icon

Jaké jméno pro holčičku, když první je Anička?

jirovapa
24. črc 2019

Čekáme druhou holčičku, první je Anička, ale nevíme jaké druhé jméno 🤔. Už jsem ve 29tt a pořád nevíme 🙈. Chlap chce Emičku, ale přijde mi, že když budu na holky volat Aničko a Emičko, tak se to bude plést 🙊. Další nápady jsou Pavlínka (Pavla), Kateřina a Alena. Všechna k příjmení jdou, ale nemůžeme se rozhodnout pro to pravé. Jaký je váš názor? Předem děkuji 🙂.

Strana
z4
dcerymamka
25. črc 2019

Já bych ty okolnosti, včetně jak se k sobě jména hodí, tolik neřešila. Prostě bych to vybrala pocitově a tak, abyste se s manželem nakonec shodli. Každému se líbí něco jiného. Vemte znovu kalendář do ruky a uvidíte. My máme doma Kristýnku, líbila se manželovi a já s ní neměla problém. Líbí se mi moc a teď kupodivu jich zase tolik není. Ve školce byla jediná, zato Barborky tři.

ivuska1986
25. črc 2019

My planujeme Amalku. Bude Ani a Ami 💓

zelenaesmolda
26. črc 2019

@jirovapa
vsak ji stejne nikdo Alzbeto rikat nebude,ten tvuj chlap je nejaky moc vybiravy jak tak ctu ty komentare 🙂

jirovapa
autor
26. črc 2019

@zelenaesmolda je vybíravej, to upřímně přiznám 😃.

kok123
26. črc 2019

Kateřina je každá druha. Mám kolem sebe dost kamarádek a většina se jmenují Kateřina. Jméno je to hezké ,ale dost časté. Já jsem Sabina jméno se mi nelíbí, ale vím že mamka chtěla Sabinu a Sarinu, Darinka se mi líbí. Tak takový tip 🙂

zelenaesmolda
26. črc 2019

@kok123
me se vic libi Darja nez Darina 🙂

kok123
26. črc 2019

@zelenaesmolda nebo, to je také hezké. 🙂 Mě se třeba líbí Emma každopádně je fakt, že teď je to dost časté. Také se mi líbí Vanda a přítelovi Růt ( to se mi teda vůbec nelíbí). A co třeba Sofie ? Anna a Sofie nebo třeba Izabela, Nela apod. 🙂

zelenaesmolda
26. črc 2019

@kok123
Vanda se mi taky libi,Růt kdyz uz tak Ruth,ten cesky prepis vypada dost otresne.
Sofie je taky dost casta posledni dobou.Nela je moc pekne jmeno,kdyby mi nepripominala jednu spoluzacku,kterou jsem zrovna nemela rada tak bych ho mozna taky zaradila do uzsiho vyberu 🙂

jirovapa
autor
26. črc 2019

@kok123 mám dvě kamarádky a ty mají obě dcery Sofie a další kamarádce se Sofie narodí 😃.

laka_lacenda
26. črc 2019

Katka se mi u výběru líbí nejvíc. 🙂 A mezi miminkama budeš s tím jménem poměrně originální - i když tu někdo psal, že Katek je hodně - to sice ano, ale v naší generaci (25-35 let). Děti Katek tolik není. To je stejný jak třeba Petra - byly jsme ve třídě na gymplu 4 a dneska už se tak skoro žádná holčička nejmenuje. 😀 Takhle to holt bývá. 🙂

kok123
26. črc 2019

@jirovapa aha tak to ne. Já ve svém okolí znám jen jednu 🙂 ještě popřemýšlim 🙂

kok123
27. črc 2019

A co třeba Viktorie nebo Rozárka

janickajana
27. črc 2019

@jirovapa mě se strašně líbí Antonie a Tonicka se k Anicce také hodí. Ale samozřejmě můj názor. Rozhodnou musíte vy 😊

baris
27. črc 2019

Já jsem Barbora (sestra Tereza) a dceru mám Kateřinu a Karolínu a oslovují je Káťo/Káji, zdrobněle Katuško/Karolínko.

Já jsem chtěla, aby jména byla přibližně stejná, ve smyslu délky, variability oslovování. 😄😅 Pletou se všem, ale to proto, že si jsou podobné a je mezi nimi 17 měsíců 😁.

Proto jsem pro Emu 😀

bayt
27. črc 2019

@zelenaesmolda Rut se pise s carkou nad u, ne?

bayt
27. črc 2019

@jirovapa Hodne stare neobvykle jmeno je Běla. Kdyz se chlapovi libi ta Běta 🙂

karolinka252
27. črc 2019

Já bych dala Aničku a Alenku (jako jediná z těch jmen není karmická)

zelenaesmolda
27. črc 2019

@bayt netusim :D kazdopadne se mi to nelibi v psane podobe ani s carkou,ani s krouzkem 🙂

mimco2014
27. črc 2019

My máme Klaudie a Viktorie.. Kateřina je moc hezké jméno

blazenalot
27. črc 2019

@jirovapa mě se libí Ema .. Ve vašem výběru je Kačenka tak potom bych volila tu.. mě se libi i jmeno Nina

kyti75
27. črc 2019

@jirovapa Měli jsme napsané postupně Aničku, Barboru a Alžbětu, ale máme nakonec 3kluky🙂

marvid
27. črc 2019

@jirovapa taky jsme dlouho vybírali... první je Julie, druhá nakonec Eva. Líbila by se mi i Jana nebo Aneta, ale Aneta k Anně ne. Z vašeho výběru Kateřina... ale jde taky o to, jak to cítíte... muž prosazoval Amélii - mně to k tomu miminku v břiše vůbec nešlo.

vydrusa
27. črc 2019

@jirovapa konkretni jmeno nevim ale za me nedavat jmeno ktere zacina stejnym pismenem,silene se to pak plete.Mame dva kluky oba od B,mensi ma uz 5 mesicu a manzel ho skoro porad oslovuje jmenem starsiho,i ja se obcas spletu a o sirsi rodine ani nemluvim. Kamoska ma dve holky od A a rika to samy.

ninive211
27. črc 2019

@vydrusa Ségra má tři holky "áčka", i když ta nejstarší je vlastně" béčko"(Alžběta neboli Bětka)

blazenalot
27. črc 2019

@vydrusa ja mam dva syny Honzu a Lukáše a taky je volám jménem toho druhého 😉 dceru občas taky o křiku jménem staršího syna..tak to je asi u vice rodin že je občas oslovujeme jménem sourozence😊

blazenalot
Autor odpověď smazal
kaaacaaatkooo
28. črc 2019

@jirovapa tak to je vtipne, kdyz jsem si precetla nadpis, tak me hned prave k Anicce napadla Emicka, maji to tak nasi znami a zni to vazne hezky. Ani, Emi, Anicko, Emicko... 🙂 A jako druhe mi naskocila prave Alenka, vubec nevim, jak, ale tak nejak hned. Mam ve tride Alenku, coz je vazne nezvyk, no, ale kdyz neposloucha, oslovim ji vyhruzne A-le-no 🙂 ,a to uz tak roztomile neni 😀 Takze za me Anca a Emca 😀 A co Amalka?

adenka84
28. črc 2019

Katerina, Apolena, Magdalenka, Alena, Helena...

marketkaaa30
29. črc 2019

Klárka

babanci
31. črc 2019

K Aničce bych Emu nedala. Nějak mi to přijde z jiného soudku a navíc je jich jako máku. A co Majda? Magdaléna.

Strana
z4