icon

Potrat ve 35 letech. Zkušenosti a podpora?

valkyra7129
8. únor 2024

Předevčírem jsem si udělala těhotenský test a vyšel mi pozitivně. Teď jsem si udělala druhý a taktéž. Jsem plně rozhodnutá jít na potrat ale přítel o tom nechce ani slyšet. Nedostalo se mi podpory ani od sourozenců. Mám už dvě děti a tento měsíc mi bude 35let. Už to je pro mě první problém. Mám spoustu dalších důvodu proč ho nemít a nemám žádný důvod ho mít. Nikdy jsem po dětech nějak extra netoužila a teď jsem momentálně ráda, že ti dva už jsou ve věku kdy nepotřebují tolik mojí pozornost a já se můžu věnovat i sobě. Ten kolotoč kolem mimina a další roky jen pliny řev kojení noční vstávání už nechci zažít. Chci se zeptat žen, maminek hlavně těch, které se taky rozhodly pro ukončení jak to probíhalo? Co jste cítili? Podpořil Vas v tom někdo? Děkuji za každou zkušenost.

Strana
z6
merope
9. únor 2024

@valkyra7129 Z toho, co tady tak čtu, mi přijde, že mnohem víc než nechceš to dítě, nechceš hlavně toho partnera. Proč s ním tedy vlastně jsi? Pokud se od něj nezvládneš odpoutat / srovnat si to doma sama, doporučuji psychologa. Přijde mi, že si z tebe dělá "rohožku" a to fakt není dobrý pro vztah ani pro děti.

tehulinka91
9. únor 2024

@valkyra7129 tak se domluv na gyndě na potratu a popros doktora o diskrétnost, aby manželovi neřekl pravdu z toho a onoho důvodu a manželovi řekni, že se to neudrželo a potratila si. Houby bude vědět jak to bylo. Držím ti palce 🍀🫶🏻

alice180
9. únor 2024

@klokanka31 pracovala jsem s dětmi, takže jsem měla několik případů, kde je právě běžné mít hodně dětí v kombinaci partner-macho. Pokaždý je měla na krku ta nejstarší sestra a běžně se chodily svěřovat, že je to štve, že nemají svůj vlastní život. Že nemůžou jít s kamarády ze školy, protože musí denně vyzvedávat svoje mladší sourozence atd. Bylo to hrozný, vidět jak z nich už jsou ,,matky" a přitom by měly řešit jiné věci.

stazinka2018
9. únor 2024

@valkyra7129 tak prostě pilulku a je to. S temihle důvody není o čem diskutovat. Já bych třetí dítě taky rozhodně nechtěla.

suzanna123
9. únor 2024

@valkyra7129 jsi rozhodnutá, s chlapem není domluva, tak se prostě zařiď podle sebe. Jasně, že má právo do toho mluvit, ale konečné rozhodnutí je na tobě - zejména, pokud by to u vás bylo celé na tobě. Pokud on není schopen to respektovat, zařiď si to bokem a nenech se tady vmanipulovat do nějakých pocitů viny. Žádná z těch, co se tu nad tebou pohoršuje, ti s dítětem pomáhat nebude, takže jejich názor je naprosto irelevantní.
Termín u doktora si změň, jemu prostě řekni, žes to zrušila (kdyby sis dítě chtěla nechat, tak se k doktorovi stejně nechodí pár dní po pozitivním testu) nebo že už to proběhlo bez něj. A pokud to půjde, tak se dohodni na pilulce a jestli to je pro tebe schůdné řešení, tak chlapovi prostě řekni, že to byl spontánní potrat.

veroniquecz
9. únor 2024

@sorboni30 řekl to chlap, čti pořádně….

bonavoxa
9. únor 2024

Nestačím se divit, kolik lidí bere lež, podvod, potrat,...za plně obhajitelné prostředky ke klidu, štěstí,... Banalita zla. To je cesta do pekel. Spousta situací je na houby, stane se, že se na vás třeba všichni vykašlou. Ale dá se to vybojovat. Ztráty se sečtou až potom. Sama bych neměla odvahu se rozhodnout ani pro druhé dítě, po tom šílenství s prvním. Ale Bůh má tak rozdílné vize od těch lidských. Sociální sítě nejsou realita. Dá se napsat cokoli. Klidně mi ty nechtěné děti nechejte radši před dvěma...

veroniquecz
9. únor 2024

@bonavoxa tys tu zase chyběla…. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Nechodíš v tazatelčiných botech. Každý svého osudu strůjce….

bonavoxa
9. únor 2024

@veroniquecz Nepřišla jsem tu primárně vyměňovat názory a tak. Píšu právě, že moje ,,boty" jsou v mnoha ohledech podobné. To bys musela ,, setřít" všechny, kdo se tu vyjadřují a nemají osobní zkušenost v bodech viz. původní zadání. Za nikoho rozhodnutí nedělám. Třetí dítě mě rozhodně nepoložilo. To je asi tak všechno.

