Pomůže nebo pomáhá opravdu psycholog?

sedmikraska84
24. lis 2017

Ahoj.Nebudu tu psát detaily co a jak.To by byl román,ale jsem tehotna a doma mám ještě dvouletou a poslední dobou se vse nějak sype a jak jsem tehotna tak to nějak vse blbe nesu.Uz vlastně nevím kudy kam a mam pocit ze to nezvládám. Pomůže psycholog?Nemůžu si s nikym popovídat. Už jsem to zkoušela, ale zjistuju ze kdo to má doma v klidu to bere vse jinak.Nerozumi tomu.Nevim jestli to má cenu někam si zajít. Pomáhá to?

sowelo26
24. lis 2017

Psycholog pomaha,ale nemusis nalezt hned takoveho,ktery ti sedne.ale pokud se necitis psychicky fajn,vzdy je lepsi si nekam zajit a pracovat na tom,nez se to rozje ve vetsi potize.

dora13
24. lis 2017

Za me rozhodne pomaha🙂 Vede s tebou jakoby dialog, klade navodne otazky, nad spoustou veci te donuti se zamyslet, podivat se na ne jinak. Ve finale si samozrejme kazdy musi pomoct sam, ale psycholog ti muze pomoct dojit k reseni tveho problemu.

normalnimatka
24. lis 2017

dobrej psycholog určitě pomáhá a rozumí tvejm problémům, i když se v podobnejch neocitnul. to o tom není.
ale musíš kápnout na někoho dobrýho, což zas není každej, no...:/

katka865
24. lis 2017

@dora13 presne tak, mam stejnou zkusenost

jaanicce
24. lis 2017

Já chodím na psychoterapii už hodně dlouho a za mě určitě 👍 , ale jak říkají holky. Musíš si najít někoho, kdo ti sedne a komu budeš věřit.

sedmikraska84
autor
24. lis 2017

A jak jste našli?Doporučení už někoho kdo vyzkoušel? Nebo jste hledali sami? Nevím jestli do toho jít. ALE třeba to pomůže.

katka865
24. lis 2017

@sedmikraska84 mrkni na recenze na netu. Na nic necekej. Maji casto dost plno tak i trva nez se tam vubec dostanes.

elennka
24. lis 2017

pomáhá, ale není to o tom,že ti řekne cestu jakou se máš dát, nevyřeší za tebe problém, pomůže najít cestu k řešení problému, a je potom na člověku, jak se k řešení problému postaví.. a jestli vlastně chce problém řešit.. jinak čekací lhůty jsou klidně 3-6 měsíců.. pokud to není v rámci krizové intervence (klinický psycholog), co se týká psychologů nekliniků- ty si platíš, tak tam jsou čekací lhůty kratší..

hanula311
24. lis 2017

Já jsem objednána na 8 12 .Konečně jsem se rozhoupala.A verim v to,že mi pomůže abych mou situaci nwbo

sedmikraska84
autor
24. lis 2017

@hanula311 držím palce ať je lépe.

sedmikraska84
autor
24. lis 2017

Zkusím asi někoho najít tedy.Vim,že mi neřekne co a jak.Jen asi potřebuji aby me někdo vyslechl a popřípadě řekl jaka cesta by byla vhodna. Jsem připravena se snažit něco vylepšit. Momentálně mam pocit ze selhávám a už nejsem sama sebou.Moc díky Všem

normalnimatka
24. lis 2017

@sedmikraska84 správnej terapeut tě jen navede k tomu, aby sis sama zjistila a rozhodla, která cesta je pro tebe nejlepší;)

ssandy
24. lis 2017

@sedmikraska84 pomuze, urcite. Kazda snaha je lepsi, nez nezkusit nic. A pokud ses rozhodla pro odbornou pomoc, tak jsi uz velky krok sama v sobe udelala! Ja hledala v okoli, na netu, dle recenzi, pak jsem se tam osobne vypravila a rekla mu, ze jsem si ho prisla prohlidnout a kdyz mi bude vyhovovat, ze k nemu budu chodit. 🙂 Trochu koukal, ze ma plno, ale nakonec jsem ho asi presvedcila, tak me vzal. Proste mi sednul, hodne mi to pomohlo a i kdyz tam leta nechodim, dodnes cerpam z toho, co jsme si rekli.

alcar
24. lis 2017

V cervnu letosniho roku, po hodne spatnem obdobi (komplikovane tehotenstvi, predcasny porod dvojcat ve velmi spatnem stavu, skoro smrt jednoho, pak doma narocna pece o dva nedonosence, do toho nastup dcery do skolky, "odlouceni" jsme nesly tezce, hlavne z duvodu, ze jsem byla porad u kluku na neonatologii, po tydnu doma prevoz rychlou s jednim dvojcetem do nemocnice...) jsem se psychicky zhroutila. V nemocnici, kde jsem byla s dvojcaty hospitalizovana mi sehnali psycholozku. Byla jsem u ni dve hodiny, vypovidala jsem se, hodne se mi ulevilo. Moc mi pomohla tim, ze me povzbudila a rekla mi jednu, pro me dulezitou (az spasnou) vetu. Jsem natolik silna osoba, ze jsem sama sobe psychologem. Takze, i kdyz mi doporucila v psychoterapii pokracovat, tak me vlastne touto vetou dodala tolik sily a energie, ze jsem celou tu situaci ustala sama a staleho psychologa jsem nakonec nepotrebovala. Mozna jednou nekdy k tomu jeste dojde, ale prozatim jsem za tim vsim udelala tlustou caru.
Tim chci rict, ze pokud citis, ze bys nekoho potrebovala, tak rozhodne neotalej. Mozna ti pomuze jedno ci dve sezeni a najdes hned tu spravnou cestu, jak sve psychice pomoci, mozna tam budes chodit delsi dobu, ale ver, ze ti to hodne pomuze. Preji hodne sily a co nejvice pohody v tehotenstvi.

konidana
27. lis 2017

@sedmikraska84 podle mne je nejlepší jít někam na doporučení známého, kamaráda,.... Ale lepší jít kamkoli, než nikam. Klidně se objednej ke dvěma, a pak dál pokračuj, u toho který ti lépe sedne🙂

jankahlavacova3
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru