Nezdraví strach z porodu

nicoletta199
26. bře 2021

Dobrý večer maminky, a budoucí maminky, otěhotněla jsem, je mi 26 let, byla jsem vzdycky zastáncem toho že děťi nikdy nechci, ježila se mi kůže kdyz jsem viděla dítě brečet, a padala jsem hrůzou pryč když jsem měla nějáké podržet, jenže jsem 4 týdny nazpět zjistila že mam na testu dvě čárky. Nevím jak je to možné ale něco se ve mě hnulo. Miminko bych chtela mam užasného chlapa ktereho bych přála každý ženský. Ale, to že jsem nechtěla nikdy děti melo hlavní důvod ten, že mam panický strach z porodu. Když nekdo řekne že má strach není to to co u mě, jsem tak vyřízená že kvuli tomu abych nemusela rodit , přemýšlím nad potratem. Takový je muj strach, od te doby co jsem zjistila pozitivitu se klepu a není mi dobře. Furt mám na kraji, a jsem zavřená do sebe, nevím jak se toho zbavit. Přítel mi furt říká že bude semnou u všeho ale jedine co mu odpovím je, že on to nemusi prožít.

amazonkajanik
26. bře 2021

@nicoletta199 hele, strach z porodu mají i ty, které po dítěti touží,snažili se x let. To je normální . Taky jsem se bála. I přesto,že jsem si dítě strašně přála, střídaly se obavy, zda jsem na to připravena bez ohledu na věk ...

mamikry
26. bře 2021

@nicoletta199 Zrovna dneska jsem o tom cetla clanek (mam taky pred porodem, ale strach v norme, vim uz totiz, co me ceka). Pokud mate panickou hruzu z porodu, takovou, ktera se uz vymyka normalnim obavam, tak byste mela zajit k odbornikovi. Promluvi s vami, a pokud by psychika byla vazne tak spatna, muze vam dat doporuceni na cisarsky rez.

lv
26. bře 2021

Jsou různé podoby a míry strachu, někdo se bojí, někdo se bojí hodně a někdo má strach neúnosný. A v tom případě existuje pomoc, nejlépe v kombinaci psychiatr+psycholog a jeho terapie. Jdi touto cestou.

uzivatelkapetra
26. bře 2021

Prvního porodu se bojí každá. Bolí to, ale přísahám na všechno na světě, že pár minut po porodu si nebudeš schopna si na tu bolest vzpomenout. Já jsem hrozný flegmatik, takže jsem vždy na dotazy na strach říkala šlo to dovnitř půjde i ven 🙂
Jinak určitě pomůže si promluvit s odborníkem a neprocházet tyto maminkovské weby

2hanah
26. bře 2021

Najdi si psychologa a doučování, máš tam hrubku "nezdravÝ strach".

martaskaaa
26. bře 2021

@2hanah 🙈 ty vole, že pořád má někdo potřebu někoho opravovat. Jako by nestačila na Facebooku ta šikaná, jak jsou všichni hrozně češtin hadr.

martaskaaa
26. bře 2021

Miminko si nech. Strach je normální, i když ten tvůj je asi horší než standardní obavy, určitě existuje možnost plánovaného císaře, kvůli "psychickemu stavu rodičky"

Ale jak už tu bylo psáno, bolí to, fakt moc.. ale jen co porodis a miminko ti dají, úplně ta bolest odezní mávnutím proutku 🙂 Taky jsem tomu nevěřila, dokud jsem to nezažila.

klokanka31
26. bře 2021

@nicoletta199 Já měla taky obavy z porodu, během těhotenství jsem měla občas i přímo paniku, když mi v rodině začaly ženy vypravovat o svých porodech, jak to bylo hrozný, ta měla šílený bolesti že myslela že bude po ní, ta zase omdlévala, jiná se zas roztrhla, jiná trpěla tři dny... Prostě všechny v rodě údajně měly těžké a dlouhé porody 🤔 Nejvíc mě dostávala věta "přežily to ostatní, přežiješ to taky". Jako bych chtěla info o porodech vědět 😒 No nakonec to byla taková pohoda, že bych si to dala klidně znova. Nevím jestli mám jiný práh bolesti, jestli jsem nějaká "divná", ale opravdu nemůžu říct že to je strašný. Dodnes na to moc ráda vzpomínám.

gracinka7
26. bře 2021

Neboj, nejsi v tom sama. Já jsem se bála, že u porodu umřu. A dobrý, pořád jsem tady 😀

editah222
26. bře 2021

Rodila jsem 2x a oba porody byly bezbolestné. Co se porodů týče tak skoro nemám co vyprávět, protože to byla rychlovka a bolest jako při menstruaci.
Nevim jestli tě to uklidní, ale třeba aspoň trochu ano.

vikinkav
27. bře 2021

Najit si dulu a mluvit s ni, kvalitni predporodni kurz, cist si o porodu jedine pozitivni veci, me hodne pomohl kurz hypnoporodu Jemne zrozeni 😊

lachtanice86
27. bře 2021

Až takový strach ze půjdeš na potrat neni normální. Najdi si psychologa a začni to řešit hned. Protože to bolí fakt hodně, ty řeči že na to hned potom zapomenu? No ja ne

