icon

Alternativní gynekolog na Vysočině - těhotenství bez UTZ

saprlote
2. dub 2017

Dobrý den, mé přání je prožít těhotenství bez ultrazvuků a (pro mě) zbytečných vyšetření. Pokud bych cítila, že něco není ok, lékaře bych jistě navštívila. Jinak je pro mě naprosto zbytečný. Jenže, mám práci, kde pro mě není možné v těhotenství fungovat a tak potřebuji neschopenku. Tu mi nynější doktor předepsal bez problémů. Jenže s tím se táhnou i kontroly, vyšetření apod. Snažila jsem se panu doktoru vysvětlit, že nechci další ultrazvuky ani vyšetření. Jenže po hodinové diskuzi mi řekl něco ve smyslu, že pokud si ty vyšetření nezaplatím a nepůjdu na ně, tak mi zruší neschopenku, protože nemá z čeho vyčíst můj stav. Jaký na to máte názor? Neznáte prosím nějakého doktora nejlépe v okolí Jihlavy či Pelhřimova, který by vyslyšel mé prosby, napsal neschopenku a nechal ženu v klidu žít se svým tělem a miminkem?

Strana
z3
eficenka
2. dub 2017

@psya
vím o hodně případech, kdy lékař poškodil dítě během porodu a ticho po pěšině....
proto třeba pokud máš někoho takového v okolí, tak rodí radši ambulantním porodem se svou PA či dulou a jdou domů hned...

clare379
2. dub 2017

Každého volba jak si to přeje, já ze jsem si prošla zamlklym potratem, tak teď se každý UZ strachuju jestli žije, jestli neodumrelo srdíčko, protože se to jinak zjistit nedá, zatim si me hlídají každých 14 dní a jsem za to ráda. . .

tulena
Autor odpověď smazal
tulena
Autor odpověď smazal
luciebx
2. dub 2017

@saprlote já te třeba chápu. Já žiji v Anglii. Tu sem měla max 3 utz a dvě krevní vyšetření. V ČR když vidím sestřenice jak furt někde litat snad ob měsíc kvůli každému prdu tak sem valila oči. Bohužel si to asi fakt žádný dr na triko nevezme bohužel.

j.a.n.i
2. dub 2017

@clare379 A ten UTZ to, zda se to stane nebo ne, ovlivní jak?

misula29
2. dub 2017

@j.a.n.i neovlivní,ale asi bych nechtěla aby se ve mě "něco" rozkládalo a chytla třeba zánět jako kráva.Né vždy to odejde samo

clare379
2. dub 2017

Přesně tak, nejde o to ze by to mělo zabránit, ale když se toho tělo nezbaví samo, hrozí sepse. Na tohle se musí přijít co nejdřív... takže me děsí představa ultrazvuku v rozemeti 10.týdnu

renata43
18. kvě 2017

Rozumím ti. Jdu stejnou cestou. Jsem po 4 těhotná a mám různé zkušenosti. Od gynekologických vyšetření v těhu po kterých jsem vždy 2 dny krvácela.. po ultrazvuk kdy mi při porodu řekli, že dítě má 80 dkg a bude postižené - dcera měla 2,80 kg a byla naprosto zdravá atd. Ano, každá cesta má svá rizika, at' se každá těhotná rozhodne sama. Já osobně jsem nikdy žádné těhotenské potíže neměla, nepočítám ty které mi způsobyli lékaři viz. víše. Mám nyní štěstí a docházím do poradny k primářce porodnického oddělení MUDr. Majerové - porodnice Rokycany. Je to nejlepší nejen gynekolog, ale snad i lékař jakého jsem potakala. Vždy mě informuje o všem co a proč bych měla podstoupit, ale naprosto mě respektuje jako svobodného člověka, který za svá rozhodnutí nese zodpovědnost. Je navíc velmi jemná a celkově působí sofistikovaně. Vše co odmítám pak pouze podepíšu. Nyní jsem na konci 8 měsíce a jediné co jsem podstoupila byl na mou žádost ultrazvuk v 8 týdnu a speciální genetické vyšetření z krve Prenatalsafe, které jsem si sama zaplatila a patří k nejlepším vůbec. Všechna invazivní - vnitřní vyšetření odmítám, za celé těhu neproběhlo ani jedno. Nebráním se kontrole moči a odběru krve, měření tlaku. Mimochodem, docházím také k velmi zkušené PA, se kterou konzutuji průběh celého těhu a nyní jsem se dověděla, že například v Irsku se žádná vnitřní vyšetření v těhu neprovádí, není důvod. A co se týče ultrazvuků, na netu je spoustu odkazů o jeho škodlivosti viz. www.jemnezrozeni.cz. Dle mého názoru bude jednou zakázané a bude se provádět pouze při podezřeních na komlpikace.

prostejina
18. kvě 2017

Zakladatelko - chci se te v DOBRYM zeptat (zajímá me uvažování alternativních maminek) - co když miminko bude mít třeba pres 5 kg a nepřijde se na to, protože nebudou noci udělat váhový odhad a predpikladam, ze nepůjdes ani na cukrovku? Jak mas třeba takovou situaci domyslenou, ze to miminko vlastně možná nepůjde porodit, nebo to skončí špatně? Co když bude mít nemocný srdíčko a tím, ze se to nebude vedet, mu nebudou ani moct pomoci? Mas strach z ultrazvuku, zE je nebezpečný? Nebo proč ho odmítás, když žádná lékařská studie nenasvědčuje tomu, ze ma vliv na vývoj? Fakt me to zajima, vůbec se neptam s ironii, ani pohrdáním, jen bych to chtěla pochopit, co k tomu nektery maminky vede... 🙂

j.a.n.i
18. kvě 2017

@prostejina Nejsem zakladatelka, ale odpovím - protože nemám pocit, že by váhový odhad mimina nějak výrazně vypovídal o tom jak půjde či nepůjde porodit a hlavně je to plus mínus půl autobusu. Plus asi to nebude nijak potřeba z lékařského hlediska, protože třeba u Apolináře ho rutině nedělají a tu považuji za špičkovou porodnici... měla jsem 3 UTZ za celé těhotenství a pokud nejsou žádné komplikace, tak mi to přijde bohatě dostatečné, u prvního tedy ještě 4. pro potvrzení, že se z KP otočil, ale nějaké váhové odhady nedělali, jen konstatovali polohu a když už jsem tam byla, tak změřili průtok placentou. A jinak tedy jsou určité studie, které nasvědčují tomu, že častý UTZ může mít určitý podíl na aktuálně častějších diagnozách typu ADHD a podobně... kdo ví, možná se to potvrdí, možná vyvrátí, ale jelikož nevidím v častém UTZ žádný přínos, tak nevidím důvod proč ho dělat, když to, že je jistě bezpečný nevíme a ani vědět nemůžeme, na to se rutinně používá sakra krátkou dobu.

normalnimatka
18. kvě 2017

hehe já nevim, proč by měla chtít autorka po doktorovi podvod.... mně doktorka xkrát nabízela neschopenku jen na základě toho, že by ta práce byla prostě stresující a s mejma byť ne moc závažnejma těhotenskejma problémama dost přitěžující. a myslim že mnohý jiný doktoři to napíšou skoro "jen tak"... stačej bolesti zad, přičemž v práci třeba hodně stojíte...to se fakt nedá x měsíců. a jakt o ten doktor pozná žejo...:D nenavádim k podvodu, ale jen chci říct, že ale jsou i důvody pro neschopenku, který s vyšetřeníma nesouvisej...
autorce držim palce, aby bylo všecko ok. nic si nedělej ze zdejším moralistek🙂 já si myslim, že by všem jenom prospělo, kdyby se počet ultrazvuků aspoň rapidně snížil... je naprosto zbytečnný ho tam strkat při každý prohlídce (každej měsíc + screeningy, ke konci těhotenství každej tejden...). nebyl by to žádnej krok do předminulýho století... naše matky šly na utz za těhotenství kolikrát žejo... a už se používal. ale neměl ho každej doktor v ordinaci.

jo.. a taky mi nedělali výhovej odhad dítěte.... dělali ho mámě, a pokaždý jí řekli dítě o kilo větší, než se narodilo:D je to zbytečný stresování, že půjde o porod 4,5 kg děcka...to nikomu dopředu fakt nepřidá.

normalnimatka
18. kvě 2017

jinak slyšela jsem o jedný dr. v hradci..ale to je asi taky daleko kdyžtak napiš do zprávy;)

j.a.n.i
18. kvě 2017

@normalnimatka No, naše matky ani jednou... neb tou dobou ho měla tak fakultní nemocnice na fakt závažné případy.

Strana
z3