Potrat ve 35 letech. Zkušenosti a podpora?
Předevčírem jsem si udělala těhotenský test a vyšel mi pozitivně. Teď jsem si udělala druhý a taktéž. Jsem plně rozhodnutá jít na potrat ale přítel o tom nechce ani slyšet. Nedostalo se mi podpory ani od sourozenců. Mám už dvě děti a tento měsíc mi bude 35let. Už to je pro mě první problém. Mám spoustu dalších důvodu proč ho nemít a nemám žádný důvod ho mít. Nikdy jsem po dětech nějak extra netoužila a teď jsem momentálně ráda, že ti dva už jsou ve věku kdy nepotřebují tolik mojí pozornost a já se můžu věnovat i sobě. Ten kolotoč kolem mimina a další roky jen pliny řev kojení noční vstávání už nechci zažít. Chci se zeptat žen, maminek hlavně těch, které se taky rozhodly pro ukončení jak to probíhalo? Co jste cítili? Podpořil Vas v tom někdo? Děkuji za každou zkušenost.
@veroniquecz Víš kolik je chlapů blbů, co vše nechají na ženě? Ale zkus se vcítit do chlapa. Čekáš miminko, chceš ho, ale manželka ti ho zabije a ty s tím nemůžeš vlastně vůbec nic dělat. Jako ještě že nejsem chlap, tahle beznaděj je šílená.
"můžeš se dohodnout že třeba na rodičáku zůstane tvůj chlap, sourozenci že budou taky hodně pomáhat"
@klokanka31 to myslis vazne? jako to s tema souroencama 😀
Nevim kolik jim je ale od 6letych moc cekat nemuzes a pokud jim je treba 12-13 tak taky podle me ne 😀 kdyby mi mama ve 13 rekla udelam si decko a ty mi s nim budes pomahat tak se na ni asi vykaslu uz jen z principu. Co ji dava pravo aby se jeji deti starali o mladsiho?? jako samozrejme obcas nejaka sem tam pomoc ano- sem tam prebalit nebo treba dat pracku ale nemuze po nich preci automaticky chtit aby "hodne pomahali"
@klokanka31 no a čteš jak to v minulosti dopadlo když něco chtěl? Viz ten pes, zase vše na tazatelce. Takže ne, s takovým další dítě určitě ne.
@veroniquecz No tak proč s ním teda je? Proč s ním chrápe? První těhotenství s ním bylo šílený. Tak proč šla do druhého? Jestli zakladatelka tak trochu nekecá. Ono je nejjednodužší chlapa vybarvit jako magora, aby ji každý teda ten potrat schválil.
@te_reza Jenže my nevíme, jak to v reálu je! Mě přijde na hlavu být s někým tak neschopným, jak se tu popisuje... A přesto jsou dál spolu, mají intimní vztah a tedy i následky by měli být společné. Minimálně bych mu tu mateřskou nabídla, aby měl to pravo udělat taky rozhodnutí a když odmítne? Pak už by autorka mohla přemýšlet nad potratem bez blbého pocitu (který ale stejně nemá, protože přece jen ona rozhoduje a jen na jejím názoru záleží...
Jsem ráda, že my s manželem máme vztah založený na komunikaci, kompromisech a že vůči sobě nejsme sobecký 🙏🏻
@hanka_12345 Chtějí sourozence? Chtějí. Tak ať přiloží ruku k dílu.
@klokanka31 pise, ze sourozenci nevyjadrili podporu
@klokanka31 sourozencemi ale byli míněni sourozenci zakladatelky, nikoliv její děti!
@eldoradoh pro tatínka 6. dítě btw..
@andromeda818 já ho teda nechápu, absolutně ... o svých stávajících 5 dětí se evidentně nestará, nepomáhá, nestará se ani o svýho psa a chce mermomocí 6. dítě?? Neřekla bych ani popel, kdyby se podílel, pomáhal apod..
@hanka_12345 A vidíš, dřív běžně sourozenci pomáhali s mladším. Co je na tom špatného? A že nemůžeš očekávat od dětí pomoc - od dětí můžeš očekávat to, co je naučíš. Jenže když je moderní po dětech nic nechtít, tak pak od nich fakt nic nemůžeš chtít. A víš co z nich vyroste? Sobci co vidí jen sebe, a nepostarají se ani o toho psa.
@klokanka31 chápeš ale, že zakladatelka píše o svých sourozencích, nikoli o svých dětech??
