Nevím kudy kam, ale tohle je jediné řešení. Mám to tak udělat?
Ahoj ženy, obracím se za Vámi s trochu nelehkou prosbou, můžete mě odsoudit a poslat do háje. Ale momentálně jsem se vyskytla v opravdu těžké situaci. Je mi 19, nemám hotovou školu protože jsem ze střední školy odešla kvůli psychickým problémům a šla se léčit, před rokem jsem nastoupila na jinou školu s tím, že jsem ji chtěla dodělat a nemyslela jsem nad tím, že bych mohla otěhotnět. Ale stalo se, našla jsem si přítele a po 4 měsících jsem otěhotněla. Jenže z přítele se mezitím vyklubal lhář a agresor, miluje mě ale není to asi ten pravý do mého života, už mu nedokáži ani věřit. Slíbil, že to zvládneme ale zatím nic z toho, nevěřím tomu. O dítě se sama nepostarám, nemám peníze, dodělanou školu a mamka si přeje ať jdu na potrat, že s člověkem jako je on dítě prostě nemám mít, myslíte si, že to tak mám udělat? Jsem zoufalá ale upřímně si myslím, že dítě by bylo chudák, z mojí rodiny s tim nikdo absolutně nesouhlasí. Chci si dodělat školu a najít si do života někoho normálniho, vždy jsem narazila jen na špatné lidi a vždy jsem tak dopadla.
@hanka_333
a co kdyz ho proste neuvede?
@zelenaesmolda To by slo. Ale o tehotenstvi dotycny a mozna i jeho rodina vi. Uvidi, jak brisko roste, zacnou se zajimat... A co potom.
@astyna88 já bych se bála hlavně te kombinace rodičů. Protože má dcera vykazuje znaky me nemoci a bývalého povahové rysy (který byl velký agresor a tyran) což je pro mě jako matku strašně těžké a vím ze na tom nesu vinu. Syn má zatím povahu velice mírnou a je moc hodný, tak snad nebude příliš zatížen mými geny
@hanka_333
tak jestli dite necha v porodnici nebo ho pak da do babyboxu tak on uz s tim asi nic neudela ne?ja spis nechapu proc nosit dite,porodit ho a pak ho dat pryc.neni lepsi ta interupce nez riskovat,ze se dite nedostane do rodiny?
Prvně bych chtěla říct, že nevím, proč si někdo dovoluje druhého odsuzovat za to, že by se nechránil - vy jste tam s nimi byli? Ne. Osobně mi několikrát praskl kondom v mládí (hormony jsem brát nechtěla, nakonec mi nic jiného nezbylo, a to jsme nekupovali žádné levné šunty). A přes HA jsem nakonec i počala syna (o tom, že bych ji špatně užívala - zapomněla, nemůže být řeč, jednalo se o vaginální kroužek).
Tvá situace je nemilá zejména proto, že nemáš podporu a zázemí od rodiny (partner je tak trošku vyměnitelná položka). Polož si otázku, jestli si dovedeš představit dítě donosit, porodit a vychovávat ho - stála bys o to? Pokud ano, poptej se na úřadu na své možnosti (dálkové nebo víkendové studium školy, sociální bydlení, příspěvky, na co máš od státu nárok, na Facebooku jsou i různé skupiny maminek, které darují hračky a oblečení po svých dětech, tak třeba by i toto pomohlo).
Pokud o vychovávání dítěte nestojíš, musíš si položit otázku, zda jsi psychicky připravena ho odstranit ze svého těla (nechci říkat zabít, protože zatím není ve fázi, že by si cokoliv uvědomovalo). Je to rozhodnutí, se kterým budeš muset žít celý svůj život, a je nevratné. Také se může stát, že díky tomuto nepřirozenému zásahu do těla budeš mít později problém znovu otěhotnět, až miminko chtít budeš.
Pokud nejsi připravená ani na tuto variantu, pak už přichází jen možnost donosit, porodit a dát dítě k adopci (můžeš se zkusit zeptat třeba babiček, jestli máš, zda by byly ochotné si jej vzít, než si srovnáš život), až poté bych se rozhodla pro adopci cizím párem (tam už přijdeš zcela o kontakt, ale měla bys mít jistotu, že se dostane do rukou rodičům, kteří o miminko skutečně stojí a budou si ho hýčkat).
Ať se rozhodneš jakkoliv, přeji ti, abys byla s tím rozhodnutím zcela smířená a dopadlo to tak, jak si sama přeješ.
@marti89
hezky rozepsane vsechny moznosti 🙂
Prosim o info odkud cerpate informaci, ze po potratu (v podstate revizi) se muze stat, ze uz nebude slecna moct otehotnet znovu? Vzdyt revizi podstupuje velmi mnoho zen po ZT nebo SP. Dekuji
Já poradím jen to, že by ses měla rozhodnout a za tím si stát. Variantu po porodu dát k adopci bych nedoporučovala ani náhodou, ta mi přijde stejně jako babybox úplně mimo. Prostě buď mít a postarat se, nebo nemít a jít na potrat. Na kecy o zabíjení se z vysoka vybodni.