klokanka31
9. únor 2024

@veroniquecz Lži a podrazy jsou sviňárna. Obzvlášť v partnerství. Pokud zakladatelce je jedno že on mimčo chce a ublíží mu, tak ať mu to ale řekne přímo a nevymýšlí si kraviny.

reeeza
9. únor 2024

@evina92 naprostý souhlas, to jste napsala skvěle!

adruska27
9. únor 2024

Mě přijde ubohé, že se chce někdo “zbavit” manžela tím, že půjde na potrat a bude doufat, že i manžel třeba odejde … co to jako je ? Přesně takhle to na mě působí, co jsem tu teď tak přečetla 😌 mě je jen líto toho nevinného miminka, které třeba přišlo, aby přineslo do Vašeho vztahu trochu lásky a naděje 😌

veroniquecz
9. únor 2024

@adruska27 no a nebo taky poslední hřebíček ke konci…..

veronikav31
9. únor 2024

@valkyra7129 naprosto chápu tvou situaci. Mám dvě děti a kdyby se někdy stala nehoda,jdu ihned k lékaři a konám, nechci třetí dítě. Zažila jsem revizi dělohy kvůli zamlklému těhotenství 2x, vždy to proběhlo v celkové narkóze, pak noc na pokoji v nemocnici, klasické šestinedělí po zákroku, je to víc jak 9 let zpátky.

valkyra7129
autor
9. únor 2024

Už druhé dítě bylo neplanovane a chtěla jsem jít na interupci. To bylo před sedmi lety ale zkousla jsem to a chtěla to mít rychle za sebou. Malý chodí do první třídy a já jsem ráda že už jsou oba starší (druhému 10l) a nepotřebuji už tolik mé pozornosti. Všechno nebylo tak černé dokud jsem nepřišla na to že chlap je skrytý narcis a snaží se mnou manipulovat. Několikrát jsem se snažila vztah ukončit ale kdo nezazil život s narcisem nepochopí to. K tomu je to choroby zarlivec a pro něj je další dítě jen nástroj jak mě zase udržet jen doma a upoutat mě k němu, abych neotravovala s rozchodem protože ví, že bych to sama nezvladla. Všechno se vybarvilo po skončení mateřské před třemi lety kdy mě nechtěl pustit do práce. Je názoru že každá ženská co vyleze z domu je ku*Va a nedá se ji věřit. Sám má problém přijít na jméno své matce. Pochopila jsem že dokud děcka nevyrostou budu prostě muset být k němu pripoutana. Myslím....ne...vim že s tímhle dítětem bych jako svobodný člověk uvnitř umřela. Předtím tu byla stále ta naděje, že se od něj dostanu pryč.

stazinka2018
9. únor 2024

@valkyra7129 to mě moc mrzí a nedokážu si život s takovým člověkem představit. Všechno zlé je ale k něčemu dobré, dalo ti to impuls k tomu, opravdu si uvědomit jaký je, co chceš a nechceš ty a jaké máš moznosti. Je to jen shluk buněk, žádné dítě. A co jít k úplné jinému gynekologovi rychle pro tabletku, a poté třeba zpátky k tvému, ale ten už tam nic neuvidi? A i kdyby se to provalilo tak co, ukážeš chlapovi, že máš taky možnost volby, sílu a rozhodnost a důvody. A ať se s tím smiri jak chce.

drep
10. únor 2024

@valkyra7129 já ti celkem upřímně držím palce, abys našla sílu jak na potrat, tak na kopnutí manžela do zadku. Ne, tohle chování není normální ani náhodou a čím dřív se takového idiota zbavíš, tím líp pro všechny z vás.

prejeta_zaba
10. únor 2024

@valkyra7129 chápu, že se to může stát, sama bych se zbláznila, kdyby přišlo další dítě. Akorát mi není moc jasné, na co čekáš. Jestli jste se nechránili, je to čirá nezodpovědnost. A jestli toho chlapa tak nenávidíš, proč jsi neodešla s velkými dětmi. Je to přece mnohem snazší než čekat na nějaký takový prů*er. 🤷‍♀️

lvl16
10. únor 2024

Chápu, že dítě nechceš. I jak ohromný je na tebe vyvíjen tlak. Musí to být hrozně náročné. Je na prd, že s manželem se neshodnete, potrat evidentně s vaším vztahem zamává (což i další dítě). Ale nakonec ty jsi dospělá a ty o sobě rozhoduješ a souhlas ostatních nepotřebuješ.
Kdyby se to nedejbože stalo znovu, tak bych si to nějakou dobu nechala jen pro sebe a manžela. Minimálně do té doby, než padne finální rozhodnutí.

lvl16
10. únor 2024

@valkyra7129 Teď jsem si přečetla tvůj poslední příspěvek. Od manžela rychle pryč. A na potrat bych šla klidně tajně a manželovi řekla, že to prostě nedopadlo (jen v téhle situaci, normálnímu chlapovi bych tohle NIKDY neudělala… to kdyby se tu někdo začal pohoršovat).

vrnoule
10. únor 2024

Já nevím, ale když čtu mnohé příspěvky zde... To jako když jeden z partnerů řekne jasné NE a druhý ANO, tak má právo na rozhodování ten s ANO? Já měla vždy za to, že ne je ne, a přes to nejede vlak. Když jeden chce psa a druhý řekne ne, můžeme o tom diskutovat, hledat způsoby, můžeme litovat, že jsme se více nechránili. Ale ne je prostě ne. Nechci dítě znamená, že ho nechci. Proč by měl mít manžel větší právo na rozhodování? Ano, stát se to nemělo, ale kdo z nás ví, jak k otěhotnění došlo? Co když zakladatelku znásilnil, protože prostě nerespektoval, že nechce nechráněný sex? Protože nerespektoval její ne? Jestli je skutečně narcis a takový, jako ho zakladatelka popisuje (nevíme, jestli je to pravda, ale předpokládejme, že to pravda je), tak bych se objednala na potrat a basta. Chce jít se mnou? Buď bude v čekárně (nemá nejmenší právo s manžekou na gynekologii chodit, pokud ona nechce), nebo s ní i půjde dovnitř a max se tam může vztekat, když se bude psát žádanka. Právně vzato je to tak to jediné, co může dělat. Morálně je to jiná věc, pochopitelně. Třeba by mu alespoň došlo (jestli je narcis, tak pochybuji), že ne je opravdu ne a na světě jsou věci, které i manželka může rozhodovat sama za sebe, i když se to jemu nelíbí.

klokanka31
10. únor 2024

Nebo ještě by byla možnost to dítě manželovi odnosit a pak si jít po svém. Stejně ten vztah nejspíš padne, tak by chlap měl aspoň miminko...

alice180
10. únor 2024

@klokanka31 jako tomuhle manželovi, co se tu o něm píše ?

luciesofiealex
10. únor 2024

@klokanka31 vždyť má dalších pět dětí a co jsem četla tak se nestará ani o jedno takže určitě by se sám nestaral o to šesté, spíš bych se bála že paní by se od něj nedostala už vůbec. Známe takové ty výhrůžky, vezmu ti děti pokud odejdesz a budeš mít problémy a tak dále a tak dále že ano....

bonavoxa
10. únor 2024

Přes všechno bych si miminko nechala. Nemůže za žádné z těch okolností. Spousta dětí má otce na baterky. Tím ale rozhodně neobhajuji toxický vztah, to se dá vždy vyřešit. Odlukou třeba. Je možné, že jako narcis udělá dítě, aby byla žena doma a kmitala pod dohledem. Narcise se zbavit, miminko si nechat.

prejeta_zaba
10. únor 2024

@klokanka31 jakože porodí a nechá týdenní mimino chlapovi, který se o žádné ze svých dětí nestará? Prosímtě odkud jsi spadla? 🤷‍♀️ Chlap evidentně nestojí o dítě a rozhodně nebude piplat novorozence. Tomu jde jen o to, aby bylo po jeho. Práci okolo přece obstará žena. A hlavně jí bude mít doma pod dohledem, pripoutanou k miminu - o tohle mu jde.

lauriak
11. únor 2024

@klokanka31 chlap nechce miminko ale poslusnu zenu priputanu doma k sporaku 😏

andromeda818
Odpověď byla odstraněná
andelka
11. únor 2024

@andromeda818 ono je to dost zjednodušeně řečeno. Já se vůbec nedivím,že nechce dobrovolně další hřebíček do rakve své případné samostatnosti, nechce zabít šanci odejít v dohledné době, nechce se nechat pohřbít v područí narcise a jeho manipulací a žárlivosti.. Ukončí těhotenství na začátku vývoje, nehodí narozené dítě ze skály. ( Chápu,že někdo to vnímá jako totéž,ale každý ne).

luciesofiealex
11. únor 2024

@andelka poslouchej já chápu a respektuji tvůj názor, ale budeš s tou autorkou tohoto příspěvku a matkou dítěte a budeš jí pomáhat? Pokud vím tak ne, je to její život, a přesně jak ty to bereš jako vraždu, mimochodem já taky nesouhlasím zrovna s potratem ale v jistých okolnostech si myslím že není zbytí.... Jinak na to doplatí ona, děcka, plus to dítě které se teď má narodit nebo lépe řečeno by se narodilo...

Strana
z6