Nezdraví strach z porodu
Dobrý večer maminky, a budoucí maminky, otěhotněla jsem, je mi 26 let, byla jsem vzdycky zastáncem toho že děťi nikdy nechci, ježila se mi kůže kdyz jsem viděla dítě brečet, a padala jsem hrůzou pryč když jsem měla nějáké podržet, jenže jsem 4 týdny nazpět zjistila že mam na testu dvě čárky. Nevím jak je to možné ale něco se ve mě hnulo. Miminko bych chtela mam užasného chlapa ktereho bych přála každý ženský. Ale, to že jsem nechtěla nikdy děti melo hlavní důvod ten, že mam panický strach z porodu. Když nekdo řekne že má strach není to to co u mě, jsem tak vyřízená že kvuli tomu abych nemusela rodit , přemýšlím nad potratem. Takový je muj strach, od te doby co jsem zjistila pozitivitu se klepu a není mi dobře. Furt mám na kraji, a jsem zavřená do sebe, nevím jak se toho zbavit. Přítel mi furt říká že bude semnou u všeho ale jedine co mu odpovím je, že on to nemusi prožít.
@madamas pro me to bylo cca 3 dny neprijemne..treba strach jsem mela vetsi pred cisarem ale zas takova hruza to nakonec nebyla..cekala jsem to horsi..🙈🙈
ale jak na to,to bohuzel neporadim..jen vim,ze bych sla na cisar klidne znovu..🙈🙈jizvu zadnou nemam..byla to benesovska porodnice..
Čekám třetí miminko porod za cca 5 týdnu a jsem posrana až za ušima 😆 nějak ven ale musí že ale já měla porody rychlé tak se snažím uklidnit tím že snad bude podobný ... Ale někdy když si vzpomenu tak mám chuť si vyrvat všechny vlasy na hlavě 😁 ten strach je prostě normální ano bolí to ale to prostě přejde a dostaneš do náručí úplně ten nejkrásnější dáreček i když si to v tu chvíli myslet nebudeš teda aspoň já byla ráda že už je po všem 😁 teď je to čerstvé tak si pokládáš různé otázky ale jen co budeš v polovině začneš se na porod těšit
Taky jsem od mládí poslouchala horory o porodech a říkala jsem si, jak na to vůbec někdy budu připravená a že já určitě budu mít panickou hrůzu. Chtít dítě šlo jen tak, že jsem si řekla, že to všechny nějak přežily, tak na to prostě nebudu myslet a snad to taky nějak přežiju. Celou dobu mě ale chytaly záchvaty paniky, jestli opravdu chci otěhotnět. Ale co jsem otěhotněla, úplně se mi to v hlavě přeskládalo jinak, jasně že se na to netěším, ale je to strach na úrovni obav, ne paniky. Možná to bude horší, až se to bude blížit, ale to, co popisuješ ty, fakt normální není ani u někoho, kdo je dost strašpytel a ještě ho v tom podporovali 🙂. Byla by strašná škoda mimčo nemít kvůli tomu, že máš nějakou iracionální hrůzu, když jinak bys ho chtěla, máš fajn partnera a jiný důvod ho dát pryč není. Taky by Ti to mohlo s psychikou pěkně zamávat. Určitě bych si ho nechala a utíkala k psychologovi, ať do porodu stihnete co nejvíc práce na zmírnění toho strachu do nějaké snesitelné podoby běžně hysterické prvorodičky 🙂. A kdyby to nevyšlo, tak aspoň budeš mít opravdu podklad pro to, aby Ti udělali císaře, to můžeš brát jako východisko poslední záchrany, pojistku pro případ, že se to nezlepší, abys neměla pocit, že není cesta ven.
Ja jsem dnes rodila po seste...popravde jsem uz od 35tt zacala blbnout..ze to nezvladnu...po nocich jsem nespala,klepala se a brecela...ale po dnesku musim napsat..stalo to za to..jo bolelo to nejvic poslednich 20minut...ale jak byl maly venku..totalni uleva....zkus se s tim poprat...pritel te podrzi a pokud si na tom tak spatne a miminko chces..hledej pomoc u lekare,psychologa...pomuzou ti..me taky poslednich 14dni hodne pomohl muj gynekolog v porodnici..hodne me podrzel a vzal si me na starost s celym porodem..drz se 🙂
@alishka111 Taky vnímám porod jako skvělý zážitek🙂 Strašně jsem se bála,v těhotenství jsem kvůli tomu i brečela, přemýšlela jsem taky o císaři, ale jelikož jsem chtěla ambulantní porod, protože nenávidím nemocnice, tak jsem musela rodit normálně. A jsem za to šťastná. Měla jsem také to štěstí že jsem se ani necítila jako po porodu, a ze sálu jsem vlastně šla hned domů 🙂
Ja se taky strašně bala a ja první rodila ve 21 letech. Normalne mam strach s jehel. Strasne se mi libi dalsi dirka v uchu, tetovani ale strachy jsem si to proste nenechala udělat. A mela jsem strašně panickou hruzu s nastrihu. A nijak to neovlivnis. První porod byl vyvolavany a trval celý den s nastrihem a v tu chvili přemýšlís hlavne aby jsi to měla už za sebou. A druhý bylo bez nastrihu a během pár hodin bylo po všem.
@editah222 stastna to zena 🙂.
Rodila jsem taky dvakrat a bolest takova ze se to neda slovy popsat ALE. I presto bych zvladla dalsi porod. Proste ano bolelo to ale kupodivu zeny maji nejaky zvlastni dar ze na to rychle zapomenou. Pokud je ten strach opravdu extreme silny volila bych nejakeho odbornika. Cisar si dneska poruci kdejaka nadhera z casopisu tak proc ne clovek ktery ma skoro fobii.
@nicoletta199 vůbec se nebát si o tom promluvit s lékařem. Znam jednu holcinu, která měla stejnou paniku a psychiatr ji napsal doporučení na císařský řez v celkove narkoze. A zvládla to. Děcko ji dali až po probrání cca 2h po porodu. Teď je to ta nejlepší mama na světě.
Já mám zase šílenou hrůzu z bolesti ale odmalička.A taky se bojím porodu,jak tu bolest vůbec zvládnu.
@lachtanice86 to je hrozná zkušenost. Naštěstí není tak častá. Vím že máš v sobě strach a bolest. Jen myslím že strašit už tak vystrasenou ženu není dobré ❤️.

@sonaxoxo jestli jste měla bezbolestný císař tak prosím napište jak na to. Já jsem po císaři a mám hrůzu z případného dalšího. Polykala jsem slzy při každém pohybu na lůžku, několik dní jsem chodila v předklonu u zdi, o plnohodnotné péči o miminko nemohla být řeč. Kde jste měla císaře? Nás bylo v porodnici po sekci několik, samozřejmě se s tím každá popasovala, ale žádná neřekla že je to bezbolestný stav.