Váha miminka a strach před porodem. Zkušenosti?
Ahoj holky...
tak se to celé těhu nějak rychle přehouplo a je tady ten očekávaný závěr...
Vždycky jsem se bála toho čekat velké miminko a asi ta myšlenka byla tak silná že jsem si ji přitáhla... jsem 38+1 a od začátku mám větší bříško ... minulý týden jsme měli váhový odhad 3790 takže nastal strach z porodu jako takového plus z velikosti miminka plus to čekání kdy a dotazy ostatních zda už? ... tak jsem chtěla slyšet nějaké názory třeba už zkušenějších?
Syn měl 4150 g a 53 cm. Já prvorodička. Porod byl rychlý od první kontrakce byl malý do 5 hodin na světě. Tlačení bylo trošku horší. Tlačila jsem ho hodinu a pak mi museli udělat malý nástřich. Ale hojila jsem se úplně krásně. Hned druhý den jsem normálně seděla a za 14 dní jsem nevědela že jsme rodila. Já bych se většího dítěte nebála. Pokud máte dost prostornou pánev, tak to bude úplně v pohodě.
Určitě se neboj, nic to nemusí znamenat, já jsem rodila holčičku 4050 g a šlo to jak po másle, a to jsem sama taková subtilní 😀. Žádný nástřih, přirozený porod se vším všudy, ráda na to vzpomínám. Taky jsem si dělala starosti, jak to zvládnu, ale pak jsem už ke konci těhu chtěla hlavně, aby už to bylo a přehodila jsem se na módus - šlo to dovnitř, půjde to i ven 😀. Snažila jsem se i připravovat - aniball, lněné semínko, masáž hráze, maliník... abych sama za sebe věděla, že jsem udělala maximum, zda to mělo vliv, těžko říct. Každopádně den po porodu na kontrole mi doktoři nechtěli věřit, že jsem fakt ani ne před 24 h rodila tak velké dítě. Teď jen doufám, že jsem si to štěstí nevybrala u prvního porodu, protože zase čekáme macíka 😀.
@janule1940 to se teda sakra sekli😁😁✌
@denda264 už jsem se s kamarádkou a mamkou bavila že by s tím vůbec neměli člověka tak strašit... navíc si říkám že každý utz sebou tak mele že mají problém mimi vyšetřit takže o to víc to nemusí klapnout 😊😊
@snazilka2018 ahoj , nečetla sem předchozí komentáře , takže možná ti neřeknu nic novýho .
Váha miminka je odhad +- říkáme rodičkám půl kila .Většinou ( pokud není maminka previtaminovana Femibionama a jinýma preparatama , sama nepribrala enormně moc v těhotenství - 20kg+, či nemá cukrovku ) je váha miminka průměr tvé porodní váhy a porodní váhy tvého manžela ...
Nebuj .
@snazilka2018 ber to jak to je. Nemysli na blbosti. Jasně, že se každá bojí porodu. Ale prostě mimino nějak ven musí. Buď v klidu, nestresuj se dopředu. Stejně ti tady nikdo neřekne, jaké to budeš mít. Klid 🙂 a důvěru ve vlastní tělo....
Moje dcera rodila před 26 dny. Dítě mělo být údajně velké. Dcera se taky děsila těžkého porodu. Nakonec rodila za hodinu poté, co opustila domov a holčička vážila 3 210 gr.
Ahoj, odhad je jen odhad - dítko může mít klidně o půl kila méně. Ani velikost bříška není rozhodující - já měla malé bříško a syn porodní váhu 3950 g. Porod byl krásný - a to přestože syn šel ještě ke své váze s rukou u hlavy, já jsem drobná a mám poměrně úzké boky. Doporučuji prosadit si volbu porodní polohy - ta je zvlášť u větších miminek stěžejní (při poloze na zádech se porodní kanál zúži až o třetinu) a také požádat PA, zda by mohla během tlačení nahřívat hráz. Dle mě velikost dítka není rozhodující (pokud tedy nemá 5 kg a matka extrémně úzkou pánev) - dcera měla 2800 g a porod s ní byl několikanásobně náročnější.
Jsou to jen odhady... Mě doktoři říkali pořád že je a bude velký.... Ještě v pátek mi doktor říkal že má 3500g a více a v sobotu se narodil a vis kolik měl? 2860g 🤣😬🤩
@snazilka2018 Na nějaký odhady se úplně vykašli. Mně odhadovali taky velký mimino (měla jsem těhot. cukrovku), pořád mě strašili že to bude obr, kvuli tomu jsem pořádně nejedla atd a narodila se mi holčička 2800g! Celá nějaká vysílená a ani nemohla pořádně sát jak byla maličká...... Takže se doktoři s váhou pěkně trefili, co?