2hanah
27. bře 2021

@martaskaaa Vklidu, já fejsbůk nemám. A uznej taková hrubka hned v názvu🤦🏼‍♀️

supermatka
27. bře 2021

@nicoletta199 neboj se, říkáš že miminko si nakonec přeješ i když sis to neuměla představit. Tak to půjde dál a pak budeš chtít miminko už u sebe a i přes strach budeš chtít rodit 😊. Porod neznamená jen bolest ale i hormony štěstí. Možná zkus obavu probrat s psychologem. ❤️

klokanka31
27. bře 2021

@supermatka Taky si myslím že nakonec každá se v posledních dnech už na porod těší. Já se to snažila ještě urychlovat ☺

supermatka
27. bře 2021

@lachtanice86 zas každá jsme jiná 😊. Mrzí mě že máš takovou zkušenost. U 2. Jsem taky neměla vše ok okolo porodu ale i tak po porodu velký štěstí ❤️. Ale s tím psychologem je to pravda.

supermatka
27. bře 2021

@klokanka31 jj to my taky sex 2x přes den a večer se jelo😊

klokanka31
27. bře 2021

@supermatka Mně zase pomohlo přerovnávání veliké knihovny ☺

supermatka
27. bře 2021

@klokanka31 taky hezké 😄

michelle_01
27. bře 2021

Doporucuju postavit se k tomu jinak. Pokud dite chces, udelej vse proto, abys mela pokud mozno co nejpohodovejsi porod a byla co nejlepe pripravena. Vim, ze realita muze byt pak 100x jinak, ale muzes si rict, zes pro to udelala vse. Cviceni s balonkem, masaze hraze, tehu cviceni, porod do vody, spravne vybrana nemocnice, vlastni porodni asistentka a dalsi.

meganx
27. bře 2021

Podívej, některé mají i 6 děti, takže až tak strasne to není 😁

zuzekk
27. bře 2021

Také hlasuji pro odbornika, terapii, pomoc. Mohla bys s ním/ní probrat i svůj vztah k miminum, třeba to souvisí. Určitě to není neřešitelná situace, potratu bys později litovala (však to ani pro tělo není žádný med). Jen si nech pomoci.

sonaxoxo
27. bře 2021

res to s odborniky..kdyztak ti napisou papir a provedou ti cisarsky rez,ktery je pro me tedy v pohode a bezbolestny.hodne stesti.

veronicka89
27. bře 2021

Ja so vždycky řeknu zvládla to stará mladá štíhlá tlustá hloupá chytrá fňukna i statečná ženská...zvládnu to i já 🙂

Pokud tě to trápí 🙂zkusila bych dulu...porodní asistentku...pokud nepomůže specializovanou psycholožku🙂 ...a i klidně najít na YouTube porody ...třeba ty s názvem Home North ...hypno North atd ...ne vždy musí být porod řezníci a...

veronicka89
27. bře 2021

@sonaxoxo já se u porodu bojím jenom hlavně císaře...

ema90
27. bře 2021

Necetla jsem komentare a tak uz to tu mozna zaznelo, ale mam znamou, ktera kvuli psychickym problemum rodila cisarem.
Mela to proste doporucene od sveho psychiatra.
Nevim, jak to presne funguje, ale urcite ma vase situace reseni.

petrasipkova1
27. bře 2021

A ceho se přesně bojis ?

alishka111
27. bře 2021

Já měla celý život panickou hrůzu z porodu a takový odpor ke všemu okolo, ze jsem vážně zvažovala jako jedinou možnost mít dítě adopci. Teta je doktorka a po pár mých hysterickych zachvatech na téma porod prohlásila, ze s touhle hrůzou bych měla císaře z psychických důvodů... No uběhlo pár let, potkala jsem manžela a porodila mu absolutně přirozeně, tři roky po sobě, děti 3,5 kg a 4 kg. Oba porody, byť tedy po dlouhých studiích a přípravách, byly fantastické zážitky ze kterých mám naprosto euforické vzpomínky ;) Neměla jsem absolutně žádné zranění, ze sálu jsem šla vždy jak kdybych nerodila. A v neposlední řadě... tyto zážitky úplně změnily můj pohled na mé tělo. Vždycky jsem měla nějaký problém, špek sem, špek tam... Potom co jsem zažila tu úžasnou sílu se mám o moc raději ;) Samozřejmě, nebývá to tak vždycky, ale třeba bude 🙂 Doporučuji hledat "euforický", "orgasmický" porod ;)

lachtanice86
28. bře 2021

@supermatka no tak vzhledem k tomu, že jsem skoro umřela, tak to mam fakt jinak

madamas
28. bře 2021

@martaskaaa císař nic nevyřeší. Ten totiž taky bolí, bolí dost a bolí po tom. Já jsem po císaři, budu rodit po sedmi letech a mám hrůzu že to bude zase císař. Bolelo to dost, ale mám trauma z paní co ležela po císaři semnou na JIP, pořád bolestí úpěla a to člověku nepřidá když se snaží vyrovnat s vlastní bolestí. Nemám sice srovnání ale operaci už nechci. Chci se starat o své miminko, ne ležet s cévkou a týden se plazit podél zdi. Vím že se může něco ,, pokazit" i po normálním porodu, i tak po další sekci netoužím.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru