V těhotenství se mi změnila psychika, jsem zlá
Holky, v tehotenstvi se mi zmenila psychika. Je ze me semetrika. Petr me na to upozornoval pul roku. Ve ctvrtek me opustil s tim, at se ozvu, az budu "zpatky" stejna jako driv. Ze si myslel, ze spolu budeme do konce zivota, ale ze jsem ho podvedla, tak to jiz neplati. Ze mam dve tvare a tu zlou jsem pred nim tajila, ze jsem lharka. Nemuzu se mu ozvat, nemam silu se snazit. Stalo se nektere z vas, ze jste v tehotenstvi byly tak moc jine? Preslo to po porodu?
v těhotenství jsem byla až agresivní, dost podrážděná..
ale ty píšeš o manipulátorovi, uzurpátorovi a nezralém člověku - tys zradila, selhala a co ON proboha? že nechá svoji těhotnou partnerku, to není selhání, nevím holka, to bude oříšek, mít dítě s takovým člověkem..
Dekuju vam za podporu, holky. Jsem prekvapena, kolik vas tady je s ochotou naslouchat... Nemam nikoho, komu bych se mohla vypovidat, nemam zadnou kamaradku a rodice nechci zatezovat. Mamka mi pred Vanoci rekla, at se snazim a mne v ten moment doslo, ze se vlastne porad jenom snazim a ze mi dosly sily snazit se. Ze to uz neutahnu snahou, protoze vysledek me snahy momentalne nestaci. Vlastne mam jen Petra, s nim jsem resila uplne vsechno, povidali jsme si kazdy den az do noci a porad jsme meli o cem. Jen tak jsme sedeli a povidali si. Zadna televize, vyjimecne radio.
Jednou denne mi telefonuje a pta se, jestli me "to" uz preslo. Chce slyset ANO. Bojim se mu odpovedet ano, protoze by ze me byl opet zklamany, kdyby prijel a rekl by mi, ze jsem lharka a ze jsem ho podvedla a vmanipulovala ho na misto, kde za danych okolnosti byt nechce. Neumim sve chovani k nemu objektivne posoudit a pripadne, kdyby bylo spatne, ovladnout, pripada mi, ze na nej zla nejsem. Nemam mu co rict, dosla mi slova. Kdyz nemluvim, rika tomu teror, pry nemluvim zamerne, abych ho deptala. Nevim, jak z toho ven.
@tereza1977 Uff, pročetla jsem ty příspěvky... Z tohohle se dá ven jediným způsobem - sbalit si věci a tradá pryč. Tohle nepřestane a bude to ještě horší, až se dítě narodí - ten Tvůj vychcánek už nebude ten jediný středobod, kolem kterého se vše točí, Ty budeš unavená, nevyspalá a rozhodně nebudeš po bytě chodit vysmátá od ucha k uchu. Vzpamatuj se.
Terezko, somalicats ma pravdu. Zober vsetku odvahu, zbal si veci a prestahuj sa..ak sa da k rodicom - v klude im povedz, ze si pre vztah spravila maximum ale neslo to. Hlavne zo seba pred rodicmi nerob nieco, co nie si (ak im porozpravas to co pises nam, tak ho tvoj otec bude mat chut nakopat do zadnice) - v takejto chvili by mal kazdy slzy na krajicku a pokial si trochu vychadzate, podrzia ta a postaraju sa o teba.
Horsie to bude s tym manimulatorskym frajerom. Ver ci nie, ale jedina cesta je vymenit telefonne cislo, zrusit email, zakazat si ho na FB a ignoracia akychkolvek pokusov o kontakt. Akakolvek tvoja odozva bude pre neho impulz ta opat deptat. Problem je, ze este nie si rozhodnuta a pripravena na tento krok. Ked sa do tej faze dopracujes, tak si spomen na tieto riadky..
Myslím, že po porodu je to ještě horší. Teda u mě jo.. Všechno se změnilo, péče o malé miminko (ještě když jsem na to z 90% sama) mě hodně vyčerpává. Jsem ve stresu, nervozní a někdy bych nejradši někam utekla... Doufám,že se to časem zlepší.
@tereza197 To,že Ti zachránil život ešte neznamená,že mu budeš robiť rohožku po celý život..vďačnosť je síce pekná vec,ale nič sa nemá preháňať.On si uvedomuje to,že Ťa má vo svojej moci a využíva to!! To je proste všetko.A keď už sme pri tom,že problém je vždy na oboch stranách?? Tak ty už vieš,že tvoja takzvaná chyba je,že si smutná a protivná...takže jednu stranu by sme mali,tak poďme hľadať kde urobil chybu on...a nevrav že nikde!!! Ja vidím tých chýb niekoľko,poviem len pár: Nerozveselil Ťa,nepochopil Ťa,vydiera Ťa,využíva Ťa,je sebecký....mám pokračovať??? Mne by z takého chlapa bolo tiež smutno a roztrhala by som ho v zuboch,keby sa ku mne takto správal a robil mi výčitky...
@alcar dúfam,že som ŤA zasa pobavila a predstavuješ si,ako trhám v zuboch manžela.. 😀
@tereza1977 Tak to že je žena v těhotenství trošku jiná je asi pochopitelné. Má asi tolik hormonů, jako žena za celý život. A chlap by to měl pochopit a ženu podpořit a ocenit to, že nosí i jeho dítě v sobě. Jestli by takhle chlap ode mě odešel a v těhotenství, tak to by se už nemusel vracet, o takového chlapa se přece nemůžeš opřít. Byl zvyklý že seš jen jeho a teď seš unavená, někdy smutná,...a on to nechápe. Vyfackovala bych ho, aby se chlapec zpamatoval
AHoj, nečetla jsem všechny odpovědi. Můj názor je, že tvůj přítel je trochu sobec a vyděrač. A ty už jsi zmanipulovaná natolik, že o sobě dokážeš pochybovat. Jde o to, zda se dokáže popř.změnit anebo ty uděláš ústupek teď a budeš je pak dělat celý život. Moc Ti držím palce, ať se rozhodneš správně...Ahoj
@tereza1977 bič a pryč ☹ bohužel mi z toho co jsem si přečetla vychází jako většině tady sebestředný SOBEC ☹ Co bude dělat až budete nevyspalá a utahaná z miminka, nebudete mu poskytovat jeho "servis". Bude nenávidět i Vaše miminko, až mu budete věnovat víc pozornosti než jemu?? Proboha kolik mu je?? 10???
@tereza1977 A abych nezapomněla, to že začínáš mít jiný názor než on a snažíš si ho prosadit, nebo se s ním o tom bavit neznamená, že jsi zlá. Až budeš mít miminko, tak se svět bude točit hlavně kolem miminka a ještě pár let. A jistě budeš mít jiné názory (jelikož budeš matka) než otec. Maminky některé věci cítí jinak. Tak ať si zvyká. Nehledej chyby v sobě. Chtěla bych vidět chlapa, jaký by byl když by byl těhotný. Někteří chlapy jsou padlý na hlavu. Přijdou z práce, vše nachystané, vše uklizené, žena usměvavá příjemná, nejlépe se stejným názorem. Taková opička. Nevidím, neslyším a držím hubu. Chjo. Nechápu
@berusinecka Jenže tohle je problém těch žen, že na tuhle hru přistoupí. Kdyby nepřistoupily, tak tihle chlapi buď sedí doma na zadku sami, nebo si tohle prostě nedovolí. Sama bych svého chlapa ve chvíli, kdy by si ke mně něco takového dovolil, okamžitě vymetla.
Můj exšvagr (taky výbornej sobec a manipulátor) měl podobnou manželku, navíc s ní jednal jak s onucí i před námi. Já byla první, která mu na plnou hubu řekla, co si o takovém jednání myslím, když na to jednou došla řeč. Všichni ostatní dělali, že se jich to netýká. Naštěstí ta jeho nakonec "prozřela" a odešla od něj a teď má konečně klid.
Tvůj manžel, přítel je pěkný sobec. Najednou zjistil, že tě nebude mít jenom sám pro sebe a zdrhá. Tohle není chlap, tohle je podle mě blb. A navíc nevyrostl z období tzv. Jájství.
Můj manžel to se mnou v těhotenství a ještě pár měsíců po porodu neměl lehké. Na malou také žárlil, byl zvyklí, že měl doma full serivs a najednou se svět přestal kolem něj točit. Prostě a jednoduše jsem mu řekla, že on se o sebe dokáže postarat (udělat si jídlo, přinést si pití), ale že naše malá mě prostě potřebuje, že ona si to ještě nějakou dobu sama neudělá. Ale rozhodně od nás nikam neutíkal.
