icon

1. pomoc při nevolnosti v 1. trimestru. Co by pomohlo?

market9777
6. srp 2021

Ahoj holky,
moc prosím o radu, momentálně jsem 8tt a už jsem z toho vyrizena, jak je mi po všem hrozně špatně.
Nemůžu opravdu nic. Už i džusy a ochucene nápoje mi vadí. Chápu že je to normální, ale musí snad existovat něco, po cem se mi ten zaludek trochu zklidní.

Nemůžu doma ani vařit, i psí granule mi tak smrdí, že jsem málem vrhla.

Děkuji predem všem za vaše rady a typy.❤

adula000
6. srp 2021

já mohla jen kousky ovoce těch prvních pár týdnů, jakože nezvracela jsem, ale měla jsem pocit na zvracení, tak jsem to vždycky musela zajíst ovocem.

tynuskap
6. srp 2021

Mě hrozně moc pomohli tyto lízátka 🙂

luuc5
6. srp 2021

@market9777 mela jsem to stejne tak ..ted jsem v 9tt a udelalo se mi lip ..ale brala jsem antimetil a to mi pomahalo hodne ..akorat si musis dat tabletku hned jak vstanes ..jak ti zacne byt blbe tak uz to pak nepusobi ..tak zkus treba ti to taky pomuuze🌸

izzylka
6. srp 2021

Mě nepomohlo nic 🤣 zhubla jsem asi 5 kg , jak mi bylo furt zle a zvracela jsem 🙈 přešlo to až kolem 15.týdne...od té doby mám zase extrémní chutě a hlad 🤣 ale furt jsou věci, u kterých mě natahuje 🤣
Chce to vydržet no 🤷🏻‍♀️ zaručené rady prostě nejsou

bbarshaa
6. srp 2021

😁 No já nevím, ale mě nic nepomohlo. Bylo mi strašně do 4 měsíce. Ze psích granuli jsem blila, nemohla sem je cítit, jídlo taky, mohla sem jen zeleninu a nějaké ovoce… Pak se do toho ještě přidaly migrény, kdy sem proste jen spala, blila a spala.
Bylo to strašný 🤦🏻‍♀️.
Takže držím palce, ať najdete něco co vám pomůže, ale osvědčená rada asi neexistuje, každý to má trochu jinak.

anpineapple
6. srp 2021

Zkusit neco sníst hned po probuzení, jeste nez vstanes z postele… suchary, rohlíky, neco neutrálního. Jinak jsem zkoušela snad všechno a nic nezabiralo, ani lizatka, proste nic. Jsem ted v 15tt a porad je to peklo 😅🤦🏼‍♀️ Proste musíš přemýšlet na co bys asi měla aspoň trochu chuť a zkoušet 😕. Je to náročné

michaelarousova
6. srp 2021

@market9777 me bepomohlo vubec nic az cas☺️ Sle zkusit se da spoustu veci…renie , antimetil,lizatka,cola ,porad neco ujidat…

ivybee
6. srp 2021

Taky mi nepomáhalo vůbec nic. Jediný, co jsem hned nezvracela byly jahody a maliny a suchý rohlíky, ale zle mi bylo ze všeho. Zhubla jsem asi 6 kilo. Jsem 31tt a ještě mě to nepřešlo, ale rozhodně je to lepší než na začátku! Přibrala jsem těch 6 kilo zpátky a k tomu asi ještě další 4 kila a aspoň už nezvracim. 🙏 Držím palce! 🌷

daisy95
6. srp 2021

Me pomahalo zvykat sladky zvykacky.. nonstop az me pusa bolela 😃

terysch
6. srp 2021

Taky mi bylo hrozně, vše jsem vyzvracela.. Pomohly mi až homeopatika Sepia 15 CH. Brala jsem je každé ráno ještě v posteli nalačno asi do 13-14tt, pak už mi bylo lépe i bez nich.

jako_mala_holka
6. srp 2021

Mně nepomohlo prakticky nic, lízátka mi dělaly ještě hůř, nesnesla jsem takhle nic v puse... Zhubla jsem skoro 7kg za ty první měsíce ... Vlastně mi pomohly jen čípky torecan, ale po nich jsem byla taková oblblá, hodně jsem spala, ale zas když jsem spala, tak jsem neblila 😂 ten antimetil byl fajn tak od toho 4. měsíce, kdy už to nebylo tak hrozné, dřív nepomáhal... Ale mně nepomohlo moc ani kapačky v nemocnici 😅 tedy jako jo, to jsem zvracela třeba jen dvakrát třikrát denně 🙄 prostě to všechno jen přežít, držím palce

barmil
6. srp 2021

Antimetil, bez toho bych nedojela do prace. A od gyn jsem mela napsané cipky Torecan, ale po těch se mi chtělo spat.

marselina
6. srp 2021

@market9777 tak za sebe mužu říct ze od 8-12tt li bylo neskutečne zle a zvracela jsem denne.
Nepomohlo mi vůbec nic, ani tehu lizatka, ani léky proti nevolnostem.
Pít jsem nemohla takřka nic, vše mi dělalo zle, pomyšlení na jaké koli jídlo nebo jen vůně jídla už jsem letela na zachod.
Piškoty a suchý rohlík to jsem dala.
Budu ti držet pesticky ať se ti co nejdřív uleví a je ti Dobre aspoň v rámci možnosti.

marselina
6. srp 2021

@barmil antimetil u mě vůbec nezabral. Torecan měl teď nejaly výpadek a vůbec nesel predepsat. Je to měsíc co jsem to resila, teď už snad zase je

crejzy
6. srp 2021

Bohužel, tohle doktoři ještě nevymysleli 🙄 jsou jen babské rady, někomu zaberou někomu ne. Kromě lizatek, antimetilu, homeopatik, piskotů, cucání ledu, zmrzliny nebo Coca-Coli existují leky od MUDr které nejsou primárně na těhotenské nevolnosti. Pokud ale moc nezvracíš pravděpodobně ti je nenapíše nebo stejně nepomůžou. Drž se

goovana
6. srp 2021

@market9777 zazvorova lizatka a antimetil
Já bez toho nemohla fungovat půlku tehotenstvi

martulka88
6. srp 2021

Antimetil 🙂

knuffel
6. srp 2021

Opravdu leda ty lízátka, cucací bonbónky, vysleduj sama, ale osobně si myslím, že nepomůže nic. Já byla na PN celé těhotenství, protože jsem hubla, přibírat jsem začala až tak ve 3. trimestru, ale málo. Na poslední kontrole utz mi doktor řekl, že mám jen ležet a cpát se sladkostmi.
Nevěděla jsem, jestli si nedělá jen legraci, nejsem žádné tintítko totiž, ale prostě jsem přibírala málo a holčička se narodila malá, 2,58 kg. Doteď nevím, jestli ta její malá porodní váha souvisela s tím, že jsem pořád zvracela, ale asi ne, ono si to miminko vezme od maminky všechno potřebné. Snad. 🤷
Prostě vydrž a zkoušej, třeba bude něco, co Ti sedne.