Kamarádka mě zklamala. Měla bych to přejít?

zizibou
11. pro 2019

Ahoj holky,

jdu se sem svěřit a chtěla bych znát váš názor.
Jsem teď těhotná a když jsem se to dozvěděla, řekla jsem to samozřejmě manželovi a svoji “dobré” kamarádce. Žádala jsem jí, aby to nikomu neříkala, protože se může ledacos stát.
No, jsem teď v 15tt a ještě před pár dny jsem žila v domnění, že o tom nikdo neví. Teprve nedávno jsme to oznámili mým rodičům a manželova strana se to má dozvědět až na Vánoce.
Teď o víkendu byl manžel pracovně pryč, a když se vrátil domů, byl nějaký zaražený. Nakonec z něj vypadlo, že v kolektivu 25 lidí za ním přišla kolegyně a přede všema mu začala podávat ruku a gratulovat. Dopadlo to tak, že mu většina z nich řekla, že už o tom ví několik týdnů. Byl tam i jeho jeden z nejlepších přátel a ten to zrovna nevěděl. Manžel mu to chtěl říct sám a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Bylo mu to líto. A já to naprosto chápu..
Jsem teď opravdu strašně zklamaná a vůbec nemám chuť se s kamarádkou vidět. Nejdříve jsem ji chtěla okamžitě napsat a zeptat se jí, proč to musela hned jako čerstvou novinku vyžvanit svojí sestře a muži, kteří jsou pověstní tím, jak neskutečně drbou! Proto jsem ji žádala o diskrétnost. Ano, můžete mi teď napsat, že když vím, co je její příbuzenstvo zač, neměla jsem jí to ani říkat. Ale víte co, myslela jsem, že jsme přátelé a já ji fakt upřímně věřila.
V létě jsem prodělala biochemické těhu a řekla jsem jí o tom. Po téhle zkušenosti jsem si téměř jistá, že o tom ví taky všichni 😥.
Manžel mi řekl, ať to nechám být a vezmu si z toho ponaučení. Ale já mám stále takový pocit, že to tak nemůžu nechat..
Dnes jsem to byla oznámit druhému zaměstnavateli a ten se netvářil překvapeně. Je mi jasné, že se to k němu taky dostalo. A jediní, kteří o tom ještě netuší, jsou manželovi prarodiče a bratr se ženou, ach jo..
Měla bych to přejít?

marketa1218
11. pro 2019

@zizibou No, teď už s tím stejně nic neudělaš, ale mě by to určitě nedalo a na rovinu bych se jí zeptala proč to vyzvonila.

zizibou
autor
11. pro 2019

@marketa1218 já vím, že s tím nic neudělám..
Ona má asi pocit, že to nevíme. A možná sama netuší, kolika lidem to její ségra už stihla říct 🙈.
Mlátí se mnou hormony, tak už na to nemám asi ani objektivní pohled..

irena1111
11. pro 2019

@zizibou Vrátit už se to nedá ale taky bych to vnímala jako podraz a určitě bych se s kamarádkou co nejdřív spojila a řekla jí, že mě zklamala. A do budoucna je to samozřejmě poučení, že už jí věřit nemáš.

zizibou
autor
11. pro 2019

@irena1111 já jsem z toho fakt smutná a upřímně nemám náladu ji teď vidět a je mi i nepříjemná představa, že se na ni dívám a ptám se jí na to..
Ona má takovou zvláštní povahu, těžko se to vysvětluje. Myslím, že to nepochopí a ještě to nějak překroutí..
Bohužel její manžel a můj spolu pracují v zaměstnání. My ho moc v lásce nemáme, je to docela negativistický cholerik, který doma uplatňuje autoritativní styl. Teď už vím, že doma mu pak řekne naprosto všechno (i když na něj často nadává) a nerada bych, aby potom přišel domů můj manžel zase s něčím dalším..
Takže vlastně ani moc nevím, jak bych jí to měla říct, aby z toho neudělala něco jiného. Má pro to totiž ohromný dar. Už jsem zažila mnoho situací, které mi byly krajně nepříjemné..

rnika
11. pro 2019

@zizibou Stalo sem mi něco podobného a dodnes to nemohu té dotyčné zapomenout, první rok byly vztahy dost na nic. On má každý ty hranice položené někde jinde, ale říkám to až s odstupem několika let. Kdy se opět normálně bavíme i když už to není jako předtím, alespoň já to tak cítím.

