icon

Mám jít na potrat kvůli pubertální princezně?

27. říj 2025

Ahoj holky, nejak ve strucnosti. Mam chlapa ma 41 let. Ja mam 30 let. Mam syna ma 4 a pul let z predchoziho vztahu. On ma dve deti z predchoziho manzelstvi. Maji 17 a 15 let. Zjistila jsem, ze jsem tehotna. Vedli jsme dlouhe debaty proc si miminko nechat a proc ne. Ja nemam na to jit na potrat. Navic mam dite jedno a vzdy jsem chtela deti dve. Navic, my jsme vedeli co delame, takze pak ,,zabit” nejakou malou dusicku navic kdyz je to opravdu z lasky nechci. Milujeme se s pritelem fakt hodne. Jen se to proste stalo v nevhodny cas. Mame hypoteku na 30 let celkem velkou a rekonstruujm. Pro mimco vse mam jeste od syna, myslim, ze jsem pracovita, s penezma na tom taky nebudem nejhure si myslim, jen si nebudem uplne vyskakovat. Pritel ze zacatku byl nakloneny k potratu, ale nikdy mne na nej neposilal. Ted mam pocit, ze se dokonce tesi. Jsem teprve v 7 tydnu. Jeste se muze cokoliv stat. On to aktivne rekl svym detem, a mel hovor od sve byvale manzelky, ze jeho dcera to nedava to moje tehotenstvi, ze breci a tak. Muzou k nam kdykoliv prijet, dela pro ne prvni posledni, ale myslim, ze to uz prehani. Mam ted spatny pocit, ze jsem si dovolila byt tehotna.. a hoto taky mrzi. Ma 15 let a jeji hlavni zajem je jen skola. Kdyz je u nas jfe videt, ze na me hodne zarli. Opravdu nedelam zadne naschvaly ani problemy. Naopak se jich vzdy zastavam ale tohle mi proste v 15ti letech prijee ujete. Ja mela uz v 15ti kluka a jine zajmy, ale chapu, ze kazdy je jiny. Dokonce pritel kdyz neco doma u jeho ex rozbijou, tak tam jede to opravit.. byvala mu furt vola a on jejich rozepre musi rozsoudit. Jeho ex si udelala sve nove dite se svym novym manzelem ale ten je z cizi zeme, takze s nima bydli jen jeji mala a ten chlap ne. Co si o tom myslite vy? Klidne napiste, ze jsem krava. Chci vedet jen nazory ostatnich. Mam jit na potrat kvuli 15ti lete princezny?

Strana
z3
lencaa11
27. říj 2025

@anonym_autor ne nesla bych nikam a už vůbec ne kvůli 15 lete ex dceři jste dospělá a dítě je vaše a ona se boji spíš že přijde o pozornost tatínka ...vás ex by si měl taky udělat pořádek a ne běhat za ex dělat blbce

autor
27. říj 2025
@lencaa11

@anonym_autor ne nesla bych nikam a už vůbec ne kvůli 15 lete ex dceři jste dospělá a dítě je vaše a ona se boji spíš že přijde o pozornost tatínka ...vás ex by si měl taky udělat pořádek a ne běhat za ex dělat blbce

@lencaa11 to mu rikam porad. 😀Ale on mi tvrdi, ze to dela pro deti.. pritom ona sveho manzela ma, akorat je v zahranici, tak otravuje meho pritele. Jsou rozvedeni 7 let a semnou je 2 roky tak nejsou zvykli, ze nekoho ma a chce mit i svuj zivot

martt
27. říj 2025

@anonym_autor Nešla bych na potrat kvůli patnáctileté dceři tvého přítele už vůbec pokud s vámi nebydlí. Možná by stálo za to aby si s ni promluvil tvůj muž, že ji bude mit stejně rád i kdyz bude mit další dítko a o jeho pozornost nepřìjde. Mne spiš prijde , jestli není naočkovaná od maminky kvůli penězům.

lv
27. říj 2025

Její reakce je normální, pubertální, nezralá - dejte jí čas, otec ať s ní mluví, ujistí ji o lásce co nikdy neskončí i kdyby měl děcek ještě deset.

autor
27. říj 2025
@martt

@anonym_autor Nešla bych na potrat kvůli patnáctileté dceři tvého přítele už vůbec pokud s vámi nebydlí. Možná by stálo za to aby si s ni promluvil tvůj muž, že ji bude mit stejně rád i kdyz bude mit další dítko a o jeho pozornost nepřìjde. Mne spiš prijde , jestli není naočkovaná od maminky kvůli penězům.

