icon

3. císařský řez

mlynkova85
4. říj 2017

Ahojky prosím o radu,podporu maminek co šly do 3 císaře. Né úplně plánovaně jsem po 3 otěhotněla jednalo by se o 3 císařský řez doktor by byl samozřejmě pro interupci,ale jak já tak manžel jsme zastánci toho že když se zadařilo tak bychom si to malé měli nechat,ale bojím se jestli dělám správně. Měla jste některá u 3 těhotenství vážně komplikace? Vím že bych byla brana jako riziková,porod by byl dřív. Mám se do příštího pátku rozmyslet jestli si to chci nechat nebo ne.

annasmyckova
4. říj 2017

neboj, takových jako ty je dost -sestřenice teď porodila císařem v létě třetí dítko, má je po2 letech, a komplikace neměla žádné, jen ji častěji kontrolovali. Když už si to dítko našlo k vám cestu, nechala bych si ho...tak se dobře rozmysli

mlynkova85
autor
4. říj 2017

@annasmyckova děkuji já ho chci poslední císař byl před 5lety a 8mesici takže tam bude rozestup 6 let a 4 měsíce.

nikoltiande
4. říj 2017

Já mám tři císaře za sebou, ke všemu děti krátce po sobě (během 4 let tři děti) a doktor se mě akorát ptal, jestli si "to" chci nechat. Jinak jsem riziková nebyla a ani péče nebyla jiná než předtím. Dělali plánovaného císaře trochu dříve 38+3, ale už jsem se necítila dobře. Žádné komplikace nebyly během těhotenství, porodu ani v šestinedělí. Třetí těhotenství nebylo plánované

annasmyckova
4. říj 2017

@mlynkova85 co vím, tak kontrolují jizvu a dělohu, jestli není nějaká zeslabená, rozestup mezi dětmi mi příjde fajn..kamarádka žije v zahraničí a říkala mi, že tam je celkem běžné, že ženy mají za sebou i několik císařů, je to trochu riziko, ale nemusí být (mě spíš příjde, že se doktoři bojí nést zodpovědnost, tak radši pošlou na interupci...je tady víc takových diskuzí
https://www.modrykonik.cz/forum/porod/3-cisarsky-rez-jaky-byl/

marcel89
4. říj 2017

Taky mě čeká třetí císař v prosinci. Nejmladší bude mít v lednu 5 zatim je vše bez problémů jen chodim na ko častěji.

aronek
4. říj 2017

Mám za sebou tři CS. Kontroly častěji nebyly, těhotenství v poho i přes velkou nadváhu, problém měl jen můj gynekolog, jinak v porodnici v klidu i při tom, když jsem se zeptala, jestli se můžu ještě stavit, tak prý jen by bylo fajn až za dva roky 🙂 Takže pokud je jediný důvod uvažování o potratu počet CS, tak bych si dítko nechala.

mlynkova85
autor
4. říj 2017

Děkuji všem. Podle mě mě doktor straší jsem z toho pěkně rozhozená řekne mi ať se do příštího pátku rozhodnu že on by byl pro potrat nic víc. Riziko je že může prasknout jizva určitě se brání to chápu akorát já jsem z toho dost špatná. Začala jsem se bát ó své zdraví. Ale doktor mě řekne že největší riziko je u miminka tak to trochu nechápu a asi se ho na to budu muset ještě zeptat. Když mi řekl že by byl rád kdybych šla na potrat už jsem ho popravdě moc nevnimala.

ela90
4. říj 2017

Moje mamka měla 3x cs vždy po roce 😊 a to asi před 30ti lety a vše ok 😉 sice když po roce opět otěhotněla potřetí tak měl prý lékař taky tendenci poslat na potrat, ale mamka se nedala 👍 á žádné následky ani komplikace. A to si vemte jaké tenkrát byly jizvy ....

tetta
4. říj 2017

@mlynkova85 Protože kdyby praskla děloha, tak větší riziko, že zemře, je u miminka než u tebe. Přijde mi, že tvůj doktor má dost zastaralé názory, ted se většinou tři císaře dovolují v pohodě.

aalleennkkaa7
4. říj 2017

Mám dva císaře, abych veděla co by se dělo kdyby se zadařilo tak jsem se objednala k doktorovi co mě rodil a specializuje se na cs - obecně se nedoporučuje, ale až otěhotníte doporučuji zajít v 12 týdnu na kontrolu jizvy, po cs je tehotenstvi rizikovejsi, ale pri normalnim tehotenstvi se to muze taky zkomplikovat, takze asi tak. Muj gynekolog v tom zasadni problem nevidi. Takze zaver byl tehotenstvi bude rizikovejsi, ale nikdo me nestrasil, nezakazoval, nerozmlouval.

kika266
4. říj 2017

No a ted si vemte holky, ze moje kamoska chce pet deti a vypada to, ze vsechny bude rodit cisarem, uzke porodni cesty. Uz ma dva za sebou a brzy se chysta na dalsi. chteji s chlapem velkou rodinu, ale zase stoji to vsechno za to? Ted nemyslim ty tri cisare, ty jsou podle me v pohode, ale pet uz je mozna hodne, hlavne ta zatez pro telo 😲

konidana
4. říj 2017

Kamaradka ma 3 deti (vsechny plánované) v rozmezi 5 let, a všechny císařem. Taky ji zrazovali,ale ona sama je zdr.sestra a nenechala si to rozmluvit.

kajka750
4. říj 2017

Byla jsem na cukrovce s holkou,co se chystala na 4 cisař a rikala,ze vse je v pohode,jen bude rodit driv a vic ji kontroluji.

mlynkova85
autor
4. říj 2017

Všem vám děkuju trochu jste mě uklidnili fakt se mi chtělo brečet.
Když jsem se totiž ptala vloni tak mi řekl že to není problém ale pak jsme si to s manželem rozmysleli a teď na mě vyrukuje s tímhle.

korin
4. říj 2017

Taky nemyslím, že by 3. těhotenství muselo být nutně rizikové. Kamarádka rodila císařem 3x, děti má po 22 a 23 měsících. První 2 císaře byly provedeny kvůli komplikacím při porodu, do třetího císaře ji nikdo netlačil, mohla si vybrat.

kotty
4. říj 2017

znám paní co měla už 4. císaře a všechny děti má zdravé, krásné, ale toto za vás bohužel nikdo nerozhodne. Já měla jednoho akutního a stačilo..

kstablova
4. říj 2017

@mlynkova85 a šup rovnou i k jinýmu doktorovi 🙂. Držím palce!

astyna
5. říj 2017

Pokud vím, tak SC je riziko do roku od předešlého, nebo když jeden je veden horizontálně a druhý vertikálně, tak třetí SC se opravdu nedoporučuje (tak to mě sestra). ... Takže rozhodnutí je jen na vás 🙂

absintka19
5. říj 2017

Děkuji za info 🙂 v mém případě taky budou nrjspíše tři CS, snad se u dalších podaří kojení....

baarunecka
5. říj 2017

Mám 3.SC. Moje doktorka taky nebyla nadšená, že jsem těhotná po třetí... No, bylo to neplánované a vůbec jsem neuvažovla nad potratem.. Těhotenství bylo rizikové (i 2 před tím). Rozrodila jsem se sama ve 31+1.. Malý je v pořádku a dcery také.. Doktoři rádi straší...

yerry
5. říj 2017

Těhotenství a porod jsou vždy určitým rizikem ale to je v dnešní době všechno i sednout s dětmi za volant... Mám za sebou 2 císaře a do třetího bych nešla plánovaně, ale kdyby se zadařilo náhodou, vzít bych si to asi nedala... Moje známá mi vyprávěla ó ženě, která po 4 císařích rodila páté dítě přirozeně a světe div se nepraskla na dvě půlky... Lékaři mají oprávněné obavy ale jejich prognózy nebývají vždy pravdivé.... Když podstoupila potratu budeš si to vyčítat, že to mohlo třebas dopadnout dobře... Komplikace můžou nastat i u bezproblémového těhotenství a to ze dne na den.... Jestli to cítíš tak že si dítě chcete nechat, tak to tak má být....

soleilll
5. říj 2017

@mlynkova85 Tvůj doktor ti navrhl přerušení jinak prosperujícího těhotenství? To je teda síla. Jaké pro to má důvody - jen ty 2 předešlé sekce? Máš za sebou podrobné vyšetření síly jizvy na děloze? Hrozila ruptura u některého předešlého těhotenství? Určitě víc sledovat stav dělohy, ale jinak buď v klidu. Není to ideální, ale je hodně žen, které absolvovaly 3 těhotenství a 3 sekce a všechno proběhlo v pořádku.

mlynkova85
autor
5. říj 2017

@soleilll podrobné vyšetření mi dělal vloni říkal že je jizva úplně v pořádku ještě jsem laskovala takže 3 těhotenství v pohodě? A on že asi jo.
Teď mě ani pořádně neprohlédl a hned že by byl pro sekci

mlynkova85
autor
5. říj 2017

@mlynkova85 pardón interupci už mi to píše co chce .

drzticka81
5. říj 2017

tak ja letos v cervnu mela tretiho cs-vsechny deti planovane a umyslne 🙂)) 5,3 a ted 0.......pred tehotenstvim jsem sla na kontrolu ,mudr me vysetril-vse bylo ok....stejne je to o tom,co se deje s delohou potom, kdy\z roste.....moje teh bylo ok, kontroly jsem mela normalni,nikdo mi nikdy nic nekontroloval :_)))ani casteji.....zadne rizikove teh....akorat jsem mela teh cukrovku,coz bylo pro me aji lepsi-moc jsem nepribrala-takze ani miminko nebylo tak velke jako ty dve prvni (4kg),citila jsem se dobre,jen nekdy takove pnuti a ostre pichani vbrise-tak jsem se setrila 🙂))) rodila jsem v ove,kdemi dokonce nabidli prirozeny porod 🙂))
jinak porod rekonvalescence u tretiho nejlepsi a nejrychlejsi,v patek rizli v pondeli dopo uz jsem byla doma 🙂)) vse bylo ok 🙂)))
jo a hned po prvnim akut cs jsem se ptala mudra pri odchodu z porodnice,kolik ze muzumit deti-rekl tri 🙂))toz mam tri

mlynkova85
autor
6. říj 2017

@drzticka81 tak to je super no doktor je asi nějaký divnej, chápu ho,ale pro mě je v toto chvíli mnohem horší jít na potrat než mít 3 císař. Nevím jak to máte třeba vy v okolí a já už znám 4 případy kdy šly na potrat a bohužel měli všechny kolem 40-50 rakovinu. Dvě se z toho dostaly 2 ne. A proto také vím že teď už tu chybu neudělám a budu se všemožně chránit aby se to už neopakovalo ale do toho 3 prostě jdu. Podle mě měl jen blbou náladu plnou čekárnu lidí a to těsně před obědem. Takže i ta prohlídka podle toho vypadala, ale já jsem taky dost spěchala protože už jsem měla být někde jinde. Nechápu proč si zve na stejnou hodinu 10 ženských a nestihne do hodiny ani 4. Teď se budu modlit aby se to malé udrželo a bylo v pořádku.

35_a_budu_mamka
6. říj 2017

Svagrova ma 3 deti cisarem a vzdy bez problemu. Drzim palce, urcite bych si mimi nechala💟

emilkamilka
15. říj 2018

starší téma, ale znovu otevřu. Jak se svagrová zotavovala po císaři? Jak o ranku pečovala, aby byla brzo fit?