Těhotenství ve 42 letech. Zvážit interrupci nebo druhé dítě?
Jsem samozivitelka s šestiletým dítětem. Je mi skoro 43. Ex téměř neplatí a dítě vůbec nevida. Jsem na vše sama, nemám tady rodinu, mám jen matku která žije 170 km daleko. Jednou za tri týdny tam dítě vezu na víkend. Mám kamaráda s vyhodama, už asi 5 let. Nechce se angažovat, občas jedeme na výlet třeba, hraje si s mým dítětem a někam ho veme, ale nikomu mě v okolí neukazal, natož rodině. Myslím ze mi dost lze a mám pocit ze nejsem jediná koho má. Občas je na mě dost hnusny. Říká mi ze jsem stará atd- je mladší. Zjistila jsem, ze jsem s nim těhotná. Nechápu to, protože proběhl jeden sex tento cyklus a ještě jsem měla ms. O dítě které uz mám jsem se s ex musela hodně snažit. Navíc je mi skoro 43. Když “kamarádovi” volám, nezvedne to a prý určitě těhotná nejsem. Ale udělala jsem několik testu a všechny jsou pozitivni.. prý nemá náladu se mnou mluvit a žádné dítě nechce. Co se týká financí; mám občas problém vše sama Utáhnout i s jedním dítětem, ačkoliv byt je můj. Pracuji z domova a to jedine mi umožňuje zvládat peci o dítě. Je mi hrozne - zvažují interrupci. Od “kamaráda” se podpory asi nedockam a ani s nim už vlastně být nechci. On se mnou doopravdy vlastně být nikdy nechtěl. Co byste prosím dělaly na mem místě.. je to poslední sance mít druhé dítě, ale mám pocit ze bez pomoci rodiny a podpory partnera to nezvládnu. Už teď jsem často vycerpana a často nemocná..
@mimco Sorry, ale ty máš fakt dost...
@bonavoxa no naštěstí nežijeme v dobách Boženy Němcové, takže ze sebe žádná nemusí dělat mucednici a vysvětlovat dětem, že je daleko do výplaty a budeme jist rohliky a na školu v přírodě apod. zapomeňte...
Hele chápu tvoje přesvědčení, víru, cokoliv. Ale přesně tahle urpustnost mě vede k tomu, že tyhle myšlenky jsou prostě špatně a doufám, doufam a doufám ve zdravý rozum české populace, se nikdy, nikdy a opravdu nikdy ani nepřiblime myšlení Polsku apod..
@bonavoxa zahul je ledacos a každý se z něj dostává jinak. Ne každé dítě je počato chtěné, ne každé je přijaté, pro mnohé lidi je to prostě potíž, katastrofa, něco, co nechtějí, nezvládnou, nedokážou přijmout jako něco nad námi,že to tak mělo být. A prostě to vyřeší takto. A je to legální a bezpečné. Ne jako dřív.
@enoli co v dobách Boženy Němcové, stačí o 100 let zpátky. Žilo se strašně těžce, moc se šetřilo, u nás kluci od 14 makali na šachtě a kolonie byly plné vdov ( teď zas je plno rodin bez otců z jejich neschopnosti fungovat) a teď jsem četla nějaké vzpomínky paní, a přímo psala,že rodiny měly hodně dětí, a když některé zemřelo,tak jim to až tolik nevadilo, protože ubyl krk k živení..
@oveckaluky ale no ne, tys tady chyběla, to zase budou filozofická moudra🙄
@oveckaluky já mám dost a ty vozíš po městě kočárek s panenkou🤷♀️
@bonavoxa Ve škole pracuji a samozřejmě máme dost dětí samoživitelek, které využívají obědy zdarma, či se jim platí školní akce z Nadačního fondu školy, do kterého solidárně přispívají všichni např. pomocí tržnice, bazárku, prodejem přebytků ze zahrady, plesu.... a vidím, jak je jim trapně, když odevzdávají žádosti, nebo když ve fondu už tolik peněz koncem roku není, tak i nejedou na zahraniční pobyty, jako jejich spolužáci... jak myslíš, že se cítí? Kvůli takovým dětem se snažíme i omezovat takové to povídání, kde jste byli o prázdninách, jelikož většina z nich když má štěstí jede akorát tak k babičce.. Když na to přijde řeč, spíš jedeme v módu Co jste se nového naučili, aby mohly říct třeba - dělat palačinky.. na to většinou odpověď najdou.
Chudoba bude vždy. Oceňuji taktnost. Cítí se blbě, ale proč? Protože ostatní třeba vyčleňují lidi kolem sebe na základě vzhledu, oblečení, apod. Být chudý není vada charakteru ani překážka k tomu, aby žen člověk byl v životě úspěšný i bohatý. Děláme si to my všichni okolo. Spousta dalších lidí více či méně zištně zase funguje a živí je právě ti, kteří mají těžší podmínky. Fungují tak i společensky uznávaní lékaři. Rovné možností pro všechny, to jsou myšlenky nedobrých ideologií.
@bonavoxa Spolužáci je vyloženě nevyčleňují, i když tu a tam nějaká poznámka také určitě padne, ale těm dětem je to samotným líto, že nemají takové možnosti jako spolužáci. Ti se baví mezi sebou o různých zážitcích, porovnávají oblečení, baví se o sportech co dělají, kam s rodinou jedou.. zkrátka běžný rodinný život. A pak jsou děti co nemají funkčního otce, takže mužský vzor padá, máma uhonena z práce a kolikrát ne jedné, často doma bez energie a trpělivosti např. s přípravou do školy a kola se roztáčí.... Já mezi těmi dětmi jsem a vidím ten scénář...
@bonavoxa
@kamino taky pracuju ve škole, mnohdy ty podmínky v rodinách jsou fakt špatné. A bohužel to, že dítě,které takhle v dětství žilo bude úspěšný, vzdělaný, vymaní se z toho není ani jisté, ani pravděpodobné. U nás máme široké spektrum dětí a u mnohých je problém absolvovat nějaké akce mimo školní vzdělávání, natož ŠVP ( letos to vyšlo na 6 tis plus nějaké výdaje navíc, rozhodně nejeli všichni, z některých tříd třeba 2/3, z některych skoro všichni, ale znám i takové,kde by minimálně půlka nejela). Já se snažím,ať děti můžou absolvovat všechno,co mají možnost ( kromě lyžáku, to nechtějí, nemají rádi zimu a zimní sporty).
Nikdo je nevyčleňuje schválně, vědomě, nikdo na to nepoukazuje, taky se snažíme poukázat na všechno pozitivní, někdo si víc užije a víc zažije na prázdninách u babičky než na dovolené v Dubaji, tak to je a je fajn o tom mluvit. Ale nezmenite to a prostě to je cítit, vnímají to všichni, nejsou blbí a úplně omezit povídání a aby o sobě děti něco věděly fakt nejde.
@bonavoxa nikdo přece nikoho nevyclenuje a ano rozdíly tu byly vždy a vždy budou. Ale proboha, když je možnost další dítě do "chudoby" nepřivest, tak ho tam přece neprivedu. To nemá s ušlechtilými cili nic společného...všude se dnes skloňuje finanční gramotnost, ale tohle nabadani ve smyslu "už si jednou těhotná, tak trp i všechny tvé deti", opravdu o finanční gramotnosti nesvědčí. Je to hnusně řečeno, ale bohužel pravdivě "když chceš mít opičky, musíš mít na banány "...
@kamino Taky jsem jako dítě nemohla jet na zahraniční pobyt se spolužáky a moji rodiče neměli se třemi dětmi peníze na dovolenou u moře, jeli jsme k babičce na venkov. Chvilku mě to mrzelo, ale moc dobře jsem to chápala a trauma z toho opravdu nemám. Líčíš to, jako by to byla nějaká velká životní tragédie...
@kleio životní tragédie to není ( pokud jde jen o zahraniční zájezd a dovolenou u moře,ale často ty rodiny nemají na mnohem základnější, běžnější věci), ale já bych to třeba ráda dětem dopřála a taky bych sama si chtěla něco dopřát, zažít, splnit si přání, nepočítat každou korunu a stresovat se, že mi za rok budou chodit 3 děti na ZŠ a náklady zase vzrostou. Taky s nimi chci trávit čas,ne pořád pracovat,ať poplatim co je potřeba nebo věčně řešit dávky ( teď jdu na měsíc na ÚP a fakt se mi moc nechce).
Jako, my v podstatě mluvíme o tom samém. Když nemám zázemí, manžela, nemám sex a nedělám děti. Když už si je pořídím, tak se o ně starám. Nezpochybňuju všechny ty smutné a těžké skutečnosti. Ale spát s blbcem...jako samozivitelka...tomu jdu aktivně naproti. Krize mužství je kapitola sama o sobě. Už k tomu nemám asi co říct. Díky.
@bonavoxa no tak každý se nechová pořád 100% zodpovědně, někdy ta bdělost poleví a člověk věnuje svou pozornost i ne úplně vhodnému partnerovi, ne s každým sexuálním partnerem člověk plánuje společnou budoucnost a rodinu ( zvlášť u samoživitelek se tomu asi těžko divit), ochrana selhat může.. Postavit se k problémům čelem ano, ale každý si pod tím představí něco jiného.
@mimco Tak za A nejezdím, a za B, i kdyby - nějak by tě to omezovalo? Myslím, že ne. Na rozdíl od těch tvých řečí, jak přesně víš, jak co komu dopadne, kdo porodí nešťastné dítě a podobné hovadiny. Ty by ublížit opravdu mohly.
Teda tady se to rozjelo... chudák zakladetelka diskuze, až to tu bude všechno pročítat...
@oveckaluky mě tvůj názor nezajímá
@mimco Ani mě ten tvůj, puso.😘
@oveckaluky pak teda nechápu, proč jsi mě jako první oslovila, jo a ta infantilní oslovení si nechej pro kámošky, neznáme se. Fakt na tebe nemám náladu a nejsem na tebe zvědavá.
@mimco Tady se nekdo pro pravdu zlobí? Aspoň tu nepíšu o tvém soukromí, reagovala jsem pouze na komentář v diskuzi. Od toho diskuze přece jsou, ne? 😉

@mimco Realita? Ty víš, že její dítě bude nešťastné? Nebo že za deset let nebude schopná se o ne starat? To je komentář za klíčenku...