zizibou
autor
11. pro 2019

@rnika ano, to právě teď taky cítím..narušenou důvěru..
Hlavně to neumím pochopit, protože její tajemství jsem si nechala pro sebe. A i kdybych je řekla svému muži, tak znám jeho na milion procent a vím, že on nemá potřebu to říkat dalším lidem. Má totiž mnohem zajímavější témata k hovoru, než drbat a prožívat život druhých

rnika
11. pro 2019

@zizibou Jak jsem psala, každý má ty hranice, toho co "poslat" dál, nastavené jinde.... já třeba spoustu let byla ve šlatulce, že co se řekne mě, tak ví i ostatní, ale vždy to byly naprosto neškodné drobné věci, které dotyčný všem říkal sám s tím, že nevadí, když se to dozví ostatní. A časem mi začala i tahle "škatulka" lézt na nervy, protože už několik let si opravdu dávám 100% pozor, abych nikde nešířila nic ( tím spíš, že mi pak bylo dost nepříjemné, když to někdo udělal mě). Mmch, u mě to bylo hodně z kraje, kdy mi ještě doktorka říkala, že není jisté zda se malé vůbec udrží a nevěděla to ani rodina... na to konto jsme to raději všem oznámili dřív, aby se to k nim nedoneslo od jinud...

bonavoxa
11. pro 2019

Tři mohou zachovat tajemství, jsou-li dva z nich mrtví.
Zklamání patří k životu. Kolikrát se mi zdálo, že jsem s někým kamarádka a ten druhý z toho čerpal akorát nějaký benefit a pak se ztratil ve víru času a událostí. Ale takhle mě to bralo naposledy asi někdy ve školce, kam se hrabou Sicilské mafie, hlavně, ať se to nedozví ten a tamten...a když dostal k obědu lžičku s bachratým koncem, zvanou ,,bachračku", to bylo něco jako palec dolů ve starověkém Římě.
Ale vážně, čím jsem starší, tím méně mě to překvapuje a bere. Tady chápu, těhotenství. Prostě bych se jí zeptala, ale až třeba za nějaký čas, bez těch čerstvých emocí...a zkusila bych se dozvědět, jak to bylo a jaký měla úmysl...popravdě bych řekla, že mě zklamala a pro další přátelství bych čekala nějakou upřímnou lítost. Už bych byla opatrnější.
Zatím můžeš sama pracovat na svých emocích, hněvu, smutku a mít dobrou vůli jí odpustit, protože pak se od toho oprostíš bez ohledu na to, co udělá nebo řekne ona. Těš se z miminka 🙂

zizibou
autor
11. pro 2019

@rnika však já jí to řekla skoro hned, jak jsem se o těhotenství dozvěděla. Chtěla jsem to sdílet i s kamarádkou, ne jenom s mužem. Nenapadlo by mě, že to pošle hned do světa, i přes moji předchozí zkušenost. A taky mě to nenapadlo proto, že já sama bych to neudělala..
Kdybych věděla, že okolí to ví už dávno, určitě bych to rodině také řekla dřív, aby se to k nim nějak blbě nedoneslo odjinud a zaměstnavatelům též. Teď už je to stejně fuk..

zizibou
autor
11. pro 2019

@bonavoxa já už jsem si to přebrala, jen to zklamání ve mně zůstává, no
Kdyby nešlo o těhotenství, kde jsem se zkraje (a vlastně i teď) bála, aby bylo vše v pořádku, tak to přejdu okamžitě..
Doma jsme to s manželem myslím hezky probrali a nějaký hněv a zloba mě vážně opustily hned.
Jen jsem nějak chtěla zachovat větší intimnost a ne, aby to věděla opravdu hodně široké okolí 🙈.

mourovatakocka
11. pro 2019

@zizibou Přejít ne. Zeptej se, proč to hned někomu říkala, že sis myslela, že jste se domluvily, že je to prozatím jen mezi vámi. Pokud se omluví, nebo nějak uspokojivě vysvětlí, že jí to třeba ujelo fakt omylem, tak budiž. Pokud se bude vykrucovat, nebo to bude hrát do autu, že se vlastně nic nestalo, tak postupně odstřihnout a najít si někoho jiného. Třeba holku, co čeká ve stejné době, ať můžete klevetit na procházce s kočárkem ☺️

zuzkasim
11. pro 2019

Musím tedy přiznat, že mi trošku nesedí jedna věc. Ty ses chtěla podělit o radostnou novinu nejen se svým mužem, ale i s kamarádkou, to břímě tajemství jsi hodila na někoho jiného a po tom druhém chceš, aby si to nechal pro sebe? Sama ses neudržela... Nevím, je obvyklé, že dítě je těch dvou, co ho zplodili a ti si taky většinou tuto novinu pro první trimestr drží mezi sebou. Aspoň většina lidí v mém okolí to tak má. Tak se jí nediv, asi se taky chtěla podělit...

