icon

Proč chcete v těhotenství vědět, jestli čekáte chlapečka/holčičku?

puhelin
2. únor 2019

Cekame druhe miminko a ani v prvnim tehotenstvi jsme pohlavi znat nechteli. Tesili jsme se na to, az vykoukne a my to zjistime opravdu "najisto". Okoli nas nechapalo 🙂 Pritom jsem alespon nenakupovala zbytecnosti, obleceni jsem nakupovala vesmes neuralnich barev (vcetne kocarku) a to i potom, co se nam narodila dcerka, takze ho muzeme pouzit i kdyby priste byl chlapecek.
Tak me zajima, proc jste chteli uz v tehotenstvi znat pohlavi miminka. Ptam se proto, ze me nenapadl zadny duvod, proc to vedet. Zato ale spousta duvodu proc to nevedet predem 🙂

Strana
z6
ppavlusa
11. čer 2019

Ja si nenechala ani u jednoho těhotenství říct. Ono překvapení je překvapení. Oblečení i kočárek jsem měla neutrální. A po narození dětí jsem si dokoupila občas oblečení v barvě. Ale nijak sem to nehrotila.
Jo a mám děvče a chlapce 😉

cital
11. čer 2019

@puhelin Přesně, člověk je rád, že to přežije i s miminkem všecko ve zdraví... A ta láska je boží.
Já teď cítím, že je to holka, protože je mi blbě. To mi u kluků nebylo, ikdyž vím, že to nemusí nic znamenat. Za pár dní si zas myslím na kluka. Nechci myslet, nechci nad tím přemýšlet, ale přemýšlím. Ale kdyby to jen holčička byla chtěla bych ji pojmenovat po babička, která pro mě znamenala hodně a letos umřela. Pro kluka máme jméno taky, to byla tutovka hned.
A hlavně to miminko si zklamání vůči pohlaví nezaslouží.

puhelin
autor
11. čer 2019

@cital Mne s dcerkou blbe vubec nebylo, zvracela jsem jen jednou a to bylo po prejedeni 🙂 Ted o neco vic, ale bylo to z kojeni, ktere me v 1. trimestru hodne vysilovalo. Takze taky spis ne. Uvidime.
Pojmenovat dcerku po babicce je krasny napad. Manzelova babicka umrela kdyz jsem byla ve 13tt, jmeno pro holcicku jsem uz mela vymyslene davno pred otehotnenim, ale u krestu babiccino jmeno dostala jako druhe, aby ji hlidala. Jen je s podivem, ze je ji strasne moc podobna - vzhledem, povahou i chovanim a gesty. Jak babicka v reinkernaci neverila, tak tady jsme vazne zaskoceni. Hlavne babicciny deti jsou z toho hodne zaskocene, jak jim maminku pripomina.

lovemusicsun
11. čer 2019

Nečetla jsem celou diskuzi, tak sorry jestli budu opakovat co už třeba někdo zmínil. My jsme si to nenechali říct hlavně protože já jsem to nechtěla vědět. Ačkoli svůj život vedu v excelovských tabulkách a vše chci mít přesně naplánované, tak mám občas ráda překvapení a tohle je vždy nakonec příjemné překvapení.. Manžel to nějak respektoval, i když by asi rád dopředu věděl co to bude. Moc si přál kluka. Nejhorší byly asi ty pohledy okolí, které nechápaly, proč si to nenecháme říct, když máme tu možnost. Doktorka v porodnici byla úplně úžasná, jak se miminko narodilo, tak teatrálně vykřikla "JE TO HOLČIČKA!!". Po tom bolestivém porodu to byla rajská hudba. Manžel se do malé okamžitě zamiloval a v tu ránu zapomněl na to, že chtěl hlavně kluka. Zpětně to hodnotím kladně, kdybych mu třeba ve 20tt oznámila, že je to holčička, myslím, že by byl trochu zklamaný. Takhle už držel v náručí tu malou holčičku a za nic by jí nevyměnil. Pokud budeme mít druhé dítě, opět se budu snažit o překvapení.

hanci23
11. čer 2019

Já jsem od začátku těhotenství zarytě tvrdila, že si pohlaví říct nenechám.. Ale na UTZ ve 20.týdnu se mě Dr. zeptal, jestli chceme vědět pohlaví, tak jsem řekla, že ano. Zvědavost u mě zvítězila 😁🙂

babanci
11. čer 2019

Za mě se to u první a druhé ještě nezjišťovalo, až u té třetí. Musím říct, že po porodu bych překvapení nebyla snad ani schopna zaznamenat. Byla jsem ráda, že je to za mnou a kdyby mi řekli, že mám malou opičku, tak bych se jen zeptala, jestli je zdravá. 😀 Toužila jsem tedy víc po holčičce a taky mi to 3 x vyšlo. Manžel chtěl potřetí kluka, tak tam už jsme si to nechali říct a chvilku to přechroupával. Tak si myslím, že je dobře, že to věděl dopředu. A u vnoučat, tam to mladí chtěli vědět a nám to taky řekli. Takže jedeme pořád ve stejném módu a každým dnem čekáme narození třetí vnučky. Jsem přešťastná, šiju a na ty holky se víc vyřádím. My naopak růžovou nezavrhujeme a líbí se nám. Strašně ráda šiju TUTU sukně. 😀 A že už to mám natrénované!

babanci
11. čer 2019

@cital Aby sis to nechala říct. Když to bude kluk, tu trochu zklamání si prožiješ teď a začneš se na něj stejně těšit. Mám kamarádku, co strašně toužila po holčice Zuzance a na sále zjistila, že jí ani napodruhé nevyšla. Byla tak flustrovaná, že řekla dokonce jméno, co se jí vůbec nelíbilo. Za 14 dní ho na matrice přejmenovala. Dodnes mě závidí, jak říká, ten můj "ženský" svět.

barumat
11. čer 2019

@lovemusicsun To ale tak trošku vyžaduje chlapa u porodu 😁

priefi
11. čer 2019

@puhelin kdyz se nedari domluvit na jmenu, je fajn znat pohlavi 😅 odpadne polovina "hadek" 😅

ninive211
11. čer 2019

Pohlaví jsem chtěla znát u obou těhotenství, a to především 1) abysme se lépe odpíchli při výběru jména (u prvního jsem si oddychla, když to byla holčička, na té jsme se celkem shodli, u kluka byl oříšek ještě v druhém těhu) a mohla mimču nějak konkrétně říkat, ne jen "to" 2) abych mohla dělat nákupy v barvě pohlaví, OK, pár kousků neutrálních zejména v té nejmenší velikosti, kdy to mimčo má třeba na sobě jen 2 týdny, neuškodí, ale přesně jak již bylo zmíněno, nepřijde mi, že by byl v neutrálních odstínech nějak velký výběr - jak tu někdo už psal - to je sada růžová, sada modrá a sada bílá 😀 Pravda, teď na druhého kluka jsem musela téměř komplet celý šatník po dceři prodat/dát dál (sestra má naštěstí 3 holky, z toho 2 mladší jak naše dcera, takže nemám problém to udat), ale prostě si na ní nedokážu představit barvy jako hnědá, oranžová, zelená...to jsou prostě "klučičí" barvy a dcera do skoro 2 let neměla vlasy, tak to by si ji akorát furt pletli s klukem. Za mě holčička má vypadat jako holčička, a ne jako by vše zdědila po starším bratrovi. A u druhého jsem do roka z 90% nakupovala jen z druhé ruky nebo ve výprodejích, takže zas až takový výdaj to nebyl. Stejně tak jako tak bych vždy chtěla novému mimču koupit něco nového, aby nemělo vše po starším sourozenci.
Co se týče diskuze ohledně značek, já právě hodně ráda nakupuji v Lidlu, Pepcu...za pár kaček hodně muziky (zejména vzhledem k tomu, jaký máme doma čuňátko, toho mladšího), pár kousků máme HM, co jsem kdy měla Lindex, Next, Zara, tak vše bylo z druhé ruky po někom, nikdy nové, za tu cenu bych to prostě nedala. Sice souhlasím, že Lindex bodyčko je asi materiálově kvalitnější jak z Lidlu...ale pokud na něm dítě udělá nevypratelný flek, tak ho stejně už dál neprodáte a můžete těch 250 Kč/jedno body hodit do koše. Navíc za víc jak polovinu ceny (to když bude člověk hooodně optimistický) to neudáte, radši pořídím za tu cenu dvě tři věci jiné značky (anebo teda když už, tak značkové z bazaru).

dora13
11. čer 2019

Mne prijde hrozne hezky, kdyz si to nekdo nenecha rict, ale sama bych to nevydrzela. Jsem hrozne zvedava a netrpeliva, navic vzdycky, kdyz uz jsem vedela, ze to bude kluk, tak se mi to jaksi vic "zhmotnilo", mohla jsem mu rikat jmenem, uz to proste byl konkretni clovek. Plus teda jsem obecne hakliva na prezdivky, takze predstava, ze devet mesicu smyslim a mluvim o clovickovi, koblizkovi, knedlickovi, whatever je pro me naprosto neschudna :D

@cital nekde jsem cetla, ze maji-li rodice silnou preferenci nejakeho pohlavi, tak je pry zdravejsi si to nenechat rict, protoze pak tam muze nastat ten nekolikatydenni proces smirovani se -- zatimco kdyz ti proste daji miminko do naruce, tak uz to proste funguje a je ti jedno, ze je to holka, kdyz jsi chtela kluka a naopak. Ale nevim, osobni zkusenost nemam 🙂

lovemusicsun
11. čer 2019

@barumat No to je jasný. Pravdou je, že pro mě je chlap u porodu samozřejmost.

unanek
11. čer 2019

@puhelin ahoj Jani, taky ti odpovim😊 prvni jsme si nechali rict protoze manzel vedel ze je to kluk a tak jsem mu to rada potvrdila a o to vic jsme se tesili az ho uvidime... ted u druheho jsme furt spekulovali co by bylo lepsi jestli holka nebo kluk...partacka pro me a nebo radeji partak pro starsyho synka...kazdou chvili manzel furt menil, ze by chtel holcicku, pak zas ze by pro malyho radeji kluka atd😂 rict jsme si pohlavi nenechali, protoze to pro nas nebylo dulezite...a pozdeji uz ani nebylo potreba se doktorky ptat, to by na tom ultrazvuku videl i slepej😂 takze ve vysledku jsme si pohlavi rict nenechali ale vedeli jsme ze bude mit starsi brasku a i jsme mu rekli, ze to bude braska i jak se bude jmenovat😊

klea81
11. čer 2019

Třeba abychom mohli dítě oslovovat již v těhotenství jeho jménem a neříkat To, bublina apod.

elishka562
11. čer 2019

@dora13 S tím máš pravdu... já jsem sice u druhého těhotenství pořád říkala, že mi je to jedno, ale nějak jsem se (pod tlakem všech "chytrých lidí co to samozřejmě vždycky poznají") upnula na kluka. Ale říct jsme si to nenechali. Když se malá narodila a dali mi jí s tím, že máme holčičku, tak jak říkáš, v tu chvíli bylo úplně jedno, že předtím jsem trochu víc preferovala kluka.
tak máme doma dvě holky a je nám fajn🙂
U třetího, které plánujeme, to asi taky nebudu řešit a chtít vědět dopředu. A musím říct, že teď mi je to paradoxně jedno mnohem víc, jestli budeme mít třetí holčičku nebo toho kluka. 😉

mojeuzivatelskejmeno
11. čer 2019

Ani u jednoho těhotenství jsme pohlaví nevěděli a popravdě bych to nechtěla jinak. 🙂 Také nechápu, k čemu je dobré to vědět dříve. Teď za celé těhotenství mě ani jednou nenapadlo, že bych to potřebovala vědět. Už se mimi narodí každým dnem, tak uvidíme, kdo na nás vykoukne. 😍

kafemaniak
11. čer 2019

Pro mě vědět pohlaví bylo hodně důležité. Do té doby než jsme se to dozvěděli, tak jsme čekali anonymní miminko, které jsme milovai, ale neště jsme ho neznali. Když jsme se dozvěděli, co to bude, tak hned jsme věděli koho čekáme, mluvili jsme o miminku jménem a hned byl členem rodiny. Mě se prostě na miminko podařilo mnohem lépe napojit.

vineta
11. čer 2019

@lovemusicsun Ježiš to je krásný ❤️! Právě jsem si říkala, jak může bejt někdo zklamanej z pohlaví, když už se to dítě narodí - to zklamání mi přijde takový srozumitelnější právě tehdy, když se to řekne dopředu, tam je prostor spekulovat, přemýšlet a smutnit si, ale když už je to miminko na světě, tak už je to snad prostor jen pro lásku a radost ❤️

ange_de_la_morte
11. čer 2019

Chvíli jsme uvažovali o tom že bychom si pohlaví říct nenechali ... nakonec ale kromě mé šílené zvědavosti ještě zvítězil fakt že spoustu věcí jsme měli půjčených nebo děděných a já chtěla mít vybavičku nachystanou předem - nové věci člověk koupí v neutrálních barvách ale u toho ostatního šlo o holčičí nebo klučíčí :Đ

puhelin
autor
11. čer 2019

@unanek Takze to zas takove zklamani nebylo, ze J neni holcicka? M prijel domu, ze je dobre, ze to nevime 🙂 Ze kluci vypadaji zklamane, ze nemaji holcicky. Tak snad jeste zkusit treti pokus? ;)

puhelin
autor
11. čer 2019

@klea81 My mu rikame proste "miminko". Stejne bychom miminko jmenem neoslovovali, ani jmena jsme neprozradili. Vsichni jsou napnuti s nami.

unanek
11. čer 2019

@puhelin neblazni, zadne treti uz nechceme😊 tri chlapi v baraku bohate staci😂 beztak by z toho byl ctvrtej😂 ja myslim, ze bylo dobre, ze jsme to nakonec vedeli dopredu, ze to ten kluk bude a uz jsme to tak brali a tesili se a dloooouho resili jmeno, nakonec jsem ho vyplnovala pri prijmu kdyz mi odtikala voda😁 ...ono cloveka si myslim vic nahlodava okoli...kazdy se porad vyptaval jestli to bude holka a hned same soucitne pohledy jake to musi byt zklamani ze je to zase kluk a ze urcite chceme holcicku

elishka562
11. čer 2019

@unanek jojo, okoli je v tomhle silene. Kdyz se nam narodila druha holcicka a vezla jsem kocarek, tak se mi dokonce jedna pani zeptala "tak co, povedlo se?" Ja na to, "jojo, mame holcicku" a ona "aha"... jako urcite to nemyslela zle, ale ten zaryty model ze idelani je "parecek" mi prijde hrozny.
Taky si urcite bude spoustu lidi myslet, ze treti chceme jen kvuli tomu, abysme zkusili kluka. Ale tak to neni. Tri deti bysme chteli ikdyby uz jsme doma meli obe pohlavi...
A kdyz bude treti holka, uz vim presne kteri lidi se budou snazit tvarit soustrastne🙂, ikdyz taky to asi nebudou myslet zle a vlastne me budou chtit uchlacholit 😁

cital
11. čer 2019

@puhelin tak to je krásné. Kdyby to byla v mém případě reinkarnace babička, byla bych nejšťastnější.
Mě možná taky bylo i z kojení v 1.trim., teď už nekojim, jsem v 2.trim, ale blbě mi je pořád, ale ne tak hodne. Ono to kojení a vstávání dost vysiluje. Takže věřím, že to jde ruku v ruce s nevolnostmi.
Přestávám nad pohlavím přemýšlet 😉

cital
11. čer 2019

@babanci nechci zklamání vůbec prožít. Tudíž si to říct nenechám. Neupinam se na holku, ani na kluka. Nějak jsem si to srovnala už v sobě a je mi dobře. Mám vybrané obě jména.
Zklamaná jako tvá kamarádka být nemůžu. Těším se na miminko ♥️.
U druhého kluka jsem byla zklamaná 14 dnů a teď bych si za to nafackovala. Měla jsem v sobě zabudovanou holku... Teď To takhle nechci. Chci se připravit na obě možnosti.

cital
11. čer 2019

@dora13 přesně... Naprostý souhlas, který mě popostrcil ke sladké nevědomosti 😁

cital
11. čer 2019

@elishka562 me řekla po porodu sousedka... Jeeee to je mi líto, že máte zase kluka. Jsem ji málem vyfackala.

puhelin
autor
11. čer 2019

@cital Teta si ted po dvou synech nenechala pohlavi rict. Samozrejme jim vsichni prali holcicku (kluci jsou nekdy pekna cisla), ale bylo i hodne tech, kteri spicatemu brichu a pekne pleti prorokovali s jistotou tretiho syna. Kdyz se holcicka (!) narodila, probehlo spis takove "to te urcite mrzi, ze nemas tretiho chlapaka." Ted jeste, aby holcicka nevydala za dva rostaky :D
Kdyz se pohlavi zjisti az u porodu, opravdu neni cas nad tim premyslet a smutnit. Ani to v te euforii a uleve po porodu nejde. Proto si to nenechavame rict.

babanci
12. čer 2019

Moje mamka vždycky toužila po synovi a má jen mě. Já tři holky a moje holky taky tři holky. Je zklamaná, jsme prý břídilové. Někdy se tomu zasměju, ale někdy mi to šve. Nevím, proč se tohle děje, proč by jako jedno pohlaví mělo být lepší než druhé. Když jsem prvně vyrazila s poslední dcerou, soused mi řekl, zase holka? To jste smolaři.

cital
12. čer 2019

@puhelin To mě takhle naštvala máma... A co když to bude třetí kluk, říkám... A ona, no to snad ne 😵. Asi nekomentovat.
Já mám hodne kluky. Starší je hodný, má dobrou povahu, není zákeřný... Akorát se bavi s tím největším sigrem ve školce. Tak občas z toho vyjde problém. Ale doma je skvělý. Má nás rád, uklízí po sobě, strašně má rád bráchu... Pusinkuji se... Akorát stále mluví, ale fakt pořád... Vůbec nechápu po kom to má 😁. Horší jak zenska fak.

Strana
z6