Ještě mě tak napadá, jestli náhodou nemá někde milenku a tohle prostě byla chabá výmluva na to , jak zdrhnut k ní. Ber to tak, že chlapi jsou prostě srabi a nepřiznají barvu
Obavam se, ze Terka jeste neni v situaci, kdy by si to naplno uvedomovala. Tihle ti manipulatori jsou nejhorsi. Uplne ji za ty roky vymyl mozek. Ano, vykladali si spolu az do noci, smali se, meli stejne zajmy, ale jen proto, ze mu slepe ve vsem naslouchala, vzhlizela k nemu a byla mu vdecna. Nekladla odpor a se vsim co rekl, souhlasila. Taky nema zadnou kamaradku, coz je pro usurpovane lidi typicke ☹
Jak uz tu nekdo napsal, ceka ji hrbolata cesta. I kdyz ji to jednou vsechno dojde, bude mit uz tak poslapane sebevedomi, ze ani nebude mit silu odejit.
Jenom k tomu "jsem zlá". Nikdy jsem nebyla tichá éterická květinka a můžu říct, že v těhotenství se míra mojí asertivity ještě dost vystupňovala. Prostě nemám náladu na blbce a momentálně ani sílu nebo chuť předstírat, že ano.
A troufnu si tvrdit, že to je naprosto normální. Každá samice během březosti psychicky zraje k tomu, že bude své mládě bránit až za hrob. U lidí to není jinak.
Precetla jsem si vsechno, co mi pisete, moc si vazim toho, ze vam stojim za reakce, je mi trapne, pripada mi, ze jsem vas zneuzila. Nebudu se schovavat se svou hanbou a k necemu se vam priznam. Zaslouzite si to za to, ze me poslouchate. Kdyz procitam radky od vas, je to jako kdybych se prenesla v case o sedm let nazpet, jako kdyby Vase slova patrila memu ex. Presne to na nej sedi. Tehdy to dopadlo hodne spatne. Skoncil s petiletym trestem odneti svobody. Jsem tim, co se tehdy delo poznamenana vic, nez jsem si do dneska byla ochotna pripustit. Svou nynejsi situaci jsem vam zrejme spatne popsala, Petrovi tim ublizila. On si to nezaslouzi. Ma pocit, ze mu nedavam, co jsem driv davala. S nim si pripadam opet jako clovek a jako zena. Ukazal mi lasku, nehu, romantiku. Vsima si me, posloucha, zajimam ho. Zklamala jsem ho a to me trapi. Prominte mi, ze jsem vas uvedla v omyl. Je mi strasne. Verte mi, ze to nebyl zly umysl, je to nedorozumeni. Stydim se.
Diky vam mi doslo, ze se musim nejdriv vyrovnat sama se sebou a az potom se mohu pokusit byt partnerkou. Do te doby mohu i pres svou snahu prinest do vztahu jen trapeni a zklamani. Mam pocit, ze jsem procitla. Dekuji vam, moc jste mi pomohly.
@tereza1977 četla jsem příspěvky pouze tvoje, ale porad nechapu, co udělal on a co ty? Jak jsi na něho konkrétně zla? A co vadí tobě na něm?
V podstate mi bylo taktéž porad vyčítáno, ze jsem se v těhotenství a po porodu změnila. Ano, už jsem řešila opravdové problémy a chtěla, aby múz byl zodpovědný, plnil sliby. Psychicky to nezvládl. Jen dokola omilal, jak si ho nevazim, jak mu nadavam,...po vícero stránkách se ukázal jako nevhodný chlap do života. A taky az po letech. U nás toho bylo viuc, ale jsem nakonec rada, ze jsem od něj pryč. Nevím, co by si ti romantici představovali, ze to budeporad růžové jako na začátku vztahu? Nějaké to vzajemne obrušování je přece normální.