ai30
11. pro 2019

@zizibou Ja tomu rozumim, mlati s tebou hormony a je ti to ted lito. Zkus se tim ale netrapit, tes se z miminka. Ja vim, ze je to ted pro tebe citlive, ale ver mi, je ti 31, jsi vdana,.. fakt, ze jsi tehotna, neni pro nikoho prekvapenim a to 'siroke okoli' to s nejvetsi pravdepodobnosti nezajima bud vubec, nebo minimalne.

bonavoxa
11. pro 2019

@zizibou Přijde mi, že se právě bojíš, aby se teď, když to všichni vědí, něco nestalo 🙂 Třeba se jí někdo v kuchyňce zeptal, není těhotná? A ona řekla ano. Určitě si neprospěla, oni lidi sice rádi drby, ale drbny už zase tak ne. Zamrzí to, ale tragicky bych to neviděla 🙂 Horší by bylo, kdyby to nikoho nezajímalo 🙂 A kdybys chtěla rozveselit, tak Ti napíšu, co jsem zažila se svojí kamarádkou, která má trochu divoký životní styl, to je takový bizár, že se mi fakt hodilo, že jsem porodila a nevídáme se skoro vůbec.

zizibou
autor
11. pro 2019

@zuzkasim a čemu na tom nerozumíš? Já zrovna patřím mezi ženy, které radostnou (ale i smutnou) zprávu chtějí sdílet se svým nejbližším přítelem..
A věř mi, že v tomhle nejsem výjimka 😉.
Bylo to moje tajemství a já ho sdílela pouze s ní, žádala jsem jí, aby to nikomu neříkala, což je u takové věci snad pochopitelné. Proč ona by měla nést nějaké břímě za moje břicho? Tomu zase nerozumím já. Myslela jsem, že přátelé jsou tu jeden pro druhého a ne, aby mojí událostí pobavila okolí.

zizibou
autor
11. pro 2019

@bonavoxa to se budu bát až do porodu, bez ohledu na to, že to všichni už vědí. Naopak se mi ulevilo, že už nemusím skrývat břicho 😁.
Tady jde spíš o princip..
A jsem si jistá, že se jí nikdo nezeptal. Přišlo jí nejspíš zajímavé, že její sestra má podobný termín porodu jako já. No je to na hlavu, celé..
Jinak ta tvá historka mě samozřejmě zajímá 😁

bonavoxa
11. pro 2019

,,Neříkej, co si myslíš, mysli na to, co děláš, ale nedělej, co myslíš. Přátele prověřuj, ty prověřené obručí z ocele si připni k srdci. Leč, nepodávej ruku na potkání a drzé floutky drž si od těla. Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak, že všichni rváči vyhnout se pak tobě. Ber každou radu, žádnou nedávej. Na šatech nešetři a oblékej se draze, vkusně, ne však výstředně, vždyť podle šatů poznáš člověka. A především! Buď vždycky věrný k sobě, z čehož pak jasně jak den z noci plyne, že nikdy nikoho sám nezradíš."

zizibou
autor
11. pro 2019

@ai30 je mi to líto, ale máš pravdu v tom, že se to dalo předpokládat, že u jednoho nezůstaneme 😁..
Upřímně je mi jedno, co si o tom kdo myslí. Zklamal mě jen ten fakt, že jí nemůžu věřit a že se s tím bohužel setkal můj muž, kterému to bylo pochopitelně nepříjemné a nemůže za to, že jsem jen obyčejná ženská, co se občas musí hloupě svěřit přítelkyni..

zizibou
autor
11. pro 2019

@bonavoxa hezké ❤️ Díky!

shaun40
11. pro 2019

Já držím tajemsví kamarádky rok a půl a před pár dny jsem ji požádala aby šla s pravdou ven a dala vše co mi zdělila do pořádku.Proto že me to tajemství teži a mám chuť to vykřičet do světa.

