2 císaře a potřetí těhotná
Ahoj holky,
jdu si k vám pro radu. Včera se mi objevily na testu /pro jistotu dva) dvě čárky, takže je situace jasná. Bylo to neplánované, ale stalo se. Potíž je v tom, že mám jen 15 měsíců od druhého porodu císařem a jsem maximálně vystrašená. Nevím jestli to těhotenství vůbec zvládnu, jestli je to zdravotně únosné, takže kdo má zkušenosti s více císaři šup sem. Straší dcera je od mladšího 3,5 roku, nevím jestli děti 2 roky od sebe nebude moc velká řež, manžel je aktuálně taky v šoku, takže moc podpory nemám. ☹ Tak trochu doufá, že to není pravda a padl už i návrh potratu, což je prostě pro mě hrozný....
@shine2015 mně jizva opravdu bolela a pálila u druhého, říkala jsem to na každé kontrole a stejně tlačili do spontálního porodu (já bych i spontálně rodila, ale ta bolavá jizva mně děsila...)
@anetka1701 a rikala jsi ti i pri prijjmu a sahala sis na ni? A i pri kontrakcich?
Mě při druhým porodu jizva nebolela ani nepalila, chtěla jsem rodit normálně, ale nakonec se šlo na sál a když mě rizli, tak zjistili, ze za minutu dvanáct, protože už hrozila ruptura. Primář se divil a několikrát se mě ptal, jestli mě jizva opravdu nebolela.
@shine2015 no ono to naknec dopadlo tak, že poté, co jsem byla na indikační poradně u primáře, kde do mně půl hodiny hučel, at rodím přirozeně, mi změřil jizvu, zjistil že má půl mm a ani mně nepustil domů - hned druhej den ráno císař... Mně ta jizva bolela tak od 34tt hodně, těsně před pordem jsem si přidržovala břicho, měla jsem pocit, že malá mi tou jizvou propadne ven...
@anetka1701 tak hlavne ze to dopadlo...ono po dvou sekcich kdyz bude zena tvrdit ze ji boli jizva a bude na tom trvat si to doktori nedovoli....nutit do klasickeho porodu kdyz je bolest v jizve a zena rodit kladicky odmita a trva si na tom nemuzou....
@shine2015 já bych klidně i rodila třetí klasicky (ha ha, kdyby se nám ho konečně povedlo počít), mně ten císař spíš štve a z obou porodů mám nepříjemné vzpomínky, jen se bojím o tu jizvu prostě... Sranda to nebude, uvidím co přinese budoucnost, ale kdyby všechno nasvědčovalo tomu, že normálně rodit můžu, šla bych do toho...
Po dvou řezech bych se bála rodit spontánně
@shine2015
@akankeo no ja s normalnim porodem ani nepocitam, uz kdyz jsem treti planovala,tak muj dr rekl,ze ted uz jedine cisar, tak jsem s tim od zacatku smirena ... a kdyz me v nemocnici rekli,ze to na hospitalizaci neni, tak me muj dr chce videt az za tri tydny, tak si myslim,ze zas tak brozny to byt nemuze ... ale snazim se co nejvic lezet, tchyne ted slibila,ze kdyz nebude manzel doma,tak se bude starat o deti, takze klid budu mit ... no dala jsem si takovou metu,ze pred 32 tt rodit nee, protoze tohle je hranice,odkdy se rodi u nas v porodnici ... a co bude nad to, bude krasnej bonus 😉
holky, kdybyste nahoodu nektera nevedela, jak pecovat o jizvu, udelala sem na ot pod svym profilem album. Dneska sem uplne nadskocila, znama ceka treti po druhem cisari a nemela tuseni, ze by tu jizvu treba mela masirovat, aby nemela srysty. Ted si stezuje, ze ji to tahne...

@akankeo ja si to zjistovala az kdyz jsem byla tehu....a taky me prekvapilo ze po prvni sekci tlaci na spontanni porod.....po dvou ale pry uz ne. .tak asi jak kde...i kp pry rodi klasicky...ale ono to stejne bude do prvnich prvniho pruseru a zase to vrati zpet k sekcim....ono sice na zapade rodi casteji klasicky ale uz nikdo nemluvi o poctu postizenych deti a komplikaci u matky.. .a je to podle me nejen kvuli pojistovnam i kdyz to je hlavni duvod ale i kvuli vys.racim matkam.
A jinak pro ty ktere sekci chteji a v nemocnici se zdrahaji,tak jednak je dobre hledat lekare a pokud nenajdete,tak si stezovat na velkou bolest v jizve.to si pak uz nedovoli sekci neudelat. Hrozi totiz prasknuti jizvy a velke opravdu velke komplikace. Velka bolest a paleni v jizve 😉