@martt ona je hodne na penize😀ale nevim, jak by se ji z hlediska penez tykalo.

1pomnenka
27. říj 2025

Ať se princezna v 15 letech zatáhne.

anonym_820013
27. říj 2025

To, že je jí 15 let, neznamená, že má zpracované trauma z rozpadu rodiny a že nemá nárok se bát, že teď přijde o tátu úplně. Zvlášť pokud její matka po porodu nejmladšího sourozence nezvládala dělit pozornost mezi novorozence a jí a sestru. Její reakce mi tak přijde ok jak z hlediska věku, tak z hlediska toho, co má za sebou. To tvoje reakce ve stylu "To mám jít jako na potrat kvůli 15leté rozmazlené holce?" mi v tuto chvíli přijde neadekvátní. U ženy, která je již matkou a jejímuž dítěti se také rozpadla rodina, bych očekávala asi více pochopení. Na druhou stranu chápu, že mozek je teď nastaven na jediné - ochránit to malé v břiše... Zkrátka tvůj partner a jeho ex teď musí jejich dceři pomoci zpracovat traumata z rozpadu rodiny, poskytnout jí dostatek opory a lásky, aby nevnímala nové sourozence jako hrozbu pro sebe. A ty zkus danou věc nevnímat tak osobně, nikdo po tobě potrat nežádá...

autor
27. říj 2025
@anonym_820013

To, že je jí 15 let, neznamená, že má zpracované trauma z rozpadu rodiny a že nemá nárok se bát, že teď přijde o tátu úplně. Zvlášť pokud její matka po porodu nejmladšího sourozence nezvládala dělit pozornost mezi novorozence a jí a sestru. Její reakce mi tak přijde ok jak z hlediska věku, tak z hlediska toho, co má za sebou. To tvoje reakce ve stylu "To mám jít jako na potrat kvůli 15leté rozmazlené holce?" mi v tuto chvíli přijde neadekvátní. U ženy, která je již matkou a jejímuž dítěti se také rozpadla rodina, bych očekávala asi více pochopení. Na druhou stranu chápu, že mozek je teď nastaven na jediné - ochránit to malé v břiše... Zkrátka tvůj partner a jeho ex teď musí jejich dceři pomoci zpracovat traumata z rozpadu rodiny, poskytnout jí dostatek opory a lásky, aby nevnímala nové sourozence jako hrozbu pro sebe. A ty zkus danou věc nevnímat tak osobně, nikdo po tobě potrat nežádá...

@anonym_820013 dekuji za nazor. Je to pravda, jak pises, ona nema zpracovane trauma. Myslim, ze meli skaredy rozvod a asi musela zazit nehezke chvile kdyz se doma furt hadali. To me mrzi. My jsme e s ex prave rozesli, ale kvuli syna stojime pri sobe, ale zdrave. Ja mu nevolam furt a nezadam po nem nic. Resime provozni veci a chovani syna a rikame mu stejne veci aby on toho nemohl vyuzivat, aby vedel, ze porad jsme rodice a mame stejne nazory. Bohuzel u nich to tak nebylo a ona deckam rekla, ze za vsechno muze chlap a ze od nich odesel atd atd. Je pravda, ze ji moc nechapu, protoze mam sama rozvedene rodice a nikdy jsem nezarlila na svoji ,,macechu” a to se taky nerozesli hezky. Mas pravdu, ze si to beru hrozne osobne, jeste kdyz se jedna o moje ,,dite” a uz ted mi pripada, ze ze strany nevlastnich sourozencu je nenavidene, a to me hrozne vytaci. Zkusim byt trosku vic chapajici, ale myslim, ze ta holka by potrebovala psychologickou pomoc, ale ja se do toho plest nebudu, rodice jsou oni dva.