@tereza1977 čím si ho vlastně tolik zklamala, tím že se neusmíváš když se ti nechce?? Proč hledáš chybu jen u sebe?? Zdá se mi, že si vůbec nepochopila co ti tu většina radí ale opravdu vůbec
On te opusti tehotnou z naprosto nepochopitelnych duvodu a ty jsi ho zklamala? Tohle vazne nepusobi jako zdravy vztah ☹
@tereza1977 je normální, že jsi jiná a po porodu budeš zase jiná. to je normální vývoj. tvůj chlap je srab, že takto zdrhnul. s tebou lomcují hormony, máš spoustu starostí psychických i fyzických a on místo podpory a pochopení toto? ☹
Je to manipulátor! Od takových mílovými kroky pryč! Budeš moct za všechno, budeš viník čehokoli, co se mu nepovede. Láska je láska, ta všechno omlouvá, všemu věří...pořád hledá nějaké způsoby. Ale na vztah mají být dva. A věř mi, že mluvím z vlastní zkušenosti. Budeš si připadat jako ďábel na zemi, co žes to zase způsobila. Když jsem mu něco vytkla... i pěkně, ve snaze si jen promluvit, domluvit se, dělal nehorázné scény, brečel, vyhrožoval, hned opáčil, ať se podívám na sebe, co že všechno pro nás už udělal, ap. Nemusí to být stejný případ, každý člověk je jiný, už jsem nabízela nekonečné šance, odborníky, ale u některých je to asi celoživotní diagnóza. Věční hledači nějakého ,,ideálu", který neexistuje, ve všem. Něčeho, co je ,,spasí". Bez sebereflexe, což je zásadní problém. Často potřeba zapátrat v rodině. Když sjem žila s ním v jeho rodině, hned mi spousta věcí docvaklo. Stejně sobecký jako jaho matka, nezdravě na ni fixovaný, otecký vzro veškerý žádný, protože jeho otec nezodpovědný bohém...a můj ex výsledek tady těch dvou...:(
@tereza1977 - a neuhodil tě i současný partner? A i pokud ne - víš, nezlob se na mě, ale tvůj současný partner se chová podobně, jako když začíná domácí násilí - diktuje ti, jak se máš chovat, na koho se smát a nesmát.. A hledat chybu v sobě? Pořád v sobě... Já... vidím další nebezpečí DN (psychický tlak,systém odměn a trestů)..Terko, mám o tebe docela strach.. Prošla jsem něčím podobným, o problémech s jeho nemocí a rodinou píšeš v náznacích..Máš kam jít? Když to zvládneš teď, tak s takovou ,,podporou" neustojíš tu hormonální bouři po porodu a v šestinedělí.. Mysli na sebe a na miminko! Ty a tvoje miminko - jste teď na prvním místě.. Jinak - v tomhle kolotoči, jsi adept na řešení...definitivní... Kdyby něco, napiš IP...Neblbni, holky tě podpořily, jen ty jsi udělala to, co dělá oběť DN - už ho zase bráníš...
@alcar tak bohuzel. Radeji zase hodi vinu na sebe, aby jeho chovani omluvila. Myslim si, ze uz vic pro Terku udelat nemuzeme. Vsechny jsme se sjednotily ve stejnem nazoru, ze jeji chlap je sobec a manipulator. A to se malokdy v diskuzich stava.
@tereza1977 at uz se rozhodnes jak chces, tady vzdycky najdes zastani a podporu. Ja ti moc drzim palce, aby to opravdu bylo velke nedorozumeni a ty jsi nas uvedla v omyl, jak pises.
Pevne nervy a hlavne uctu k same sobe. Neztrat svou hrdost.
@sisinka74 no taky se mi zda, ze nase rady a reakce moc nepochopila a bude ho zase omlouvat a vinu svadet na sebe. A nebo mu udelala opravdu neco blbeho a nechce to tady rict. Ja nevim, uz se v ni nejak nevyznam. Kazdopadne, at uz je to tak ci onak, je blbe, ze to musi resit ted v pokrocilem stadiu tehotenstvi a stresovat se. ☹
Je to normální manipulátor a tebe dostal za tyléta do pozice podřízené a naprsto spokojený! Když jste se vzbouřila tepak to nezvládl. Upřímě na tvém místě by se mi ulevilo, že je pryč a konečně byla sama sebou!!!

Holka holka, ty nemas vubec zadne sebevedomi! Vzchop se! Trvala bych na tom si promluvit a pokud se nevzpamatuje, nehodi to za hlavu a nezacne se chovat normalne, tak sbohem a satecek. Nechapu, jak zrovna on muze rict, ze na tve chovani nezapomene! Ja bych teda nezapomnela hlavne na JEHO chovani! Copak to se dela opustit zenu dva mesice pred porodem?! To je fakt vul.
To je sice hezke, ze ti v minulosti pomohl, ale pises, ze uz jste spolu 6 let a to ti furt mlati o hlavu toto? Snad neni ta iniciativa vdecnosti od tebe! Za tu dobu jsi urcite udelala pro nej taky mnoho, abyste si byli kvit. Rozhodne na tebe nema nikde predplacene pravo a pokud se bude chovat takhle, tak nebude mit s takovou ani na to dite. 😝