to celé stěžuje a opravdu už mi hrabe. Chci být v obýváku a kuchyni sama. Jenže ona tam má pelech. Do druhé v druhé části bytu prostě nechodí, bere to za trest, leží místo toho u dveří a čeká až jí otevřeme. Strašný..