bonavoxa
Autor odpověď smazal
Zobraz
elu
11. pro 2019

Je to radostna zprava... Zadna pomluva... Vubec bych to neresila a hlavne bych si nikdy naivne nemyslela, ze to nikomu nerekne... Rekla to manzelovi.. To je pochopitelne a ten to rekl v praci.... Proste nic se nestalo, zivot jde dal.... Rodičům jste to podle me meli rict taky

not_blond
11. pro 2019

Ja sama jsem pekna drbna a celkem to o sobe vsude sirim, takze mi dikybohu uz nikdo nic tajneho nerika a mam klid 😁 Ja bych to zas tak dramaticky nevidela, pokud mate jinak hezky vztah, asi bych ho kvuli tomu nepohrbivala. Zas tak moc se nestalo, k rodine se to nedostalo, ze to vi kolegove neni zas takova traga. Radujte se ze je vse ok a nereste malichernosti....

zizibou
autor
11. pro 2019

@shaun40 ale tohle tajemství, které neseš ty je trošku o něčem jiném..obdivuji tě, že to dáváš 😉

lotosek
11. pro 2019

Asi vím, jak se cítíš, já jsem oznámila těhotenství kolegyním v kanceláři, prostě aby to ony věděly, když spolu trávíme nejvíce času, s tím, že zbytku firmy to oznámím později, není kam spěchat. No tak na druhý den už se mi doneslo, že nic oznamovat nemusím, protože jedna z kolegyň potřebovala být natolik zajímavá, že to propíchla všem hned na obědě, a ještě to prezentovala jako nejtajnější pikošku, kterou ví jenom ona. Ale já jsem velkorysá, já jí těch 5 minut slávy přeju. Vlastně jsem jí byla docela vděčná, rozhodně jsem nestála o to, aby mi někdo chodil oficiálně gratulovat.

zizibou
autor
11. pro 2019

@elu však jsem nikde nepsala, e je to pomluva 😉
Ano, radostná zpráva to je, ale nic to nemění na tom, že si to měla nechat pro sebe. Manžela bych ještě pochopila, ten se o tom zřejmě ani nijak nezmiňoval. Řekla to především své sestře, o které mi sama tvrdí, jak neumí udržet jazyk za zuby. Takže tohle jsem fakt nepochopila a ani jsem to nečekala..
Pro rodiče to mělo být překvapení na Vánoce. A hlavně nepatříme mezi lidi, které takové informace pouští hned do světa.
Ano, je to moje blbost a rozhodně jsem se z toho opravdu hodně ponaučila 😊

shaun40
11. pro 2019

@zizibou No hlavně je v tom příběhu holka na které mi záleží a moc si ju považuji. Pomohla mi když mi bylo nejhůř. Ale tu dotyčnu ktera mi to zdělila mám taky ráda.Je to težky poslední dobou mám v osobním živote kopec starosti a to me tíží .Ale já to nikdy neřeknu znám se ale mám nutkání.

zizibou
autor
11. pro 2019

@not_blond 😂🙈😅 směju se tomu přiznání 😁
Já už vlastně ani nevím, jaký vztah máme. Určitě ho kvůli tomu nechci pohřbít, ani by mě to nenapadlo. Jen mě to trápí a chtěla jsem jí o tom říct a zjistit, proč to takhle blbě udělala, to je celé.
No, manžel tvrdí, že už toho moc společného nemáme (krom stejně starých dcer). Ona má teď v hlavě jenom sukně, ani mě nesedí jejich styl výchovy. Dceru často odkládají k prarodičům a jezdí i na dlouhé služební cesty. Jsou na ni dost přísní, ve volných chvílích jí předkládají elektroniku apod. Já tohle nesdílím, ale absolutně se jí do toho nepletu: oni si třeba zase myslí, že máme nevychované dítě 😁. Jednou mi to takhle nepřímo řekla, že oni dceru vychovávají oba. Ale jejich výchova spočívá v tom, že na ní neustále křičí a jsou tam jen samé zákazy a příkazy, no a potom samozřejmě to časté odkládání..
Takže když teď nad tím přemýšlím, je pravda, že se od sebe v mnoha ohledem začínáme dost vzdalovat

zizibou
autor
11. pro 2019

@lotosek 5 minut slávy 😂
Chápu, jsou prostě některá nepsaná sociální pravidla a bohužel někteří se chovají jako naprostí asociálové 🤔😁

zizibou
autor
11. pro 2019

@bonavoxa hezký adrenalin 🙈

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru