3. dítě, jak jste to zvládali?
ahoj holky. Dneska jsem zjistila, že jsem těhotná. 2 děti už mám a 3 jsme neplánovali. Ha bohužel nemůžu nestále po ní krvácím mimo cyklus. Vím kdy mám plodné dny, bohuže přesně v ten den jsme se oba zapomněli. do 12 hodin sem si vzala escapelle no očividně nezabral. test pozitivní dokonce 2 dny před ms. Chtěla jsem se zeptat těch které mají 3 mimco neplánovaně jak jste to zládali jsem z toho dost vyděšená.
ja to same prvni co me napadlo tak potrat ale ja se bojim že bych to psychicky nedala. ja mam děti 4 a 2 roky coz bude uplně šilene :/
Mám taky 3deti, ale u mě to bylo, že to třetí jsem chtěla.. Cítila jsem se ještě nenaplněná. Mám 17,13,6..😊 nelituji. Sice to třetí tehu mi dalo zabrat, ale za to to stojí. Je to benjamínek. Nekdy je to o nervy skloubit děti..nejstarsi chce mít už svůj klid, druhý jde do puberty a do toho mála, které je všude plno, všude jim leze.. 😂😂 ale omládla jsem i manžel.. To zvládnete!
@lucyr1994 my máme taky tři děti a ani je nemáme v nějakém šíleném věkovém rozmezí (15, 5, 2) a i třetí bylo plánované, a stejně si od jejího narození připadám jak kostka ve skluzu 😂 Těhotenství jsem měla bezproblémové, akorát tedy asi měsíc před tím než jsem otěhotněla (nějak jsme nepočítali, že to v mém věku vyjde zase na poprvé, bylo mi 36🙊) jsem koupila menší firmu, abych pak nemusela řešit práci a zůstat časově flexibilní 😉 Takže, když vylezly na testu 2 čárky, málem jsem odpadla 😂 Jak se říká, dře to, ale jde to😂 Jedinou komplikací je u nás hlídání, na práci se vyfláknout nemohu, samozřejmě, takže to nějak vykrýváme s manželem, občas chůva. Ale právě díky té volnosti si to můžu organizovat operativně, což je skvělé. Až půjde mládě do školky, bude to snadnější. Teď je toho prostě hodně. Nejstarší má aktuálně za sebou přijímačky na gympl, příprava byla náročná, zapojovat jsem jí moc nechtěla, měla povinností až až. Prostřední chodí do školky, ale teď třeba dva týdny nebyl, protože jim tam zuřila angína... Zjistila jsem, že jakmile najedeme na nějaký systém, tak se objeví menší nebo větší pohroma a stejně jde do kopru😂 Babičky máme úžasné, ale bohužel příliš daleko...
@lucyr1994 Čekáme třetí, plánovaně, až se narodí, starší budou ve věku tvých dětí. Chápu, že neplánované těhotenství člověka vyděsí a přemýšlí nad lecčíms, zažila jsem to tak s první dcerkou. Ale pro mě je tenhle model ideál🙂 Mám kolem sebe rodiny podobně uspořádané a děti maj svoji kmenovou partu, nemají šanci se nudit a když pak odrostou těm prvním miminkovským létům, z rodiny je výborná smečka🙂 Třetím dítětem se rozbije polarita, která vzniká v rodinách se dvěma dětma. Začátek asi nebude lehkej, ale vím, že se nám úsilí vrátí
Mam doma dva kluky 3 roky a 1rok a snazime se o treti!! Strasne bych si ho prala. Vsechno se da zvladnout a ty to zvladnes taky! Rada bych si to s tebou vymenila,ale clovek mini,zivot meni!!! Drz se, posilam hodne sil 😘
Mam už 2 kluky budou mít 12 a 9 let. Manžel má z prvního manželství 10 levého kluka. Takže už teď máme 3 děti. No a jelikož také nemohu HA tak jsme aplikoval, plodné neplodné, prerusovanou, pesar a spetmicid. No a teď v listopadu po 9 letech jsem otěhotněla den před ms. S miminkem jsme momentálně nepočítali je to čára přes rozpocet, ale taky jsme si říkali, že by jsme mohli mít ještě jedno za pár let. Nicméně přišlo teď, byla sem v šoku, bulela jsem trvalo mi než sem se s tím srovnala, kdežto manžel byl šťastný jak blecha divil se proč bulim a sem smutná atd... Čímž mi vyrazil dech, nechtěla jsem mu to ani říct a jít na potrat. Ale teď jsem šťastná že jsem to neudělala. Čekáme naší princeznu manžel se strašně těší na rukou mě nosí. 💗💗💗 miminko je přeci dar. Nějak bylo, nějak bude. Už se těším až zas budu chovat.
Ahoj, no my jsme třetí chtěli, ale ne zrovna když to přišlo... Neplánovaně jsme se stěhovali (přijeli jsme k tchýni na týden a pak už jsme tu zůstali) a já si sebou vzala prášky jen na týden, ale říkala jsem si, že pro nové chodit nebudu, páč jsem měla platíčko ještě v bývalém bydlišti, kam jsme se po 3 týdnech vraceli pro věci. No co by se za těch 14 dní mohlo stát? Někteří se snaží minimálně pár měsíců.... a ejhle, zadařilo se. Nejstarší byly 4, mladšímu necelý rok a půl když jsme to zjistili. O potratu jsme neuvažovali, ale měla jsem fakt strach jak to zvládnu. No a už je jí rok a půl a je to v pohodě🙂 Malá byla hodné miminko a starší děti jsou celkem samostatné a šikovné🙂 Všechny je moc miluju a jsem ráda, že je mám i že jsou takhle za sebou, parádně si vyhrajou😀
holky moc děkuji celkem jste mě uklidnili to jsem potřebovala asi. ted ještě jeden adrenalin nejak to sdělit chlapovi
@lucyr1994 ahojky, koukala jsem uz do te diskuze kam jsi davala foto testu. Jen jsem te chtela podporit, zvladnete to!
@lucyr1994 jeste doplnim jednu vec. Rozhodni se podle sveho srdce a nenech se dostrkat k rozhodnuti, ktere by neslo z tebe. At uz pujdes na zakrok, nebo si treti ditko nechate, musi to byt jen a jen tvoje pevne rozhodnuti. Jinak toho budes v budoucnu mozna i litovat. Drzim palce, at situaci vyresis dle sveho pocitu spravne.
@letadylkokane děkuji jsi hodná 🙂...je pravda že s tím budu muset žít ja a ne chlap
@lucyr1994 presne tak. Kamaradka se nechala dostrkat k potratu, protoze otehotnela neplanovane do uz nefunkcniho vztahu (meli uz jednu dceru). Dnes je ji to hodne lito. A jedna znama mi zas rikala, ze kdyby se mohla rozhodnout jen ona sama (bez ohledu na prapni manzela), sla by s druhym tehotenstvim na preruseni, protoze prvni ditko je autista a je s nim sileny prace. Proto ti to pisu, mam to sice jen zprostredkovane, ale z obou stran. Osobne mam celkem jasno, jak bych se v tve situaci rozhodla, ale nebudu te nijak ovlivnovat a viklat. Takze jen znovu, hodne stesti 🙂
@lucyr1994 ja mam 4 deti a z toho 3 mensi 🙂 6,4 a 2 roky a jeste by k nim pribylo jedno ale nejak to nevyslo....a zvladnou se to da super /asi i zalezi na okolnostech a povaze deti atd / ale u nas vse ok 🙂 i ten 2lety rozdil co mezi tema treba je, je ok....kdyz se narodilo mimco tak to 2 uz bylo hodne samostatne a vse ok takze pohudka 🙂 cestu do skolky jsem resila skejtikem u kocarku at jsme rychlejsi hlavne po ranu ale jinak vse ok 🙂 3 bylo taky takovy spise necekany ale vse bylo pro takze jsem pak nevahala a hlavne teda po 3 holkach se nam narodil jako 4 kluk :D takze ...dobry a jsem moc rada ze ho mam je to moje zlaticko :D tak drzim pesti at to vse dobre dopadne a hlavne preji zdravicko
Taky nam ted lezi v postylce 14ti denni neplanovovane prekvapeni. Ma rovinu rikam, ze jsme take zvazovali potrat. Dalsim detem.jsou.6 a 3 roky. Pak jsme si rekli, ze to takto melo.byt 🙂. Zvladnes to.
@lucyr1994 ještě bych ráda dodala, že při rozhodování o třetím dítěti jsem se hodně ohlížela na to jak se k dětem a vůbec k celému chodu rodiny staví manžel. Kdyby to byl takový ten podivný druh, co říká, že se mimin bojí, štítí se přebalovaní, krmení a jiných naprosto běžných věcí, tak bych do toho rozhodně nešla😉 Děti jsou naše, staráme se oba, manžel mě dokáže (dočasně 😀) zastoupit ve všem 👍
@zuzineckah tak manzel se o deti stara pekne ja chodim do prace takze mu nic jineho nezbyva
Jestli jsou tou mladšímu 2, tak až se narodí miminko, může už jít brzo do školky ne? To pro tebe bude velká pomoc 😉
neboj se, zvládneš to určitě a budeš šťastná, že 3. dítě máš
Mame planovane 4 deti - ted maji 8, 6, 3 roky a nejmladsi 3 mesice. Je uzasne mit vic nez 2 deti, my spis litujem, ze je nemame vekove jeste vic u sebe a nestihli jsme jich aspon pet🙂. Muzu potvrdit, ze kazda radost se nasobi poctem deti a kazda bolest se deli. Kdyz jsou deti max. 3 roky od sebe, maji podobne zajmy a vetsinou si vyborne rozumi. Jsou to skveli partaci, co pri koupani ve vane dokazou vytopit koupelnu a vecer pred spanim spolu kuji pikle pod perinou.
Kazdopadne tve pocity chapu, ale vsadim se, ze az pomine prvotni sok, zacnes se tesit a za par let si nebudes umet predstavit mit jen dve deti🙂. Preji ti, at vse probiha co nejlepe a manzel je ti oporou.
Nebojte se, to zvládnete. Já každým dnem čekám třetí plánované. Předtím dvojčata necelé tři roky. A sice Vás neuklidním, ale vyděšená jsem taky :D Moc si nechci nic připouštět, ale občas si říkám, že jsem se zbláznila :D :D Ale ono to nějak dopadne... i u vas 😉.
@lucyr1994 Mam 3 deti (7, skoro 4 a1 rok), sice planovane, ale to ve vysledku nic neznamena. Fakt to neni hrozne, i kdyz se me vsichni dokola ptaji, jak to proboha zvladam. Chodim 3x tydne cvicit, obcas do kina, nejake to vinko s kamaradkou taky sem tam vyjde. Chce to jen lip planovat cas a logistiku nez driv, to je cele. Drzim palce! Vic deti, vic radosti 😉
Já sice čekám první ale přítel má dvě děti s bývalou ženou ( 5 a 2) spolu jsme chtěli miminko až za více než rok- během příštího léta se začít snažit, tudíž by bylo narozené nejdříve 2020 :D No osud tomu chtěl a já otěhotněla už v listopadu a prcek se narodí letos v srpnu. Byl to velký šok a hrubá čára přes rozpočet (přítel platí výživné na ex a ještě rok bude, já v příštím roce doplatím půjčku, co jsem si vzala na bydlení když jsem utekla od bývalého, hypotéka na barák a do toho se musí dodělat do příštího roku rekonstrukce) ale ani na vteřinu jsme neuvažovali o potratu 🙂 je to naše malé štěstí a nějak to prostě zvládneme.

Ahoj, mno, byla jsem na tom stejně, mám kluky, 8,6 let, tomu poslednímu bude 8 měsíců. Chvíli jsem přemýšlela nad potratem, neříkám, že ne. Ale nakonec jsem nešla. Je to občas fičák, ale jde to. A jsem ráda, že ho mám. Teď si konečně mateřskou i užívám.