@janickavelek01 som v soku, s akou lahkostou ta niektore zeny (matky!!) posielaju na potrat. Akoby slo o navstevu zubara!!! Dieta je zivy tvor, uz teraz mu bije srdiecko. Na tvojom mieste by som urobila mozne aj nemozne, aby som sa vzchopila, naplanovala dokoncenie skoly, brigadu, zamyslela sa nad tym, koho mozem poziadat o pomoc z rodiny, povedala mame, ze o dieta stojim, nech ma podpori, ak len trochu moze, poprosila o pomoc babicky, ak nejake mas, organizacie na pomoc necakane tehotnym, zistila na socialke na co mam narok atd.... Ved ide o TVOJE DIETA!!!
Jsem mama dvou deti, ktere miluju nejvic na svete. A presto si myslim, ze ve tvem pripade je potrat ta nejlepsi ze vsech variant. Protoze by sis mela priznat, ze zadna z moznosti neni dobra pro tebe a dite. Je totiz miziva sance, ze to dopadne tak, ze si dite nechas, bude z tebe super mama a i pres vsechny zivotni prekazky vychovas skveleho cloveka, ktery bude mit fajn zivot nijak nepoznamenany tim, za jakych okolnosti se narodil. A ver mi, ze bych ti to ze srdce prala a ve tvem veku bych tomu jeste dokazala verit, ze se neco takoveho muze stat. Jenze ted uz jsem starsi a asi vidim svet realisticteji a kdyz si shrnu vsechna fakta, tak mi u varianty nechat si dite vychazi toto: sama mas psychicke problemy, ktere resis; nemas podporu rodiny; nemas podporu partnera; resp. mas partnera, ktery te mlati a tedy toto bude zazivat i dite - bud uvidi nasili pachane na sve matce, nebo ho bude otec bit taky; nemas financni zazemi.
Vzdyt ty na to dite budes uplne sama! A ze ti tu nekdo pise, jak to nevadi, ze dite je partak! Tak prvnich par let opravdu neni! Vzdyt clovek potrebuje mit vedle sebe alespon jednu osobu, ktera ho domaze podporit ve chvilich, kdy je mu ouvej, nedari se, nevyspi se atd.
Strasne moc bych ti prala happyend, ale ta sance je tak miziva! Jen asi tezko muzes cekat podporu na foru plnem maminek nebo zen touzicich po diteti! Drz se!
@janickavelek01 zkus si popovídat s lidma, který by ti mohli pomoct ( to tady nikdo z nás není) přeju hodně sil. 🌹https://hnutiprozivot.cz/nesoudime-pomahame
@chances moje máma mi řekla, jestli si dítě nechám, nemám s ni už nikdy počítat.. přítel byl surový, když pil, od doby, co nepije je to s nim lepší ale důvěra se hledá ztěží
@janickavelek01 Mám 3 děti a jsou naše největší štěstí. Nicméně v tvé situaci bych volila přerušení. Jsi mladá,, máš celý život pred sebou. Najdeš si k sobě úžasného partnera a otce vašich dětí. Ale rozhodnout se musíš sama. Držím palce.
Bohuzel bez pomoci rodiny a partnera to jde velmi tezko. A co mam zkusenost,tak pak tady holky pisou,jak to maji udelat,aby meli dost penez na spolubydleni, na dite. Dite neni panenka,ktera jo zacne po par mesicich vadit,jen zakladni vybava stoji nemalo a, finance rok od roku rostou. Zit pak cele teh v nadeji,ze se mama zmeni a pomuze mi,to bych nechtela. A myslim,ze prave takove kombinace genu se boji pestouni a potenc rodice.
@knuffel já bych takova nebyla..
@janickavelek01 Tak si miminko nech. Dneska je sice "pravidlo" mít dítě až když je dost peněz, vlastní bydlení, super chlap doma, atd, ale jak to bylo za našich rodičů? Mladí se hned po škole vzali, bydleli i s miminkem u rodičů v dětském pokoji, na byt dlouho čekali, zařizovali se postupně,chlap mnohdy ještě šel na vojnu, takže se máma musela o dítě starat sama... A víš co? Taky to zvládly. Pokud to miminko chceš, tak si ho nech. Nebude to sice vždy snadné, ale lepší než pak myslet jaký by bylo, kolik by mu bylo... Já přišla o dvě miminka nechtěně (mimoděložní a potrat), a dodnes mě to trápí.
@janickavelek01 A nepročítám všechny příspěvky, ale ty chceš počítat s mámou, která tě nepodpoří a nutí jít na potrat? Já bych o takovou mámu opravdu nestála.
@klokanka31 nevim, co si o svoji mame v posledni dobe myslet, nechce se mnou mit nic spolecneho, jestli si to nechám
@janickavelek01 Neznám tvou mámu, ale znám takový případ z blízké rodiny-taky že ať to dá pryč, a že už ji nechce vidět... a jen co se vnouče narodilo, babka hned změkla a byl to její miláček. Víš podle mě má pořádná máma za dcerou stát. Já sama mám teď dcerku. A i kdyby mi přišla domů těhotná třeba v 15,nikdy bych ji na potrat neposlala. Člověk chce vidět své dítě šťastné... To sama poznáš, pokud si ho necháš.

@astyna88 a co když ti diagnostikuji psychickou poruchu až v pozdní dospělosti? Mě urcili správnou léčbu a medikaci až ve 30 po obou dětech. A rozhodne bych nemenila i když se mnou život mají těžší, ale snažím se aby se jich to nedotýkalo a pracuju na sobě abych byla lepší rodič