Muj prvni syn mel 1950g, kdyz se narodil... U druheho kdyz mi rekli ze v 35tt ma odhad 3300g.. .malem kleplo... 😅Pred porodem se odhad zvysil na 4kg. Mela jsem fakt obr bricho. Nakonec sel teda cisarem..a mel 3900g ale 56cm... 😅 Preji ti hlavne at to mas co nejrychleji za sebou a at to moc neboli... Odmena je za to krasna...😍
Ahoj nečetla jsem co tu kdy psal ale váhy se neboj v 37 TT mi řekly odhad 3480g a porod 40+3 3070g takže se sekli o skoro půl kg a porod překotný . A u dcery pár hodin před porodem 3200g a za cca 7hod porod a 2680g 😉
Rodila jsem před týdnem jako prvorodička a malej měl 3840g a porod byl v pohodě, dokonce prošel tak krásně, že nemám ani žádnou jizvu. 🙂😉 Neboj se toho 🙂
@snazilka2018 Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že jak mi řikali, že budu mít velký mimino, tak mi to taky vyvolávali dřív, než byl termín porodu. Takže kvuli těmhle deb..... odhadům se mi malá narodila dřív a malinká. Co se týká porodu, ničeho se neboj! Bolí to, ale dá se to snést. A v porovnání s šestinedělím byl porod vlastně brnkačka!!! To šestinedělí - to byl teprv POROD!!!!!
syn mel 3,9 a rodil se mi v poho. ne nadarmo se rika "zazrak zrozeni", protoze se otevres. hlavne bys nemela byt ve stresu. ja vim, lehko se to rekne.. proto doporucuji si cist spis pozitivni porodni pribehy. dulezitejsi nez vaha je spis pristup personalu.
Vubec vahu nereste, neni az tak podstatna. Mne odhadovali ze bude syn vetsi, v 38tt rikali ze uz to bude minimalne 3,5kg tak mam u porodu pocitat se 4kg - nakonec se narodil 3420g a 50 cm takze zadny obrik a porod byl uplne v pohode, dokonce bez poraneni 🙂
@snazilka2018 Ahojky váhový odhad může a nemusí být pravdivý. Týden před porodem jsem měla odhad malého 4040g což mně hrozně vyděsilo a nakonec se narodil 3370g 😊😊😊
@babanci je moc gratuluji ke vnoučátku ☘😊... to je můj sen a přání... mít rychlý porod... 😊
@megi89 jeee nakonec takový malý miminečko 😍😍😊 ... to jsem zvědavá jak moc a jestli se seknou u nás ... dcl koukám že ty odhady moc nevycházejí 🙃😊
@zrofka moc děkuji za povzbuzení a zprávu ❤😍
@luca293 teda moc gratuluji k miminku a krasnemu porodu ☘❤ to je sen ... 😊tak jen věřit a doufat ...
@evaamy no taky se modlím ať natrefim na dobrou směnu ono to v nemocnici dělá hodně natož při porodu věřím že to může ovlivnit velké procento okolností 😊
@veronka_123 děkuji za povzbuzení ❤
@mmarymm jejku tak nakonec úplně akoratni miminečko 😊❤ ... neměli by s tím člověka děsit kdyz tady čtu jak to převážně nevychází...
Není se čeho bát. Držím pěsti at strach odpadne co nejdříve.
@snazilka2018 Děkuju. Máme sladkou holčičku Odetku. Držím palce,ať je to rychlé jako u nás. Samozřejmě zdravé děťátko.
@snazilka2018 hlavne i kdyby mělo miminko 4kg je to pořád v pohodě. Znám maminky které porodili i větší miminka nez 4kg a mely bud zadne nebo minimalni poraneni a vzpominaly na cely porod moc hezky. Je to z obrovske casti o pristupu k porodu a nastaveni v hlave, uvolneni a celem proziti porodu. Me dr. strasila ze jsem prvorodicka a budu to mit s malym hodne tezke - hm, 4 hodky a nemuzu rict, ze to tezky bylo, ano bolelo to, ale bolelo to pro me hezky a klidne bych si to zopakovala znova a znova 🙂 Ale ja jsem od zacatku tehotenstvi myslela na to, ze budu mit hezky porod a tesila se na nej, za celou dobu kontrakci jsem nepomyslela na to ze chci aby to zkoncilo proste jsem mela v hlave jenom to, ze za chvilku uz budu mit syna u sebe 🙂 Hlavne si nepripoustet dr., nejlepsi je ani je k sebe nepoustet a trvat na porodu s asistentkou, to je pak o necem jinem 🙂 Preju hezky porod, jsou to nadherne chvile a co prijde po nem je nepopsatelne ❤
Vůbec se neboj. Já přesně před rokem porodila holčičku 4190g a neměla jsem ani nastrih ani jiná poranění 😉 za to kámoška klucika 3200g a mela jak nastrih tak siti okolo. Upozorňuji neměla jsem anibal ani nic podobného a porod byl rychlý na prvorodicku 7 hodin od první slabé kontrakce, ty horší přišli až s pichnutim vody

Mi se kluk 3,9kg rodil daleko lip jak holka 3,2kg 😉