palacinka555
27. říj 2025

Manzelova 14-ti leta po narozeni naseho ditete rekla, ze je cu*ak a prestala se s nim stykat. Jen ty penize ji nesmrdi, ktere kazdy mesic nad ramec alimentu dostava🤷‍♀️ Zvlastni😀

cilkat
27. říj 2025

Chudák holka. Má nevyřešené trauma, blbej věk, zjevně velkou potřebu jistoty a teď najednou příchází něco, co je zjevně velká změna. Jasně že se bojí a brečí!
Ale fakt to nemá být ona, kdo rozhoduje o budoucím životě ještě nenarozeného dítěte. Na to prostě nemá: ani věk, ani kompetenci, ani vhled do situace.
Na jednu stranu chápu, že na začátku těhotentsví s náma hormony hází ode zdi ke zdi a každou emoci, která jde kolem, si vezmeme za vlastní... Chápu, že i ty máš svůj strach a její strach ho zesiluje. Ale ne, fakt nemá právo ti vnucovat pocit, že jsi špatná proto, že odmítáš zabít její potenciální konkurenci. Protože o tom to za mě je.
Takže ne, nejsi špatná. A rozhoduješ ty. Narození dítěte není něco, o čem se hlasuje v rodinné radě. To by všechny děti byli jedináčci. Drž se.

martt
Autor odpověď smazal
martt
27. říj 2025

@anonym_autor Podle tvého příspěvku mi přišlo, že platí i věci nad rámec alimentů. Pokud přijde další dítko tak tatínek už nebude tolik platit navíc jak byli zvyklí. A hlavně nebude mít uz tolik času jim jezdit opravovat věci. Ja chápu, že dcera je v "blbém" věku , ale nic bych za to nedala , že tam trochu manipuluje i trochu ex, podle toho co jsi psala. Jaká byla reakce dětí , když jim to partner oznámil?

reeeza
28. říj 2025

Samozřejmě NECHOĎ na potrat. Časem si to sedne, holka dospěje a vše bude dobré 🙏🙂

hana_mikes
1. lis 2025

Musím se dcery trochu zastat. Pro mě to co píšeš není moc normální . Předpokládám že jako dospělá žena by si nešla na potrat kvůli nevlastní dceři a vůbec nechápu proč tato diskuze.
Holka je evidentně deprimovaná a spíš by potřebovala možná víc zájmu aby věděla že ji má táta rád a bude to tak i nadále. Našla sis chlapa s dětmi tak musíš počítat s tím že není sám a nikdy nebude. Nikdy nebudeš jen ty a tvé ( vaše děti).

gruyerre
2. lis 2025

@anonym_autor promiň, ale musíš být blázen, když jenom přemýšlíš o tom, že bys šla na potrat kvůli kvůli rozmarům nějaké husičky.
Já chápu, holku, že tě nemá ráda a že jí vadí, že bude mít její otec další dítě, ale ty jsi přece dospělá žena a tady jde o TVOJE dítě.

hana_mikes
2. lis 2025
@gruyerre

@anonym_autor promiň, ale musíš být blázen, když jenom přemýšlíš o tom, že bys šla na potrat kvůli kvůli rozmarům nějaké husičky.
Já chápu, holku, že tě nemá ráda a že jí vadí, že bude mít její otec další dítě, ale ty jsi přece dospělá žena a tady jde o TVOJE dítě.