@klokanka31 tak to neni uplne pravda tak zase neprehanej
@eldoradoh Tak to měla napsat v úvodním příspěvku, že jde o její sourozence
@hanka_12345 Co není pravda?
@klokanka31 normálně smýšlející člověk větu "Nedostalo se mi podpory ani od sourozenců" pochopí..
@eldoradoh ja teda taky pochopila ze jde o decka zakladatelky...
@klokanka31 to ze se po deckach nic nechce a pak z nich vyroste sobec kterej se nepostara ani o psa... je rozdil ze sourozenec mamince pomuze, udela pradlo trreewba, neco nekdy uvari nebo udelaji mycku ale proste nemuzes na ne nastoupit a oznamit jim ..taak ted budete mit sourozence a bnudete delat pul veci za me protoze potrebuju hodne pomoct....
ale pokud jde o sourozence autorky tak to je debata o nicem
decko chce zenska a chlap tak at se staraji a nevim proc by to meli obsrat sourozenci.... podivej se na vymenu manzelek s 6 deckama kdy starsi se staraji furt o mladsi...ti sou taky stastni vylozene a matka jen na ne haze praci protoze oni prece MUSI!!!! pomahat
@klokanka31
@eldoradoh mozna to tak vyznelo, protoze pokud ona ma treba 10 lete deti tak se jich taky zepta jak se tvari na sourozence.
Pokud jde o sourozence zakladatelky-oni s nimi neziji takze ti to mozna muze byt uplne jedno co si o tom myslej
@hanka_12345 Tak výměna manželek je kapitola sama o sobě...
@klokanka31 ale je to realita bohuzel! a takovych rodin neni malo ..to musis uznat
@hanka_12345 Naštěstí takovou rodinu neznám...
@klokanka31 ja ano, sice jen jednu, ale maji jich 7
@andromeda818 keby sa mne s muzom podarilo zamiesit na tretie dieta tiez by som neskakala radostou. Ale pokial by muz dieta chcel tak by sme sa napriklad dohodli, ze po roku pojdem do prace, bude platit sukromnu skolku, bude sa starat ak by dieta keby bolo chore, alebo sa rozumne dohodnut aj na tom potrate. Toto je velmi hypoteticke. Lenze taketo riesenia mozes robit vo funkcnom vztahu kde jeden repektuje druheho. A o taky vztah sa tu asi nejedna.
@klokanka31 Znám pár rodin, kde si matka pořídila další dítě a házela ho na krk starším sourozencům, protože mají přece pomáhat. Ve všech (!) případech mají ty starší děti se svojí matkou dost mizerné vztahy.
Jedna věc je běžná pomoc v domácnosti, druhá věc je zapojení starších dětí nad rámec. Jako sorry, ale kdybych já jako dítě dostávala na krk mladšího sourozence, tak taky nebudu skákat radostí. Já sama mám těch dětí fakt hodně, starší pohlídají mladší (nejstarší dospělá už s námi nežije, takže tu nepočítám), ale je to pohlídání ve smyslu "zajedu do obchodu, do 30 minut jsem doma". Ne že se budou o mladší starat půl dne, protože já jsem vyřízená nebo nestíhám. Od toho je tu manžel, který se musí zapojit taky.
@somalicats S tímhle souhlasím. Ale jak jsi psala že matka si pořídila další dítě - na dítě musí být i chlap...
Chránili jste se?
@valkyra7129 proč jsi to oznamovala vsem okolo když dítě nechceš? Jako kdybych ho nechtěla tak se nebavím s nikým a jdu na potrat aniž to rodina ví..
Jinak je mi za měsíc 40, mam doma dvouletou dceru a když jsem otehotnela tak dvojčatům klukům bylo 7 let. Ano je to mazec když jsou dneska všichni tři nemocní s horeckama i já.. týden jsem pořádně nespala, úplně k.o..strach o to nejmenší když teploměr stále ukazuje přes 40.
Jako kdyby se to stalo znovu, šla bych do toho zas.. ale ve tvém případě bych nešla a řešila to tedy jinak. Určitě bych to ale neřekla sourozencům. Možná tak partnerovi podle toho jaký je a jak to vnímá. Každý máme svého který reaguje jinak

@evina92 a když na mateřskou chlap jít odmítne,tak co? Pokud jeden chce a druhý ne, rozhodnutí se dělá dost těžko. Navíc největší břímě nese právě ta ženská. Pokud chápu správně, tak ten chlap má už pět dětí a že by se nějak zapojoval se říct nedá, myslíš, že takový půjde na mateřskou?