@gruyerre proč husičky? Promiň, ale četla si celý ten příspěvek? Nepřijde ti z něj že ona asi taky macecha nebude nic moc? Pise tam že holka je ujeta a divná prtz ji baví škola a nelita s klukama... Ona ji ráda mít asi taky moc nebude jinak by se snažila řešit a ne si stěžovat tady a ještě takové výkřiky.

tereza0111
2. lis 2025
@gruyerre

@gruyerre proc husicky? Ona je mala holka a ma pravo celkem na jakoukoli reakci. Od toho jsou dospeli, aby ji s laskou, ale jednoznacnosti vysvetlili, ze tohle neni na jejim rozhodnuti, ale milovat ji bude otec porad a porad bude jeho dcera. Jestli jsou dospeli natolik mimo, ze misto toho aby ji podporili a jasne vedli budou uvazovat, jakoze jeji plac je opravneny a budou se jim ridit tak husicka neni ona

miryp
2. lis 2025
@gruyerre

@gruyerre tady někdo neumí číst. S potratem nepřišla dcera partnera, ale autorka sama, kdy pod tíhou hormonů vnímá strach a pláč dcery svého partnera jako útok na sebe a své dítě a tak položila nesmyslnou řečnickou otázku, zda by kvůli ní měla jít na potrat...

ai30
2. lis 2025

@anonym_autor Podle me teda krava jsi, ale ne kvuli tomu, ze jsi otehotnela. Ty mas uplne nulovou empatii k partnerove dceri, detske emoce okamzite beres jako utok na sebe a k ni jsi sprosta. Proboha, v 15 letech je jeste dite, to ze ty jsi mela kluka fakt neznamena, ze se ona nemuze bat, ze tatovo nove dite ovlivni jeho vztah k ni, kor kdyz vidi, s kym to dite ma. Nehlede na to, ze mi asi uplne uniklo, ze by te ta mala posilala na potrat. Neres ji, res sebe a fakt, ze zarlis na jeho dite. Je prece uplne normalni, ze jim pomaha, i presto ze uz ma novou buchtu, jsou to porad jeho deti.

aneta15
2. lis 2025

@anonym_autor já čekala svoje třetí dítě když bylo dceři 12 let. Podotýkám, že všechny mají jednoho tatínka. Tu scénu mám před očima ještě dneska. Ječela, zacpavala si uši, žádný dítě nechtěla. Hrozná reakce. Už je to šest let a vztah mají super. Ona se boji, že ztratí svoje pevné místo u otce. Dcera se hrozně bála, že to bude holka, že už nebude jediná tatínkovy holčička ...každý to zpracovává jinak

hana_mikes
2. lis 2025
@ai30

@anonym_autor Podle me teda krava jsi, ale ne kvuli tomu, ze jsi otehotnela. Ty mas uplne nulovou empatii k partnerove dceri, detske emoce okamzite beres jako utok na sebe a k ni jsi sprosta. Proboha, v 15 letech je jeste dite, to ze ty jsi mela kluka fakt neznamena, ze se ona nemuze bat, ze tatovo nove dite ovlivni jeho vztah k ni, kor kdyz vidi, s kym to dite ma. Nehlede na to, ze mi asi uplne uniklo, ze by te ta mala posilala na potrat. Neres ji, res sebe a fakt, ze zarlis na jeho dite. Je prece uplne normalni, ze jim pomaha, i presto ze uz ma novou buchtu, jsou to porad jeho deti.

@ai30 líp bych to nenapsala

kolibricek36
2. lis 2025
@hana_mikes

@gruyerre proč husičky? Promiň, ale četla si celý ten příspěvek? Nepřijde ti z něj že ona asi taky macecha nebude nic moc? Pise tam že holka je ujeta a divná prtz ji baví škola a nelita s klukama... Ona ji ráda mít asi taky moc nebude jinak by se snažila řešit a ne si stěžovat tady a ještě takové výkřiky.

@hana_mikes člověk si nemůže ani postěžovat, aby nenarazil na někoho kdo vidi za roh a nebo ma pocit že bydlí s nimi.
Pro zakladatelku dítě i to pidi ma právo žít- nikdo nemá právo za něj rozhodovat - natož nějaké dítě. Ono to nemusí byt tak horký. Prostě oznam, popasovat se s tím musí všichni sami.

kolibricek36
2. lis 2025
@ai30

@ai30 to jako fakt ?

hana_mikes
2. lis 2025
@kolibricek36

@hana_mikes člověk si nemůže ani postěžovat, aby nenarazil na někoho kdo vidi za roh a nebo ma pocit že bydlí s nimi.
Pro zakladatelku dítě i to pidi ma právo žít- nikdo nemá právo za něj rozhodovat - natož nějaké dítě. Ono to nemusí byt tak horký. Prostě oznam, popasovat se s tím musí všichni sami.

@kolibricek36 a prosím tě můžeš mi říct kde jsi vyčetla že jí to řekla ta holka že má jít na potrat?? Já nikde jenom jsem četla že holka pláče a dělá scény a ona z toho udělala že má jít kvůli holce na potrat.. a četla jsi vůbec všecko ostatní třeba to že je holka divná protože nelítá za klukama a podobně promiň ale mě tohle nepřijde moc normální a to jsem nevlastní rodič už hodně dlouho a vím že to s těma dětma občas není jednoduché konec konců ani se svými dětmi to nemá člověk jednoduché

kolibricek36
2. lis 2025
@hana_mikes

@kolibricek36 a prosím tě můžeš mi říct kde jsi vyčetla že jí to řekla ta holka že má jít na potrat?? Já nikde jenom jsem četla že holka pláče a dělá scény a ona z toho udělala že má jít kvůli holce na potrat.. a četla jsi vůbec všecko ostatní třeba to že je holka divná protože nelítá za klukama a podobně promiň ale mě tohle nepřijde moc normální a to jsem nevlastní rodič už hodně dlouho a vím že to s těma dětma občas není jednoduché konec konců ani se svými dětmi to nemá člověk jednoduché

@hana_mikes no, já to pochopila tak, ze aby byl klid - proste aby holka přestala vyvádět.....
Divný je ze ze u tebe tyto informace vzbuzují to ze ji nemá ráda. A co jako divny jsme všichni.

kolibricek36
2. lis 2025
@hana_mikes

@hana_mikes a za druhé tohleto ma řešit muž. On je tak kapku baba, kdyz neuni udělat pořádek.

hana_mikes
2. lis 2025
@kolibricek36

@hana_mikes no, já to pochopila tak, ze aby byl klid - proste aby holka přestala vyvádět.....
Divný je ze ze u tebe tyto informace vzbuzují to ze ji nemá ráda. A co jako divny jsme všichni.

@kolibricek36 způsob jakým to píše tak ano vzbuzuje. Přeci není cesta dávat pryč miminko, ale pracovat na vztahu s tou slečnou. Už to jak ji nazývá.. 15 letá princezna....

ai30
2. lis 2025
@kolibricek36

@hana_mikes a za druhé tohleto ma řešit muž. On je tak kapku baba, kdyz neuni udělat pořádek.

@kolibricek36 A jaky poradek? Ma jit servat dceru, at nebreci, ze je z toho macecha otravena?
Je uplne normalni, ze to dcera tezko nese. Navic tady jde o plac, kdyz se to dozvedela, za par tydnu muze byt v pohode.

kolibricek36
2. lis 2025
@hana_mikes

@kolibricek36 způsob jakým to píše tak ano vzbuzuje. Přeci není cesta dávat pryč miminko, ale pracovat na vztahu s tou slečnou. Už to jak ji nazývá.. 15 letá princezna....

@hana_mikes a tohle mi přijde v pohodě. Nenapsala nic urazliveho. A jestli by tebe něčí výstupy nechaly chladnou zvlášť kdyz tebou hází hormony .

hana_mikes
2. lis 2025
@kolibricek36

@hana_mikes a tohle mi přijde v pohodě. Nenapsala nic urazliveho. A jestli by tebe něčí výstupy nechaly chladnou zvlášť kdyz tebou hází hormony .

@kolibricek36 jaké výstupy? Že pláče?
Promiň, ale ano to bych teda neřešila stejně jako bych se nedivila a neříkala o dítěti že je divné prtz nelítá za kluky.

Strana
z3